KWSN_Men Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Για την ιστορία, έκανα φρέσκια εγκατάσταση Win 7 64bit κατευθείαν, χωρίς να τον έχω κάνει καν allocate.
mogolfiero Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Χωρις allocate? Wow, δεν το σκεφτηκα καν εγω. Εγω εφτιαξα το partition και μου εφτιαξε και τα χαζα 100mb χωρο που θελουν τα Win 7 για protection Μηπως να τα ξανακανω ολα απο την αρχη?! Βασικα αν ειναι να κανεις φορματ σε εναν SSD σβηνονται αυτα ή θα μεινουν και θα γεμισω τα υπολοιπα blocks? Τωρα χρησιμοποιω 25 απο τα 74gb
thakisn Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Sorry που σας χαλάω το τεχνικό κομμάτι με τα bench και τις μετρήσεις αλλά έχω μια απορία, η οποία είναι και ο μόνος λόγος που δεν έχω τσιμπήσει κι εγώ ssd. Έχω ενα macbook pro με 160gb @5400rpm σκληρο.Όπως καταλαβαίνεται επείγει η αλλαγή του.Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ για τα πάντα εκτός από κατεβαστήρι. Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι αν θα έχει πρόβλημα αν του γράφω και του σβήνω αρχεία συχνά.Κυρίως μιλάμε για έγγραφα,φωτογραφίες κτλ και λίγο πιο αραιά για προγράμματα. Φυσικά δεν έχω σκοπό να τον πάρω μαζί μου στον τάφο αλλά θέλω να ξέρω ότι θα είναι αξιόπιστος ανά πάσα στιγμή. Να το τολμήσω ή να πάρω έναν μηχανικό στις 7200? Ευχαριστώ!
pcos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 κοίτα, με 3 χρονια εγγύηση ότι και να πάρεις καλυμμένος θα είσαι. μονο ο χώρος είναι περιορισμένος αλλα από ταχύτητα σε laptop αξίζει με τα χίλια.
nickolas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δε θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα αντοχής στο χρόνο.
Heatspreader Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 αλλα από ταχύτητα σε laptop αξίζει με τα χίλια. Ήδη πάει κομμάτια το laptop του με αυτόν που έχει και ακόμα καλύτερα με έναν 7200. Δεν νομίζω ότι αξίζει σε Mac να βάλεις κάποιος SSD.
nickolas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 οποτε ουσιαστικα για ενα home desktop pc δεν υπαρχει λογος να δοσεις τοσα λεφτα για ssd και με εναν 10000 rpm κανεις τι δουλεια σου αξιοπρεπως... και με τα μισα λεφτα... "Aξιοπρεπώς" την κάνεις και με κλασσικό σκληρό 7200 rpm. Προσωπικά δε το θεωρώ σκόπιμο κάποιος να αγοράσει γρήγορο μηχανικό σκληρό τώρα και να ξανααγοράσει SSD σε 1-2 χρόνια που θα έχουν πέσει οι τιμές. Ας κάνει τη σωστή κίνηση από την αρχή και ας περιμένει λίγο να πέσουν οι τιμές αν δεν έχει την οικονομική άνεση.
Heatspreader Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Εννοείται αν κάποιος έχει τα χρήματα φυσικά και αξίζει. Αγοράζει και δύο 80+80=160GB και είνα άρχοντας.
nickolas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ήδη πάει κομμάτια το laptop του με αυτόν που έχει και ακόμα καλύτερα με έναν 7200.Δεν νομίζω ότι αξίζει σε Mac να βάλεις κάποιος SSD. Τα Mac πάνε πολύ καλά όσο έχουν μνήμη, την οποία όμως ανάλογα με τη χρήση μπορείς να την εξαντλήσεις εύκολα. Έχω Macbook και πολύ θα ήθελα έναν SSD... αλλά πραγματικά το εξαντλώ με δεκάδες tabs στο Safari και 5-6 προγράμματα να τρέχουν ταυτόχρονα. Aν τα έχω καταλάβει καλά, ο SSD θα μου δώσει τάχιστο search, θα πάψουν οι καθυστερήσεις στο αρχικό φόρτωμα βαριών εφαρμογών και θα υπάρχει ελάχιστη έως μηδενική καθυστέρηση ακόμα και όταν εξαντλώ τη μνήμη.
Heatspreader Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ξέρεις τι θες εσύ? Να δουλέψεις για μία βδομάδα σε Windows... Μετά θα λες ότι το Mac πάει καλά και με κουρδιστό δίσκο!!!
le_bron Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Για μενα που δεν εχω λεφτα αξιζει αυτος η να παω σε raid 0 με αλλον εναν 7200.11???
the_eye Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Raid κάνουμε με ίδιους δίσκους. Αν κάνεις ssd με hdd raid, ο hdd θα καθυστερεί τον sdd.
thakisn Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Οπότε το τολμάω για ssd! Ήδη έδωσα την παραγγελία μου στο παλικάρι που θα κάνει ομαδική αγορά εδώ στο insomnia! Μόνο πείτε μου κάτι σας παρακαλώ.Με συνεχές γράψιμο-σβήσιμο πως τα πάνε? Πέφτει η απόδοση τους και θέλουν φορμάτ μετά από κάποιο καιρό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.