stakar1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Γεια σας Δεν μπορώ να πω οτι δεν διάβασα αρκετά απο αυτά που έχουν γραφτεί στο thread αν και το φτάσατε σε πολύ high level ανάλυσης και λόγω περιορισμένων τεχνικών γνώσεων εγώ απλά θέλω να ρωτήσω. Υπόθεση ότι εχω SSD και έχω μονο os win7 + office + εφαρμογές και εχω και 2 HDD 640GB για αποθήκευση και παιχνίδια. Αν μπω στο σπίτι μου το απόγευμα ανοίξω τον υπολογιστή και μέχρι να κάτσω μπροστά στην οθόνη, πάω μία βόλτα τουαλέτα και μετά να φτιάξω κ έναν καφέ, θα πρέπει να έχω ssd ή οχι? Άλλη μία περίπτωση. Είμαι καθισμένος στον υπολογιστή και θέλω να ανοίξω 3-4 εφαρμογές, πχ office, photoshop κτλ. Θα ήταν καλό να έχω SSD ή οχι? Αν ΝΑΙ στα παραπάνω ποιόν SSD και ποσα gb προτείνεται? Αν ΟΧΙ τι συνδυασμό προτείνεται με βάση οτι θα με τον SSD θα είχα και 2 HDD 640GB για αποθήκευση και παιχνίδια??
casabel Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Η άποψη μου είναι πως δε χρειάζεσαι SSD μιας κ είναι πολύ ακριβοί ακόμα σε σχέση με αυτό που σου προσφέρουν (δηλ οικονομία χρόνου της τάξης λίγων sec)
stakar1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Η άποψη μου είναι πως δε χρειάζεσαι SSD μιας κ είναι πολύ ακριβοί ακόμα σε σχέση με αυτό που σου προσφέρουν (δηλ οικονομία χρόνου της τάξης λίγων sec) Αν υποθέσουμε ότι τον αγόραζες στην μισή τιμή τι θα έκανες? Αν ΝΑΙ πες μου ένα SSD που να χωράει os win7 + office + διάφορες εφαρμογές . Στα πόσα gb θα είναι αρκετός και ποιός είναι ο καλύτερος σήμερα
apocalypse Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Αν μπω στο σπίτι μου το απόγευμα ανοίξω τον υπολογιστή και μέχρι να κάτσω μπροστά στην οθόνη, πάω μία βόλτα τουαλέτα και μετά να φτιάξω κ έναν καφέ, θα πρέπει να έχω ssd ή οχι? Φυσικά και όχι. Εκτός και αν είσαι ο νόθος γιος του superman και προλαβαίνεις να τα κάνεις αυτά μέχρι να ξεκινήσει ο υπολογιστής με σκληρό Άλλη μία περίπτωση. Είμαι καθισμένος στον υπολογιστή και θέλω να ανοίξω 3-4 εφαρμογές, πχ office, photoshop κτλ. Θα ήταν καλό να έχω SSD ή οχι? Με τον ssd θα τις ανοίξεις όλες ταυτόχρονα και θα ανοίξουν σχεδόν σαν να έτρεχε η κάθεμια μόνη της (αν έχουν φυσικά από έναν πυρήνα να βασανίσουν). Οπότε ναι. Τώρα το πόσο μεγάλος θα έπρεπε να είναι ένας ssd για να σου κάνει, αυτό θα το βρεις μόνος σου. Απλά δες πόσο πιάνουν αυτά που σκοπεύεις να έχει μέσα. πχ αν θες να έχεις 20-30GB τότε και με 80άρη είσαι καλά.
nske Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Η άποψη μου είναι πως δε χρειάζεσαι SSD μιας κ είναι πολύ ακριβοί ακόμα σε σχέση με αυτό που σου προσφέρουν (δηλ οικονομία χρόνου της τάξης λίγων sec) Απλά οι άνθρωποι έχουμε περίεργη αντίληψη των πραγμάτων: μπορεί να κάνουμε 15 λεπτά για να πούμε στον υπολογιστή να κάνει αυτό που θέλουμε χωρίς να το θεωρήσουμε "καθυστέρηση", αλλά όταν ο υπολογιστής αργήσει μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου να κάνει τη δουλειά, τότε αυτό το θεωρούμε καθυστέρηση και ενοχλούμαστε. Από παραγωγική άποψη, το μέρος που έχει τα πιο άμεσα και πιο προφανή περιθώρια βελτίωσης είμαστε εμείς οι χρήστες: ο χρόνος που καταναλώνουμε καθημερινά για διαδικασίες που θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν ή να γίνουν πιο γρήγορα αν τις κάναμε με διαφορετικό τρόπο είναι πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερος από αυτόν που θα μας γλυτώσει οποιαδήποτε αναβάθμιση στο hardware.
stakar1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Απλά οι άνθρωποι έχουμε περίεργη αντίληψη των πραγμάτων: μπορεί να κάνουμε 15 λεπτά για να πούμε στον υπολογιστή να κάνει αυτό που θέλουμε χωρίς να το θεωρήσουμε "καθυστέρηση", αλλά όταν ο υπολογιστής αργήσει μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου να κάνει τη δουλειά, τότε αυτό το θεωρούμε καθυστέρηση και ενοχλούμαστε. Από παραγωγική άποψη, το μέρος που έχει τα πιο άμεσα και πιο προφανή περιθώρια βελτίωσης είμαστε εμείς οι χρήστες: ο χρόνος που καταναλώνουμε καθημερινά για διαδικασίες που θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν ή να γίνουν πιο γρήγορα αν τις κάναμε με διαφορετικό τρόπο είναι πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερος από αυτόν που θα μας γλυτώσει οποιαδήποτε αναβάθμιση στο hardware. Δεν θα πω ότι έχεις άδικο. Σίγουρα ένα μέρος είναι έτσι. Το άλλο είναι το γεγονός ότι η τεχνολογία προχωράει και αν θες να εισαι μέρος της θα πρέπει να την ακολουθείς, πάλι κ αυτή σ ενα ποσοστό. Σ όλα δεν προλαβαίνεις....
Heatspreader Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Το άλλο είναι το γεγονός ότι η τεχνολογία προχωράει και αν θες να εισαι μέρος της θα πρέπει να την ακολουθείς, πάλι κ αυτή σ ενα ποσοστό. Σ όλα δεν προλαβαίνεις.... Ναι, αλλά δεν θεωρείς ότι από τη μία με την αγορά ενός SSD κάνεις υποβάθμιση στη χωρητικότητα και αναβάθμιση στη ταχύτητα?
KWSN_Men Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Έστω ότι έχω 2 SCSI 15K RPM σε RAID 0 με WinXP. Θα δω διαφορά με έναν SSD με Win7; 'Η πάω προς το χειρότερο; Η όλη φάση θα συνοδεύεται και με αλλαγή πλατφόρμας από Opteron 165 σε I5-750.
nikos21aek Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 0.1ms access time.Αν ξέρεις τι σημαίνει αυτό θα δεις.Σε read-write μπορεί και να είσαι χειρότερος. edit:Το εξήγησε καλύτερα ο από κάτω ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Υποβάθμιση λέει ο άλλος σε χώρο.Λες και τους παλιούς σου σκληρούς θα τους πετάξεις...
liopyr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Καμμία συστοιχία μηχανικών δίσκων δεν μπορεί να σου προσφέρει το σχεδόν μηδενικό read latency των SSD. Προς το χειρότερο δεν θα πας σίγουρα αν το δεις συνολικά, ακόμα και αν θεωρητικά 2 SCSI 15K stripe δείχνουν μεγαλύτερα νούμερα. edit: με πρόλαβε ο από πάνω.
Kleos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 ελα μωρε τι τρελα ειναι αυτη με τους SSD περιμεντε να αυξηθουν και λιγο οι χωρητικοτητες ...σιγα θα ανοιγουν οι εφαρμογες σας 0,0001 second πιο αργα χωρις ατον(λεμε τωρα) στο κατω κατω τα μαγαζια δεν κανουν φτερα να φυγουν...
KWSN_Men Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Σε χώρο όχι δε θα έχω υποβάθμιση. Οι SCSI είναι δύο 32άρηδες και είναι και ο λόγος που έχω μείνει με το ίδιο hardware tόσο καιρό. Άρχισα να σκέφτομαι την αλλαγή μια και αποφάσισα αναβάθμιση και λόγω της απουσίας floppy στο καινούργιο ( ) θα πρέπει να πηγαίνω σε πολύπλοκες διαδικασίες για να κάνω την εγκατάσταση του controller και άρχισα να σκέφτομαι ότι θα ξεφορτωθώ και το σφύριγμα των SCSI.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.