Προς το περιεχόμενο

League of Legends Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 26,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λογικα αυτα δεν θα ανεβουν youtube να μπορεσουν να τα δουν και αλλοι?

Συνηθως ανεβαινουν τα vods αλλα το MLG αργει σχετικα να τα ανεβασει

Δημοσ.

Απλά μερικές σκέψεις... Όποιος βαριέται το διάβασμα ας μην δώσει σημασία.

Το λοιπόν... Παίζω LOL ένα χρόνο+ και ακόμη και σήμερα μου τι δίνει ένα μαμημένο στοιχείο... Πως διάολο νοείται ένας χαρακτήρας να αγοράζει items μόνο για defence ή health και να κόβει τόσο damage? Ποιά είναι η υποτιθέμενη λογική σε όλο αυτό και τι προσφέρει στο παιχνίδι? Ποιός είναι ο υποτιθέμενος ρόλος του? Βλέπε π.χ. malphite, darius, garen και πολύ άλλοι... Ξεκινάει ο άλλος π.χ. με darius το game και αγοράζει frozen mallet, malmortius, warmongs, και χίλια δύο item για ζωή και resistance και σου τραβάει π.χ. ένα ult στο κεφάλι και σου κατεβάζει το 1/3 από τη ζωή σου. Σε όλα τα games με rpg elements, (ας τα χαρακτηρίσω έτσι), στα οποία υπάρχουν "classes", υπάρχουν κατά βάση τα tanks, ranged attack damage, melee attack damage, support-buffers και οι mages. Στο LOL απ' ότι έχω καταλάβει υπάρχουν 3 (viable) classes: A) Tanks με τεράστιο sustain που κόβουν πολύ magic ή attack damage ή συνδυασμό και των 2, Β) Support tanks που επίσης δεν πέφτουν με τίποτα και κάνουν harashment, Γ) Χαρακτήρες με λίγο περισσότερο magic ή attack damage από την Α κατηγορία, οι οποίοι δεν έχουν καθόλου sustain.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι είναι unbalanced το παιχνίδι, αλλά wtf?

Σε γενικές γραμμές δλδ παίρνεις έναν χαρακτήρα του οποίου έχουν υψηλό damage τα base stats του και τα abilities που έχει, και εν συνεχεία του προσθέτεις "άμυνα". Με το scaling που έχει το base damage στα abilities, αυτά συνεχίζουν να κάνουν εξαιρετικό damage στους αντιπάλους όσο κυλά το παιχνίδι άσχετα αν από τα 6 αντικείμενα που μπορείς να αγοράσεις, μόνο το 1 είναι "επιθετικού χαρακτήρα"... Και voila... Έχουμε ένα tank το οποίο κόβει πολύ damage. Ένα χαρακτήρα που έχει ελάχιστες αδυναμίες.

Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί σε κανένα άλλο παιχνίδια με rpg στοιχεία. Όλα τα classes σε ότι έχω παίξει έχουν τα αδύναμα και τα δυνατά σημεία τους. Στο LOL αυτά ακυρόνονται λόγω του build. Αυτό το customisation δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά imho δεν θα έπρεπε να επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό έναν χαρακτήρα ώστε στην ουσία να αλλάξει τον τρόπο παιξίματος και την "λογική" με βάση την οποία δημιουργήθηκε. Θα μπουρούσε για παράδειγμα να δίνει άλλο effect στην shejuani (που φαντάζομαι είναι "καθαρό" tank) μια warmongs (περισσότερο life και regeneration π.χ.) και άλλο effect στον pantheon που θεωρείται assasin και είναι επιθετικός χαρακτήρας. Από την στιγμή εν ολίγης που το δυνατό σημείο π.χ. του garen ή του Pantheon είναι η επίθεσή του, το παιχνίδι θα έπρεπε θεωρώ να με αποτρέπει από του κάνω ένα tank build και να με επιβραβεύει αν ενισχύσω τα δυνατά του σημεία.

Δημοσ.

Ναι...

Λοιπόν , ξεκόλα με τα rpg στοιχεία.

Επίσης ξεκόλλα με τους παραδοσιακούς ρόλους (εντάξει ισχύουν αλλά όχι όπως τους εννοείς). Ο Darius δεν είναι tank, είναι bruiser αν και στο LoL θεωρειται κυρίως top lane aggresive pick . Αυτός είναι ο ρόλος του .Ναι υπάρχει ο Dpser πχ. αλλά είναι AD AP ή o Jungler?

O Malphite δεν είναι ακριβώς tank είναι AD counter pick-initiator . Μπορείς να πας disabling tank αντικείμενα ¨η spellcaster burst dmg αντικείμενα. Τι θες να κάνει καλύτερα.

Και εδώ που τα λέμε το παράδειγμά σου είναι κακό. Με το Ulti o Darius σου κατεβάζει το 1/3. Ε ούλτι είναι πόσο θές να κάνει, 200dmg απέναντι σε dpser?

Και αν πας tank δεν κόβεις πολύ dmg αν οι άλλοι έχουν λίγο μυαλό . Ειδικά στο late game όπου τέτοιοι ήρωες απλά αγνοούνται.

Επίσης οι αδυναμίες φαίνονται στο skill set. Πχ ο Darius γίνεται kited και έχει 1 gap closing ability σε μεγάλο cooldown, το ίδιο ο Garen, ο Υι αν πάει για dmg , πεθαίνει πολύ εύκολα λόγω melee και ουτω καθεξής.

Βασικά δεν υπάρχει καθορισμένος ρόλος σε πάρα πολλούς ήρωες. Μπορείς να τους κάνεις όπως θες. Ειδικά κάποιοι είναι πολύ ευέλικτοι

Δημοσ.

Darius tankεράκι εχω παιξει αλλα με 4k+ life και αρκετο ad!!!Δεν ειναι κακοοοος!! Οποιος παιξει τον darius def tank πολυ απλα ας μην τον ξανα παρει καλυτερα.Καλυτερο διδυμο μαζι με darius ειναι xin zao πιστευω μιας και οποτε εχω παιξει ειτε με τον εναν ειτε με τον αλλον εχουν κλαψει μανουλες!! :)

Αποστολή από το LG-P970 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Το AS δεν ειναι το καλυτερο και must στατιστικο στο παιχνιδι. Δεν λεει τιποτα να εχεις 2.5 AS και να εχεις 100 dmg.

Τα kill στον ap yi ειναι με το q και οχι με τα autoattacks.

Ε ποσο dmg να κανεις με ενα spell; Το ειχα φτασει το 800 dmg συνολο και παλι δυσκολα εκανα kill! Ασε που δε μπορουσα να χωθω σε 1vs1.. Το μονο καλο ειναι το τρελο autoheal που εχει. Οποτε οταν γινοταν μια μεγαλη μαχη, εμπαινα πρωτος, πατουσα autoheal και οι αντιπαλοι επεφταν επανω μου, χωρις τις περισσοτερες φορες να πεθαινω, οποτε τους βαρουσε η δικη μου ομαδα..

Γενικα αξιζει να παιζουμε τον yi ως AP, ή ειναι χασιμο χρονου; Σε high levels μπορει να επιβιωσει ο champion;

Εσεις που παιζετε χρονια, εχετε 2,3 στανταρ champions που παιρνετε ή παιζετε ο,τι να'ναι; Αλλα ετσι θα πρεπει να εχετε πολλες διαφορετικες σελιδες για runes και masteries και ισως γινεται ψιλοχαμος!

Επισης, πιο πολλα ατομα ειναι 30 level ή 1-29; Μου κανει εντυπωση που μου βρισκει παιχνιδια μεσα σε λιγα δευτερολεπτα. Στα 30 level γινεται περισσοτερος χαμος;

• Like 1
Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=fpNnAjKpasU

Η ιδεα ειναι οτι μπαινεις στο fight οταν καποιος εχει λιγο life ωστε να πεθανει με το πρωτο q, αυτο κανει refresh στο cd και μετα απλα συνεχιζεις να μαγαριζεις την υπολοιπη ομαδα αφου και καποιος αλλος θα εχεις χασει αρκετο life απο το πρωτο q οποτε στο 2ο θα πεθανει και ουτω καθεξης.

Ο yi γενικα σε high lvl δεν ειναι ιδιατερα viable και σπανια τυχαινει να παρει καποιος και συνηθως θα ειναι ap yi μιας και σαν ad ολοι πανω κατω ξερουν τι να κανουν εναντιον του.

Δε ξερω για τους αλλους αλλα εγω γενικα παιζω διαφορους champions κυριως ap mid η αλλιως ad carry bot. Σε αυτους τους 2 ρολους τα παω καλα οποτε παιζω τους αναλογους champs. Αν επαιζα μονο 2-3 champs θα το ειχα βαρεθει το παιχνιδι. Για runes εχω 3 σελιδες αυτη τη στιγμη οι οποιεις ειναι γενικες για ap, ad και support αλλα εχω σκοπο να παρω και αλλες σε καποια φαση. Με τα masteries απλα τα αλλαζω την στιγμη πριν μπω στο παιχνιδι στο champ select.

Φανταζομαι πιο πολλα ατομα ειναι 30 lvl και βρισκει αμεσα παιχνιδι. Στα ranked ειναι αλλη υποθεση ομως.

Δημοσ.

http://www.reignofga...ike-a-gentleman

Σημαντικό να το διαβάσετε . Από τα καλύτερα threads ever για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας καθώς και πολλά πράγματα.

Όσο για AP Yi , αν δουλεύει για σένα , για όσο δουλεύει, δεν υπάρχει θέμα. Σημασία δεν έχουν τα level αλλά το skill. 'Οταν όλοι είναι 30 , το skill κάνει την διαφορά. Και άλλωστε γιατί να μη δουλεύει ο AP Yi? Απέναντι σε μέτριο παίχτη, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Ο AP Yi είναι fool proof

Τελικά το κόλπο είναι όταν κάτι πάει στραβά να λες ''πόσο κακός είμαι '' και '' είμαι άχρηστος'' στο παιχνίδι.

Δημοσ.

Όσο και αν συμφωνώ με αυτόν τον οδηγό για να γίνεις καλύτερος (γιατί μια χαρά σωστά τα λέει) έχω να πω ότι η τύχη έχει μεγάλο μερίδιο επίσης. Το λέει και αυτός μέσα αλλά το αναιρεί λέγοντας ότι όλοι παίζουν με τους "κακούς" teammates.Αυτό ισχύει αλλά επίσης βασίζεται στην τύχη.

Σίγουρα έχει γίνει σε όλους. Μου έχει γίνει σε 5 παιχνίδια σερί και οι 4 άλλοι να μην ξέρουν που παν τα 4, στο άλλο να είναι 4 v 5 κλπ. Σε αυτά τα παιχνίδια δε μπορώ να δω τι έκανα λάθος και να βελτιωθώ γιατί δεν έπαιζα επί ίσης όροις με τους άλλους.

Ακόμα έχω δει και πολλά άτομα (δε μιλάω για εμένα) στα 1500-1600-1700 πραγματικά να είναι για πολύ παραπάνω αλλά αν αυτή την ατυχία που όλοι την έχουν εσύ την βρεις στα πρώτα 5-10 παιχνίδια, τέλος. Όσο και να καλυτερέψεις με 11-13 ελο το παιχνίδι δεν ανεβαίνεις.

Γενικά το elo system είναι οκ αλλά αυτά τα πρώτα match που σου δίνουν 50+ ελο, είναι τραγικά. Και ναι αν κάποιος είναι τυχερός και τον "κουβαλήσει" η ομάδα του σε ένα ελο που δεν του αξίζει είναι εύκολο να πέσει στο πραγματικό του, αλλά το ανάποδο πολύ δύσκολο έως αδύνατο.

Δημοσ.

Διαφωνω. Πρωτον, οταν εισαι σε χειροτερες συνθηκες ειναι που αναγκαζεσαι να κανεις το παραπανω απο αυτο που πρεπει και να γινεις καλυτερος.

Και επισης διαφωνω με αυτο που λες. Προσφατα πηρα ενα account στο west στα 1000 elo. Τωρα εχω φτασει 1820 και ανεβαινω.

Οτι και να εγινε στα πρωτα 5-10 παιχνιδια, αν αφιερωσεις χρονο και εισαι αρκετα καλος θα ανεβεις.

Αν εχεις κολλησει καπου σημαινει οτι για τη τωρινη σου ικανοτητα εκει αξιζεις. Και αν δν βελτιωθεις δε θ ανεβεις αλλο

Τα πρωτα 5 παιχνιδια ειναι απλα μια δικαιολογια. Αν το αξιζεις, θ ανεβεις, εστω 10-10 ποντους.

Proof:

http://www.lolking.net/summoner/euw/115172

Δημοσ.

Ωραιος φιλε!!!Εγω δυο φορες εχω παιξει ranked και τις δυο εκαναν surrender οι δικοι μου δυστυχως ενω ειχα ξεκινησει πολυ καλα.ειδικα στην δευτερη ειχα παρει draven μιας και δεν εχω τους πολλους champ και ημουν bot με sona.ειχα δωσει 4 kills στην sona καο ψαχνοντουσαν οι δικοι μας..ειχε φαση μιας και τους ειχαμε στο bot αλλα mid και top χαμος...ειναι και θεμα τυχης!!

Δημοσ.

Μονο λιγο? Top εισαι σολο ενω bot εισαι duo lane= ad carry με support. Αλλοι champs πανε bot αλλοι top.

Ναι ξερω τα κλασσικα οτι θελεις κανεις και αυτα δεν εχουν σημασια και παιξε οπως θες, αλλα υπαρχει ενα γενικο meta και υπαρχει για εναν λογο. Επειδη δουλευει και καλο θα ηταν να το ακολουθουμε. Φυσικα αμα θελεις παιζεις οτι να ναι χωρις να σε νοιαζουν αυτα απλα μετα δεν πρεπει να απορεις μετα γιατι χανονται τα περισσοτερα παιχνιδια.

gio@ δεν αναφερομαι σε σενα, γενικα τα γραφω αυτα. Ελπιζω να μη με παρεξηγησεις.

Luxx αυτα περι meta δεν σε αφορουν και δεν ισχυουν σε low level οπου ακομα ολοι μαθαινουν, απλα οταν φτασεις 30 θα βλεπεις στα περισσοτερα παιχνιδια αυτο το meta που λεω.

Δημοσ.
Ναι ξερω τα κλασσικα οτι θελεις κανεις και αυτα δεν εχουν σημασια και παιξε οπως θες' date=' αλλα υπαρχει ενα γενικο meta και υπαρχει για εναν λογο. Επειδη δουλευει και καλο θα ηταν να το ακολουθουμε. Φυσικα αμα θελεις παιζεις οτι να ναι χωρις να σε νοιαζουν αυτα απλα μετα δεν πρεπει να απορεις μετα γιατι χανονται τα περισσοτερα παιχνιδια.[/quote']

Αν αναφερεσαι σε εμενα ναι το γνωριζω αυτο που λες!! :) δεν ειναι οτι παιζω οποιον θελω και οπως θελω απλα εχω μονο 17 champ και οι αλλοι μπορει να εχουν περισσοτερες επιλογες και να παιζουν ολους τους champ ευκολα!! :) οποτε προσπαθω να βοηθησω οσο καλυτερα μπορω με αυτους που εχω..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...