Alchemist` Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Και βασικά, μιας και δεν έχω να χάσω τίποτα πέρα από τον χρόνο μου περιμένοντας να πάω στην δουλειά, ας ανακυκλώσουμε τα γνωστά πράγματα περί ELO HELL ως έμμεσο σχόλιο στο άρθρο του zahariel και του κάθε zahariel. Ας ξεκινήσουμε απαντώντας για τον εαυτό μου στις κλασσικές "παραδοχές" που κάνει κάθε άρθρο αυτού του τύπου:- Σε ποιό tier παίζεις;Στο silver V και έχω φτάσει εκεί μετά κόπων και βασάνων από το Bronze II.- Σε ποιό tier πιστεύεις ότι θα έπρεπε να βρίσκεσαι;Κάπου μέσα στο silver, πιθανώς στο V, ούτε σε gold ούτε σε Platinum. - Άρα σε κρίνει σωστά το σύστημα και δεν αξίζεις να είσαι παραπάνω;Όχι, σε κάθε δεδομένη στιγμή μπορεί να αξίζω να ανήκω σε ένα κάποιο ELO/tier, αυτό το ELO δεν είναι διαχρονικό και συγκεκριμένο γιατί το επίπεδό μου στο παιχνίδι ανεβαίνει σταδιακά. Η σταδιακή αύξηση του επιπέδου μου όμως δεν είναι ανάλογη και δεν μεταφράζεται σε αύξηση του ELO μου.- Και για αυτό φταίνε οι άλλοι παίκτες που δεν είναι εξίσου καλοί με εσένα;Σαφέστατα. Η ευθύνη δεν είναι αποκλειστηκά δική τους, αλλά σε ένα μεγάλο μέρος αυτό ισχύει για τον απλούστατο λόγο ότι μιλάμε για ένα ομαδικό παιχνίδι. Ακόμη και αν έβαζες τον Messi να παίξει στην ομάδα της Άνω Κωλοπετινίτσας δεν θα κέρδιζες αυτόματα το πρωτάθλημα. Σίγουρα θα βοηθούσε αλλά δεν θα αποτελούσε σίγουρο λόγο νίκης. Σκέψου λοιπόν την περίπτωση εγώ να μην είμαι ένας Messi για την ομάδα μου, αλλά ένας παίκτης ελάχιστα καλύτερος από τους συμπαίκτες μου. Η μικρή λοιπόν συνεισφορά μου στο παιχνίδι άνετα χάνεται μέσα από τα λάθη τους και πολλές φορές μπορεί να εκμηδενιστεί.- Δεν είναι περίεργο όμως να τυχαίνουν τόσο συχνά και μόνο σε εσένα αυτοί οι κακοί παίκτες?Το να τύχω με κακούς συμπαίκτες είναι μεν κάτι που συμβαίνει συχνά, αλλά όχι σε δεδομένη βάση. Επίσης δεν είπε ποτέ κανείς ότι οι κακοί παίκτες τυχαίνουν μόνο σε αυτόν. Για αυτό και φυσικά έχω θετικό αριθμό νικών και ανεβαίνω με αργό ρυθμό στην κατάταξή μου. Άλλες φορές ξεπερνάς τους κακούς παίκτες και άλλες όχι. Άλλες φορές κάνεις εσύ dominate στο lane σου και δεν αφήνεις τους κακούς παίκτες να φανούν ενώ υπάρχουν. Γεγονός πάντως είναι ότι οι κακοί παίκτες, όχι απαραίτητα trolls ή feeders, είναι πάρα πολλοί σε αυτό το επίπεδο ELO. Συνήθως σε αυτά τα επίπεδα ELO κερδίζει η λιγότερο κακή ομάδα.- Άρα υποστηρίζεις ότι υπάρχει το ELO HELL?Ναι, γιατί είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των κακών παικτών σε αυτό το επίπεδο και αυτό κάνει ένα παίκτη που υπήρξε κακός, αλλά βελτιώθηκε, να αντιμετωπίζει τρομερές δυσκολίες στο να προχωρήσει. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα ομαδικό παιχνίδι όπου ο καθένας ατομικά όπως προαναφέρθηκε δεν εξασφαλίζει την νίκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατον για κάποιον να προχωρήσει, απλά ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, χρονοβόρο και κουραστικό, σε σημείο που μπορεί να κάνει κάποιον να σιχαθεί το παιχνίδι. Το ότι υπάρχουν πολλοί κακοί παίκτες σε αυτό το επίπεδο πιστεύω ότι οφείλεται στα εξής:1) Το σύστημα δίνει ELO σε ένα παίκτη πολύ σύντομα. Αποτέλεσμα, παίζει κάποιος 5-6 παιχνίδια πριν πάρει ELO, κερδίζει τα περισσότερα από αυτά και μπαίνει απευθείας σε επίπεδα όπως Bronze I ή και Silver V. Επίπεδο ίδιο με το δικό μου, που έχω παίξει 80-90 ranked παιχνίδια. Επίσης κακό είναι ότι οι παίκτες ανεβαίνουν στα 30 lvl παίζοντας custom games με bots. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να σου επιτραπεί να παίξεις ranked παιχνίδια θα έπρεπε να είναι η "καταξίωση" μέσα από normal παιχνίδια ώστε να αποκτήσει κανείς μια Χ εμπειρία. Εγώ λοιπόν θα τύχω με έναν τέτοιον μη έμπειρο παίκτη στην ομάδα μου με μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε. Αυτό με την σειρά του προκαλεί ένα φάβλο κύκλο ο οποίος έχει ως απόρροια το εξής:2) Παίκτες που όντως έχουν βελτιωθεί και παίζουν σωστά, τρελαίνονται στο early game από τα λάθη των συμπαικτών τους και δεν μπορούν να παίξουν ψύχραιμα και σωστά στο υπόλοιπο παιχνίδι, οπότε χάνεται αυτό το "συν" που είχε η ομάδα. Ακόμη και αν δεν συμβεί αυτό όμως το καλύτερο παιχνίδι ενός και μόνο συμπαίκτη δεν είναι απαραίτητο όπως προείπα για να εξασφαλιστεί η νίκη. Οπότε λοιπόν η ήττα αυτή έχει το εξής αποτέλεσμα:3) θα ρίξει κάτω σε ELO τους κακούς παίκτες της ομάδας που έχασε, θα ρίξει σε ELO τον καλό παίκτη της ομάδας που έχασε μαζί τους και το στενάχωρο της υπόθεσης? Θα ανεβάσει το ELO των παικτών της αντίπαλης ομάδας που έτυχε να είναι λιγότερο κακοί χωρίς να το αξίζουν. Αυτοί οι "ανεβασμένοι" σε ELO παίκτες που ανέβηκαν χωρίς όντως να το αξίζουν θα τύχουν μετά μαζί μου, ή με όποιον άλλο καημένο βρεθεί στον δρόμο τους και θα προκαλέσουν το ίδιο πράγμα.Με μερικά παραδείγματα θα ήταν αρκετά πιο εύκολο να δειχθεί η όλη κατάσταση αλλά δεν θέλω να αναλωθώ σε αυτά, καθώς έχουν ειπωθεί άπειρες φορές.- Τι πιστεύεις ότι θα διόρθωνε την κατάσταση;Πέρα από την ατομική βελτίωση του καθενός, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση, πιστεύω ότι είναι προβληματικό το σύστημα βαθμολόγησης. Η βαθμολόγηση του κάθε παίκτη θα έπρεπε να υπολογίζεται από το αποτέλεσμα (νίκη ή ήττα) σε άρρηκτο συνδυασμό με την απόδοσή του, και όχι αποκλειστηκά με βάση το αποτέλεσμα. Το σύστημα ELO χρησιμοποιείται επιτυχώς σε ατομικά αγωνίσματα όπως π.χ. το σκάκι, αλλά εκεί το αποτέλεσμα αποτελεί άμεση συνέπεια του επιπέδου του κάθε παίκτη αφού παίζει μόνος. Αντιθέτως στο LOL μιλάμε για ένα ομαδικό άθλημα. Στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα (π.χ. ποδόσφαιρο) βαθμολογείται η ομάδα και όχι ο κάθε παίκτης ατομικά.- Δεν θα είναι όμως δύσκολο να κριθεί από ένα σύστημα η απόδοση ενός παίκτη στο κάθε παιχνίδι;Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες αλλά πιστεύω πως όχι. Το σύστημα ήδη εξάγει λεπτομερέστατα στατιστικά στοιχεία σε κάθε παιχνίδι, εκτός του KDA που είναι σημαντικό, όπως το πόσο damage ή heal έκανε ο καθένας. Θα μπορούσαν λοιπόν οι παίκτες να διαλέγουν έναν από τους 5 ρόλους στο champion selection screen με ένα κουμπί και να κρίνεται το αποτέλεσμά τους με βάση τον ρόλο τους. Αν π.χ. κάποιος διάλεξε να παίξει support θα μετρήσουν ανάλογα τα assist, το heal που προσέφερε, και πολλές άλλες ενέργειες. Με αυτόν τον τρόπο, παραδείγματος χάρην, ένας παίκτης που βγήκε από μια ήττα παίζοντας παράδειγμα mid και έχοντας KDA: 10:1:2, θα ανταμηφθεί για το παιχνίδι του ασχέτως αν η ομάδα του έχασε ή αν υπήρχαν suicidal trolls στο παιχνίδι. Ο zahariel επαιζε καιρο με ομαδες,εχει εμπειρια/Γενικα με την οαμδα του αν παιξουν θα κανουν πλακα στα ranked games μεχρι 2κ ελο.Το θεμα ειναι να ανεβεις πρωτα ατομικα[soloq ]και επειτα ομαδικα.Κανενας παικτης ,Κανενας ομως,δεν μπορει στο solo q να ειναι τραγικος και στο team να ειναι ο κλαυτερος παικτης σε μεγαλυτερα ελο,καθως δεν εχει skil για εκεινο το ελο[δεν θα μπορει να κερδισει το lane του κτλ]. Θεωρω οτι solo q με team εχουν τεραστιες διαφορες ,αλλα για να εισαι καλος στο team προυποθετει να εισαι καλος στο solo q. Και διαφωνώ και συμφωνώ μαζί σου ταυτόχρονα. Σίγουρα το solo qeue αποτελεί μια καλή βάση, αλλά...Δεν μ' αρέσει να μιλάω με παραδείγματα, αλλά πως εξηγείς ότι πριν λίγο καιρό όλα τα μέλη της ομάδας μου βρισκόταν στο bronze (πολλοί μάλιστα κάτω του I) και η ίδια η ομάδα να είναι στο silver? Απλά γιατί είναι τελειώς διαφορετικό το να ξέρω ότι ο jungler μου θα μου κάνει gang π.χ. στο 2:30 γιατί έχουμε παίξει 300 game μαζί από το να προσπαθώ να "μάθω" τον ρυθμό του κάθε τυχαίου που θα βρώ στο solo. Σε μια ομάδα που έχει παιχνίδια στην πλάτη της υπάρχει συνοχή και συνέργεια. Αυτό δίνει την δυνατότητα στα μέλη της να κάνουν το παιχνίδι τους. 2
Swimmer21 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Νταξει παιδια ηρεμηστε λιγο.. Παιχνιδι ειναι ε, ειμαστε και 20+ χρονων μαντραχαλοι καποιοι.. Εδω δεν εχουμε να φαμε, δεν εχουμε δουλειες και θα καθομαστε να γραφουμε σε χαρτι τα λαθη μας, θα τσακωνομαστε για το LOL και θα νευριαζουμε γιατι δεν εχουμε το ELO που θα θελαμε? ΚΑΙ? Δηλαδη τι θα γινει αν εχουμε 1800 elo, εκτος απο του να την λεμε στους φιλους μας? Προσωπικη καταξιωση μηπως? Ψαξτε την στον πραγματικο κοσμο λεω γω, γιατι εχουμε καει ολοι.. Αυτη τι στιγμη γραφουμε οδηγους, build, τροπους παιχνιδιου, νευριαζουμε και τσακωνομαστε για ενα παιχνιδι που η βαση του ειναι παιδια 12-16 χρονων.. Δεν ξερω για εσας αλλα 14 χρονων δεν ημουν σοβαρος, και αυτα τα παιδια παιζουν σημαντικο ρολο στην εξελιξη των παιχνιδιων στο bronze και silver.. οσο καλα και να παιξεις παντα θα υπαρχει πιθανοτητα να χασεις (μειωμενη βεβαια αλλα υπαρχει) και αλλες φορες που δεν παιζεις καλα, παραδοξως νικας.. δεν υπαρχουν κανονες.. Η κοινωνια μας ειναι ενα μπουρδελο, κανεις δεν νοιαζεται για κανεναν, ο καθενας την παρτη του, εκτος απο καποιες εξαιρεσεις.. ετσι ειναι και στο ποδοσφαιρο, στα σχολεια, στις καθημερινες σχεσεις μας, στη πολιτικη.. γιατι τα e-games να μεινουν απ' εξω? Μια σμικρυνση της κοινωνιας ειναι και αυτα.. Χαλαρωστε και ευχαριστηθειτε το παιχνιδι και ειναι να ανεβετε, θα ανεβετε.. μπορει αυριο να γνωρισετε μια γκομενα ή να εχετε καποιο σοβαρο προβλημα και να λετε ποιο lol και μαλακιες.. 4
bele Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Συμφωνω σε αρκετα με αυτα που ειπε ο Αlchemist...τουλαχιστον αισθανομαι το ιδιο μιας και ξεκινησα απο το bronze 5 και με αιματοχυσιες (μιας και σε αυτο το επιπεδο κανεναν σχεδον δεν τον νοιαζει να ανεβει παρα τα τρολαρει και να χαλασει το παιχνιδι γιατι δεν πηγε mid κτλπ) εφτασα τωρα να ειμαι σε promotion series για Silver 4 και εδω και καμποσο καιρο που ξεσκαλωσα απο το bronze εχω σταθερη ανοδικη πορεια με θετικο αριθμο νικων. Αυτο τι σημαινει οτι ξαφνικα μου ηρθε η επιφωτηση και μεσα σε 2 μερες αρχισα να παιζω καλυτερα; Οχι. Απλα πιστευω πως μου ετυχε μια ευνοϊκη περιοδος οπου δεν συναντησα πολλους toxic players και παιζοντας επι των πληστων ad/ap carries καταφερα να ανεβω εστω και αυτο τα λιγα divisions, κατι που ειναι σημαντικο για μενα. Απο τη δικη μου προσωπικη εμπειρια λοιπον το περασμα απο bronze σε silver (ισως και στη συνεχεια στο gold) απαιτει την σχετικη εξοικοιωση με carries , ωστε να ειναι στο δικο σου χερι να κανεις damage και υπομονη ωσπου να πετυχεις μια σειρα παιχνιδιων που θα ειναι ευνοικες οι συνθηκες για να ανεβεις. Και αυτο γιατι οπως ειπωθηκε το παιχνιδι ειναι ομαδικο, και επειδη δεν ειμαστε σε επιπεδο froggen-chalenger tier για να κουβαλησουμε στις πλατες μας αλλους 4 που δεν μπορουν να χειριστουν το mid-late game , ο μεσος παιχτης εξαρταται και απο την ομαδα για να ανεβει. Θυμαμαι για παραδειγμα οταν ( επαιζα το καλο παιδι για να μην τρολαρουν) πηγαινα support...να τα χεσω τα wards, τα aura items και τα cc οταν πιανονται ενας ενας επειδη θελουν να κανουν split pushing το top και βλεπουν οτι οι αντιπαλοι εχουν φυγει απο το bot που ηταν πριν..και αλλα τετοια παρομοια. Ωρες ωρες σκεφτομαι αν θα ηταν καλυτερα να βαλουν ενα 10Ευρω συνδρομη το χρονο για το game και σε ανταλλαγμα να κανουν τα skins ας πουμε με Ip αντι για Rp...ισως ετσι ξεφορτωνομασταν και τα ατομα vazelos1997 που γινονται 30 και αρχιζουν τα ranked, χωρις να εχουν καταλαβει ακομα πως λειτουργει το παιχνιδι..Αυτα..τα ειπα και ξαλαφρωσα!
klainmaingr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 @Alchemist Μεταξύ μας το silver (κάτω του 2) σε premade είναι πολύ κακό tier. Ιδιαίτερα εφόσον δεν έχεις κανέναν τυχαίο παράγοντα να blamάρεις. Όσον αφορά την πρόταση σου για εξαγωγή αποτελεσμάτων απο το KDA ή σχετικά stats, είναι πολύ κακή. Πέραν απο το ατομικό σου skill σε ένα ομαδικό παιχνίδι κρίνεσαι ακριβώς για αυτό. Για την ομαδικότητα. Το KDA είναι το πιό αδιάφορο stat για να λάβει κανείς υπόψη. Μπορεί να έπαιζα initiator να έκανα τέλεια initiate, να ψοφούσα και να είμαι 1-8-25 και σε κάθε τέτοια μου κίνηση η ομάδα μου να έπαιρνε ace. Μπορεί να παίζω alternative support nasus και να έδωσα 5 kills στο ad μου. Ή να έχω wardάρει ότι υπάρχει στον χάρτη ώστε να δώσω kills παρόλο που δεν ήμουν εκεί για να πάρω assist. Η ποικιλία συνδυασμών είναι τόσο μεγάλη που δε μπορείς να κρίνεις κανέναν απο τα stats του. Ή δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλον αν είναι 0-5 top και τον divάρουν 2-3 άτομα χωρίς καμία βοήθεια απο την ομάδα του. Όλα έχουνε μια αλληλεξάρτηση. ΟΛΟΙ έχουν περάσει απο το notion του προσωπικού elo hell (και προσωπικά πιστεύω οτι κάποιος καλούτσικος μέν, άτυχος δε παίκτης μπορεί να κολλήσει εκεί για μεγάλο διάστημα) αλλα όλοι γυρίζουν κάποια στιγμή και καταλαβαίνουν οτι αυτό που έφταιγε περισσότερο είναι η συμπεριφορά και το ατομικό τους skill. Δε μιλάω για bronze που afaic είναι way below average και πρέπει να κερδίζεις 3/5 games αλλα για mid/low silver tiers. @Swimmer δε νομίζω οτι τσακώνεται κανένας. Το να δίνεις και να παίρνεις συμβουλές/σχόλια για ένα hobby σου δεν είναι κάτι κακό .Ναι φυσικά και υπάρχουν προβλήματα αλλα αυτά τα αντιμετωπίζει ο καθένας όπως νομίζει. Αυτό δε σημαίνει οτι δε θέλεις να βελτιωθείς και οτι θα πηγαίνεις #SWAGYOLO clarity revive heimer γιατί σιγά μωρε και μια ζωή την έχουμε και ότι γίνει παίρνοντας και άλλους 4 στο λαιμό σου. Και όσον αφορά τις ηλικίες όποιος ξέρω και παίζω μαζί είναι 25+. Η ιδεα οτι τα games είναι για παιδάκια έχει πεθάνει εδώ και χρόνια ούτε η γιαγιά μου δε τα λέει αυτά. Τα e-sports και τα games είναι full time job για πολύ κόσμο (όχι μόνο για τους players) και το να λέμε οι ίδιοι οι παίκτες οτι το παιχνίδι αφορά 15χρονα σίγουρα δε βοηθάει στην επιτάχυνση της εξάπλωσης τους στην Ελλάδα. 2
headbanger Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 και γω που ξεκινησα σε ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (40ms αμήν αδέρφια) επειδή με παρέσυραν κάτι παιδιά... Τι να πω... νερντιλικι άπειρο. τσιλάρετε. χόμπυ είναι. Ακούτε τον Θέμη(ζαχάριελ) ξέρει τι λέει αν και είναι τρισμέγιστο τρολλ ώρες ώρες. Δεν έχω παίξει με πολλούς από εδώ μέσα, αλλά 2-3 που ξέρω, τους εμπιστεύομαι blind folded. @klain #SWAGYOLO games είναι λόγος ύπαρξης ρε. όταν δω καναν τέτοιο το game αποκτά και 2ο ΧΑΖΟ. ναι όντως ακόμα lvl up κάνω, και δεν με ενδιαφέρει κάστανο έτσι και αλλιώς, αλλα do not take away the fun factor trololoolol
klainmaingr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 E ναι ρε κεφτέ αν κάνεις level up 1-30 φυσικά και θα πάς yolo και θα κερδίζεις με leblanc jungle αλλα λέμε για ranked που έχει και (ντεμέκ) ένα νόημα παραπάνω και παίζεις για να ανέβεις (κατα βάση). Για το trololol και το fun factor παίζεις normals και κερδίζεις κιόλας. Ranked = kinda tryhard. Αν όχι για σένα, τουλάχιστον απο common courtesy για τους άλλους 4 που δε σου φταίνε τίποτα.
Swimmer21 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 @Alchemist Μεταξύ μας το silver (κάτω του 2) σε premade είναι πολύ κακό tier. Ιδιαίτερα εφόσον δεν έχεις κανέναν τυχαίο παράγοντα να blamάρεις. Όσον αφορά την πρόταση σου για εξαγωγή αποτελεσμάτων απο το KDA ή σχετικά stats, είναι πολύ κακή. Πέραν απο το ατομικό σου skill σε ένα ομαδικό παιχνίδι κρίνεσαι ακριβώς για αυτό. Για την ομαδικότητα. Το KDA είναι το πιό αδιάφορο stat για να λάβει κανείς υπόψη. Μπορεί να έπαιζα initiator να έκανα τέλεια initiate, να ψοφούσα και να είμαι 1-8-25 και σε κάθε τέτοια μου κίνηση η ομάδα μου να έπαιρνε ace. Μπορεί να παίζω alternative support nasus και να έδωσα 5 kills στο ad μου. Ή να έχω wardάρει ότι υπάρχει στον χάρτη ώστε να δώσω kills παρόλο που δεν ήμουν εκεί για να πάρω assist. Η ποικιλία συνδυασμών είναι τόσο μεγάλη που δε μπορείς να κρίνεις κανέναν απο τα stats του. Ή δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλον αν είναι 0-5 top και τον divάρουν 2-3 άτομα χωρίς καμία βοήθεια απο την ομάδα του. Όλα έχουνε μια αλληλεξάρτηση. ΟΛΟΙ έχουν περάσει απο το notion του προσωπικού elo hell (και προσωπικά πιστεύω οτι κάποιος καλούτσικος μέν, άτυχος δε παίκτης μπορεί να κολλήσει εκεί για μεγάλο διάστημα) αλλα όλοι γυρίζουν κάποια στιγμή και καταλαβαίνουν οτι αυτό που έφταιγε περισσότερο είναι η συμπεριφορά και το ατομικό τους skill. Δε μιλάω για bronze που afaic είναι way below average και πρέπει να κερδίζεις 3/5 games αλλα για mid/low silver tiers. @Swimmer δε νομίζω οτι τσακώνεται κανένας. Το να δίνεις και να παίρνεις συμβουλές/σχόλια για ένα hobby σου δεν είναι κάτι κακό .Ναι φυσικά και υπάρχουν προβλήματα αλλα αυτά τα αντιμετωπίζει ο καθένας όπως νομίζει. Αυτό δε σημαίνει οτι δε θέλεις να βελτιωθείς και οτι θα πηγαίνεις #SWAGYOLO clarity revive heimer γιατί σιγά μωρε και μια ζωή την έχουμε και ότι γίνει παίρνοντας και άλλους 4 στο λαιμό σου. Και όσον αφορά τις ηλικίες όποιος ξέρω και παίζω μαζί είναι 25+. Η ιδεα οτι τα games είναι για παιδάκια έχει πεθάνει εδώ και χρόνια ούτε η γιαγιά μου δε τα λέει αυτά. Τα e-sports και τα games είναι full time job για πολύ κόσμο (όχι μόνο για τους players) και το να λέμε οι ίδιοι οι παίκτες οτι το παιχνίδι αφορά 15χρονα σίγουρα δε βοηθάει στην επιτάχυνση της εξάπλωσης τους στην Ελλάδα. Καταρχην δεν ειπα οτι αφορα 15χρονα.. αλλα το μεγαλυτερο μερος των players ειναι καπου εκει κοντα.. Και ποιον πολυ κοσμο εννοεις? Ποσοι να ειναι οι επαγγελματιες στην Ελλαδα που βγαζουν τα προς το ζην τους μονο απο το e gaming? 20? H Riot με την πολιτικη της (και καλα κανει, ΚΕΡΔΟΣ θελει) εχει καταντησει τα παιδιακια να εχουν καει πραγματικα, και θα ημουν και εγω ετσι ισως αν υπηρχε το lol στην ηλικια τους.. ολοι νομιζουν οτι θα ανεβουν στο Championship Series και θα παιζουν με τους επαγγελματιες κλπ Εμεις ειχαμε το cs, το cod, αντε και λιγο l2 και παιζαμε με τα φιλαρακια μας.. αλλα ρε παιδια δεν ειμασταν ετσι.. Οκ, παντα τα παιχνιδια θα εχουν και τους καμμενους τους, αλλα πραγματικα η κατασταση εχει ξεφυγει.. μπορει να μεγαλωσαμε εμεις και να μην μας επιρρεαζει τοσο, αλλα σε ενα παιδι στα 14 του κανει μεγαλη ζημια.. Ας κανουμε μια ψηφοφορια εδω στο thread, να δουμε τις ηλικιες μας.. δεν γινεται ενας 13χρονος πχ να μην μπορει να farmαρει, να παρει σωστα items, να μην ξερει καλα τους champions, να βριζει, να χωνεται μονος του σε 3-4 και να ερχεται εδω, να γκρινιαζει οτι δεν μπορει να ανεβει elo κλπ.. και να κανουμε συζητησεις επι συζητησεων και guides, λεγοντας του.. ξερεις τι? φταιει το Mechanical Skill σου και το Position σου κλπ.. ε χαιρω πολυ, φυσικα θα φταιει.. το θεμα ειναι οτι δεν το καταλαβαινει και δεν ειναι ικανος με τις γνωσεις του να τα διορθωσει.. και εγω δεν θα μπορουσα.. Και λεγοντας του αυτους τους ορους τον οδηγουμε στην ημιμαθεια και κανει τον εξυπνο, νομιζει οτι τα ξερει ολα, και ποτε δεν θα βελτιωθει.. ειναι σαν να πας σε εναν αγραμματο και να του πεις, μαθε παπαγαλια τον μπαμπινιωτη και θα εισαι κομπλε.. Ετσι αντι αυτο το παιδι να εχει αλλα θεματα στο κεφαλι του, ασχολειται ΤΟΣΟ πολυ με ενα παιχνιδι.. και ξαναλεω και εμεις ετσι ειμασταν τοτε, αλλα οχι τοσο πολυ.. δεν θυμαμαι τον εαυτο μ σε νετ τοοοσες ωρες και να βριζω βριζω βριζω συνεχεια για ενα παιχνιδι.. το 70% του greek community ετσι ειναι.. εμεις παιζαμε ενα cs με ομαδουλες, λιωναμε λιγο l2 προσπαθοντας να στακαρουμε scrolls στην armor πχ και αυτο.. τωρα τα παιδια νομιζουν οτι θα γινουν παγκοσμιοι πρωταθλητες και στη πραγματικη ζωη μενουν τελευταιοι, με ψυχολογικα προβληματα, χωρις αυτοπεποιθηση, ντροπαλοι και προβατα μια ζωη.
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Στα demographics του LoL ο μέσος όρος ήταν αρκετά μεγαλύτερος http://thenextweb.com/shareables/2012/10/12/70-million-users-1-billion-hours-every-month-league-of-legends-is-the-worlds-most-played-game/ Αλχημηστή πόσα παιχνίδια έχεις με την ομάδα σου?10? Γιώργο μη μαλώνεις τον Τόλη.Αυτό το γλυκό παιδί έκανε καιρό να με καταλάβει και να τον καταλάβω. Αγορίνα 1
Swimmer21 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Στα demographics του LoL ο μέσος όρος ήταν αρκετά μεγαλύτερος http://thenextweb.com/shareables/2012/10/12/70-million-users-1-billion-hours-every-month-league-of-legends-is-the-worlds-most-played-game/ Αλχημηστή πόσα παιχνίδια έχεις με την ομάδα σου?10? Γιώργο μη μαλώνεις τον Τόλη.Αυτό το γλυκό παιδί έκανε καιρό να με καταλάβει και να τον καταλάβω. Αγορίνα 85% των παιχτων λεει μεταξυ 16-30.. 16-18 δεν πιστευεις οτι θα ειναι το μεγαλυτερο μερος του 85% ? και σιγουρα αλλο ενα 10% κατω απο 16 χρονων (το υπολοιπο 5% πανω απο 30)
Atallos1 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Σεντονια επι σεντονιων για να ανακυκλωνετε τα ιδια πραγματα Μια ειναι η λυση το εχουμε ξαναπει ΔΙαβαστε το βιβλιο του koulara επιτελους 2
Zahariel Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Λοιπον να τα παρω ενα ενα. Παιχταρα που λες για βιντεο: Μαλλον δεν εχεις ριξει μια ματια στο stream μου. Diaf: Δεν αναφερεται πουθενα το decision making στο αρθρο. 15 χρονα talk: Ειναι ΠΟΛΥ λιγοτερα απ οσα φανταζεστε, υπαρχουν αλλα δεν ειναι η ηλικια το προβλημα. Στα 15 μου ημουν semi pro dοta. A και, ΚΑΝΕΝΑΣ στην ελλαδα δε ζει απο το λολ. Για αλλα παιχιδια δεν ξερω. Μισο να διαβασω το μεγαλο ποστ και επανερχομαι ] Το βιντεο πηγαινε στον Balz Αlchemist: Υπαρχουν προβληματα με το ranked system γιατι ειναι πολυ δυσκολο να εχεις καταταξη σε ομαδικο παιχνιδι που δεν ειναι premade. Δεν θα επρεπε να πρεπει να κουβαλησεις big time για να κερδισεις. Υπαρχουν ηδη συζητησεις για βελτιωσεις. Πολλα πραγματα θα επρεπε να ειναι διαφορετικα αλλα δεν ειναι. Δεν βγηκα να σου πω πως θα ειναι η ουτοπια, αλλα τι μπορεις να κανεις με το τρεχον συστημα. Και, προς ολους σας: Δεν ισχυριστηκα οτι θα σας ελυνα ολα τα Solo Queue προβληματα με τρεις παραγραφους. Ασχοληθηκα με ενα aspect και θα επακολουθησουν κι αλλα. Αλλα μια μεγαλη σοφια ειναι: Κοιτα τη λυση και οχι το προβλημα. Ελα μεταξυ μας. Ας το παιξω λιγο ψωνιο: Ειμαι ο καλυτερος παικτης εδω μεσα. Ποσοι απο σας εκαναν εστω και ενα πραγμα απο αυτα που εγραψα; Θεωρητικα αφου ξερω καλυτερα αν θελατε να ειστε λιγο πιο χαρουμενοι με το παιχνιδι (και παιζετε ranked) θα με ακουγατε. Αυτο που ειδα ειναι οτι αρχισατε να λετε οτι υπαρχουν και αλλα προβληματα και βρηκατε και αλλους λογους, ακομα και αυτοι που συμφωνησατε μαζι μου. Παρτε το αποφαση: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ. Αυτο που μπορειτε να κανετε και να αλλαξετε ειναι ο εαυτος σας και μονο. Κοιταξτε τη λυση και οχι το προβλημα. (μερος απο το 2ο η 3ο αρθρο με τιτλο νοοτροπια) 4
Alchemist` Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Στα demographics του LoL ο μέσος όρος ήταν αρκετά μεγαλύτερος http://thenextweb.com/shareables/2012/10/12/70-million-users-1-billion-hours-every-month-league-of-legends-is-the-worlds-most-played-game/ Αλχημηστή πόσα παιχνίδια έχεις με την ομάδα σου?10? Γιώργο μη μαλώνεις τον Τόλη.Αυτό το γλυκό παιδί έκανε καιρό να με καταλάβει και να τον καταλάβω. Αγορίνα 36 στο season 3, λίγα περισσότερα στο s2, δυστηχώς για λόγους που περιέγραψα νωρίτερα. Λοιπον να τα παρω ενα ενα. Παιχταρα που λες για βιντεο: Μαλλον δεν εχεις ριξει μια ματια στο stream μου. Diaf: Δεν αναφερεται πουθενα το decision making στο αρθρο. 15 χρονα talk: Ειναι ΠΟΛΥ λιγοτερα απ οσα φανταζεστε, υπαρχουν αλλα δεν ειναι η ηλικια το προβλημα. Στα 15 μου ημουν semi pro dοta. A και, ΚΑΝΕΝΑΣ στην ελλαδα δε ζει απο το λολ. Για αλλα παιχιδια δεν ξερω. Μισο να διαβασω το μεγαλο ποστ και επανερχομαι ] Το βιντεο πηγαινε στον Balz Αlchemist: Υπαρχουν προβληματα με το ranked system γιατι ειναι πολυ δυσκολο να εχεις καταταξη σε ομαδικο παιχνιδι που δεν ειναι premade. Δεν θα επρεπε να πρεπει να κουβαλησεις big time για να κερδισεις. Υπαρχουν ηδη συζητησεις για βελτιωσεις. Πολλα πραγματα θα επρεπε να ειναι διαφορετικα αλλα δεν ειναι. Δεν βγηκα να σου πω πως θα ειναι η ουτοπια, αλλα τι μπορεις να κανεις με το τρεχον συστημα. Και, προς ολους σας: Δεν ισχυριστηκα οτι θα σας ελυνα ολα τα Solo Queue προβληματα με τρεις παραγραφους. Ασχοληθηκα με ενα aspect και θα επακολουθησουν κι αλλα. Αλλα μια μεγαλη σοφια ειναι: Κοιτα τη λυση και οχι το προβλημα. Ελα μεταξυ μας. Ας το παιξω λιγο ψωνιο: Ειμαι ο καλυτερος παικτης εδω μεσα. Ποσοι απο σας εκαναν εστω και ενα πραγμα απο αυτα που εγραψα; Θεωρητικα αφου ξερω καλυτερα αν θελατε να ειστε λιγο πιο χαρουμενοι με το παιχνιδι (και παιζετε ranked) θα με ακουγατε. Αυτο που ειδα ειναι οτι αρχισατε να λετε οτι υπαρχουν και αλλα προβληματα και βρηκατε και αλλους λογους, ακομα και αυτοι που συμφωνησατε μαζι μου. Παρτε το αποφαση: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ. Αυτο που μπορειτε να κανετε και να αλλαξετε ειναι ο εαυτος σας και μονο. Κοιταξτε τη λυση και οχι το προβλημα. (μερος απο το 2ο η 3ο αρθρο με τιτλο νοοτροπια) Κάνεις ένα λάθος, συνδέεις απαντήσεις διαφορετικών ατόμων που λένε άλλα πράγματα για το ίδιο θέμα. Εγώ sχολίασα το παρόν μοντέλο όπως το βλέπω. Το αν αυτό μου φταίει ή όχι και αν ρίχνω εκεί τις ευθύνες μου είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Όπως ανέφερα: "Η σταδιακή αύξηση του επιπέδου μου όμως δεν είναι ανάλογη και δεν μεταφράζεται σε αύξηση του ELO μου.". Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημά μου, γιατί όπως είπα στην συνέχεια: "Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατον για κάποιον να προχωρήσει, απλά ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, χρονοβόρο και κουραστικό, σε σημείο που μπορεί να κάνει κάποιον να σιχαθεί το παιχνίδι." Από εκεί και πέρα, άλλο πράγμα η συζήτηση για την κατάσταση και άλλο πράγμα η συζήτηση για το πως να βελτιωθεί ο καθένας ατομικά. Παρ' αυτά δεν μπορώ να δεχθώ τα λεγόμενα περί μη ύπαρξης της ζώνης του ELO HELL. Σχετικά μεν τα 2 ζητήματα αλλά διαφορετικά. Αυτά, βασικά δεν ζήτησα προσωπικά (στην παρούσα φάση) να μου λύσεις κανένα πρόβλημα, αυτές είναι οι διαπιστώσεις μου ως προς την κατάσταση. Παλαιότερες συμβουλές σας εισακούστηκαν και εφαρμόστηκαν στον βαθμό που μπορώ να το κάνω, και ευχαριστώ άπαντες για αυτό. @Alchemist Μεταξύ μας το silver (κάτω του 2) σε premade είναι πολύ κακό tier. Ιδιαίτερα εφόσον δεν έχεις κανέναν τυχαίο παράγοντα να blamάρεις. Όσον αφορά την πρόταση σου για εξαγωγή αποτελεσμάτων απο το KDA ή σχετικά stats, είναι πολύ κακή. Πέραν απο το ατομικό σου skill σε ένα ομαδικό παιχνίδι κρίνεσαι ακριβώς για αυτό. Για την ομαδικότητα. Το KDA είναι το πιό αδιάφορο stat για να λάβει κανείς υπόψη. Μπορεί να έπαιζα initiator να έκανα τέλεια initiate, να ψοφούσα και να είμαι 1-8-25 και σε κάθε τέτοια μου κίνηση η ομάδα μου να έπαιρνε ace. Μπορεί να παίζω alternative support nasus και να έδωσα 5 kills στο ad μου. Ή να έχω wardάρει ότι υπάρχει στον χάρτη ώστε να δώσω kills παρόλο που δεν ήμουν εκεί για να πάρω assist. Η ποικιλία συνδυασμών είναι τόσο μεγάλη που δε μπορείς να κρίνεις κανέναν απο τα stats του. Ή δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλον αν είναι 0-5 top και τον divάρουν 2-3 άτομα χωρίς καμία βοήθεια απο την ομάδα του. Όλα έχουνε μια αλληλεξάρτηση. ΟΛΟΙ έχουν περάσει απο το notion του προσωπικού elo hell (και προσωπικά πιστεύω οτι κάποιος καλούτσικος μέν, άτυχος δε παίκτης μπορεί να κολλήσει εκεί για μεγάλο διάστημα) αλλα όλοι γυρίζουν κάποια στιγμή και καταλαβαίνουν οτι αυτό που έφταιγε περισσότερο είναι η συμπεριφορά και το ατομικό τους skill. Δε μιλάω για bronze που afaic είναι way below average και πρέπει να κερδίζεις 3/5 games αλλα για mid/low silver tiers. @Swimmer δε νομίζω οτι τσακώνεται κανένας. Το να δίνεις και να παίρνεις συμβουλές/σχόλια για ένα hobby σου δεν είναι κάτι κακό .Ναι φυσικά και υπάρχουν προβλήματα αλλα αυτά τα αντιμετωπίζει ο καθένας όπως νομίζει. Αυτό δε σημαίνει οτι δε θέλεις να βελτιωθείς και οτι θα πηγαίνεις #SWAGYOLO clarity revive heimer γιατί σιγά μωρε και μια ζωή την έχουμε και ότι γίνει παίρνοντας και άλλους 4 στο λαιμό σου. Και όσον αφορά τις ηλικίες όποιος ξέρω και παίζω μαζί είναι 25+. Η ιδεα οτι τα games είναι για παιδάκια έχει πεθάνει εδώ και χρόνια ούτε η γιαγιά μου δε τα λέει αυτά. Τα e-sports και τα games είναι full time job για πολύ κόσμο (όχι μόνο για τους players) και το να λέμε οι ίδιοι οι παίκτες οτι το παιχνίδι αφορά 15χρονα σίγουρα δε βοηθάει στην επιτάχυνση της εξάπλωσης τους στην Ελλάδα. Αν επεξεργαστείς σωστά τα πάμπολα στατιστικα πέρα από τα KDA μπορείς να βγάλεις με μεγάλη ασφάλεια το σωστό συμπέρασμα imho. Αυτό που είπα βασικά δεν ήταν σε μιά ήττα να πάρει κανείς +10points. Απλά αν είναι να χάσει π.χ. 10 points, και έχει παίξει σύμφωνα με τα στατιστικά σωστά, να πάρει π.χ. -5. Αν έχει παίξει λιγότερο σωστά, αλλά κινείται στα πλαίσια του "καλού" να πάρει π.χ. -8 κτλπ. Anyway μια απλή πρόταση για το πως θεωρώ ότι θα ήταν το ιδανικό, σαφώς δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
BALZ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 ] Το βιντεο πηγαινε στον BalzΠρος zahariel: Παρεξήγηση εγώ μαζί σου είμαι!!Αναφέρομαι σε όλους όσους παραπονιούνται ότι είναι πολύ χαμηλά σε ελο ενώ θεωρούν τον εαυτό τους για πολύ πιο ψηλά και τους φταίνε πάντα οι άλλοι!!(Ας ανεβάσουν ένα video για να δούμε αν ισχύουν αυτά που λένε ) 2
headbanger Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 θέμη, κοίτα να δεις στην γωνία αν έρχομαι. έτσι γιατί μπορώ να ατενίζω πλέον με 6 ψηφία + μπόνους και να στην λέω επιτέλους. Κατά τα άλλα είναι ψωνάρα αλλα και πολύ καλός δάσκαλος. Dakon δεν είναι όμως, γιατί αν την ώρα που παίζεις δεν μιλάς για κοριτσούδια δεν λέει. Άντε γιατί πολύ σοβαρά το πήρατε όλοι το λολ εδώ. Φιλάκια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 serious business biatch... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις