Προς το περιεχόμενο

Τελικά αξίζουν οι SSD??

djngal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αξίζει το raid με δύο τέτοιους;

Όχι δεν αξίζει.Χάνεις το trim.Και χωρίς trim no party.Σε 1 μήνα το πολύ 2 θα κλαίς τα λεφτά σου.Θα έχεις αυξημένες επιδόσεις τον πρώτο καιρό αλλά πριν προλάβεις να το καταλάβεις θα είσαι στα επίπεδα ενός σκέτου ssd και μπορεί και πιο κάτω.

• Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν αφησει 3-4GB ελευθερου χωρου οταν φτιαχνει τα partition τα SSD κανουν κατι σαν garbage collection/trim.

Κολπακι που οκ δεν ειναι σαν το Trim αλλα κανει μια χαρα δουλεια. Εξαλλου λιγοι κρατανε το ιδιο λειτουργικο για πολλα χρονια.

Δημοσ.
MLC, son i'm disappoint...

Είναι ακριβό το €/GB στους SLC γιαυτό.:-D

Αν αφησει 3-4GB ελευθερου χωρου οταν φτιαχνει τα partition τα SSD κανουν κατι σαν garbage collection/trim.

Κολπακι που οκ δεν ειναι σαν το Trim αλλα κανει μια χαρα δουλεια. Εξαλλου λιγοι κρατανε το ιδιο λειτουργικο για πολλα χρονια.

Ποιά χρόνια;Εγώ πάνω στο μήνα ήμουν έτοιμος να τον πετάξω.Είχε πέσει πιο κάτω και από το μισό σε ταχύτητα.Δόξα το θεό που βγάλανε το fw update και είδαμε το φως το αληθινό.Και το garbage collection πρέπει να πηγαίνει περίπατο στο raid.

Δημοσ.

Τι να εφαρμόσω αφού δεν γινότανε τίποτα.Είχε πρόβλημα το fw.Ευτυχώς που βγήκε σχετικά νωρίς το fw update και δεν έφαγα πολύ καιρό πακέτο.

Δημοσ.

Δεν λεω αυτα που αφηνει μονος του, αυτα δεν θεωρουνται κενα για να κανει αυτο που αναφερα.

Και μενα αντι για 128GB φορμαρει τα 120GB κτλ κτλ κτλ.

Αυτα τα 2-4-10GB τα αφηνεις εσυ μετα, δλδ φορμαρεις 110GB πχ.

Δημοσ.

Τι να σου πω δεν ξέρω.Πάντως το garbage collection είναι στο on τώρα.Και το trim δουλεύει και από τη μέρα που έβαλα το καινούριο fw(3 μήνες +) όλα πετάνε και ο σκληρός είναι καμπάνα.Ούτε 5mb/sec δεν έχει χάσει σε ταχύτητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...