Προς το περιεχόμενο

Τελικά αξίζουν οι SSD??

djngal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τη δευτερη φορα (μετα απο περ. 10΄) μου εβγαλε μικροτερα νουμερα...

Απ τη στιγμη που σου βγαζει τα αποτελεσματα μεσα σε 2 λεπτα, λογικα δεν πρεπει να ειναι και πολυ αξιοπιστο αυτο το test.

ενταξει το περιπου δεν χαθηκε και ο κοσμοs

• Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φαντάζομαι ότι ο andreaaskir αν έχει τον intel χ-25m θα έχει τον 160αρι. Γι'αυτό τόσο μεγάλες ταχύτητες στο write

Δημοσ.
φαντάζομαι ότι ο andreaaskir αν έχει τον intel χ-25m θα έχει τον 160αρι. Γι'αυτό τόσο μεγάλες ταχύτητες στο write

OCZ Vertex Turbo Series 120GB SSD(2.5", SATA II, MLC, OCZSSD2-1VTXT120G)

Δημοσ.

Έχω δύο ερωτήσεις....

1) γιατί οι SSD δεν χρειάζονται defragment?

2) όταν εχουμε εγκαθεστιμένα προγράματα και λογισμικό σε έναν σκληρό θέλει να εχει και ελεύθερο χώρο για να δουλεύει άνετα...χρειάζεται και στους SSD αυτό?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

@Heatspreader Αν υπάρχει το προϊόν που που χάλασε στο αλλάζουν με ένα ίδιο.Το καινούριο αν θες χωρίς να το ανοίξεις καν το πας πίσω για επιστροφή και να σου κόψουν πιστωτικό στην αξία του.Ε αν θέλεις πιστωτικό εσύ,δηλαδή και να σου δώσουν το καινούριο θα το γυρίσεις πίσω με τη μία,για να αποφύγεις-γουν αυτή όλη την ιστορία σου χτυπάνε το πιστωτικό στην τιμή του υπάρχοντος.

Δημοσ.

IMAndreas,

1. Γιατί τα δεδομένα εγγράφονται με διαφορετικό τρόπο στους SSD, οι οποίοι έχουν cells, όχι platters όπως οι HDD's.

2. Ναι.

Αν το ψάξεις λίγο θα διαβάσεις περισσότερα, έχουν ήδη γραφτεί πολλά για τους SSD's.

Δημοσ.
@Heatspreader Αν υπάρχει το προϊόν που που χάλασε στο αλλάζουν με ένα ίδιο.Το καινούριο αν θες χωρίς να το ανοίξεις καν το πας πίσω για επιστροφή και να σου κόψουν πιστωτικό στην αξία του.Ε αν θέλεις πιστωτικό εσύ,δηλαδή και να σου δώσουν το καινούριο θα το γυρίσεις πίσω με τη μία,για να αποφύγεις-γουν αυτή όλη την ιστορία σου χτυπάνε το πιστωτικό στην τιμή του υπάρχοντος.

Για να μην είμαστε άλλο Offtopic, ότι ήταν να πω το είπα, όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

Δημοσ.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι μόνο εσύ δεν κατάλαβες;Τέλος πάντων.Δίκαιο έχεις για το off topic.

Πάντως όπως καταλαβαίνεις θα σου στοιχίσει λίγο περισσότερο γιατί πιστωτικό στην τιμή της απόδειξης δεν θα κοπεί αλλά μεγιές...

..και που να βγουν και drivers και dx11 παιχνίδια..ακόμη ούτε στα ράφια δεν είναι..:P

Δημοσ.

Εγω ομως με επισης ιδιο δισκο εχω χαμηλες ταχυτητες στο write...

Δημοσ.
Εγω ομως με επισης ιδιο δισκο εχω χαμηλες ταχυτητες στο write...

1) Γιατί χρειάζεσαι επειγόντως trim ή/και πρέπει να κοιτάξεις και το alignment σου.

2) Ο andreaaskir δεν έχει intel, έχει κάτι με indilinx controller. Φαίνεται εύκολα κοιτώντας τα 4k writes (πολύ χαμηλά για intel, πολύ ψηλά για samsung).

Ένας 160άρης intel g2 υπό ιδανικές συνθήκες trim/alignment και με το ανακλημένο firmware βγάζει το παρακάτω +-5% στο diskmark.

H σειριακή εγγραφή του είναι πολύ χαμηλή για ssd, είναι φυσιολογικό.

Χωρίς το ανακλημένο firmware βγάζει περίπου τα ίδια αλλά μείον ~20MB/s στην σειριακή εγγραφη και random 512k.

post-12756-129063037005_thumb.jpg

Δημοσ.

Ακομα δεν τον πηρα και χρειαζoμαι Trim?...

Tι παραμυθι ειναι αυτo το aligment?

Με firmwares δεν ασχολουμαι, μετα απ αυτα που ακουγονται.

Το πιθανοτερο ειναι οτι μου εβγαλε χαμηλες write τιμες διοτι αυτη τη στιγμη ειναι πολυ λιγος ο ελευθερος χωρος.

Δημοσ.
Ακομα δεν τον πηρα και χρειαζoμαι Trim?...

Ναι, χρειάζεσαι trim από την στιγμή που τα περισσότερα cells του ssd θα έχουν γραφτεί από μια φορά.

Λες ότι τον έχεις σχεδόν γεμίσει, άρα δεν είναι προφανές ότι αυτό έχει συμβεί?

Φυσικά θέλει firmware, οπότε περιμένεις να βγάλει η Intel κανένα σοβαρό.

Tι παραμυθι ειναι αυτo το aligment?

Ευθυγράμμιση του συστήματος αρχείων πάνω στις δομικές μονάδες του ssd.

Αν έχεις 7 το ξεχνάς, το φτιάχνουν από μόνα τους (νομίζω και τα vista το κάνουν).

Αν έχεις xp και δεν έχεις κάνει την σπαστική διαδικασία που μπορείς να βρεις στο google, τότε δεν το έχεις φτιάξει.

Το πιθανοτερο ειναι οτι μου εβγαλε χαμηλες write τιμες διοτι αυτη τη στιγμη ειναι πολυ λιγος ο ελευθερος χωρος.

Έχω τρέξει diskmark με λάθος alignment, το έχω τρέξει μετά από ~2TB εγγραφές χωρίς trim (ή έτσι λέει το intel ssd toolbox), τόσο χαμηλά νούμερα σαν τα δικά σου δεν έχω δει.

Αμφιβάλλω αν ο ελεύθερος χώρος μπορεί να ρίξει τόσο πολύ την απόδοση.

Δημοσ.

Για δειτε τι ψαρια πιάνω ρε reguys. Σήμερα τον εβαλα το δίσκο(Intel x25-m postville 80GB) και εκανα format. Δεν ξέρω αν πρεπει να περασω καποιο προγραμμα η να κανω καποιες ρυθμισης για να δω καλυτερα νουμερα.... ειμαι ασχετος με SSD. To συστημα ειναι της υπογραφης. 60846097.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...