nikos21aek Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Στα φθηνά pc αξίζει ακόμη περισσότερο ο ssd. Στα ακριβά επιβάλλεται. Ο μόνος λόγος που πιστεύω ότι τον φθονούν μερικοί είναι η τιμή του.Αν βγει ένας postville 120άρης στα 200€ θα γίνει κατευθείαν το πιο must have εξάρτημα του υπολογιστή και για την κουτσή Μαρία.
yiannis_1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Αν βγει ένας postville 120άρης στα 200€ θα γίνει κατευθείαν το πιο must have εξάρτημα του υπολογιστή και για την κουτσή Μαρία. Αν βγει ένας postville 200άρης στα 120€ μάλλον να λες.
Whiteyez Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Σε laptop βλέπει κανείς διαφορά στην μπαταρία με έναν SSD σε σχέση με έναν απλό HHD;
phanispal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Άκυρο.. διάβασα άλλα ντ' άλλων. Νομίζω πως ένα από τα προτερήματα των SSD είναι και η μειωμένη κατανάλωσή τους, αλλά δυστυχώς δε γνωρίζω από πρώτο χέρι. :/
Whiteyez Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Για την μπαταρία λέω αν βλέπει κανείς διαφορά στο πόσο κρατάει. Την διαφορά στην ταχύτητα την έχω δεί, 2 SSD έχω.
haHa Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Για την μπαταρία λέω αν βλέπει κανείς διαφορά στο πόσο κρατάει. Την διαφορά στην ταχύτητα την έχω δεί, 2 SSD έχω. Λογικα θα δεις μικρες διαφορες(πχ της ταξης του 10%) σε σχεση με εναν κανονικο σκληρο. Δες εδω πχ οτι ο intel ssd g2 postville εχει ιδια περιπου καταναλωση με εναν seagate 5400: http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3631&p=26 Το σημαντικο ομως ειναι αυτο: As I alluded to before, the much higher performance of these drives than a traditional hard drive means that they spend much more time at an idle power state. Θα δεις μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας , γιατι ο ssd θα δουλευει λιγοτερη ωρα σε load και περισσοτερη ωρα σε idle (σε idle καιει λιγοτερο), λογω οτι ειναι πολυ πιο γρηγορος.
phanispal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Ρίξε μια ματιά εδώ, αν και δεν είναι και ό,τι πιο φρέσκο.. http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-hdd-battery,1955.html http://www.tomshardware.com/news/SSD-power-Solidata,7293.html
apocalypse Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 ο ssd θα δουλευει λιγοτερη ωρα σε load και περισσοτερη ωρα σε idle (σε idle καιει λιγοτερο), λογω οτι ειναι πολυ πιο γρηγορος. Σωστό είναι αυτό, αλλά όλα τα υπόλοιπα περνούν λιγότερη ώρα σε idle ακριβώς λόγω αυτής της ταχύτητας (το έδειξα παραπάνω). Και ο επεξεργαστής καίει πάρα πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε σκληρό. Εγώ με το ζόρι ένα +5% είδα (και μάλλον πολύ λέω). Πάντως είναι ενεργοβόρο αυτό το laptop (έχει 120W τροφοδοτικό), φαντάζομαι σε πιο "οικολογικά" μοντέλα η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη.
haHa Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Σωστό είναι αυτό, αλλά όλα τα υπόλοιπα περνούν λιγότερη ώρα σε idle ακριβώς λόγω αυτής της ταχύτητας (το έδειξα παραπάνω).Και ο επεξεργαστής καίει πάρα πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε σκληρό. Μπα και τα υπολοιπα υποσυστηματα περνουν λιγοτερη ωρα σε full load. Σκεψου πχ το παραδειγμα σου με το boot time: με κανονικο σκληρο ηθελες γυρω στο 1 λεπτο κατα το οποιο λεπτο η cpu δουλευε πχ full 20sec και ο σκληρος δουλευε full γυρω στα 40sec. Με ssd ηθελες για το ιδιο boot γυρω στα 16sec, οπου ο σκληρος με το ζορι δουλευε 16sec full και το ιδιο ισχυει για την cpu. Το ιδιο περιπου θα ισχυει και για ενα copy-paste. Πάντως είναι ενεργοβόρο αυτό το laptop (έχει 120W τροφοδοτικό), φαντάζομαι σε πιο "οικολογικά" μοντέλα η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη. +1 σε αυτο.
apocalypse Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μπα και τα υπολοιπα υποσυστηματα περνουν λιγοτερη ωρα σε full load. Έχει και άλλη μεγαλύτερη τρύπα ο συλλογισμός μου, που μου ήρθε τώρα. Η cpu έχει κάποια x power levels που ανεβοκατεβαίνει συνέχεια. Σε idle πάει στο χαμηλότερο, όταν περιμένει I/O δεν ξέρω που πάει - και έκει περνάει τον πολύ χρόνο με τον σκληρό. Τέλος πάντων, όπως και να έχει σαν χρήστη laptop το κέρδος στην μπαταρία καμία διαφορά δεν μου έκανε. Το κέρδος σε θερμοκρασία/θόρυβο νομίζω θα εκτιμήσουν πολύ περισσότερο όσοι έχουν laptop. Μετράει πολύ όταν ο σκληρός είναι 1 πόντο από το χέρι - 30 πόντους από τα αυτιά.
xolloth Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Στα φθηνά pc αξίζει ακόμη περισσότερο ο ssd.Στα ακριβά επιβάλλεται. Ο μόνος λόγος που πιστεύω ότι τον φθονούν μερικοί είναι η τιμή του.Αν βγει ένας postville 120άρης στα 200€ θα γίνει κατευθείαν το πιο must have εξάρτημα του υπολογιστή και για την κουτσή Μαρία. δεν ειναι φθονος,επιβαλλεται! δεν μπορει να εχει η intel 64gib 628 ευρω,οσο και αν εχει φοβερα χαρακτηριστικα,ουτε να θελεις 500-600 ευρω για εναν 256 gib απο τους καλους της intel.
EddieObscurant Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Για όσους ενδιαφέρονται βγήκε καινούριο firmware για τους 34nm intel ssd που υποστηρίζει trim support και προγραμμα ssd toolbox optimizer που υποστηρίζει την εντολή trim για λειτουργικά vista και xp. Επίσης με το νέο firmware η ταχύτητα του 160gb δίσκου αυξάνεται στο sequential write απο 80 στα 100mb/s. Δεδομένα δεν χάνονται με το νέο firmware. Μπορείται να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε ακολουθώντας τις οδηγίες στο site της ιντελ. Επίσης η βγήκε και ο πρώτος ιντελ στα 40gb (kingston rebranded) στα 34nm με ταχύτητες 170/40mb/s μελοντικά θα υποστηρίζει και αυτος trim support. H τιμή του θα είναι στα 115 δολάρια δλδ κάτω απο 100 ευρώ και την θεωρώ πολύ καλή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.