skiabox Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Εβαλα τελικα τον corsair extreme X128 στο laptop μου(sony vaio vgn-fw21z). Απο εκει που 'ετρεχα' με 4200 στροφες τωρα εχω απογειωθει. Μονο το σκαναρισμα που εκανε το antivirus που σκαναρε καμια 100η χιλιαδα αρχεια σε 15 δευτερολεπτα τα λεει ολα!
nikos21aek Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δεν χρειάζεται να μπουν και τα πάντα στον ssd...Πολλά παιχνίδια απλά ΔΕΝ υπάρχει λόγος να μπούν στον ssd.120gb είναι μια χαρά χώρος ειδικά με τα windows 7 αλλά το τέλειο είναι 2 postville 80άριδες σε raid0..410€..Μέχρι τα 300€(τα οποία είναι λογική τιμή) δεν απέχει πάνω από χρόνο πιστεύω..Για τους υπόλοιπους που περιμένουν 160gb-200gb στα 80€-100€ θα περιμένουν χρόνια πάντως..
skiabox Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Μια ερώτηση : ποιες ειναι οι σωστες ρυθμισεις σε windows 7 και ssd ?
Heatspreader Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Από το να πάει κάποιος σε καινούρια πλατφόρμα CPU/Mobo/RAM, αξίζει νομίζω να τα δώσει για SSD. Τι λέτε?
liopyr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Από το να πάει κάποιος σε καινούρια πλατφόρμα CPU/Mobo/RAM, αξίζει νομίζω να τα δώσει για SSD.Τι λέτε? Εξαρτάται τι CPU/Mobo/RAM έχει ήδη;
Heatspreader Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Εννοώντας ότι κάποιος έχει τη προηγούμενη από αυτή που είναι τώρα στα ράφια...
Toufas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 205 ευρω - τα γρηγοροτερα 80gb MLC στην αγορα (intel) 240 ευρω - κατωτερa MLC 60gb (Ocz vertex, corsair Xtreme Κλπ) 200 ευρω - 64gb crucial; κατωτερα απο τον intel... 145 λιρες ο crucial, 190 o 80 intel, 263 o 128 crucial (με την τρελλη ανοδο που πηρε)
Feigen Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 επειδή τυγχάνει να έχω και πανάκριβο laptop των 1500euro και ένα πάμφθηνο με celeronάκο των 350, βάζοντας έναν intel postville στο φθηνοlaptop απέκτησε απίστευτη αποκρισιμότητα που το ακριβό laptop με τον κλασικό δίσκο δεν θα έβλεπε ούτε στο όνειρό του. Αυτό γι' αυτούς που λένε ότι αξίζει SSD μόνο σε ακριβά PCs.
pcos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 πολυ σωστός. οταν ακους και γρατζουνάει ο δισκος, ε τι να περιμένεις τοτε? απλα αναρωτιέμαι γιατι δινουν την ιδια εγγυηση με τους ΗDD αφου υποτίθεται ακομα και στα χτυπηματα αντεχουν...! και μεχρι προτεινως καποιοι HDD ειχαν 5 ετη! ευτυχως που τους ειχα επιλεξει. ηδη εχω αλλαξει 2. αλλα το πηραν χαμπαρι και τωρα το γυρισαν στα 3
phanispal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δε νομίζω.. αρκετοί δίσκοι έχουν ακόμη 5 χρόνια (βλ. WD6401FALS).
pcos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 όπα, υπάρχουν ακόμη!!!! τρέχω.... πως τους ξέφυγε. ερώτηση, για torrent - emule και γενικά read write μικρών αρχείων το RAID0 κάνει δουλειά? και αν βάλω 3 ή και 4 δίσκους σε raid0?
the_eye Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Τα μικρά read write τα χειρίζεται η cahce του δίσκου. Μην νομίζεις ότι κάθε byte που κατεβάζεις το γράφει αμέσος στον δίσκο. Παει στην cache και όταν γεμίσει τότε γράφεται. Δεν θα έχεις κάποια αύξηση ταχύτητας σε torrent με raid0.
tmjuju Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Τα μικρά read write τα χειρίζεται η cahce του δίσκου. Μην νομίζεις ότι κάθε byte που κατεβάζεις το γράφει αμέσος στον δίσκο. Παει στην cache και όταν γεμίσει τότε γράφεται. Δεν θα έχεις κάποια αύξηση ταχύτητας σε torrent με raid0. Συμφωνώ… Αυτό που αξίζει είναι να βάλεις άλλο δίσκο για τα Torrent ώστε να μην ενοχλεί άλλες διεργασίες.
pcos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 το έπιασα. thanks. οποτε οι διαφορες θα είναι από 8 σε 16 και σε 32MB cache του δίσκου. kai θα δοκιμάσω να έχω διαφορετικά torrent αρχεία σε διαφορετικούς δίσκους.νομίζω όμως ότι παίζει ρολο και το seek time και average latency όπου εκεί σκίζουν οι SSD αλλα... not yet.
tmjuju Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 το έπιασα. thanks. οποτε οι διαφορες θα είναι από 8 σε 16 και σε 32MB cache του δίσκου. kai θα δοκιμάσω να έχω διαφορετικά torrent αρχεία σε διαφορετικούς δίσκους.νομίζω όμως ότι παίζει ρολο και το seek time και average latency όπου εκεί σκίζουν οι SSD αλλα... not yet. Άραξε λίγο… να το συζητήσουμε πάλι… Το cache του δίσκου μη σε ανησυχεί και τόσο. Έχει και το Torrent software-cache που μπορείς να την ελέγξεις. Αν και default καλά είναι συνήθως. Όχι δεν αξίζει να βάλεις δύο torrent σε δύο διαφορετικούς δίσκους, δε θα κερδίσεις τίποτα.** Αυτό που αξίζει είναι να μην έχεις τα torrent στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό σύστημα. Δηλαδή βάλε ένα δίσκο στον οποίο να γράφονται μόνο torrents. **(Η ταχύτητα που κατεβάζεις από το διαδίκτυο είναι πολύ μικρή σε σχέση με τις ταχύτητες των δίσκων. Δεν είναι θέμα bandwidth του δίσκου αν θες. Οπότε το να βάλεις δύο torrent σε δύο διαφορετικούς δίσκους δε θα σου δώσει τίποτα.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.