Προς το περιεχόμενο

Τελικά αξίζουν οι SSD??

djngal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εντξει εχεις δικιο,θα αργησει καπως,αλλα εγω μπορω να περιμενω και 2-3 χρονια αφου πριν λιγους μηνες εβαλα τους velociraptor και τους οποιους βρηκα ευκαιρια,καινουργιους στην μιση τιμη[απο 500 ευρω μονον 250 τους πηρα]απο φιλο που τους κρατησε μονο 1 εβδομαδα και δεν αντεξε και πηρε ssd's.

Δημοσ.

η διαφορα παντως με τους μηχανικους ειναι αρκετα μεγαλη και βρισκεις καλους ssd..

δεν ειναι αναγκη να παρεις και πανω απο 128 γιγα..

εγω με 64ρη δουλευω ανετα

Δημοσ.

Εγώ πήρα το Σάββατο έναν 60άρη της Transcent και φόρτωσα πάνω Vista64 και 2 mmo's που παίζω και τρέχουν όλα σφαίρα. Πραγματικά δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά. Πιστεύω ότι άξιζαν τα 200 ευρώ. Φαντάζομαι ότι όταν θα βγουν και αγοράσω τα Windows 7, οι ταχύτητες ίσως εκτοξευτούν στα ύψη...θα δείξει!

Δημοσ.

καλοριζικος λενε οντως..

δεν θα δεις και καμια τρελη διαφορα απο τα βιστα στα 7 παντως.. εγω δεν ειδα κατι..

Δημοσ.

προσοχη στο τι controller εχει πανω ο ssd. αν θυμαμαι καλα, οι hynix ειναι για πεταμα.

και με 200 ευρω για 64αρη, σε πιασανε κοτσο.

Δημοσ.

Σκεφτομαι σοβαρα να αγορασω τον corsair extreme X128 μετα απο τα πολυ καλα που διαβασα στο τελευταιο ram.

Τον εχει κανεις?

Θα τον βαλώ σε ενα sony vaio vgn-fw21z.

Ευχαριστω.

(Τρεχω windows 7 - 64bit)

Δημοσ.
προσοχη στο τι controller εχει πανω ο ssd. αν θυμαμαι καλα, οι hynix ειναι για πεταμα.

και με 200 ευρω για 64αρη, σε πιασανε κοτσο.

Jmicron ηταν για πεταμα και δεν κυκλοφορουν αλλο αυτοι...ηταν απ τις πρωτες γενιες

intel x25m και μονο intel .

Δημοσ.

:fear:

205 ευρω - τα γρηγοροτερα 80gb MLC στην αγορα (intel)

240 ευρω - κατωτερa MLC 60gb (Ocz vertex, corsair Xtreme Κλπ)

200 ευρω - 64gb crucial; κατωτερα απο τον intel...

:rolleyes:

Δημοσ.

Συνεχιζοντας τη συζητηση περι τιμων SSD, να πω κι εγω το εξης.

Καλοι χρυσοι οι SSD, μιλια μακρια απο τους μαγνητικους, αλλα αυτη τη στιγμη απασχολουν το high end user κατα τη γνωμη μου.

Ολοι οι υπολοιποι που ανοιγουν internet, βλεπουν ταινιες, ακουν mp3, ανοιγουν μικρομεσαιες εφαρμογες ως προς την επιβαρυνση του συστηματος και παιζουν και κανα παιχνιδακι που και που μπορουν πολυ ευκολα να κανουν υπομονη και να μη πληρωσουν μια τεχνολογια που αυτη τη στιγμη πωλειται τουλαχιστον στο 4πλασιο (probably και 8πλασιο) απο το πραγματικο της κοστος.

Ας θυμηθουμε και τα 64mb flashakia οτι καποτε ειχαν 40 και 60 ευρω και οτι τωρα με 7 ευρω, αγοραζεις 4gb και θα καταλαβουμε γιατι αξιζει να κανουν υπομονη οσοι εχουν περιθωριο και δεν πιεζονται για αμεση αναβαθμιση.

Ο high end user εχει φυγει για SSD απο τωρα, εξαλλου αυτος παντα σκαει αρκετα Ευρω παραπανω για καθε υποσυστημα του pc του. Δεν αφορα τους υπολοιπους mainstream users η γνωμη του ομως για το τι συμφερει και τι οχι...

Ωστοσο σωστη αποψη ειναι και αυτη του SpyrosR, αλλα και παλι δεν απευθυνεται στον low budget user που θα αγορασει pc των 500-600ευρω.

Δημοσ.

Σε χαμηλού κόστους υπολογιστή (500-600 ευρώ) προφανώς δεν μπαίνει SSD.*

Σε ένα μέσο PC ομως 1000-1200 ευρώ μπορείς να τον βάλεις τον SSD. Έστω κάνοντας μια παραχώρηση αλλού (πχ. επεξεργαστή ή μητρική) γιατί πραγματικά ο SSD την αξίζει αυτή τη παραχώρηση στο απτό αποτέλεσμα που θα σου δώσει.

H διαφορά των SSD με μια ακριβή κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή, είναι ότι τα οφέλη του τα καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε από το πρώτο λεπτό.

...επιταχύνει τις πιο βασικές διεργασίες του υπολογιστή, δε βλέπεις τη διαφορά μόνο όταν βάλεις το καινούργιο βαρύ παιχνίδι/πρόγραμμα.

*Αν και αν κάποιος δε θέλει κάρτα γραφικών και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, μπορεί (και είναι σωστή κίνηση) να αγοράσει έναν ~80άρη SSD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...