Προς το περιεχόμενο

League of Legends Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 26,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όχι δεν γίνεται να παίξω. Μετά από λίγο κλείνει το client και μένει μόνο το παράθυρο και αν πατήσεις δείχνει μια μαύρη οθόνη...

Δημοσ.

Τα φώτα σας!

Μετά από 6 μήνες αποχή είπα να ξαναδοκιμάσω το LoL και να ξαναπιάσω τον ChoGath μου. Επειδή όμως στο ενδιάμεσο έχουν αλλάξει πολλά, θέλω να ζητήσω τη βοήθεια του κοινού για builds. Έπαιζα μέχρι τώρα solo top - AP/tank και θέλω να το συνεχίσω. Ακούω προτάσεις.

Δημοσ.

Τι να σου πω, ποτέ δεν έπαιζα έτσι. Αν θυμάμαι καλά ξεκινούσα με κόκκινο πετράδι - μπότες με MR - Rod of Ages - Force of Nature και ανάλογα με το παιχνίδι Sceptre / Hourglass / Voidstaff / AP item (από Rabadon's μέχρι το καινούριο unholy chalice που μου γυάλισε) ή Banshee's / Frozen Heart / AP item / αν στράβωνε τελείως full tank.

Από masteries - builds τι φοριέται αυτό τον καιρό?

Δημοσ.

Πότε μην ξεκινάς χώρις pots. Θα το εκμεταλευτεί σίγουρα ο αντίπαλος και θα χάσεις πόλλα από το trade-off (γιατί εννοείται πως θα παίξει επιθετικά). Πάντα boots/3pots-4pots η cloth/5pots.

Τώρα για Cho Gath. Πιστεύω πως είναι καλύτερα να παίξεις mid η jungle παρα top. Λόγω του τωρινού meta ενας Cho Gath top είναι τζάμπα champion. Θα φτάσεις mid-game και το αντίπαλο top (που 75% των περιπτώσεων θα είναι κάποιος bruiser) θα έχει να προσφέρει πολύ παραπανώ στην ομάδα του απ'ότι εσύ στην δικιά σου. Προσωπικά μόνο σαν anti-mage μπόρω να τον δω πια. Ένας χειρότερος Galio δηλαδή. Το burst του είναι αρκετά καλό πάντως. Νικάει πανεύκολα έναν squishy μαγο στο mid lane.

Δημοσ.

Λόγω του τωρινού meta ενας Cho Gath top είναι τζάμπα champion. Θα φτάσεις mid-game και το αντίπαλο top (που 75% των περιπτώσεων θα είναι κάποιος bruiser) θα έχει να προσφέρει πολύ παραπανώ στην ομάδα του απ'ότι εσύ στην δικιά σου.

Το εξηγείς λίγο αυτό? Έχω μείνει στην εποχή του tank ή offtank solo top, δεν ξέρω τι ισχύει τώρα στο metagame. Επίσης ο Cho δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος χαρακτήρας λόγω του Q του αλλά το CC του (area stun + area silence) είναι μια χαρά, γιατί θεωρείται πια τόσο ξεπερασμένος?

Δημοσ.

ο cho ηταν ο πρωτος champ που αγορασα κ παλια μου αρεσε πιο πολυ,τωρα οχι κ τοσο κ βλεπω σπανια αλλα οσοι παιζουν cho ειναι πολυ καλοι!

Δημοσ.

Το εξηγείς λίγο αυτό? Έχω μείνει στην εποχή του tank ή offtank solo top, δεν ξέρω τι ισχύει τώρα στο metagame. Επίσης ο Cho δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος χαρακτήρας λόγω του Q του αλλά το CC του (area stun + area silence) είναι μια χαρά, γιατί θεωρείται πια τόσο ξεπερασμένος?

Προσωπική εκτίμηση έκανα. Σίγουρα αν παίξεις normal η και ακόμα solo queue δεν θα σου πει κανένας τίποτα επειδή έκανες pick τον Cho για solo top. Και ούτε είναι μάπα ο champ. Απλά, έγω πιστεύω ότι η όμαδα σαν σύνολο 5 παιχτών χάνει πόλλα αν έχει τον Cho top. Γιατί ουσιαστικά χαραμίζεις όλο το farm του top lane σε έναν champ στον οποίο δεν του χρειάζεται. Γιατί σκέψου το λίγο. Θα τον χτίσεις tanky (γιατί θα υπάρχει ήδη μάγος στο mid) και ότι λεφτά θα μαζέψεις (που θα είναι πολλά) το μόνο που θα κάνουν είναι να σε κάνουν όλο και περισσότερο άτρωτο. Damage όμως δεν θα κάνεις. Και τα μόνα όπλα της ομάδας σου θα είναι τα 2 carries (ap και ad). Το initation του είναι κάκο εναντίον καλών παιχτών και αρά ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος σου στα teamfights;

Εν αντιθέση, αν στο top έχεις κάποιον champ όπως irelia, jax, renekton, riven, κάποιο aoe ap carry, κλτ, όλα τα λεφτά που θα φαρμάρουν θα πάνε σε items για να πηδήξουν την αντίπαλη ομάδα. Το CC του Cho είναι καλούτσικο άλλα αυτό δεν είναι λόγος να πάει top. Ας πάει ζούγκλα που θα μετρήσει το CC. Και έκει θα φαρμάρει αρκέτα κάλα ώστε να κάνει ένα αξιοπρεπές build και θα αφήσει και θέση στο top για κάποιον champion που θα κάνει carry το game.

To ίδιο πρόβλημα έχει και ο Signed ας πούμε. Πάει το game στο 25λεπτο και έχεις Signed με 200 cs και το αντίπαλο team έχει ξέρω'γω Irelia με 200 cs. Φυσίκα μιλάω για ισόπαλο game που και οι 2 όμαδες εχουν το ίδιο gold. Ο Signed το μόνο που μπόρει να κάνει είναι disrupt και να τρέχει σαν βλακάκος πέρα δώθε (ακριβώς το ίδιο κάνει και ο Cho σε slow motion). Η irelia όμως θα πέσει πάνω στο carry σου και θα το σκίσει.

Το current meta θέλει το top lane να είναι afk και να φαρμάρει ακόμα και τα golems η τα wolves (αν είσαι στην blue team). Είναι κρίμα να χαραμίσεις τόσα λεφτά σε support champions.

Μην τα πάρεις τις μετρητοίς όμως αυτά που λέω. Ειδικά αν παίζεις normal.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση έτοιμος για ranked οπότε τέσταρα μερικά πράγματα σε normal και έχεις δίκιο σε αρκετά από αυτά που λες. Η ταχύτητά του φαίνεται αρκετά περισσότερο σα μειονέκτημα και πρέπει να έχει φάει κάποιο nerf στο AP (έχει φάει ένα μικρό στο carnivore, το passive) είτε σα scaling είτε σα damage, γιατί μου φαίνεται λιγότερο αποτελεσματικός σαν AP (όπως τον έπαιζα κυρίως, full tank σπάνια χρειαζόταν να πάω)και χωρίς να λέω μεγάλες κουβέντες έκανα μπόλικη ζημιά με ένα καλό combo. Αν είναι να τον παίξω σαν pure tank, πέρα από το silence του δεν έχει άμεση χρησιμότητα και είναι μια κινούμενη μπριζόλα, καλύτερα να έπαιζα πχ Nunu. Σε normal ήταν ακόμα ανταγωνιστικός (αν και το Q του θέλει ακόμα εξάσκηση, το χάνω πιο συχνά απ'όσο θα ήθελα) και απ'ό,τι μαθαίνω σε low - mid elo κάνει δουλειά, αλλά για ψηλά μάλλον ισχύει αυτό που λες καθαρά σα λειτουργία του σαν team member. Απλά είναι κάποιος που τον ξέρω καλά, είμαι αποτελεσματικός μαζί του και μπορώ να είμαι τουλάχιστον επαρκής.

Oh well. Μάλλον έφτασε η ώρα να μάθω τον Gragas.

Επιστρέφοντας μετά από πολύ καιρό στον EU East απογοητεύτηκα πάρα πολύ από το επίπεδο των παιχνιδιών, αν και είχα δύο νίκες σήμερα. Καθόλου στρατηγική σκέψη, καθόλου ομοιογένεια, καμία συνεννόηση και κερδίζει όποιος σταματήσει πρώτος να κάνει αηδίες. Επίσης σε 3 - 4 παιχνίδια δεν είδα jungler ούτε από εμάς ούτε από τους άλλους (!!!). Τέτοια παιχνίδια είχα να παίξω από τότε που ανέβαινα level...

Δημοσ.

Ρε παιξε Cho mid να γουσταρεις. Και όποτε πηγαίνει να κάνει last hit ο αντίπαλος Q+W και 1-2 autoattacks και θα τον αφήσεις στο 20% της ζωής του. Μέτα αράζεις, φαρμάρεις και πάλι το ίδιο. Είναι αρκετά δυνατός στο mid. Παίξε και Νunu mid. Εκεί να δεις γέλιο. Τρελό zoning και harass. Βέβαια τέτοια picks είναι all-in καταστάσεις που αν δεν διαλύσεις τον αντίπαλο early το'χεις χάσει το game εύκολα. Δεν μπόρεις να κάνεις carry και απλά ελπίζεις η ομάδα σου να κερδίσει το game. Ποτέ δηλαδή.

Θα το ξαναπώ όμως. Από την στιγμή που δεν παίζεις ranked ΧΕΣΤΗΚΕΣ. Λεπτομέρειες είναι αυτά που λέω.

Προσωπικά δεν μου'χει τύχει ομάδα χωρίς jungler. Μήπως έχεις πολλές παραπάνω ήττες από νίκες στο normal και έχεις χαμήλο normal elo; Δεν εξηγείται αλλιώς.

Δημοσ.

Οι νίκες μου είναι σίγουρα περισσότερες από τις ήττες μου, νομίζω κατά 4 ή 5 στις 260. Οπότε μάλλον δεν είναι θέμα elo, ίσως επειδή ήταν ανενεργός ο λογαριασμός για καιρό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...