grimpr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Κάτσε ένα μήνα σε έναν καλό SSD, και μετά ξαναπέρνα σε μηχανικό δίσκο. Τα λέμε.
yiannis_1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Κάτσε ένα μήνα σε έναν καλό SSD, και μετά ξαναπέρνα σε μηχανικό δίσκο. Τα λέμε. Μια χαρά θα μαι. Όπως είμαι μια χαρά και με 40ριδες WD στην δουλειά και με AALS - AAKS σπίτι.
nikos21aek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 +1 στον grimpr Βάλε τα windows 7 στον ssd,δούλεψέ τον ένα μήνα,βγάλε τον ssd και τρέξε xp σε μηχανικό και τα λέμε. Το βασικότερο πράγμα που είναι αναγκαία προυπόθεση για να αγοράσει κάποιος ssd είναι να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το τι ακριβώς αγοράζει.Τον παίρνεις την μέγιστη αποκρισημότητα σε προγράμματα και λειτουργικό.Ούτε για να βάλεις εκεί όλη σου τη μουσική,ούτε για να βάλεις εκεί τις ταινίες σου,ούτε για αποθηκευτικό χώρο,ούτε καν για να εγκαταστείς σε αυτόν παιχνίδια χωρίς να σου απαγορεύει κανείς να κάνεις εγκατάσταση και κανένα παιχνίδι που λιώνεις.Τα υπόλοιπα θα τα κάνεις όπως ακριβώς θα τα έκανες και πριν βάλεις τον ssd.Ούτε γρηγορότερα,ούτε αργότερα. Το ένα partition που έχεις το λειτουργικό και τα προγράμματα να είναι ο SSD δηλαδή.Άλλο partition από τον μηχανικό για την εγκατάσταση των παιχιδιών,άλλο partition στον μηχανικό για να κατεβαίνουν τα torrents,και όλα τα υπόλοιπα στον μηχανικό.
akatsim Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Ο ssd σου είναι samsung-based που σημαίνει ότι - για ssd - είναι αηδιαστικά κακός στα μικρά random accesses.Εκεί ακριβώς δηλαδή που οι indilinx και intel τρώνε από 10-20 hdd για πρωινό. looky : http://benchmarkreviews.com/images/reviews/storage/CT128M225/Iometer_Random_IOPS_ICH10.png πηγή : http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=328&Itemid=60 Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που δεν εντυπωσιάστηκες. Μη γραφουμε οτι ναναι. Ο συγκεκριμενος εχει Samsung PB22-J και cache, τον ειχα και παει μια χαρα. Σε σχεση με μηχανικο δισκο πεταει. Σε καθημερινη χρηση δεν θα καταλαβεις διαφορες με τους Intellinx etc. Το πως παει ενας SSD το καταλαβαινει μονον οποιος τον εχει και δουλευει. Ουδεις αλλος.
yiannis_1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Φίλε akatsim χαίρομαι γι αυτό που λες γιατί ο apocalype μου τον έβγαλε τελείως μάπα. Παρόλα αυτά πιστεύω πως κάποιος συνηθησμένος σε ελαφριά λειτουργικά (XP) με ενα καλό σετάπ και εναν καλό HDD δεν βλέπει τις τεράστιες διαφορές. Αυτές θα τις δει κάποιος που φορτώνει το σύστημα υπερ του δέοντος με ότι βλέπει στο νετ. Γι αυτό και αυτοί που εντυπωσιαζονται παραπάνω είναι χρήστες laptop τα οποία ερχονται μαμά με μάπα HDD και full στο bloatware απο τις εταιρείες τους. Αν ενας τέτοιος χρήστης βάλει στο λαπτοπ του εναν ssd με καθαρά windows 7 και όχι όλη τη σαβούρα θα δει διαφορές τις τάξεως του 10χ. Ενας οποιοσδήποτε άλλος χρήστης θα προσπαθεί να καταλάβει που του κόβει κανα δευτερόλεπτο ο ssd. Που όντος του κόβει και ενα και δυο αλλά δε το θεωρώ τόσο σημαντική καθυστέρηση. Κάποια στιγμή που θα εχω χρόνο θα ανεβάσω βιντεάκια με τον ssd και εναν με εναν μηχανικό HDD 41 IBM που εχω εδω με βασικά προγράμματα που χρησιμοποιούμε ή θα κάνω clone τoν SSD στον AALS. Φαντάζομαι πως με εναν καλό HDD οπως ακούγεται να ναι ο F3 της samsung η διαφορά θα ναι μικρότερη.
grimpr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 48 ώρες με έναν SSD δίσκο και περιμένεις να πάρουν στα σοβαρά τα λεγόμενα σου, ποιος είσαι; το μικρο αδερφάκι του Anand; :lol::lol
yiannis_1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 48 ώρες με έναν SSD δίσκο και περιμένεις να πάρουν στα σοβαρά τα λεγόμενα σου, ποιος είσαι; το μικρο αδερφάκι του Anand; :lol::lol Τον μετράω τώρα που είναι αρχή ακόμα γιατί φοβάμαι πως θα πέσει αργότερα.:lol:
Heatspreader Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Από Raptor αν πας σε κανονικό δίσκο δύσκολα δουλεύεις... Φαντάσου από SSD. Δεν έχω δοκιμάσει, αλλά από μαρτυρίες φίλων και από κάποιους εδώ μέσα έχω καταλάβει ότι σκοτώνουν. Φυσικά δεν συμφέρει καθόλου ακόμα μιας και είναι πολύ μικροί. Τα 150GB ήδη δεν μου φτάνουν! Φαντάσου να πάρω κάναν 80άρη SSD, με τίποτα. Όταν πέσουν οι τιμές στους 200άριδες τα λεέμε. Να κάνω αναβάθσμιση και στη χωρητικότητα και στη ταχύτητα.
nikos21aek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 @yiannis_1 Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν έχεις αγοράσει ssd και απλά κοροϊδεύεις. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:03 ---------- Τα 150GB ήδη δεν μου φτάνουν! Φαντάσου να πάρω κάναν 80άρη SSD, με τίποτα. Όταν πέσουν οι τιμές στους 200άριδες τα λεέμε. Να κάνω αναβάθσμιση και στη χωρητικότητα και στη ταχύτητα. Έχεις σκεφτεί ποτέ να πάρεις έναν ssd να πετάξεις μέσα το λειτουργικό σου,τις εφαρμογές σου,και άντε και κανένα παιχνίδι που λιώνεις και όλα τα υπόλοιπα να τα κάνεις όπως ακριβώς τα έκανες και πριν σε partition στον μηχανικό; Μην μου πείς ότι θέλεις τον ssd για να κατεβάζεις και τόρεντς εκεί!
yiannis_1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 @yiannis_1 Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν έχεις αγοράσει ssd και απλά κοροϊδεύεις. Πες μου τι θες για να σου αποδείξω ότι τον εχω. Θα τον βγάλω φώτο. Τον εχω στο pc σπίτι. Τι χειρονομία θες να κάνω στην φώτο για να δεις ότι είμαι εγω. :lol:
geoal1973 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν χτες παρέλαβα τον Kingston ssdnow 64 v+.I m not impressed. Σε καλοσυντηρημένο xp σύστημα με γρήγορο HDD (AAKS-AALS-Spingpoint F3)οι διαφορές υπάρχουν μεν αλλά όχι σε όλα τα πράγματα. Όντως browsers και office προγράμματα φορτώνουν ταχύτερα αλλά ούτος ή άλλος και σε καλό HDD αυτά γινόταν πολύ γρήγορα. (το σχεδόν ακαριαία απο το πολύ γρήγορα δε με εντυπωσίασε) Διαφορές είδα αλλά δεν έμεινα και άφωνος. Λοιπόν εχουμε και λέμε - (10-15) δεύτερα στο system boot απο 1 λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα σε λιγότερα απο 50. (ενα μεγάλο διάστημα οφείλεται στο αργό initialization του bios της Asus p5k). Επίσης πολύ βαριά προγράμματα τύπου corel - photoshop -ulead - sony vegas -adobe premier ανοίγουν σε υποπολλαπλάσιο χρόνο οπως και το search στο σκληρό οπως επίσης και το scan για virus. Δεν εντυπωσιαστικα γιατί. Επειδή ο χώρος είναι όντως λίγος και το storage είναι σε μηχανικό σκληρό όλα τα mediaplayers με libraries στον HDD αργούν όσο περίπου και πρίν. Επίσης το πιο συχνό searching για μένα είναι για mp3 - avi και photos στον σκληρό και εδω πάλι ισχύει το (No SSD For This Files Baby). Επίσης ο chrome δεν είχε ιδιαίτερη επιτάχυνση κάνει 1-1,5 δευτερόλεπτo να ανοίξει με τον ssd και πλέον είναι αργότερος απο τον firefox o οποίος οπως και iexplorer ανοίγει σαν να ανοίγεις το notepad.(προφανός not optimised for ssd yet) To ίδιο και το office 2003 που ηταν ομως και στον AALS πανάλαφρο. Κοινός σε ότι ζορίζει πολύ τον HDD ο kinston τα πάει άριστα και επίσης σε μετροπρογράμματα δίνει τις ταχύτητες ανάγνωσης-εγγραφής που υπόσχεται. Απλά σε XP που είναι ούτος η άλλος lightweight με τα προγράμματα που χρησιμοποιώ δεν κάνει την τεράστια διαφορά ώστε να δικαιολογεί το (150Ε για 64GB)... Όλα τα απαραίτητα tweaks έχουν γίνει στο δίσκο και το λειτουργικό είναι κλώνος του παλιού μου λειτουργικού που προϋπήρχε σε εναν WD 500AALS. Δεν νομίζω πως αν είχα τον postville θα έλεγα διαφορετικά πράγματα. Ευτυχώς stuttering δεν είχα ούτε σε games ούτε σε εφαρμογές και δοκίμασα πολλές. λοιπον επειδη εχω και εγω P5K και εναν Samsung SLC δισκο με Windows XP πρεπει να σου πω οτι τον πρωτο καιρο που τον ειχα παρει τον δουλευα με IDE configuration απο το BIOS επειδη βαριουμουν να κανω ολη την μανουρα με το optimization partion και επανεγκατασταση των Windows με AHCI configuration απο το BIOS. Να πω εδω οτι η απλη P5K απο καποιο BIOS και μετα δεν εχει επιλογη AHCI και RAID στο Configuration των δισκων και για να εχει καποιος τις επιλογες αυτες θα πρεπει να ρισκαρει flashαρισμα με BIOS της P5KR που η μονη διαφορα της ηταν το RAID και καλα αλλα ουσιαστικα ειναι ιδια μητρικη (περιττο να πω οτι δεν φερω καμια ευθυνη σε περιπτωση που το κανει καποιος και του χαλασει η μητρικη). Με το που το εκανα τα παραπανω παντως η διαφορα ηταν τεραστια οχι στα banchmarks αλλα στην αποκριση του λειτουργικου (και μιλαμε για Windows XP για να μην ξεχνιομαστε) το οποιο πλεον πεταει και δεν εχει καμια σχεση με την αρχικη εμπειρια. Σε αλλον υπολογιστη που εχω και ειναι και ποιο δυνατος μαλιστα (Ι7 στα 4,2Gz με 6Gb μνημη) εχω εναν ΜTRON mobi SLC με Windows 7 στα οποια η αποκριση σε σχεση με τα ΧP ειναι χαλια. Εγω πιστευω οτι καλα και αγια τα Windows 7 αλλα τα XP οπως και να το κανουμε ειναι ποιο ελαφρια και γρηγορα και το γεγονος οτι ειναι κοντα 9 χρονων λειτουργικο δεν επιρεαζει σε τιποτα την παραγωγικοτητα του λειτουργικου ακομα τουλαχιστον στις εφαρμογες γραφειου και γενικα για επαγγελματικη χρηση οποτε αν δεν αποδιδουν οι SSD στα XP ψαχτε αλλου να βρειτε τους λογους και οχι στο οτι ειναι γερασμενα τα XP που ισα-ισα σε αυτα θα φανουν οι διαφορες περισσοτερο.
yiannis_1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 H μαλακία είναι πως αν θυμάμε καλά όχι μόνο στο clone αλλά και στη νέα εγκατάσταση πρέπει να το εχω ξεχάσει στο ide. Μη μου πεις πως δε γίνεται χωρίς reinstall.:fear:
geoal1973 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 ευτυχως γινετε αλλα αν δεν δηλωσεις σωστα το μοντελο πριν την επανεκκινηση τοτε πας για φορματ ή restore αν εχεις κανει backup. Η διαδικασια ειναι απλη, ενω εχεις κανει Boot κανονικα με IDE απο BIOS πας στις συσκευες συστηματος των Windows και αλλαζεις τον driver του Controller των δισκων απο IDE SATA σε AHCI (απλα πρεπει να δηλωσεις τον σωστο controller διαφορετικα δεν προκειτε να ξαναμπεις στο λειτουργικο) και κανεις επανεκκινηση. Μπαινεις BIOS αλλαζεις τον controller απο IDE σε AHCI σωζεις το BIOS και εισαι ΟΚ.
yiannis_1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Αστο και στο forum τις octobit μιλάνε για ελάχιστες ως μηδαμινες διαφορές σε ssd.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Έχεις σκεφτεί ποτέ να πάρεις έναν ssd να πετάξεις μέσα το λειτουργικό σου,τις εφαρμογές σου,και άντε και κανένα παιχνίδι που λιώνεις και όλα τα υπόλοιπα να τα κάνεις όπως ακριβώς τα έκανες και πριν σε partition στον μηχανικό;Μην μου πείς ότι θέλεις τον ssd για να κατεβάζεις και τόρεντς εκεί! δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά τα games έχουν αρχίσει και πιάνουν αισχρά πολύ χώρο και αν είσαι βαριεστημένος/casual/λάου λάου gamer που θέλει να έχει κάμποσα games installed ταυτόχρονα τα οποία δεν τερματίζει με κάποια σειρά αλλά παίζει άλλο σήμερα άλλο αύριο κτλπ, 80-120gb δεν φτάνουν ούτε για πλάκα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.