ghadhika Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Αφού έχουν πέσει αρκετά (σχετικα) οι τιμές έκανα το βήμα και αγόρασα το παρακάτω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330658 Blu-Ray Recorder και δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω κανένα blu-ray. Για να αρχίσω από τα βασικά, ανάμεσα στα οποία νομίζω ότι βρίσκεται και το πρόβλημα, έχω την κάρτα γραφικών SAPPHIRE HD 4850 1GB GDDR3 PCI-E και την οθόνη Philips 190X6 σε dvi. Κανένα από τα δύο δεν έχει HDMI έξοδο.[Μη βρίζετε, δεν το έψαξα πριν αγοράσω το bluray]. Η πρώτη σκέψη ήταν ότι φταίει η οθόνη αλλά πριν κάνω κάποια άχρηστη αγορά, μπορείτε να μου πείτε αν όντως το πρόβλημα είναι λόγω αυτών των hardware ή θα πρέπει να ψάξω και το θέμα software[χρησιμοποίησα PowerDVD Ultra].
mihachris Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Στην ουσια η HDMI ειναι DVI, απλα μεταφερει και ηχο, οποτε δεν πιστευω να τιθεται θεμα hardware. Οταν λες δεν εχεις καταφερει να δεις τι εννοεις; Σου βγαζει καποιο σφαλμα; Διευκρινισε λιγο περισσοτερο.
profi Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Κάρτα κ οθόνη είναι HDCP? high definition compliance protocol νομίζω είναι το αρκτικόλεξο...κ καλά οτι είναι μόνο display devices κ δεν επιτρέπουν record!αλλά δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που δεν είναι!
ghadhika Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Κάρτα κ οθόνη είναι HDCP? high definition compliance protocol νομίζω είναι το αρκτικόλεξο...κ καλά οτι είναι μόνο display devices κ δεν επιτρέπουν record!αλλά δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που δεν είναι! H κάρτα σίγουρα http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&pid=177 αλλά η οθόνη, όχι.
profi Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 μμμμ όχι σίγουρα?ή σίγουρα όχι=όχι δεν είναι?στην δεύτερη περίπτωση δεν ξέρω τι γίνεται,πέφτει η ανάλυση απ'όσο ξέρω!rip για να το δείς?αν αξίζει τον κόπο?επίσης έχει ένα force settings στον catalyst... hdtv mode 1920x1080...μήπως χρησιμεύει? P.S :High-bandwidth Digital Content Protection
million_voices Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.slysoft.com/el/anydvdhd.html
liopyr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Αποκλείεται το συγκεκριμένο hardware να μη μπορεί να ανταπεξέλθει σε αναπαραγωγή bluray. Η ανάλυση προφανώς θα γίνει downscale στα 1280χ1024 που υποστηρίζει το monitor. Αν υπάρχει πρόβλημα αναπαραγωγής, είναι λόγω software. Δοκίμασε και με το anydvd που προτείνει και ο από πάνω.
profi Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 ωπ δεν είχα δεί ότι έχει γράψει μοντέλο κ θεώρησα πως θα είναι 1920χ1080...η ανάλυση θα πέσει στο 960χ540(i googled here) κ γι'αυτό ανέφερα τα force settings!
ghadhika Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Άργησα να δώσω λεπτομέρειες γιατί ήμουν εκτός. Λοιπόν, δοκίμασα τα Cyberlink PowerDVD Ultra 9 και ArcSoft TotalMedia Theater 3 που υποστηρίζουν BD-play και το πρώτο εμφανίζει το μήνυμα "Your disk drive does not support the playback for this content" ενώ το δεύτερο απλά...δε κάνει τπτ,προφανώς δεν το βλέπει. Μήπως τελικά είναι πρόβλημα του drive? Μια απ'τα ίδια και στο DVDFab στο οποίο τρέχει η μπάρα που λέει ότι διαβάζει τα contents του δίσκου αλλά το λαμπάκι του drive δείχνει ότι στην ουσία δε διαβάζει τπτ, και τελικά με βγάζει στο κεντρικό μενού χωρίς να διαβάζει τον δίσκο. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:21 ---------- Έτρεξα το Cyberlink BD Advisor και μου έβγαλε το παρακάτω log... Check Item BD Ready? CPU : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ Yes CPU (Hardware acceleration) : ATI Radeon HD 4800 Series Yes System Memory : 2048 MB Yes Operating System : Windows 7 Yes Graphics Card : ATI Radeon HD 4800 Series Yes Graphics Card Driver : 8.650.0.0 Yes Blu-ray Disc Drive : [i:] HL-DT-ST BD-RE GGW-H20L Yes Video Connection Type : Digital (without HDCP) No (http://www.cyberlink.com/bdhd/diagnose.jsp?Page=8&ValueShown=Digital%20(without%20HDCP)&ToolVersion=2.0.1001.0&Language=ELL&GetResult=0&UserSelect=BD&Status=COPP_StatusNormal)
ghadhika Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Επικοινώνησα με την Msystems απ'όπου το αγόρασα και μου πρότειναν να αλλάξω το καλώδιο που συνδέω την οθόνη από dvi στο απλό vga. Το έκανα και πάλι τπτ. Έδωσα το drive σε φίλο με hdcp compliant oθόνη και πάλι τα ίδια. Μήπως είναι καιρός να πάει πίσω για αλλαγή?
georginos1989 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Για να δεις ταινία σε ποιότητα 1080p τι σύστημα χρειάζεται?
ghadhika Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Τελικά έφταιγε το drive. Μου το αντικατέστησαν και όλα καλά. Παραλίγο να άλλαζα άδικα οθόνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.