djngal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 χμμ.. μετα απο καμποσα ποστ βλεπω ωραια κ ενδιαφεροντα πραγματα να εχουν ειπωθει... thanx a lot nske για τα links αν και εχω διαβασει λιγα για τους SSD αλλα ως γνωστον οσα περισσοτερα μαθαινεις τοσο το καλυτερο..οποτε σιγουρα θα τα τσεκαρω! τελικα προσωπικα εγω απο ολα αυτα που ειπωθηκαν αποφασισα οτι για, μενα τουλαχιστον, δεν ειναι ακομα απαραιτητος ο SSD γιατι ουτε παιχνιδια παιζω στο pc (να ναι καλα το xbox ) ουτε ιδιαιτερα βαρια προγραμματα χρησιμοποιω.. και το photoshop δλδ θα το χρησιμοποιησω μια φορα το 3μηνο.. Οποτε, για τις δικες μου αναγκες δε νομιζω οτι μου ειναι απαραιτητο προς το παρων.. Θα βαλω καποια στιγμη ισως που θα ειναι αρκετα ωριμη η τεχνολογια, sata 3 και ολα τα σχετικα...
SpyrosR Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Η πλάκα είναι ότι όλοι όσοι δεν έχουν βάλει στο μηχάνημά τους SSD λένε ότι είναι γρήγοροι-ωραίοι-καλοί αλλά δεν αξίζουν τα λεφτά. Και πως η τεχνολογία είναι ανώριμη. ...και όσοι χρησιμοποιούν, έχουν πει ότι δεν αξίζει να δίνεις πλέον λεφτά για μαγνητικό δίσκο. Αυτό που θέλω να πω εν ολίγοις, είναι να μη λέμε "δεν" ή οτιδήποτε, εφόσον δεν έχουμε οι ίδιοι μια επαρκή εμπειρία με αυτό για το οποίο μιλάμε. Και το "επαρκή εμπειρία" σημαίνει κάνας μήνας με SSD, και μετά πάλι σε μαγνητικό... και όχι απλά user reviews σε τεχνολογικά sites ή videos στο YouTube.
xolloth Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 αμφιβαλλεις οτι ειναι ακομα ακριβοι οι καλοι ssd's;
SpyrosR Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Ένας Intel X25-M είναι στα 205€, ενώ ένας OCZ Vertex έχει 220€. Και πιο λίγο, αν σου αρκούν λιγότερα GB. Οι πιο πολλοί από εδώ μέσα αγοράζουν μνήμες πανάκριβες, επεξεργαστές και κάρτες γραφικών της τάξης των 400 ευρώ. Ενώ με τα μισά λεφτά παίρνεις έναν άριστο SSD που θα προσφέρει πολύ περισσότερα στο σύστημά σου. Ποιος θα διαμαρτυρηθεί αν η NVIDIA κυκλοφορήσει με 300€ μια κάρτα +25% ταχύτερη από την παλιότερη της ίδιας σειράς; Κανείς, όλοι θα τρέξουν να την αγοράσουν. Και θα είναι θαύμα γιατί έχει και 300€ αντί για 550€, ως συνήθως. Αλλά για τους SSD, που με 200€ προσφέρουν μια εκτίναξη στην αποκρισιμότητα πάνω από 1000%, τσινάμε. Επομένως όχι, δε τους θεωρώ ακριβούς, σε καμία περίπτωση. Τους νομίζουμε ακριβούς επειδή αυθόρμητα τους συγκρίνουμε με σκληρούς δίσκους, με κριτήριο τη χωρητικότητα. Μόνο που δεν είναι σκληροί δίσκοι, και δεν έχουν κατασκευαστεί για «αποθήκη»! Δηλαδή κρίνουμε την τιμή τους με ακατάλληλα κριτήρια.
djngal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 καλοι, χρυσοι οι SSD αλλα δε πιστευω οτι αξιζουν τα λεφτα τους μονο και μονο επειδη η αγορα τους δεν ειναι αρκετα μαζικοποιημενη ακομα ωστε να δουμε νορμαλ τιμες... ειναι ολα θεμα προσφορας κ ζητησης.. αλλα πολυ συντομα αυτο θα αλλαξει καθως η ζητηση τους αυξανεται συνεχως.
akatsim Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Η πλάκα είναι ότι όλοι όσοι δεν έχουν βάλει στο μηχάνημά τους SSD λένε ότι είναι γρήγοροι-ωραίοι-καλοί αλλά δεν αξίζουν τα λεφτά. Και πως η τεχνολογία είναι ανώριμη. ...και όσοι χρησιμοποιούν, έχουν πει ότι δεν αξίζει να δίνεις πλέον λεφτά για μαγνητικό δίσκο. Αυτό που θέλω να πω εν ολίγοις, είναι να μη λέμε "δεν" ή οτιδήποτε, εφόσον δεν έχουμε οι ίδιοι μια επαρκή εμπειρία με αυτό για το οποίο μιλάμε. Και το "επαρκή εμπειρία" σημαίνει κάνας μήνας με SSD, και μετά πάλι σε μαγνητικό... και όχι απλά user reviews σε τεχνολογικά sites ή videos στο YouTube. +1 Εβαλα εναν χτες στο λαπτοπ μου ενα Χ200 Thinkpad. Συγκεκριμενα εναν Kingston SSDNow V+ 64GB, προσωρινα, περιμενοντας τους Intel. Περιπου 15 με 20 Οκτ θα ερθει η επομενη παρτιδα στην Ελλαδα. Φυσικα ΔΕΝ γυρναω πισω σε μαγνητικο να με χτυπας κατω!!! Αλλο πραγμα. Θα μπει και ενας στο desktop για ΛΣ και εφαρμογες. Για αποθηκευση ειναι ακριβοι αλλα για τα αλλα ειναι πλεον μονοδρομος. Απορω πως δεν τους εχετε ξεσκισει ακομα.
the_eye Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Καλά και οι Ferrari πάνε σφαίρα αλλά δεν αξίζει να πάρεις μια για να πηγαίνεις σπίτι δουλειά. Εννοώ ότι ακόμα είναι πολύ ακριβοί, βέβαια έχουν κορυφαίες επιδόσεις. Ευτυχώς όμως το hardware των υπολογιστών ανά 6 μήνες γίνεται και ποιο φθηνό και ποιο γρήγορο.
phanispal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δηλαδή εσείς περιμένετε να φτάσουν τους HDD's αναφορικά με το λόγο κόστος/GB για να πείτε ότι ναι! τώρα μάλιστα! Μήπως θέλετε και να χαρίζουν τους HDD's όταν (αν) έρθει εκείνη η ώρα;
karetsos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 προφανώς ο καθένας αξιολογεί τις ανάγκες του διαφορετικά και φυσικά στους πιο πολλούς από εμάς ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος. επίσης μέχρι να βγουν επίσημα τα windows 7 να μάθουμε για το TRIM, ποιοί δίσκοι θα το υποστηρίζουν και πώς, φυσικό είναι να είμαστε διστακτικοί.
the_eye Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 @phanispal Όχι βεβαία, αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι κάθε τι νέο που βγαίνει είναι υπερτιμημένο. Ο καθένας περιμένει να πέσει στα δικά του προσιτά όρια και να το αγοράσει. Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι γρήγοροι πρέπει όλοι να αγοράσουμε αμέσως SSD και να πετάξουμε τους HDD στην πυρά.
phanispal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Το αμέσως είναι οι τόσοι μήνες που βρίσκονται στην αγορά; Επίσης όπως θα κατάλαβες, όσοι θέλουν να πετάξουν τους HDD's στην πυρά όπως λες, έχουν δουλέψει με SSD's κι έχουν ένα λόγο παραπάνω να εκφέρουν άποψη απ' το απλό: "περιμένω να γίνει προσιτός για την τσέπη μου".
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δηλαδή εσείς περιμένετε να φτάσουν τους HDD's αναφορικά με το λόγο κόστος/GB για να πείτε ότι ναι! τώρα μάλιστα!Μήπως θέλετε και να χαρίζουν τους HDD's όταν (αν) έρθει εκείνη η ώρα; περιμένω τα 150-160gb μέχρι 300 euro τότε θα πάρω
xolloth Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 περιμένω τα 150-160gb μέχρι 300 euro τότε θα πάρω και πολλα λες,150 ευρω ειναι μια καλη τιμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.