walkerr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Βλεπω οτι αρνησε συστηματικα να μου δειξεις link... 3 φορες τωρα το αποφευγεις (και η επομενη θα ειναι η 4η) Σε φορητο το εχεις ε? Ποτε ειπα εγω "snip"?
apocalypse Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Βλεπω οτι αρνησε συστηματικα να μου δειξεις link...3 φορες τωρα το αποφευγεις (και η επομενη θα ειναι η 4η) Θα το λέω στα εγγόνια μου μια μέρα και δεν θα με πιστεύουν..... Άντε να δω τι θα καταλάβεις (δεν ελπίζω και πολλά) : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305110 Αυτός αλλά όχι σε R5 πακέτο.
walkerr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Tι θα λες στα εγγονια σου? τα μαυρα σου τα χαλια...) Τελικα οντως εχουμε τον ιδιο. Αλλα εσυ τον εχεις σε laptop και σιγουρα oχι με XP. Τι ειναι το R5 πακετο?
mogolfiero Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δεν αντεξα ουτε εγω τελικα και πηρα εναν X-25M Intel 80gb! Οι εντυπωσεις προς το παρον αριστες, τα τεστ σε λιγο!
--Shady-- Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δεν αντεξα ουτε εγω τελικα και πηρα εναν X-25M Intel 80gb! Οι εντυπωσεις προς το παρον αριστες, τα τεστ σε λιγο! G2? 10charlimit
mogolfiero Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Ναι ναι G2 Mε εχει προβληματισει το write λιγο στα χαμηλα οπως πιο πολυ το read Παιζει τιποτα λετε? Αντε να βγαλει επιτελους και η Intel το Trim ξανα, δεν κανουμε δουλεια ετσι. Για την ιστορια να πω , οτι απενεργοποιησα το Defrag, System Restore και Ηybernate. Δεν ασχοληθηκα με Superfetch κλπ
apocalypse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Mε εχει προβληματισει το write λιγο στα χαμηλα οπως πιο πολυ το readΠαιζει τιποτα λετε? Looky : http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3015453&postcount=300 Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να βγάζεις, οπότε είσαι πολύ κάτω στα 4k. Αν ήταν η έλλειψη trim το πρόβλημα θα ήσουν πολύ χαμηλά και στο 512k write, χώρια που δεν θα είχε καμιά επίδραση στην ανάγνωση. Υποθέτω ότι έκανες καθαρή εγκατάσταση win7 (και όχι κλωνοποίηση με acronis/ghost) άρα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα τα partition. Μένει ο sata controller σαν ύποπτος. Ποιος είναι, με ποιους drivers τον δουλεύεις και σε τι mode (ide, ahci κτλ) είναι ρυθμισμένος από το bios?
mogolfiero Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Σε AHCI mode το δουλευω με Intel Drivers (To φορητο ειναι Acer 1810T). Οι drivers ειναι οι πιο τελευταιοι που υπαρχουν στο σαιτ τους και απο οτι βλεπω το Matrix Storage τον βλεπει τον δισκο κανονικα στο AHCI. Εκανα καθαρη εγκατασταση απο την αρχη οπως ειπες , εχω κλεισει hybernate, system restore defrag κλπ. Tωρα που εκανα αλλο ενα το read πηγε στα 11,5 και το write στα 36. Ειμαι ακομα χαμηλα ομως..
apocalypse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Σε AHCI mode το δουλευω με Intel Drivers (To φορητο ειναι Acer 1810T).Οι drivers ειναι οι πιο τελευταιοι που υπαρχουν στο σαιτ τους και απο οτι βλεπω το Matrix Storage τον βλεπει τον δισκο κανονικα στο AHCI. Εκανα καθαρη εγκατασταση απο την αρχη οπως ειπες , εχω κλεισει hybernate, system restore defrag κλπ. Tωρα που εκανα αλλο ενα το read πηγε στα 11,5 και το write στα 36. Ειμαι ακομα χαμηλα ομως.. Πέτα τον intel driver και γύρνα στον default της microsoft. Μεταξύ των άλλων αυτός είναι και ο μόνος sata driver που υποστηρίζει trim - για όταν ελεήσει η intel να βγάλει firmware. Από optimizations πραγματικά δεν χρειάζονται άλλα. Κυρίως prefetch-superfetch μάλλον θα χάσεις αν τα κλείσεις. Κοίτα πάντως το λαμπάκι του σκληρού για σιγουριά ότι δεν τρέχει τίποτα άλλο παράλληλα που να σκίζει τον ssd.
yiannis_1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Κλείσε και antivirus για λίγο και windows indexing - windows search.
mogolfiero Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μηπως να τρεξω το benchmark σε safe mode? Χεχε πλακα κανω. Τωρα πως να κατσω να αλλαξω τον driver του Sata? uninstall και μετα update απο Microsoft update? Και εψαχνα μερες να σιγουρευτω οτι ειναι ο latest! Windows search ειναι disabled, το εκανα απο χτες που τον περασα
apocalypse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Τωρα πως να κατσω να αλλαξω τον driver του Sata? uninstall και μετα update απο Microsoft update? Και εψαχνα μερες να σιγουρευτω οτι ειναι ο latest! Δεν ξέρω αν ο intel driver σου χρειάζεται για τίποτα άλλο πέρα από το sata (σε μένα με PM45 + ICH9M δεν χρειάζεται). Αν δεν σου χρειάζεται τον κάνεις uninstall εντελώς, reboot και μετά αφήνεις τα windows να βάλουν τον driver της επιλογής τους. Αλλιώς πήγαινε στο device manager, κάνε update driver και ακολούθα τα βήματα - o driver που ψάχνεις έχει όνομα σαν generic ahci κάτι. ΥΓ Και εκείνο το safe mode δεν είναι παράλογη ιδέα... edit ; στο screenshot ο driver της microsoft που χρησιμοποιώ. edit #2 ; επειδή μου έρχονται ένα ένα, κάνε και μια δοκιμή να γυρίσεις το power management profile σε performance.
mogolfiero Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Οκ ειπα να το δοκιμασω, εβαλα και εγω τους drivers απο τα Windows Tα νουμερα βελτιωθηκαν λιγο, κυριως το sequential read και το 4k Write. Παρολαυτα το 4k Read εχει μεινει στα ιδια. Μηπως φταιει ο φορητος? Δεν λεω γρηγορος ειναι αλλα μπορει να χανει καπου. Στο WEI των Windows εχω 7.7 στον σκληρο Οριστε και τα αποτελεσματα: Εκανα αλλο ενα σε High Performance, με το ρευμα συνδεδεμενο και κλειστα τα παντα (antivirus κλπ) Ακομα καλυτερα:
apocalypse Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Παρολαυτα το 4k Read εχει μεινει στα ιδια. Μηπως φταιει ο φορητος? Δεν λεω γρηγορος ειναι αλλα μπορει να χανει καπου. Στο WEI των Windows εχω 7.7 στον σκληρο Οριστε και τα αποτελεσματα: Μπορείς να πάρεις μια ιδέα του πόσο καλά δουλεύει το ncq (το οποίο απαιτεί ahci) με το diskmark 3 beta : http://majorgeeks.com/CrystalDiskMark_d5574.html Τα νούμερα που δίνει είναι ίδια με το 2.2 αλλά έχει μια έξτρα γραμμή για 4k random reads/writes με queue depth 32. Ο intel υποστηρίζει ncq με μέγιστο queue depth 32 και δουλεύει καλά. Αν συμφωνεί και ο sata controller, τότε η τελευταία γραμμή θα πρέπει να είναι ΠΟΛΥ πιο ψηλά από την πρότελευταία. Πάντως το 15/45 που βγάζεις με το 20/50 που θα έπρεπε δεν είναι και απίστευτα μακριά και στο WEI όντως γύρω στο 7.5-7.9 (7.9 είναι το maximum που επιτρέπει το test) πρέπει να βγάζεις. Little note : αν τρέξεις το diskmark 3 άλλαξε το μέγεθος από 1000MB σε 100ΜΒ αλλιώς θα ψάχνεις για trim σύντομα.
mogolfiero Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Οντως το δοκιμασα και οι τιμες που πηρα για 4k με QD32 ήταν 95mb/sec στο Read και 88mb/sec στο Write. Παντως απο οτι καταλαβα παιζει διαφορα στο αν ειναι συνδεδεμενο το ρευμα ή οχι , γιατι τωρα που μετρησα με μπαταρια μονο πηρα τις ρυθμισεις που ειχα παρει και με τον Intel Driver Controller.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.