mogolfiero Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δεν ξερω τι λετε εσεις στο θεμα αν αξιζουν ή οχι οι SSD, παντως τα αποτελεσματα μιλανε απο μονα τους. Μεσα σε λιγες μερες εξαντήθηκαν παλι οι Intel Postville (G2) απο το Πλαισιο! Κριμα και ηθελα αυριο-μεθαυριο να παρω εναν, μαλλον καλο θα μου κανει μπας και πεσουν οι τιμες!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 καλά δεν φέρνουν και την τρελή ποσότητα
walkerr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Ναι, χρειάζεσαι trim από την στιγμή που τα περισσότερα cells του ssd θα έχουν γραφτεί από μια φορά.Λες ότι τον έχεις σχεδόν γεμίσει, άρα δεν είναι προφανές ότι αυτό έχει συμβεί? Φυσικά θέλει firmware, οπότε περιμένεις να βγάλει η Intel κανένα σοβαρό. Ευθυγράμμιση του συστήματος αρχείων πάνω στις δομικές μονάδες του ssd. Αν έχεις 7 το ξεχνάς, το φτιάχνουν από μόνα τους (νομίζω και τα vista το κάνουν). Αν έχεις xp και δεν έχεις κάνει την σπαστική διαδικασία που μπορείς να βρεις στο google, τότε δεν το έχεις φτιάξει. Καλα, ετσι κι αλλιως ετοιμαζομαι να βαλω τα 7, οποτε θα αποκτησω και Τrim και aligment, οποτε θαμαι κομπλε ε? Exω ακουσει οτι το firmware στoυς Intel ειναι περιττο, οποτε θα κρατησω αυτο. Έχω τρέξει diskmark με λάθος alignment, το έχω τρέξει μετά από ~2TB εγγραφές χωρίς trim (ή έτσι λέει το intel ssd toolbox), τόσο χαμηλά νούμερα σαν τα δικά σου δεν έχω δει. Αμφιβάλλω αν ο ελεύθερος χώρος μπορεί να ρίξει τόσο πολύ την απόδοση. Τρεξε τον ιδιο δισκο (X-25M MLC 160GB) σε ΧP με μόνο 16% free, και ελα μετα να μου πεις τι εβγαλες... Αλλα τα Read δεν ειναι χαμηλα ε? Πόσο αξιοπιστο μπορει να ειναι ενα τεστ που διαρκει 2' ?
apocalypse Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Για δειτε τι ψαρια πιάνω ρε reguys. Σήμερα τον εβαλα το δίσκο(Intel x25-m postville 80GB) και εκανα format. Μια χαρούλα είσαι. Καλα, ετσι κι αλλιως ετοιμαζομαι να βαλω τα 7, οποτε θα αποκτησω και Τrim και aligment, οποτε θαμαι κομπλε ε?Exω ακουσει οτι το firmware στoυς Intel ειναι περιττο, οποτε θα κρατησω αυτο. Alignment ναι (υπό την προυπόθεση ότι θα διαγράψεις όλα τα partition πριν βάλεις 7), trim όχι. Για trim χρειάζεται firmware, η intel το απέσυρε οπότε περιμένεις για το επόμενο. Το ίδιο firmware δίνει και ένα bonus +20MB/s σειριακή εγγραφή στους 160άρηδες. Καθόλου περιττό. Τρεξε τον ιδιο δισκο (X-25M MLC 160GB) σε ΧP με μόνο 16% free, και ελα μετα να μου πεις τι εβγαλες... Αλλα τα Read δεν ειναι χαμηλα ε? Πόσο αξιοπιστο μπορει να ειναι ενα τεστ που διαρκει 2' ? Τον ίδιο έχω. Τα read γενικά δεν μασάνε και νομίζω ότι έχω κάνει περίπου οποιοδήποτε λάθος μπορεί να κάνει χρήστης ssd τις πρώτες μέρες. Περιέργως είναι πολύ αξιόπιστο σε μένα τουλάχιστον, όποτε έδειχνε χαμηλά 4κ writes πάντα πραγματικά είχα πρόβλημα.
walkerr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Alignment ναι (υπό την προυπόθεση ότι θα διαγράψεις όλα τα partition πριν βάλεις 7), trim όχι. Για trim χρειάζεται firmware, η intel το απέσυρε οπότε περιμένεις για το επόμενο. Το ίδιο firmware δίνει και ένα bonus +20MB/s σειριακή εγγραφή στους 160άρηδες. Καθόλου περιττό. Ετσι μου ειπε αλλος φιλος, οτι ειναι περιττο... Γιατι να εχεις εσυ δικιο κι ο αλλος αδικο? Partition εχω μόνο ενα. Πρεπει να κανω καπoια ιδιαιτερη κινηση πρωτου βαλω τα 7, αν ειναι πεστη μου! Το firmware της Ιntel δινει ενα +20ΜB/s, ωστοσο αποσυρθηκε?... Περιεργο ακουγεται. Που το λεει οτι δινει ενα +20ΜΒ/s? Ωστε χωρις firmware δεν εχει Trim?... To βεβαιωνεις αυτο? Τον ίδιο έχω. Τα read γενικά δεν μασάνε και νομίζω ότι έχω κάνει περίπου οποιοδήποτε λάθος μπορεί να κάνει χρήστης ssd τις πρώτες μέρες. Περιέργως είναι πολύ αξιόπιστο σε μένα τουλάχιστον, όποτε έδειχνε χαμηλά 4κ writes πάντα πραγματικά είχα πρόβλημα. Δε νομιζω να καταλαβαινες καποιο προβλημα, αυτες οι διαφορες στις μετρησεις αντιστοιχουν σε κλασματα δευτερολεπτου, οχι σε τιποτα ωρες Εισαι σιγουρος οτι εχεις τον ιδιο δισκο? Μπορω να δω ενα link του? Αλλα σιγουρα δεν εχεις τις υπολοιπες προυποθεσεις που ανεφερα.
apocalypse Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Ετσι μου ειπε αλλος φιλος, οτι ειναι περιττο... Γιατι να εχεις εσυ δικιο κι ο αλλος αδικο?Partition εχω μόνο ενα. Πρεπει να κανω καπoια ιδιαιτερη κινηση πρωτου βαλω τα 7, αν ειναι πεστη μου! Το firmware της Ιntel δινει ενα +20ΜB/s, ωστοσο αποσυρθηκε?... Περιεργο ακουγεται. Που το λεει οτι δινει ενα +20ΜΒ/s? Ωστε χωρις firmware δεν εχει Trim?... To βεβαιωνεις αυτο? Δεν χρειάζεται να με πιστεύεις, υπάρχει το google. Διαβάζεις και επιβεβαιώνεις; http://anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3667 Η ευθυγράμμιση γίνεται κατά την δημιουργία των partitions, οπότε διαγράφεις αυτό το ένα που έχεις κατά την εγκατάσταση των 7 και φτιάχνεις καινούριο. Αν απλά κάνεις format το υπάρχον, ευθυγράμμιση δεν έχει. Δε νομιζω να καταλαβαινες καποιο προβλημα, αυτες οι διαφορες στις μετρησεις αντιστοιχουν σε κλασματα δευτερολεπτου, οχι σε τιποτα ωρεςΕισαι σιγουρος οτι εχεις τον ιδιο δισκο? Μπορω να δω ενα link του? Αλλα σιγουρα δεν εχεις τις υπολοιπες προυποθεσεις που ανεφερα. Καμία διαφορά δεν κατάλαβα σε πραγματική χρήση, ούτε ενεργοποιώντας την trim, ούτε ευθυγραμμίζοντας τα partitions. Τα synthetics όμως πήραν χαμπάρι και τα 2, πολύ έντονα μάλιστα. Ο ίδιος ssd είναι, δεν υπάρχουν και πολλοί intel 160GB g2, ένας είναι. Έχω και xp (triple-boot με 7/ubuntu). Επίσης κάποια από τα 7 partitions μου είναι κοντά στο γεμάτο. Τα νούμερά μου τα είδες στο screenshot που ανέβασα.
walkerr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δεν χρειάζεται να με πιστεύεις, υπάρχει το google.Διαβάζεις και επιβεβαιώνεις; http://anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3667 Καλα, αυτα ειναι η θεωρια και τo τυπικο. Εμας μας ενδιαφερει τι γινεται στη πραξη. Στη πραξη ξερουμε πχ. οτι βγηκε ελαττωματικο firmware και απεσυρθη. Η ευθυγράμμιση γίνεται κατά την δημιουργία των partitions, οπότε διαγράφεις αυτό το ένα που έχεις κατά την εγκατάσταση των 7 και φτιάχνεις καινούριο. Αν απλά κάνεις format το υπάρχον, ευθυγράμμιση δεν έχει. Λιγο μπερδεμενα τα λες... Αν κανω εγκατασταση σε ΟΛΟΝ τον δισκο ειμαι ok? Ποτέ δεν χρησιμοποιω partitions. Καμία διαφορά δεν κατάλαβα σε πραγματική χρήση, ούτε ενεργοποιώντας την trim, ούτε ευθυγραμμίζοντας τα partitions. Τα synthetics όμως πήραν χαμπάρι και τα 2, πολύ έντονα μάλιστα. Aφου συμφωνεις οτι η διαφορα ειναι αμελητεα, τι χτυπιομαστε? Το Trim απ οτι ξερω δεν ειναι κατι που θα σου δημιουργησει αμεσως διαφορά, ειναι μια λειτουργια που μακροχρονια προστατευει τον ssd απ το να γινει βραδυτερος. Τι ειναι τα synthetics? Συνθετικα ρουχα? Επίσης κάποια από τα 7 partitions μου είναι κοντά στο γεμάτο. Τα νούμερά μου τα είδες στο screenshot που ανέβασα. Μα δεν ζητησα τα νουμερα σου, link απ το σκληρο σου γινεται να δω?...plz? 7 (!) partitions εχεις σε δισκο 160GB? Και το καθε ενα ειναι απο 20GB?
antonl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 [...]Εισαι σιγουρος οτι εχεις τον ιδιο δισκο? Μπορω να δω ενα link του? [...] [...]Μα δεν ζητησα τα νουμερα σου, link απ το σκληρο σου γινεται να δω?...plz? [...] x25-m 160GB G2 Το παλικάρι αναλύει, benchάρει, μετράει, συγκρίνει, εξηγεί, απαντάει εδώ και ένα μήνα για τους SSD, λες να μην ξέρει τι έχει;
apocalypse Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μασημένη τροφή θες ρε παιδί μου... Καλα, αυτα ειναι η θεωρια και τo τυπικο. Εμας μας ενδιαφερει τι γινεται στη πραξη. Στη πραξη ξερουμε πχ. οτι βγηκε ελαττωματικο firmware και απεσυρθη. Στην πράξη, απόλυτα, για να έχεις αυτόματο trim χρειάζεται firmware και windows 7. Επίσης στην πράξη, απόλυτα, αυτό το firmware αυξάνει την απόδοση των 160άρηδων. Λιγο μπερδεμενα τα λες... Αν κανω εγκατασταση σε ΟΛΟΝ τον δισκο ειμαι ok? Ποτέ δεν χρησιμοποιω partitions. ΟΧΙ. Υπάρχει ένα κατιτίς ονόματι partition offset, που στα xp είναι 63 sectors και που είναι ο λόγος που ***** την ευθυγράμμιση ακόμα και αν έχεις 1 μόνο partition. Στα 7 το offset είναι by default 2048 sectors. Aφου συμφωνεις οτι η διαφορα ειναι αμελητεα, τι χτυπιομαστε?Το Trim απ οτι ξερω δεν ειναι κατι που θα σου δημιουργησει αμεσως διαφορά, ειναι μια λειτουργια που μακροχρονια προστατευει τον ssd απ το να γινει βραδυτερος. Τι ειναι τα synthetics? Συνθετικα ρουχα? Γιατί ίσως σε σένα να μην είναι αμελητέα, επίσης κάνει διαφορά και στην διάρκεια ζωής του ssd τόσο η ύπαρξη trim όσο και η σωστή ευθυγράμμιση. Synthetic benchmarks, όπως λέμε diskmark, iozone, iometer κτλ. Ο απλούστερος τρόπος να δεις αν τα κάνεις καλά. Τρέχεις, googlaρεις για αποτελέσματα άλλων με ίδιο ssd και βλέπεις. Μα δεν ζητησα τα νουμερα σου, link απ το σκληρο σου γινεται να δω?...plz?7 (!) partitions εχεις σε δισκο 160GB? Και το καθε ενα ειναι απο 20GB? Όταν λες link? Προς το κατάστημα που τον πήρα ας πούμε? 7 partitions, 4 διαφορετικά συστήματα αρχείων, το καθένα σε διαφορετικό μέγεθος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 o walkerr όλο και περισσότερο αρχίζει να μου θυμίζει τον screenshot
walkerr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Eριξα μια ματια στον screenhot που λες, στα τελευταια του μυνηματα ελεγε κατι για κατσαριδες, σκυλους και τρωκτικα... εγω πως κολλαω σε αυτα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτά, τέσπα
walkerr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μασημένη τροφή θες ρε παιδί μου... Δεν θελω καποια τροφη, συζητηση κανουμε. Δεν αισθανομαι οτι ειμαι μαθητης κι εσυ δασκαλος. Στην πράξη, απόλυτα, για να έχεις αυτόματο trim χρειάζεται firmware και windows 7. Επίσης στην πράξη, απόλυτα, αυτό το firmware αυξάνει την απόδοση των 160άρηδων. Oπως σου ειπα, εχω παρει διαβεβαιωση απο παιδι σχετικο με ssd, οτι το firmware στον Intel ειναι διακοσμητικο. Kαλα, μονο των 160ρηδων αυξανει την αποδοση? των αλλων?... Γιατί ίσως σε σένα να μην είναι αμελητέα, επίσης κάνει διαφορά και στην διάρκεια ζωής του ssd τόσο η ύπαρξη trim όσο και η σωστή ευθυγράμμιση. A, θεωρεις οτι εγω εχω καλυτερη αντιληψη και θα πιασω αμεσως τη διαφορα, εστω και αμελητεα? Ευχαριστω, αλλα δε νομιζω. To trim δεν μας ενδιαφερει ιδιαιτερα για την διαρκεια ζωης του ssd, γιατι οταν ο ssd πεθανει (μετα απο καμποσα χρονια) η αξια του ssd θα ειναι στραγαλια και θα κυκλοφορουν πολυ ανωτεροι δισκοι. Όταν λες link? Προς το κατάστημα που τον πήρα ας πούμε? 7 partitions, 4 διαφορετικά συστήματα αρχείων, το καθένα σε διαφορετικό μέγεθος. Ενα link που να εικονιζει το προιον σου, βρε αδελφε... τοσο πολυπλοκο ειναι? Εγω εχω ΕΝΑ μονο partition και ειμαι υπερ-ικανοποιημενος
apocalypse Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 snip Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Και τόσο που άντεξα θα πρέπει να μου έχουν κλείσει σουίτα στον παράδεισο. Ανφάς με φόντο το σπίτι του: http://img69.imageshack.us/img69/7455/53724591.jpg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.