Προς το περιεχόμενο

Τελικά αξίζουν οι SSD??

djngal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα τελευταία διακρίνω έναν ψιλοπανικο στις εταιρίες που βγάζουν SSD, νέα μοντέλα, γρηγορότερες ταχύτητες και φυσικά περισσότερα λεφτουδάκια... :P

Μας έχουν ψησει ότι οι SSD είναι το μέλλον κλπ

Ήδη έχω στο desktop μου έναν αξιοπρεπή 7400rpm σκληρό που εντάξει δεν έχει τα νούμερα read-write που έχουν οι SSD που σε κάνουν να ζαλίζεσαι, αλλά δεν σέρνεται κι ολας το μηχάνημα... :P

τελικά αξίζει να δώσεις τα έξτρα χρήματα που κοστίζει ένας SSD για να αναβαθμίσεις ένα desktop pc?

ειδικά τώρα που έχουμε τα sata3 και usb3 πρωτόκολλα προ των πυλών... B)

• Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

για αυτα τα λεφτα που στοιχιζουν σημερα,ουτε με σφαιρες,ασε τα ψιλο προβληματα που εχουν.

εγω εβαλα πριν 3-4 μηνες 2χ300 velociraptor[10.000 rpm]και τουλαχιστον για 2 χρονια δεν προκειται να τους αλλαξω,μετα βλεπουμε.

Δημοσ.

κι εγω xolloth πλεον καπως ετσι το βλεπω.. να σου πω την αληθεια λιγο καιρο πριν ειχα ψηθει να παρω SSD αλλα το ξανασκεφτηκα πιο ψυχραιμα και απ'τη στιγμη που στα desktop υπαρχουν οι 10.000 rpm σκληροι και ερχονται και τα sata3 ειπα να περιμενω..

Αληθεια, με τον velociraptor εχεις μετρησει στην πραξη boot times στα windows κλπ?

οι γρηγοροι SSD μιλανε για 10-15 δευτερα για boot στα windows αμα πχ ο velociraptor θελει 20-25 σιγα τη διαφορα... ;)

Δημοσ.
εγω εβαλα πριν 3-4 μηνες 2χ300 velociraptor[10.000 rpm]και τουλαχιστον για 2 χρονια δεν προκειται να τους αλλαξω,μετα βλεπουμε.

Ελπίζω να αναφέρεσαι σε RAID 0..

Αληθεια, με τον velociraptor εχεις μετρησει στην πραξη boot times στα windows κλπ?

οι γρηγοροι SSD μιλανε για 10-15 δευτερα για boot στα windows αμα πχ ο velociraptor θελει 20-25 σιγα τη διαφορα... ;)

Αν υποθέσουμε ότι τα νούμερα είναι αληθή, είναι λίγο η μείωση του χρόνου κατά 50%; Μήπως ήθελες να κάνει boot σε 2"-3"; ( a.k.a. ~1000% ταχύτερα; )

Δημοσ.

Αξίζει αν θες να κάνεις κάτι πραγματικό γρήγορο σε δίσκο πχ έναν file server όπου θέλεις καλές αποκρίσεις και όχι μεγάλα αρχεία και βάλε 100 clients να τραβάνε.

Πχ αν συνδιάσεις ext4 με ssd θα δεις αστράκια από ταχύτητα. Αν έχεις ntfs με τον κατεκερματισμό των αρχείων πάλι μια από τα ίδια θα είναι.

Δημοσ.

οποτε ουσιαστικα για ενα home desktop pc δεν υπαρχει λογος να δοσεις τοσα λεφτα για ssd και με εναν 10000 rpm κανεις τι δουλεια σου αξιοπρεπως... και με τα μισα λεφτα... ;)

Δημοσ.
οποτε ουσιαστικα για ενα home desktop pc δεν υπαρχει λογος να δοσεις τοσα λεφτα για ssd και με εναν 10000 rpm κανεις τι δουλεια σου αξιοπρεπως... και με τα μισα λεφτα... ;)

Kαι με 7200rpm κάνεις την δουλειά σου αξιοπρεπώς... και με τα διπλάσια Gb!

:P

Δημοσ.

Παιδια, ελπιζω οσοι παραθετεται αποψεις για τους SSD, να τους εχετε δοκιμασει κιολας, ε?

Το θεμα στους SSD δεν ειναι τα read-write. Αυτα τα πιανεις και με ενα Raid0 με απλους δισκους. Το θεμα ειναι η αποκριση ομως και τα access times. Εκει απλα δεν πιανονται.

Δημοσ.
Παιδια, ελπιζω οσοι παραθετεται αποψεις για τους SSD, να τους εχετε δοκιμασει κιολας, ε?

Το θεμα στους SSD δεν ειναι τα read-write. Αυτα τα πιανεις και με ενα Raid0 με απλους δισκους. Το θεμα ειναι η αποκριση ομως και τα access times. Εκει απλα δεν πιανονται.

Συμφωνοι, μηπως ομως τωρα με το SATA3 που ερχεται αλλαξουν κατα πολυ τα δεδομενα

της αγορας και μαζι με αυτα και οι τιμες??

Γιατι συνηθως οταν βγαινει η επομενη γενια η προηγουμενη παει κατα δ**ολου...

και δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι οι SSD ηρθαν για να μεινουν..τουλαχιστον οχι για τους desktop..στα λαπτοπ ειναι αλλο θεμα.. B)

Δημοσ.
κι εγω xolloth πλεον καπως ετσι το βλεπω.. να σου πω την αληθεια λιγο καιρο πριν ειχα ψηθει να παρω SSD αλλα το ξανασκεφτηκα πιο ψυχραιμα και απ'τη στιγμη που στα desktop υπαρχουν οι 10.000 rpm σκληροι και ερχονται και τα sata3 ειπα να περιμενω..

Mην περιμενεις sata III σε μαγνητικους δισκους. Προοριζονται μονο για SSD. Οι μαγνητικοι εχουν χτυπησει ταβανι στην ταχυτητα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:24 ----------

Συμφωνοι, μηπως ομως τωρα με το SATA3 που ερχεται αλλαξουν κατα πολυ τα δεδομενα

της αγορας και μαζι με αυτα και οι τιμες??

Γιατι συνηθως οταν βγαινει η επομενη γενια η προηγουμενη παει κατα δ**ολου...

και δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι οι SSD ηρθαν για να μεινουν..τουλαχιστον οχι για τους desktop..στα λαπτοπ ειναι αλλο θεμα.. B)

Οι SSD ηρθαν για να μεινουν και επρεπε να εχουν ερθει πολυ καιρο πιο πριν. Το μονο που κραταγε πισω τα καινουρια συστηματα ηταν ο δισκος. Μπορει σε εναν μεσο δισκο το Read/ write να ειναι γυρω στα 200MB/s αλλα μην ξεχνατε οτι τα 3Gbps των sata II HDD δεν τα πιανεις ποτε σε μια αντιγραφη. ειναι 3Χ100 που προσωπικα δεν τα εχω πιασει. Αντε συνολικα να χτυπησω εναν 150αρι (τοσο ηταν οι sata I, 3Χ50ΜBps.) Ο SSD θα γραψει και θα διαβασει με την ταχυτητα που λεει. Για αυτο και βλεπεις το boot να μειωνεται δραματικα με SSD. Απλα οι τιμες τωρα δεν ειναι για να τους παρεις για storage.Τωρα περνεις με 160 εναν SSD που να διαβαζει με καμια 220αρα και να γραφει με μια 100αρα, Περνας το λειτουργικο σου εκει και τα βαρια προγραμματα σου (οποτε ενας 60αρης αρκει) και για storage εχεις τους ΗDD σου... Το συστημα θα πεταει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...