Προς το περιεχόμενο

League of Legends Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν νομιζεται οτι ο Diamond δεν θα ξαναπαιξει Karma jungle κανετε λαθος. Ουτε πουλημενο ουτε αηδιες που λετε, οποιο jungler και να ειχε μετα το invade που του εκαναν στο red θα ειχε τρελο προβλημα μετα. Το Pick το εκανε γιατι μετα στα teamfight η karma θα εδινε τρελο utility σε μια ομαδα που ειχε ηδη αφθονο. Παντα οποτε εβγαζε εναν νεο jungler o Diamond (nasus, voli πχ) και δεν πηγαινε καλα στο πρωτο game ολοι troll pick ετρεχαν να πουν. Καλα και τα comment για bronze ειναι γελοια.

Btw ειμαι Fnatic fan.

• Like 2
  • Απαντ. 26,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εχω βαρεθει να splitpusharw με tryndamere και να με βριζουν τα bronze/silver 10χρονα του eune οτι δεν βοηθαω στα teamfights και να ζητανε report στο all chat. Πολλες φορες οι enemies τους λενε οτι μονο εγω παιζω σοβαρα και οι δικοι μου επιμενουν για report, απλως επειδη ψαχνουν καποιον να κατηγορησουν για το 2/11 σκορ τους.

Οταν τελικως χανουμε τρωω 3-4 reports κι οταν κερδιζουμε απτο splitpush λενε "sorry trynda". Απειρως toxic καταστασεις.

Στο last game εσπασα 7 turrets και 2 inhibitors και το κερδισαμε με σκορ 27-40 υπερ των αντιπαλων. Κι οσο splitpushara πρεπει να ακουσα για ολο μου το γενεαλογικο δεντρο και ολες τις πιθανες ανιατες ασθενειες που κυκλοφορουν εκει εξω, επειδη δε μπορουσαν να κρατησουν 1 turret στο mid 4vs5. Tι διαολο πως δεν εχουν φαει ban αυτοι οι τυποι.

Δημοσ.

Εχω βαρεθει να splitpusharw με tryndamere και να με βριζουν τα bronze/silver 10χρονα του eune οτι δεν βοηθαω στα teamfights και να ζητανε report στο all chat. Πολλες φορες οι enemies τους λενε οτι μονο εγω παιζω σοβαρα και οι δικοι μου επιμενουν για report, απλως επειδη ψαχνουν καποιον να κατηγορησουν για το 2/11 σκορ τους.

Οταν τελικως χανουμε τρωω 3-4 reports κι οταν κερδιζουμε απτο splitpush λενε "sorry trynda". Απειρως toxic καταστασεις.

Στο last game εσπασα 7 turrets και 2 inhibitors και το κερδισαμε με σκορ 27-40 υπερ των αντιπαλων. Κι οσο splitpushara πρεπει να ακουσα για ολο μου το γενεαλογικο δεντρο και ολες τις πιθανες ανιατες ασθενειες που κυκλοφορουν εκει εξω, επειδη δε μπορουσαν να κρατησουν 1 turret στο mid 4vs5. Tι διαολο πως δεν εχουν φαει ban αυτοι οι τυποι.

ι

Το split push γίνεται από κάποιον χαρακτήρα που:

Α) Έχει tools ώστε να ξεφύγει από ενδεχόμενο gang που θα φάει ενώ pushάρει 

Β) Έχει tools ώστε (δεδομένου του position τόσο αυτού όσο και της υπόλοιπης ομάδας) να μπορεί να έρθει σε ένα ενδεχόμενο fight.

Αν καλύπτεις αυτά τα πράγματα καμία (τρόπος του λέγειν) ομάδα δεν πρόκειται να σου κάνει report. Το θέμα είναι ότι (χωρίς να ξέρω το play σου) μερικοί, επειδή παίρνουν καραμπινάτο split pushing champion (βλ. shen, tf κτλ) ή ένα teleport, απλά κάνουν αυτό το πράγμα χωρίς να δίνουν σημασία στην ομάδα, που βρίσκεται αυτή, και εάν όντως είναι αυτή η στιγμή κατάλληλη για split pushing. Ε αυτή η συμπεριφορά (επειδή έχω χάσει πολλά game από τέτοιους "pros") είναι όντως για κράξιμο, ειδικά όταν φτάνει σε κατάσταση να είσαι μονίμως 4v5 χωρίς ο "split pusher" να παίρνει Objectives σε εύλογο χρονικό διάστημα.

• Like 2
Δημοσ.

ι

Το split push γίνεται από κάποιον χαρακτήρα που:

Α) Έχει tools ώστε να ξεφύγει από ενδεχόμενο gang που θα φάει ενώ pushάρει 

Β) Έχει tools ώστε (δεδομένου του position τόσο αυτού όσο και της υπόλοιπης ομάδας) να μπορεί να έρθει σε ένα ενδεχόμενο fight.

Mια χαρα pure splitpusher ειναι ο tryndamere. Εχει και escape σε περιπτωση gank, δεν εχει ulti να μπει σε teamfight ομως, αλλα αυτο δε σημαινει κατι ως προς την ικανοτητα στο splitpushing. Συν οτι αν εχει φαρμαρει παιζει να ριχνει gank εως 2 ατομων. Στην τελικη αν ερχονται να gankαρουν εμενα, ειναι ευχαριστο γεγονος για τους αλλους που εχουν την ευκαιρια αν νιωσουν να pusharoun το lane τους καθως ειναι περισσοτεροι.

Αν καλύπτεις αυτά τα πράγματα καμία (τρόπος του λέγειν) ομάδα δεν πρόκειται να σου κάνει report. Το θέμα είναι ότι (χωρίς να ξέρω το play σου) μερικοί, επειδή παίρνουν καραμπινάτο split pushing champion (βλ. shen, tf κτλ) ή ένα teleport, απλά κάνουν αυτό το πράγμα χωρίς να δίνουν σημασία στην ομάδα, που βρίσκεται αυτή, και εάν όντως είναι αυτή η στιγμή κατάλληλη για split pushing. Ε αυτή η συμπεριφορά (επειδή έχω χάσει πολλά game από τέτοιους "pros") είναι όντως για κράξιμο, ειδικά όταν φτάνει σε κατάσταση να είσαι μονίμως 4v5 χωρίς ο "split pusher" να παίρνει Objectives σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Πως θα εκρινες το splitpushing σε παιχνιδι που ειναι 10-40 και ολα τα lanes εχουν feedarei? Καλη ή κακη ιδεα? Ειναι προτιμοτερο ο splitpusher να μεινει με τους αλλους 4 def και να περιμενει το μοιραιο ή θεωρεις οτι γυρναει αυτο το game με τον tryndamere στο teamfight?

Οταν τα lanes εχουν καραfeedarei, οταν εχουν χαθει 2-3 teamfights, ή οταν βλεπεις teamfights που ο adc κανει αδιαλλειπτα focus σε leona, πραγματικα πιστευεις οτι ειναι πιο χρησιμο να συμμετεχει στο teamfight ο splitpusher, αντι να παει να ριξει turrets? Φυσικα δεν κανω μονο σε αυτες τις περιτπωσεις splitpushing, υπαρχουν και περιπτωσεις που βλεπεις πως οι 4 μπορουν να κρατησουν τους αλλους 5 σε fight για αρκετη ωρα κι ετσι εκμεταλευομαι το χρονο αυτο και κερδιζει η ομαδα τα διπλα, ακομα κι αν χασει ενα teamfight. Mε το splitpushing εχω γυρισει παιχνιδια που δε θα γυρναγαν ποτε, και φυσικα υπαρχουν κι αλλα παιχνιδια που απλως δεν γυρισαν και χασαμε. Το προβλημα εγκειται στο οτι ενα 85% στα low elo δεν αντιλαμβανεται τι κανεις και θεωρει οτι πας για farm για να βγαλεις gold, γιαυτο και βριζουν/report κλπ.

Δημοσ.

Split pushing δε σημαίνει "έχω πιάσει μια λωρίδα και δε φεύγω ποτέ", ούτε "άχρηστοι δε μπορείτε να κρατήσετε ένα πύργο όσο εγώ είναι bot". Επίσης δε γίνεται με όλες τις ομάδες - για να αντέξει μια ομάδα σε περιορισμένο map awareness και πολιορκία, θα πρέπει να έχει αρκετό AoE και ranged harass ώστε να καθαρίζει minion waves στο δευτερόλεπτο και να κρατάει μακριά τους αντιπάλους. Όταν ο κάθε Singed, Trynda, Kassadin κλπ κάνει τα δικά του και έχει παρατήσει τους άλλους να παίζουν μόνοι τους, και είναι κάτι σε στυλ Vayne - Support - Vi - Kha, άντε να κρατήσεις άμυνα. Συν το ότι όλο το farm που έχει μαζέψει ο pusher μένει εντελώς αναξιοποίητο.

Οπότε σκεφτείτε λίγο περισσότερο πριν αρχίσετε να κάνετε την τρελή. Γιατί το μόνο που έχουν να κάνουν όσο εσείς λείπετε είναι να κάνουν ένα γερό push, να πάρουν 3 kills και πύργο και να κάνουν recall. Και να μείνετε μετά εσείς και να λέτε "NEWBS AI SPLIT PUS!!!" ενώ οι άλλοι έφτυναν αίμα 4v5 και δε μπορούσαν να farmάρουν από την πίεση, ενώ η αντίπαλη ομάδα καθάριζε ζούγκλες, δάση και ρουμάνια.

Σε άλλα νέα, ατάκα μιας πλήρως απογοητευτικής μέρας το "Τους είχαμε", ενώ μόλις είχαμε δώσει double death bot :D :D :D Με έκανε και γέλασα, αν και σε εκείνο το σημείο ελάχιστη σημασία είχε ακόμα και αν πήγαινα με τη Sona μου για solo Baron.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή τη μανία που έχετε όλοι με το adc και το ποιον πρέπει να κάνει focus....

Θεωρίες του Μήτσου (εγώ) νο1

1. Σε ένα teamfight μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Μπορεί να το κερδίσει η μία ομάδα, μπορεί να το κερδίσει η άλλη ομάδα, μπορεί και να βγει ισόπαλο (double penta ftw! και όχι μόνο).
  2. Σκοπός της κάθε ομάδας στο teamfight είναι να το κερδίσει και να προχωρήσει στην κατάκτηση του αντιπάλου Nexus (εάν αυτό είναι δυνατό) ή να το πάει σταδιακά κατακτώντας άλλα objectives όπως είναι τα turrets, o Dragon, o Baron Nashor και τα Inhibitors.
  3. Όλα τα objectives βοηθάνε σταδιακά στην νίκη μιας ομάδας γιατί δίνουν gold και experience τα οποία είναι βασικά στην κατάκτηση της νίκης (more gold=more items=more damage/tankiness). 

Πίσω στα teamfight!

Η κάθε ομάδα προσπαθώντας να κερδίσει το teamfight βασίζεται στον κάθε παίκτη της ομάδας. Υπάρχουν διάφορα meta στο παιχνίδι κάτι που σημαίνει ότι ο κάθε παίκτης κάνει διαφορετικά πράγματα σε κάθε meta. Το κοινό στοιχείο όλων όμως είναι 1: To ADC πρέπει να κάνει damage.

Για να καταφέρει να κάνει damage το adc και να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει το teamfight, πρέπει πρώτα από όλα να μείνει ζωντανό. Δύσκολο θα μου πείτε. Όχι βέβαια! Αρκεί να προσέχει μερικά πράγματα.

• Πάντα χτυπάμε όποιον είναι πιο κοντά

• Πάντα χτυπάμε όποιον είναι πιο κοντά, με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρεθούμε σε κίνδυνο

• Ο ρόλος του AD Carry είναι να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερο physical damage μπορεί χωρίς να βρεθεί σε κίνδυνο. Μιας και είναι βασικός στην προσπάθεια της κάθε ομάδας να κερδίσει το teamfight, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!

• BAT I HAV TOU FOCOUS THE ENEMI ADC!

But i have to focus the enemy adc!  ====> Just in case someone doesn't understand :P

Αυτό πρέπει να γίνει μόνο στην περίπτωση που ακολουθείτε τους κανόνες 2 και 3.

• Μην ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο build φτιάχνοντας τα ίδια item με την ίδια σειρά. Συνήθως τα adc έχουν ένα κλασσικό build. Αλλά δεν είναι πάντα ανάγκη για infinity edge όταν οι άλλοι έχουν 200 armor. Δεν κάνετε περισσότερο damage με το infinity αλλά με το last whisper ;)

• Σαν adc πρέπει να κάνετε focus high-priority targets αλλά πάντα χωρίς να μπαίνετε σε κίνδυνο.

The End.-!

Δημοσ.

Dnt αυτα που λες ειναι σωστα. Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν adc που δινουν παραπανω σημασια αποσο πρεπει στο "παντα χτυπαμε οποιον ειναι πιο κοντα". Δεν λεμε να μην βαρεσει την Leona οταν μπει μπροστα, ουτε λεμε να χωθει μεσα στο μπουγιο για να παρει target το enemy adc/AP, λεμε να μη συνεχισει να την βαραει οταν μπουν στο fight και οι υπολοιποι. Btw η τεχνη στο adc, περα απο τα τυπικα farming/focusing ειναι και το positioning-timing. Position απο το οποιο θα μπορει να κανει escape και παραλληλα να παιρνει target damage dealers. Γενικα, το adc ειναι κατ'εμε το πιο δυσκολο-πολυσυνθετο-skilled role. Το αρνητικο ειναι οτι στα χαμηλα elo το ζητανε ολοι που την εχουν δει wannabe 25-2 score, γιαυτο και οι μισοι παιζουν με autoaatack στα teamfights. Εγω δεν παιρνω σχεδον ποτε adc στα ranked, για πολλους λογους μεταξυ των οποιων οτι θελει skill/εμπειρια, που προς το παρον δεν τα εχω εξασκησει στο συγκεκριμενο ρολο.

Δημοσ.

Το τι βλακείες γράφετε εδώ πέρα δεν υπάρχει απλά.

Το split-pushing μπορείς να τον κάνεις με οποιονδήποτε. Αν είναι ο shen ή ο TF ή κάποιος με teleport αυτό είναι καλύτερο όταν οι άλλοι στην ομάδα σου δεν έχουν καθόλου wave-clear ή είναι απλά καθυστερημενοι και κάνουν initiate. Παραδόξως βλέπετε τα games δε κερδίζονται απ τα team fights αλλά απ τα towers...

Μόνη προϋπόθεση για να κάνεις split pushing είναι να χρειάζονται οι αντίπαλοι πάνω από 1 άτομο για να σε αντιμετωπίσουν. Η vayne ας πούμε είναι τέλεια για split pushing. Και άσε τους καθυστερημένους τους άλλους να λένε "gg vayne still top" επειδή κάποιος έκανε all in 4v5 ενώ μπορούσε απλά να κάνει stall.

Στη προκειμένη περίπτωση ένας tryndamere επειδή σε ένα teamfight εκτός απο clear μπορεί να κάνει το απόλυτο τίποτα η βέλτιστη επιλογή είναι το split pushing. Τέλος.

Έχω πραγματικά σιχαθεί την αμάθεια στο lol που όλοι κοιτούν ένα score, "gather all mid" και άγιος ο θεός ανεξαρτήτως team. Γι αυτό θα είστε πάντα bronze/silver.

PS. Επειδή αν υπάρχει leona 99% δε πρόκειται να κάνει στο elo που είστε disengage/protect αλλά engange είναι αυτονόητο το focus σ αυτήν απο το adc ή σ όποιον άλλο είναι πιο κοντά. 99% είναι squishier από το top κ το jungle τους. Τωρα αν παιζετε με leona με randuins και frozenheart τότε έχετε σοβαρότερα θέματα από το focus σας

Δημοσ.

Dnt αυτα που λες ειναι σωστα. Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν adc που δινουν παραπανω σημασια αποσο πρεπει στο "παντα χτυπαμε οποιον ειναι πιο κοντα". Δεν λεμε να μην βαρεσει την Leona οταν μπει μπροστα, ουτε λεμε να χωθει μεσα στο μπουγιο για να παρει target το enemy adc/AP, λεμε να μη συνεχισει να την βαραει οταν μπουν στο fight και οι υπολοιποι. Btw η τεχνη στο adc, περα απο τα τυπικα farming/focusing ειναι και το positioning-timing. Position απο το οποιο θα μπορει να κανει escape και παραλληλα να παιρνει target damage dealers. Γενικα, το adc ειναι κατ'εμε το πιο δυσκολο-πολυσυνθετο-skilled role. Το αρνητικο ειναι οτι στα χαμηλα elo το ζητανε ολοι που την εχουν δει wannabe 25-2 score, γιαυτο και οι μισοι παιζουν με autoaatack στα teamfights. Εγω δεν παιρνω σχεδον ποτε adc στα ranked, για πολλους λογους μεταξυ των οποιων οτι θελει skill/εμπειρια, που προς το παρον δεν τα εχω εξασκησει στο συγκεκριμενο ρολο.

Στο ελο σου to pure slpit pusing ειναι κομπλε.γιατι οι αλλοι δεν θα κανουν objectives.Αλλα αν ανεβεις λιγο,θα δεις οτι με το που σε δουν τοπ θα κανουν turret dive,θα πανε για dragon buffs κτλ.Οσο νανε δεν ξερεις αν η ομαδα σου θα κανει fight εκει,μπορει να ειναι βλακες και να μπουν.

Γενικα το pushing ειναι κομπλε,Αλλα παντα με μετρο.

Δεν χρειαζετε να ριξεις το turret,απλα κανε push το lane  και μετα πηγαινε κατω με την ομαδα σου.Ειδικα αν η αντιπαλη ομαδα χανει,δεν θα κανει fight,και δεν θα κανουν fight.Με το που φτασει το wave στο turret [top],τοτε αυτοι η θα κατσουν να κανουν protect το turret που κανετε επιθεση,η θα στειλουν εναν πανω,εκει ειναι η ευκαιρια να μπειτε all in μεσα στα turrret.Αυτο παντα ειναι οταν κερδιζεις.Οταν χανεις παλι κανεις push,οχι μεχρι τελος,και προσπαθεις να κανεις πlay με το team σου.το πιο πιθανο ειναι επειδη εσυ pushares πρωτος,στον δρομο σου προς το mid bot ,το αλλο top θα ανεβαινει να pusharei το λανε,οποτε εχεις ενα γρηγορο 5vs 4 tf.

Μιαλμε παντα για μεγαλυτερα ελο

Αν θες μια συμβουλη,παρε ward και βαλτα στο buff τους,οι jungler σε αυτα τα ελο ειναι τρελα noobia,απλα πηγαινε σκοτωσε τους και παρτους το buff.Μολις κερδισες,ο jungler θα βριζει το τοπ και το mid ,εσυ θα εχεις απιστευτο advantage και gg.

Δεν μου λενε πολλα τα slpit push σε αυτα τα ελο,το ολο θεμα σε αυτα τα elo ειανι να κανεις outplay τους αντιπαλους σου πολυ γρηγορα και να feedaριστεις απο το lane σου.Για αυτο πρεπει να ξερεις μερικους παικτες τελεια,να μπορεις να εισαι μεχρι το 10 λεπτο 3-0 κτλ.Βεβαια αν δουλευει το slpit push ,ειναι κομπλε.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν 2 προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί επιτυχώς (σε high elo) το splitpush.

1) Θα πρέπει ο char που κάνει splitpush να μπορεί να κάνει join το team fight εάν υπάρξει, είτε με ability (Shen, TF) είτε με spell (TP).

2) Τα υπόλοιπα 4 chars να διαθέτουν καλό wave clear (Nasus, Cait, Varus, Orianna κ.τ.λ) ώστε πρακτικά να μην μπορούν να γίνονται sieged και να έχουν το tower ως 5ο άτομο.

Εάν κάτι από αυτά δεν πληρείται, τότε κάποια σοβαρή ομάδα ή θα κάνει hard engage και θα νικάει συνέχεια τα 4vs5 TF ή θα forcάρει objectives και θα αποκτάει μεγαλύτερο πλεονέκτημα συνεχώς.

• Like 3
Δημοσ.

8 νικες ranked στην σειρα μεχρι που ενας gold 1 αποφασισε να φερει το bronze 3 συμπαικτη του που πολυ απλα δεν μπορουσε το παλικαρι!!παει το win steak.

Δημοσ.

Παίζω και εγώ ένα σήμερα μετά από μέρες... Είμαστε όλοι στο team silver II-III, και έχουμε στο last pick έναν blitz που είναι GOLD V... Φαντάσου τώρα τι MMR είχε ο τύπος για να είναι last pick μέσα στα silver... Μου 'ρχετε λοιπόν κάτω με AP runes στον blitz. Μόλις ερχόταν έτρωγε ένα Q+W από τον ez και έμενε με half hp... Βαρέθηκα να σπαταλάω το Ult και το mana της MF για να τον σώζω. Στο τέλος φυσικά έφταιγα εγώ που χάθηκε το bot...

Το τι βλακείες γράφετε εδώ πέρα δεν υπάρχει απλά.

....

Να 'σαι καλά ρε φίλε που μας διαφώτισες...

Δημοσ.

Παίζω και εγώ ένα σήμερα μετά από μέρες... Είμαστε όλοι στο team silver II-III, και έχουμε στο last pick έναν blitz που είναι GOLD V... Φαντάσου τώρα τι MMR είχε ο τύπος για να είναι last pick μέσα στα silver... Μου 'ρχετε λοιπόν κάτω με AP runes στον blitz. Μόλις ερχόταν έτρωγε ένα Q+W από τον ez και έμενε με half hp... Βαρέθηκα να σπαταλάω το Ult και το mana της MF για να τον σώζω. Στο τέλος φυσικά έφταιγα εγώ που χάθηκε το bot...

Να 'σαι καλά ρε φίλε που μας διαφώτισες...

Στο ιδιο game με τον zed ειχα gold v cait για συμπαικτη και μας κανει το παλικαρι στο chat στο champ select " i am gold v and zero points so i don't have nothing to loose,so plz don't fucked up this game"

Το παλικαρι πολυ απλα δεν ηξερε να φαρμαρει.Οταν εμεις πηγαμε 6lvl το αντιπαλο bot ashe-taric ηταν 8lvl.Τι να πεις απο εκει και περα.

Δημοσ.

Μιας που λετε για Gold V ιδου παιχτης με τον οποιο ετυχα μολις στο picking και ελεγε mid or troll. Και ειμαι Silver IV χωρις κανα τρελο mmr (ακομα με βαζει με bronzes), σκεφτειτε το mmr αυτου δηλαδη. Eυτυχως καποιος εκανε dodge και γλυτωσαμε το τρολαρισμα.

http://www.lolking.net/summoner/eune/31766108#ranked-stats

Πως γινεται αυτο το account να βρισκεται gold?! Περα απτο τραγικο win ratio (80 νικες, 91 ηττες), εχει και χαμηλο kda γενικως. Για bronze παιχτης δειχνει, πως διαολο εφτασε gold? Επισης δεν δειχνει boostaρισμενος γιατι το history του δεν εχει hypercarries, εχει τραγικα minions kills και πολυ μετριο kda για να πεις οτι τον boostaran. Tι στον κορακα?!

Οσες φορες ετυχα σε game με Gold V , μιλαμε για ΤΟ τρολαρισμα απο πλευρας του. Και μονο που ειναι gold και τον βαζει με τα χαμηλοτερα Silver λεει πολλα για το τι ειδους παιχτες ειναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...