alcemist Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Γρηγόρη κοίτα κι εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=344368 το θέμα είναι ακόμη ανοικτό αφού δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη του ποιοι driver είναι καλύτεροι. Υπήρξε ακόμη μέγα θέμα με κάποιο νέο firmware που έβαλε η intel στο site της και αποσύρθηκε άρον άρον.
antonl Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 @IMAndreas: Πιθανόν ό,τι κερδίσεις απ τον SSD θα το χάσεις απ το usb του εξωτερικού. Αν είναι να «πετάνε» τα windows και να σέρνονται διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια, δεν ξέρω πόσο λέει. Εξαρτάται βέβαια και τι σκοπεύεις να περάσεις στον εξωτερικό. Ναι η max ταχύτητα του θα πέσει στα επίπεδα του SATA1, δεν ξέρω πόσο επηρεάζει στην πράξη αυτό (νομίζω όχι τόσο σοβαρά).
mogolfiero Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Ουαου επεσαν οι τιμες στους SSD!!!! 205 πηγε ο Postville Επρεπε να περιμενω τελικα, εχασα 4 ευρωωωωωωωωωωωω
IMAndreas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 @IMAndreas: Πιθανόν ό,τι κερδίσεις απ τον SSD θα το χάσεις απ το usb του εξωτερικού. Αν είναι να «πετάνε» τα windows και να σέρνονται διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια, δεν ξέρω πόσο λέει. Εξαρτάται βέβαια και τι σκοπεύεις να περάσεις στον εξωτερικό.Ναι η max ταχύτητα του θα πέσει στα επίπεδα του SATA1, δεν ξέρω πόσο επηρεάζει στην πράξη αυτό (νομίζω όχι τόσο σοβαρά). στον ssd θα περάσω τα windows 7 και όλα τα προγράμματα...τώρα άντε και κανα παιχνίδι...λες να μην φτάσουν τα 30gb?:S.... μουσική, βίντεο, έγραφα, εικόνες θα τα έχω στον εξωτερικό... Γνωρίζει κανείς πόση ταχύτητα περίπου χάνω?:\ edit: κάπου διάβασα πως το SATAI περιορίζει στα 150mb/s όμως ο SSD θα δουλεύει στα 200mb/sec και απλά θα τραβάει το μηχάνημα λιγότερη ταχύτητα... μήπως όμως είναι καλύτερα να βάλω για πχ αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345262 ώστε να μην "μπουκώνει" θεωρητικά?
pc_admin Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Βγηκε το νεο firmware k toolbox απο την intel για υποστηριξη trim.Παντως καλο θα ειναι να περιμενουμε λιγο να δουμε αν εχει καποιες "παρενεργειες"οπως τα προυγουμενα.
aldon Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 το πέρασα χωρίς κανένα πρόβλημα!!!! (win 7 64bit)
Cuore_Sportivo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπερα! Πήρα πριν λίγες μέρες έναν Intel Postville 80GB με το 2CV102HA Firmware. Το συγκεκριμένο υποστηρίζει TRIM; Είναι απαραίτητη η αναβάθμιση στο τελευταίο που μόλις κυκλοφόρησε; Πάντως ενημερωτικά, ούτε κάποιο κόλλημα ή πρόβλημα μου έχει παρουσιαστεί, ούτε ψάχνω τις απόλυτες επιδόσεις στα benchmarks (δεν έχω τρέξει κανένα μέχρι στιμγής ούτε σκοπεύω να τρέξω, εκτός κι αν αρχίσει ο δίσκος να παρουσιάζει προβλήματα).
pc_admin Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπερα! Πήρα πριν λίγες μέρες έναν Intel Postville 80GB με το 2CV102HA Firmware. Το συγκεκριμένο υποστηρίζει TRIM; Είναι απαραίτητη η αναβάθμιση στο τελευταίο που μόλις κυκλοφόρησε; Πάντως ενημερωτικά, ούτε κάποιο κόλλημα ή πρόβλημα μου έχει παρουσιαστεί, ούτε ψάχνω τις απόλυτες επιδόσεις στα benchmarks (δεν έχω τρέξει κανένα μέχρι στιμγής ούτε σκοπεύω να τρέξω, εκτός κι αν αρχίσει ο δίσκος να παρουσιάζει προβλήματα). http://downloadmirror.intel.com/18363/eng/Release%20Notes%202.1.docx βλεπω εχεις το προυγουμενο firmware (2CV102HA)που βγηκε 26 οκτωβριου , και ναι ,υποστηριζει trim. : This firmware revision supports the ATA Data Set Management Command “Trim”. Also, this firmware revision includes several continuous improvement optimizations that provide for increased write performance on 160GB drives. το τελευταιο ειναι το 2CV102HD (30 νοεμβριου) : This firmware revision has several continuous improvement optimizations intended to provide the best possible user experience with the Intel SSD. Θα σου ελεγα να περιμενεις μερικες ημερες να δουμε αν εχει προβληματα το τελευταιο.Το δικο σου ουτως η αλλως υποστηριζει trim οποτε περιμενε
EddieObscurant Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 στον ssd θα περάσω τα windows 7 και όλα τα προγράμματα...τώρα άντε και κανα παιχνίδι...λες να μην φτάσουν τα 30gb?:S....μουσική, βίντεο, έγραφα, εικόνες θα τα έχω στον εξωτερικό... Γνωρίζει κανείς πόση ταχύτητα περίπου χάνω?:\ edit: κάπου διάβασα πως το SATAI περιορίζει στα 150mb/s όμως ο SSD θα δουλεύει στα 200mb/sec και απλά θα τραβάει το μηχάνημα λιγότερη ταχύτητα... μήπως όμως είναι καλύτερα να βάλω για πχ αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345262 ώστε να μην "μπουκώνει" θεωρητικά? Τους v series 64 kai 128 αστους καθώς φοράνε τον jmicron controller. Αν σου φτανουν τα 40 πήγαινε στον v series 40gb που είναι ιντελ rebranded αλλιώς στον ιντελ τον 80αρη. Ναι το μηχάνημα θα περιορίζεται στα 150mb/s περίπου και βασικά λίγο πιο κάτω αλλά πρακτικά δεν θα σε επηρεάζει ιδιαιτερα. Στο netbook μου πάντως που φοράει ich7 με περιορίζει αρκετα (100mb/s) Βγηκε το νεο firmware k toolbox απο την intel για υποστηριξη trim.Παντως καλο θα ειναι να περιμενουμε λιγο να δουμε αν εχει καποιες "παρενεργειες"οπως τα προυγουμενα. Που είδες ότι βγήκε καινούριο toolbox? Ακόμα την έκδοση 1.1 έχουν που σβήνει τα system restore points. To firmware το έβαλα και γω και όλα οκ.
grhgorhs1976 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Εβαλα εχτες τον postville περασα τα win7 x64 χωρις καμια ρυθμισει ουτε στο bios ουτε πουθενα. Ειμαι καλα γιατρε μου?
IMAndreas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά δοκίμασα αυτό το πρόγραμμα το παλιό υπολογιστή μου με τον hdd μέχρι να έρθει ο ssd από περιέργεια και βγήκαν τα παρακάτω αποτελέσματα.... και θέλω να ρωτήσω το εξής...η μοναδική διαφορά είναι στο read/write το 4Κ αυτή είναι που κάνει το Pc να πετάει ?
grimpr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Ξεπερασμένες αντιλήψεις στο benchmarking των SSD, σε λίγο θα καταντήσει σαν το πανάθλιο SuperPi, θα τρέχουνε όλοι αυτήν την παπαριά για να νιώθουν σιγουριά!. Ο μοναδικός που έχει πιάσει το νόημα και με σωστά benchmarks είναι ο Apocalypse.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.