Προς το περιεχόμενο

League of Legends Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Άμα το τανκ είναι έστω και ένα κλικ πιο κοντά βαράς το τανκ, [...]

Πολύ ωραία, βαράς το tank. Κάνεις όσο damage κάνεις, αρκετό ώστε να μαζευτεί λίγο. Τώρα τα cooldowns σου είναι στο reset, έχεις αφήσει την ομάδα σου χωρίς κύριο damage dealer και το αντίπαλο carry είναι ανέπαφο και έτοιμο να δείξει τι εστί βερίκοκο στα μικρομεσαία HP. Απεναντίας έχεις τραυματίσει λίγο μια κινητή μπριζόλα που θα σου έκανε τακτική ζημιά με το aggro ή το cc του κυρίως και όχι με DPS ή ξερό damage.

• Απαντ. 26,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πολύ ωραία, βαράς το tank. Κάνεις όσο damage κάνεις, αρκετό ώστε να μαζευτεί λίγο. Τώρα τα cooldowns σου είναι στο reset, έχεις αφήσει την ομάδα σου χωρίς κύριο damage dealer και το αντίπαλο carry είναι ανέπαφο και έτοιμο να δείξει τι εστί βερίκοκο στα μικρομεσαία HP. Απεναντίας έχεις τραυματίσει λίγο μια κινητή μπριζόλα που θα σου έκανε τακτική ζημιά με το aggro ή το cc του κυρίως και όχι με DPS ή ξερό damage.

Ακριβως

Δημοσ.

Παιδιά σορρυ κιόλας αλλά πόσες φορές έχετε δει είτε σε δικά σας παιχνίδια είτε σε streams video κλπ το ad carry 'να χώνεται στη μάχη' ; Άμα πας να φας καρφί το αντίπαλο carry θα σε φάνε λάχανο. Πρώτον, μιλάμε για οργανωμένο 5 v 5 fight όπου τα αντίπαλα bruiser έχουν κολήσει στον κόλο σου όπως και πρέπει και το ap carry σε στοχεύει με ότι έχει, όπως και πρέπει, εσύ αντί να τρέξεις-αποφύγεις τα όποια skillshots 'προσπαθείς' να κάνεις damage στο carry; Όπως είπα πρέπει να ζήσεις ώστε να βγάλεις το πολυπόθητο dps. Ίσως να μην το έχετε προσέξει και οι ίδιοι όταν το κάνετε γιατί σαν team εννοείται ότι σαν στόχο έχετε να φάτε τα αντίπαλα carry.

edit: τα cooldown που κολάνε; Στο late game τα skills του το ad carry τα χρησιμοποιεί μόνο για poke και αν, γιατί άμα πας πολύ κοντά μπορεί να σε πιάσουν. Το κυρίως damage σου όποιο ad carry και να παίζεις είναι τα auto attacks.

edit2: Γιατί όσο εσύ βαράς το τανκ το αντίπαλο carry θα θερίσει;Εσύ δεν έχεις ap και τανκ για να του κολήσουν και να το ρίξουν πολύ χαμηλά ή και να το σκοτώσουν όπως και γίνεται τις περισσότερες φορές?

Δημοσ.

Οτι λεει το afentiko ειναι απολυτα σωστο. Ναι, οταν βρεις την ευκαιρια να χτυπησεις τα αντιπλα carry θα το κανεις αλλα τις περισσοτερες φορες autoattacks στον bruiser η οποιον τελοσπαντων βλεπεις στην περιμετρο σου. Το "παιρνω καλη θεση χτυπωντας συχγρονως το αντιπαλο carry" δεν βγαζει κανενα νοημα για το λογο οτι κατι λαθος εκανε ο αντιπαλος και δεν ειναι οτι εσυ το επαιξες σωστα εκει. Οι μαλακες στην αλλη ομαδα αφησαν εκτεθημενα τα carry τους η τα carry την ειδαν δοιμιριτες και τα φαγαν ολα στο κεφαλι.

Δημοσ.

Ερωτηση

με μορντε οσες φορες παω τοπ θεριζω,

αν τωρα οι συμπαικτες μου ειναι καλα παιδια και δεν feeadroyn το παιρνω μονος το game

το θεμα εινια οταν τρολλαρουν τι κανω?Οταν ο mid τους κανει πλακα στον δικο μας και κανει 100 gang στο bot ,εγω πως μποορω να βοηθησω?Να παρω teleport?να παρατησω το top[οκ να pusharo αλλα μεχρι να παω απο κατω ξανα πανω θα το εχει σπασει ηδη].Τι κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις?Μαθαινουν φεβερο mid ή jungler

ΕΠισης δωστγε συμβουλες για jungle γιατι δεν το εχω ποτε,οσες φορες παιρνω ,αν και δεν failαρω με feed ,δεν βοηθαω και πολυ.Ειτε θα βοηθαω πολυ και θα μεινω χωρις xp και συνεχεια θα πηγαινω back και θα χανω τα blue [αν εχουν βγει]ειτε θα πεθαινω.Υπαρχει καποιος easy jungler για αρχαριουςkalo ψψ ,tankακυ?

Επισης για τα carry που λετε.Το possitioning ειαι το καλυτερο.Αν το ανταιπαλο tank δεν νιωθει τιποτα,τσαμπα το βαρας και οσο σε βλεπει θα τρεχει να σου κανει cc.Καλο ειναι να μην φαινεσε τοσο στο fight,και μολις ξεκινησει να μπεις απο τα πλαγια.Πολλα tank δεν εχουν καλο map awarness και πανω στην μαχη δεν θα σε κανουν focus,αν παλι σε κανουν κανεις back περνοντας το απο την μαχη μιας και θα σε ακολουθησει[αυτα για low elo]

Δημοσ.

Μην παιξεις jungle. Θα στα πρηζουν συνεχεια οτι εσυ φταις που χανουν το lane. Τωρα, η καλυτερη λυση ειναι το mid. Νικα το lane σου, κανε gang στα υπολοιπα. Αλλα και παλι εξαρταται απο χιλιους 2 παραγοντες. Ποσο χαλια ειναι οι δικοι σου και ποιοι, ποσο καλη ειναι η αντιπαλη ομαδα, κτλ. Δεν υπαρχει καποια συνταγη επιτυχιας. Το μονο σιγουρο ειναι οτι καποια games ειναι χαμενα οτι και να προσπαθησεις να κανεις.

Δημοσ.

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει πάντως από την δική μου εμπειρία και όλους τους "pro" που βλέπω να παίζουν είναι ότι ο jungler είναι ο πιο σημαντικός ρόλος στο παιχνίδι. Καλός jungler μπορεί να γυρίσει την όποια αναποδιά είχε κάποιο lane κλπ + τα dragon-baron control κλπ. Βλέπε m5 kiev :)

Δημοσ.

Για τα AD Carries δεν θα απαντησω αλλο,νομιζω οτι οποιος εχει λιγο μυαλο ξερει τι θα κανει στα teamfights

Τωρα οι υπολοιποι μπορειτε να χτυπατε τον Malphite με το FH και να βριζετε μετα επειδη χασατε στο teamfight...

Ερωτηση

με μορντε οσες φορες παω τοπ θεριζω,

αν τωρα οι συμπαικτες μου ειναι καλα παιδια και δεν feeadroyn το παιρνω μονος το game

το θεμα εινια οταν τρολλαρουν τι κανω?Οταν ο mid τους κανει πλακα στον δικο μας και κανει 100 gang στο bot ,εγω πως μποορω να βοηθησω?Να παρω teleport?να παρατησω το top[οκ να pusharo αλλα μεχρι να παω απο κατω ξανα πανω θα το εχει σπασει ηδη].Τι κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις?Μαθαινουν φεβερο mid ή jungler

ΕΠισης δωστγε συμβουλες για jungle γιατι δεν το εχω ποτε,οσες φορες παιρνω ,αν και δεν failαρω με feed ,δεν βοηθαω και πολυ.Ειτε θα βοηθαω πολυ και θα μεινω χωρις xp και συνεχεια θα πηγαινω back και θα χανω τα blue [αν εχουν βγει]ειτε θα πεθαινω.Υπαρχει καποιος easy jungler για αρχαριουςkalo ψψ ,tankακυ?

Επισης για τα carry που λετε.Το possitioning ειαι το καλυτερο.Αν το ανταιπαλο tank δεν νιωθει τιποτα,τσαμπα το βαρας και οσο σε βλεπει θα τρεχει να σου κανει cc.Καλο ειναι να μην φαινεσε τοσο στο fight,και μολις ξεκινησει να μπεις απο τα πλαγια.Πολλα tank δεν εχουν καλο map awarness και πανω στην μαχη δεν θα σε κανουν focus,αν παλι σε κανουν κανεις back περνοντας το απο την μαχη μιας και θα σε ακολουθησει[αυτα για low elo]

Αν οι αλλοι feedαρουν και trollαρουν δεν μπορεις να κανεις κατι,χαμενο θα ειναι το game

Farm,tanky και αγιος ο θεος

Οσον αφορα το jungling τωρα,ευκολοι junglers για να ξεκινησεις ειναι ο WW,Rammus,ο Udyr,η Shyvanah ακομα και ο Fiddle που δεν χρειαζεται καν runes

Το κλασσικο ειναι route με τους περισσοτερους junglers ειναι Blue(Smite)>wolves>Wraiths>Red(Smite,Αν σε παιρνει)>Double Golems

Για τους champions που δεν εχουν mana μπορεις να ξεκινησεις red και να πας για gank μετα.

Αναλογα τι champ θα διαλεξεις αναλογα θα ειναι και τα runes

Οσον αφορα τα buffs σου και γενικα τα camps σου,εκει πρεπει να θυμασαι τους χρονους.Τουλαχιστον red-blue buff αλλα και dragon

Μην καθεσαι 5 ωρες σε ενα lane περιμενοντας να κανεις gank,θα χασεις πολυ exp ετσι

Βλεπεις σε ποια lane μπορει να κανεις gank και αναλογα πραττεις

Βλεπεις αν ειναι pushαρισμενα η οχι,βλεπεις αν μπορεις να κανεις gank through lane κτλ

Προσωπικα μ'αρεσει να παιρνω καποιον που να εχει CC ωστε να μπορω να κανω ενα σωστο gank

Αυτα τα ολιγα

Respawn Timers

Wolves-50 Sec

Wraiths-1 min

Golems-1 min

Red & Blue-5 min

Dragon-6 Min

Baron-7 Min

Αν και για αυτα εγω χρησιμποιω ενα ingame timer tool και δεν χρειαζεται ουτε να γραφω ουτε να τα θυμαμαι

Δημοσ.

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει πάντως από την δική μου εμπειρία και όλους τους "pro" που βλέπω να παίζουν είναι ότι ο jungler είναι ο πιο σημαντικός ρόλος στο παιχνίδι. Καλός jungler μπορεί να γυρίσει την όποια αναποδιά είχε κάποιο lane κλπ + τα dragon-baron control κλπ. Βλέπε m5 kiev :)

Μα ακομα και ο Diamond των M5 ειπε "εχω καλη ομαδα που με βοηθαει, δεν ειναι οτι ειμαι καλος jungler". Και ειδικα στο Kiev ολα τα lanes νικαγαν. Δεν ειναι οτι χρειαστηκαν τον jungler να γυρισει μια αναποδια που εγινε σε καποιο game. Το mvp το πηρε για το "omg counter jungling strat too gud" παιχιδι που εκανε μαζι με την ομαδα του.

Καλα αυτο το σημαντικοτερος ρολος στο παιχιδι το'χουμε ακουσει και για το top και για το mid. Προσωπικα, τον σημαντικοτερο ρολο στο παιχνιδι τον εχει αυτος που εχει Χ gold πανω απο τους υπολοιπους (ειτε προηρθε απο kills ειτε απο πολυ καλο farming). Αυτος εχει τον σημαντικοτερο ρολο και αυτος πρεπει να παρει το παιχνιδι.

Για τα AD Carries δεν θα απαντησω αλλο,νομιζω οτι οποιος εχει λιγο μυαλο ξερει τι θα κανει στα teamfights

Τωρα οι υπολοιποι μπορειτε να χτυπατε τον Malphite με το FH και να βριζετε μετα επειδη χασατε στο teamfight...

Δηλαδη αω προσπερασεις τον Malphite και πας να χτυπησεις την Caitlyn που ειναι 10 μετρα πισω του, θα κερδισεις το teamfight?

Δημοσ.

Attalos δώσε ένα up to date link και install instructions αν δεν βαριέσαι. Στο "official page" τα βλέπω όλα μαύρα και άραχνα..

Μετά το 15 αρχίζω και χάνω τη μπάλα με τα buff timers εκτός απο baron/dragon που είναι ευαγγέλιο :P

edit: O jungler είναι ο σημαντικότερος ρόλος γιατί έχει επιρροή παντού μέσα στο παιχνίδι. Τα υπόλοιπα lanes εκ των πραγμάτων δεν έχουν αυτή την άνεση να κινηθούν και να μην χάσουν farm/xp. Ένας καλός jungler πέραν απο το route του/counter route του πρέπει να έχει ισορροπία μεταξύ gangs/farm/lvl και γενικά ένα λάθος μπορεί να του κοστίσει όλο το παιχνίδι. Αντίθετα τα lanes είναι αρκετά πιο ευέλικτα και επιτρέπουν περισσότερα λάθη.

Δημοσ.

@Balsamomenos Αν ειναι 10 μετρα πολυ απλα ειναι αχρηστη για το team της γιατι δεν εχει range obviously...Τοτε πας για καποιον αλλο εκτος και αν το εκαστοτε tank ειναι ΤΟΣΟ πια μπροστα που στην ουσια κανει initiate μονο του

@Klain http://enigmablade.net/ect/download.html

Δουλευει μονο με borderless window,δεν νομιζω οτι χρειαζεται κατι αλλο περα απο java ktl

Για να αρχισεις τα timers πατας απλα πανω στην εικονα του αντιστοιχου camp(left click για το δικο σου,right click για των αλλων)

Δουλευει και με hotkeys αλλα δεν εκατσα να τα setαρω ποτε

Υπαρχει αντιστοιχο tool και σε απλο web site,αλλα αν δεν εχεις dual monitor δεν λεει κατι

Screenshot02.png

Δημοσ.
Δηλαδη αω προσπερασεις τον Malphite και πας να χτυπησεις την Caitlyn που ειναι 10 μετρα πισω του, θα κερδισεις το teamfight?

Αν το κάνεις είσαι βλάκας. Αν όμως η Caitlyn είναι δίπλα στο Malphite εσύ ποιόν θα χτυπήσεις? Γιατί εγώ θα άδειαζα ό,τι είχα και δεν είχα στο carry για τους λόγους που είπα πριν.

Δημοσ.

Ρε παιδια , συγνωμη κιολας, θα'τα λεμε 20 φορες?

Οτι λεει το afentiko ειναι απολυτα σωστο. Ναι, οταν βρεις την ευκαιρια να χτυπησεις τα αντιπλα carry θα το κανεις αλλα τις περισσοτερες φορες autoattacks στον bruiser η οποιον τελοσπαντων βλεπεις στην περιμετρο σου. Το "παιρνω καλη θεση χτυπωντας συχγρονως το αντιπαλο carry" δεν βγαζει κανενα νοημα για το λογο οτι κατι λαθος εκανε ο αντιπαλος και δεν ειναι οτι εσυ το επαιξες σωστα εκει. Οι μαλακες στην αλλη ομαδα αφησαν εκτεθημενα τα carry τους η τα carry την ειδαν δοιμιριτες και τα φαγαν ολα στο κεφαλι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...