Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 η κάλιστα μπορούν να περιμένουν μέχρι να πέσουν οι τιμές στις μεγαλύτερες χωρητικότητες
yiannis_1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Συμφωνώ και επαυξάνω. Όχι 150 Ε ο 64αρης. Ας έκανες ο 256 τόσο. Και με 150 να κάνεις raid 2 128άριδες. Τότε ναι θα άξιζε. Οπότε και εγω πάω στην κατοιγορία αυτών που απάντησαν ότι οι ssd ζητούν πολλά για όσα δίνουν ακόμα...
phanispal Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Συμφωνώ και επαυξάνω.Όχι 150 Ε ο 64αρης. Ας έκανες ο 256 τόσο. Και με 150 να κάνεις raid 2 128άριδες. Τότε ναι θα άξιζε. Είμαστε καλά τώρα; Μιλάμε σοβαρά;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 256αρης στα 220-240 euro, όσο δηλαδή έκανε στην αρχή ο 300gb Velociraptor είναι μια καλή τιμή... λογικά τέλη 2010 αρχές 2011 θα έχουν πέσει τόσο...(ελπίζω)
nikos21aek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά τα games έχουν αρχίσει και πιάνουν αισχρά πολύ χώρο και αν είσαι βαριεστημένος/casual/λάου λάου gamer που θέλει να έχει κάμποσα games installed ταυτόχρονα τα οποία δεν τερματίζει με κάποια σειρά αλλά παίζει άλλο σήμερα άλλο αύριο κτλπ, 80-120gb δεν φτάνουν ούτε για πλάκα... Ρε συ τα βάζεις σε ένα partition του μηχανικού.Απλά όταν γίνεται η εγκατάσταση αλλάζεις το path από C: σε D: ή όπως έχεις ονομάσει το partition.Εδώ αυτό το κάνουν αρκετοί και καλά κάνουν για εμένα χωρίς SSD για να υπάρχει ένα partition με ΜΟΝΟ λειτουργικό και εφαρμογές,να το κάνουν image και να μην πιάνει χώρο,να κάνουν format και να μην σβήνονται τα παιχνίδια..Βολεύει..Για να έχω το pro μέσα τον πήρα τον ssd;
EddieObscurant Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Επειδη είχα τον postville για 2 μήνες πριν μου πεθάνει απο το firmware, και εδώ και 1 βδομάδα είμαι με μηχανικό λόγω ότι το πλαίσιο θα φέρει ξανα τέλος Νοεβρη, νομίζω ότι μπορώ να πω 2 πράγματα. - Αυτο που παρατήρησα όταν γύρισα στο μηχανικό (2xseagate 1,5tb σε raid1) είναι ότι δεν μπορώ να κάνω κατευθειαν κλικ στον firefox και σε 2-3 αλλα προγραμματα που συνηθιζα με το που εμφανιζόταν το desktop στον ssd, αλλά πρεπει να περιμένω καμια 15αρια δευτερολεπτα. Εντάξει δεν έγινε και τπτ το (ξανα)συνηθίζεις. - Αν χρειαστείς για κάποιο λόγω να κάνεις συνεχόμενες επανεκκινήσεις αρχίζεις και πάλι να ξαναθυμάσαι τους ssd γιατι χανεις πολύ χρονο, όσο και καθαρό να χεις το συστημα σου. - Οντως περιμένεις για τις περισσότερες εφαρμογες 2-3 sec παραπάνω αλλα και αυτό το (ξανα)συνηθίζεις. - Δεν έχεις το άγχος του χώρου του 80αρη. Παρ'όλο που το είχα σκεφτεί πριν τον αγοράσω και όντως τα 80γιγα μου έφταναν στα win7 με σίγουρα εγκατεστημενο το pro και crysis (που το θέλω για διαφορες δοκιμές) χρησιμοποιούσα γύρω στα 50 απο τα 80 γιγα. Αν κάποια περίοδο έπαιζα και κάποιο άλλο παιχνίδι ενώ ταυτοχρονα ήθελα να δοκιμάσω και κανα-δυο άλλα που κυκλοφορούσαν όπως καταλαβαίνετε ο χώρος δεν φτάνει. Και μόνο το "αγχος" ότι ο χώρος δεν φτάνει και πρεπει να χω το νου μου, και η διαδικασία να βγάλεις ένα παιχνίδι για να βάλεις ένα άλλο είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα. - Οι ssd δεν είναι όπως κάποιοι αρχικά τους παρουσίαζαν ότι τα προγράμματα είναι σαν να είναι φορτωμένα στη μνημη, αλλα και πάλι όποιος έχει δοκιμάσει δεν ξαναγυρίζει σε hdd. - Τις μεγαλύτερες διαφορές θα τις δουνε αυτοι που είχαν πολύ βαρυφορτωμένα συστήμα ή/και πολύ αργους hdd. Eγω σε ένα σχετικά ελαφρύ/normal σύστημα win7 που πήγα απο 2 seagate 1,5 tb raid0 (δλδ avg sequental transfer γύρω στα 210mb/s και access time γύρω στα 9ms [μικρο 1ο partition]) ήταν σαν να πήγαινα απο έναν 5400rpm δίσκο σε ένα με 7200rpm με raid0 . - Επίσης δεν παρατήρησα σημαντική μείωση χρόνου με τους ssd στην εγκατάσταση παιχνιδιών, όπως προσωπικά τουλάχιστον περιμενα. - Διαφορές υπάρχουν απλώς δεν είναι τόσο χαώδεις όσο κάποιοι τις περιγράφουν και σίγουρα όποιος έχει δοκιμάσει δεν ξαναγυρίζει σε hdd. Ωστόσο για όποιον θέλει και να παίζει τα 80gb δεν φτάνουν και γι΄αυτό προσωπικά θα πάω τώρα στον 160αρη (σνιφ...πάνε άλλα 200 ευρώ...) .
nikos21aek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ρε φίλε σοβαρά.Τι ακριβώς θα κερδίσεις αν έχεις το pro στον ssd; Το αστείο είναι ότι στο πιο πάνω πόστ που λογικά έγραψα όταν έγραφες εσύ όλο αυτό ειρωνεύομαι ακριβώς αυτό το πράγμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ρε συ τα βάζεις σε ένα partition του μηχανικού.Απλά όταν γίνεται η εγκατάσταση αλλάζεις το path από C: σε D: ή όπως έχεις ονομάσει το partition.Εδώ αυτό το κάνουν αρκετοί και καλά κάνουν για εμένα χωρίς SSD για να υπάρχει ένα partition με ΜΟΝΟ λειτουργικό και εφαρμογές,να το κάνουν image και να μην πιάνει χώρο,να κάνουν format και να μην σβήνονται τα παιχνίδια..Βολεύει..Για να έχω το pro μέσα τον πήρα τον ssd; το θέμα είναι να τα έχεις και αυτά στους SSD
yiannis_1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ταχύτερο loading μήπως Νίκο... Ασε μη προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα δικαιολόγητα. Και εγω εχω βγάλει το κομπιουτεράκι και μετράω αν με πέρνει να εγκαταστήσω κάτι ή όχι.
nikos21aek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Αν λιώνεις πολλά παιχνίδια οκ.Αλλά τώρα να έχεις ότι game υπάρχει και δεν υπάρχει στο pc σου στον ssd ε είναι θέμα πλεονεξίας μετά.Δεν είναι ότι δεν φτάνουν τα 80gb. Ταχύτερο loading στο pro;;; Να σταυροκοπιέσαι με τα δύο χέρια.. Και υποτίθεται ότι δεν είδες και σημαντικές διαφορές εσύ μεταξύ HDD και SSD...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 όταν τα games πιάνουν 13-15gb each ξαναπές μου για "ότι game υπάρχει" δεν είναι μόνο το λίγο πιο γρήγορο loading αλλά κυρίως τα υψηλότερα low fps στο εκάστοτε game
EddieObscurant Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ρε φίλε σοβαρά.Τι ακριβώς θα κερδίσεις αν έχεις το pro στον ssd;Το αστείο είναι ότι στο πιο πάνω πόστ που λογικά έγραψα όταν έγραφες εσύ όλο αυτό ειρωνεύομαι ακριβώς αυτό το πράγμα. Ακόμα και αν εγκαταστήσεις μια εφαρμογή σε άλλο δίσκο, το παιχνίδι γράφεται και στη registry που είναι στο c. Δλδ αν κάνεις φορμάτ το δισκο και ξαναπεράσεις τα win, το pro και το κάθε pro δεν θα παίζει αλλα θα πρέπει να το ξανα εγκαταστήσεις μόνο και μόνο για να γραφτεί στη registry. Τώρα αν παίρνεις και αντίγραφο την registry και την επαναφέρεις, είναι άλλο θέμα και θεωρώ ότι τα κάνεις χειρότερα καθώς για να κάνεις φορμάτ πολύ πιθανόν έχεις κάποιο πρόβλημα και 99% έχει να κάνει με τη registry οπότε δεν την επαναφέρεις έτσι απλά. Αλλα ακόμα και να μήν έχεις πρόβλημα δημιουργούνται πολύ πιθανόν αλλα προβληματακια καθώς μετα το φορμάτ δεν θα ειναι όλα ίδια όπως πριν. Προσωπικά έχω ενα παρτιτιον με το λειτουργικο-παιχνιδια κλπ, ενα άλλο με δεδομενα (μουσικη-εγγραφα κλπ), ενα αλλο για ταινιες , ένα άλλο για το ιντερνετ και ένα άλλο για διαφορες δοκιμές που θέλω να κάνω. Προσωπικά θεωρώ χαζο να δημιουργώ ξεχωριστό για τα παιχνιδια, χωρια που σου είπα ότι δεν έχει νόημα.
nikos21aek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Προσωπικά έχω ενα παρτιτιον με το λειτουργικο-παιχνιδια κλπ, ενα άλλο με δεδομενα (μουσικη-εγγραφα κλπ), ενα αλλο για ταινιες , ένα άλλο για το ιντερνετ και ένα άλλο για διαφορες δοκιμές που θέλω να κάνω. Προσωπικά θεωρώ χαζο να δημιουργώ ξεχωριστό για τα παιχνιδια, χωρια που σου είπα ότι δεν έχει νόημα. Τελικά δεν είμαι ο μόνος που έχει και Partition για δοκιμές! Φτιάχνουν image του C και βγαίνει το Image πιο μικρό,είναι πιο μικρός ο C,έχουν καλύτερη αποκρισιμότητα,και γενικά η κατάστάσεις recovery γίνονται μπαμ μπαμ όποτε το χρειαστούν. @thresh Ναι το κατάλαβα για την περίπτωσή σου και 200gb μπορεί να μην φτάνουν για άλλους πιο λιτοδίαιτους τα γράφω Τι fps από τον ssd να πάρετε στο πρό όμως μερικοί;Είναι δυναμόν;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 από την στιγμή που μιλάμε για "extreme" προϊόν οι ανάγκες των λίγων πρέπει να είναι καλυμένες anyway όπως είπα δεν με πειράζει να περιμένω μέχρι το 2011
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.