Προς το περιεχόμενο

League of Legends Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Bάση λογικής θα σου έλεγα ADC επειδή ήδη θα έχεις χτίσει μια γενική γνώση του τι πρέπει να γίνει στο bot lane.

Meanwhile και θέλω input από Αταλο περικαλώ (αν θυμάμαι καλά είναι main supp) σε μια γενική συζήτηση με mid-high elo (gold-plat)φιλαράκια υπάρχει το πόρισμα πως "για να παίζεις LoL με main support πρέπει να έχεις θέματα". Εγώ προτιμώ να είμαι ανοιχτόμυαλος και να λέω "μπορεί να έχει και την χαρά του".

Προσωπικά έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τους παίκτες που θέλουν να είναι supp αλλά  ήθελα να ρωτήσω τους main supp ποια είναι η απόλαυση του παιχνιδιού? Δεν είναι κουραστικό να κάνεις "την νταντα" στον άλλον έτσι ώστε να νικήσετε? 

Βtw επειδη το εχεις ξαναπει, το plat δεν ειναι high elo.

Συνηθως, αυτοι που λενε ατακες σαν τις παραπανω, ειναι οι τυποι που απεχθανονται το support

το παιζουν μονο κατ'αναγκη και δεν κανουν ΚΑΝ τον κοπο να καταλαβουν/μαθουν τον ρολο.

Σαν support δεν εισαι ward bot, ουτε σκετη νταντα.

Eισαι το carry στο laning.

Εισαι ο "σου δινω τα kills στο πιατο, παρτα μπας και κανεις damage αργοτερα"

Εισαι αυτος που κραταει ζωντανο το adc -και οχι μονο- στα fights.

Εισαι αυτος που αν πιασει το Q thresh, bind Morgana κτλ, θα ξεκινησει το fight

ή που αν το χασει σημαινει "no fight, false alarm".

Εισαι το Α και το Ω στην ουσια αλλα τα carry παιρνουν τα credits.

Λογικο ειναι αφου αυτοι κανουν τα dps.

Aλλοι θελουν τα kills και αλλοι τα assists.

Αλλοι κοιτανε το 8/2/1 και αλλοι το 0/2/19.

Η επιβεβαιωση ερχεται μετα που σε κανουν add για duo και σου λενε carry me pls.

Οσο αναφορα το παιδι που παιζει support, εγω προσωπικα πιστευω οτι ο jungler

ειναι το πιο κοντινο γιατι απο το support εχεις μαθει να κοιτας τον χαρτη

κατι που ειναι ζωτικης σημασιας ως jungler. Βασικα ειναι το tool σου.

Aναλογα τον champ που θα παρεις θα εισαι η "carry" ή supportive role που ταιριαζει με το sup.

• Like 2
  • Απαντ. 26,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το support είναι καθαρά πιο στρατηγικός ρόλος στο league μαζί με τον jungler. Και μονο το ότι ένας από τους ρόλους είναι το να εξασφαλίζεις vision στην ομάδα σου και να το αποτρέπεις στην αντίπαλη είναι μεγάλη υπόθεση, μιας και τα περισσότερα games κερδίζονται/χάνονται στο vision.

Επίσης όσες φορες έχω παίξει σαν adc με πολύ καλο support παίζω καλύτερα γιατί μου βγαίνει το laning phase άσχετα άμα δεν είμαι adc main. Αυτά από έναν mid laner.

Το support με διαφορά είναι ο πιό σημαντικός ρόλος στο παιχνίδι .Εκτός απο αυτό που γράφεις ,ξεκινάει τα fights και κουβαλάει το adc για να σε κουβαλήσει και αυτό με την σειρά του αργότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αυτό για το support και το vision δεν ισχύει τόσο πλέον γιατί με 3 wards στο map δεν κάνεις κάτι!Πιο παλιά ναι, που έβγαζες 2 αντικείμενα και μετά αγόραζες μόνο wards!Πλέον όχι!Για να έχεις πραγματικά καλό vision στο map πρέπει να αγοράζουν όλοι!

• Like 2
Δημοσ.

ADC θέλει αρκετά για να μάθεις δεν είναι δεξί κλίκ και τέλος ..θέλει να ξέρεις καλό kiting(attack move κόλπα) και καλό position που αυτό άντε να το ξέρεις απο αυτά που βλέπεις σαν support.Θα σου πρότεινα jungle ,για κάποιον λόγο σαν main support το jungle ήταν δεύτερο μου main αν και πλέον γουστάρω να παίζω mid..

Main adc είμαι και ήμουν και όλα αυτά τα ξέρω και τα ζω. Από κει και πέρα έχω πειραματιστεί με top/mid/jung πολλές φορές αλλά το supp δεν το έχω αγγίξει ακόμη. Το ζήτημα όπως σου είπα είναι πως και σαπάκι να είσαι adc εάν το αντίπαλο support νομίζει πως ο ρόλος του είναι πετάει χαρταετό πίσω από το turret και το δικό σου σερβίρει τον adc τους στο πιάτο κουβαλάς παιχνίδι με άνεση. Ενώ στα άλλα lanes εάν δεν πέσει ντάντεμα ΚΑΙ από την ζουγκλα σου ΚΑΙ παράτημα από την ζούγκλα τους για να μαζέψεις kills πρέπει υποχρεωτικά να είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο.

Αναγκαστικά εξ ορισμού το top και το mid είναι πιο απαιτητικά στο laning phase γιατί πολύ απλά τα trades εξαρτώνται απομονωμένα από το skill σου. Το stutter stepping στο adc στα 20 παιχνίδια το μαθαίνεις αλλά μπορεί να είσαι ξεφτίλας ακόμη στα 1v1 trades. Mου έχει κάνει την μούρη κρέας caitlyn που ξεκίνησε με barrier/TP, πρώτο item BOTRK μόνο και μόνο γιατί το support της ήταν ότι σωστότερο ενώ το δικό μου δεν αγόρασε ούτε trinket  :-( .

Δημοσ.

Πάντως αυτό για το support και το vision δεν ισχύει τόσο πλέον γιατί με 3 wards στο map δεν κάνεις κάτι!Πιο παλιά ναι, που έβγαζες 2 αντικείμενα και μετά αγόραζες μόνο wards!Πλέον όχι!Για να έχεις πραγματικά καλό vision στο map πρέπει να αγοράζουν όλοι!

Εγώ πιστεύω πως πλέον και ο Jungler πρέπει να κουβαλάει Sigstone...

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως πλέον και ο Jungler πρέπει να κουβαλάει Sigstone...

Το αποδεικνύεις με τα build σου σε jungler Yi. Πρώτα homeguard berserkers και αμέσως μετά sightstone.... 

Δημοσ.

Το support με διαφορά είναι ο πιό σημαντικός ρόλος στο παιχνίδι .Εκτός απο αυτό που γράφεις ,ξεκινάει τα fights και κουβαλάει το adc για να σε κουβαλήσει και αυτό με την σειρά του αργότερα.

Κατι σαν το μακρινο rebound στο μπασκετ :-D :-D

Για πειτε και αλλα ωραια.Και εγω νομιζω οτι το support ειναι αυτο που κανει καρρυ σε ολο το παιχνιδι.Ποιο τανκυ τοπ τωρα,πιο burst mid,πιο adc .TO support φυσικα.Κουβαλαει για πλακα μονο του

Eνταξει περα απο την πλακα τωρα ,ωραιο το suport αλλα δεν κουβαλαει,μην λεμε χαζα.Και θα μου πεις τωρα κουβαλαει με τα cc του και το heal του.Γιατι το τοπ δεν μπορει να κανει peel για το team?Δεν μποριε να ξεκινησει fights.Το jungl?.Δωστε σε εμενα ενα ap carry καλο και παρτε εσεις ενα καλο support .Σε λιγο θα μου το κανετε τον chuck norris του λολ.

Αμα εχεις σαπιο support ,το καλο carry μπορει να κερδισει και μονο του το Lane.Οπως επισης χιλιες φορες να εχεις σαπιο support και φοβερο ap mid η adc ,παρα το αντιθετο.

top=φαρμάρω και κουβαλάω late game ,απαθής ρόλος s4.

Αναλογως το playstyle σου αδερφε.Ναι δεν κουβαλει σαν το mid και το bot ,αλλα κουβαλαει,δεν σημαινει οτι οταν χανει το team σου και εισαι εσυ μπορστα καθεσε τοπ,πας bottom για δρακο να βοηθησεις.Γιατι νομιζεις παιρνουν tele πλεον?Μια χαρα κουβαλαει και καθολου απαθεις δεν ειναι ,ισα ισα ειναι πολυ snowball lane ακομα[αναλογως τον champ],και μπορεις για πλακα να φερεις πολυ κοσμο τοπ για να σε κανουν shutdown ενω το team σου κανει αλλα objectives.Μην βλεπετε στο lcs τι γινετε ,εκει παιζουν super παθητικα τοπ ,γιατι αμα ρισκαρουν ακι παρει ο αντιπαλος το kill ,μετα μπορει να εχουν δραματα[θα θελει camp απο τον junlger για να μην μεινει πολυ πισω οταν το bot τους   που μπορει να θελει βοηθεια επισης]

• Like 1
Δημοσ.

Bάση λογικής θα σου έλεγα ADC επειδή ήδη θα έχεις χτίσει μια γενική γνώση του τι πρέπει να γίνει στο bot lane.

Meanwhile και θέλω input από Αταλο περικαλώ (αν θυμάμαι καλά είναι main supp) σε μια γενική συζήτηση με mid-high elo (gold-plat)φιλαράκια υπάρχει το πόρισμα πως "για να παίζεις LoL με main support πρέπει να έχεις θέματα". Εγώ προτιμώ να είμαι ανοιχτόμυαλος και να λέω "μπορεί να έχει και την χαρά του".

Προσωπικά έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τους παίκτες που θέλουν να είναι supp αλλά  ήθελα να ρωτήσω τους main supp ποια είναι η απόλαυση του παιχνιδιού? Δεν είναι κουραστικό να κάνεις "την νταντα" στον άλλον έτσι ώστε να νικήσετε? 

Δεν ξερω πως εβγαλαν το πορισμα του οτι ¨" οποιος παιζει support εχει θεματα "

Προφανως ειναι αυτο που λεει η Sistah , οτι δηλαδη δεν εχουν παιξει ποτε support κ ΟΤΑΝ το παιζουν , γινεται για λογους καθαρα fill

Τωρα απο εκει κ περα προσωπικα παντα επαιζα Utility/Support χαρακτηρες στα MMORPG , οποτε αργα η γρηγορα support θα κατεληγα κ στο LoL  . Η δικη μου η "χαρα" αν θες , ειναι να κανω ενα clutch play . Να περασω ενα δυσκολο Morg bind , να κανω ενα flay την ωρα που κανει E η αντιπαλη Leona , η να κανω ενα double bubble με Nami . 

Δεν το θεωρω οτι κανω την νταντα , δεν παιζω για να ειμαι reactive . Σιχαινομαι να καθομαι να περιμενω στο lane για αυτο κ συνηθως παιζω agressive , η τουλαχιστον οπου με παιρνει . Το bot lane δεν το βαριεσαι με τιποτα , ειναι τοσα πολλα τα variables οποτε σε καθε game ειναι διαφορετικο . Εμενα αυτο μου αρεσει , ασχετα αν τις περισσοτερες φορες θα τυχεις με AD που κανει fill κ θα αναθεματιζεις την ωρα κ τη στιγμη που καθεσαι κ κανεις support 

@ Σωκρατης Δεν κερδιζει το AD lane μονο του με καμια παναγια . Αν παιξει support main vs fill support , η διαφορα ειναι χαοτικη . Το καταλαβαινεις απο τις κινησεις του αλλου αν παιζει bot lane . Το ιδιο πραγμα φαινεται καθαρα κ στο AD . Το bot lane κουβαλαει πιο πολυ οταν snowballαρει απο ενα mid . 2 ατομα μπροστα / 2 ατομα πισω + warding + roam + global gold απο dragons/objectives 

Οσο για το παιδι που εψαχνε τι να παιξει εκτος απο support , ψηφιζω κ εγω jungle . Νομιζω βγαινει αρκετα φυσικα οταν καποιος ειναι main support  για τους λογους που ειπε το sistah

• Like 1
Δημοσ.

Καλα προφανως κ δεν ειναι σταρ ρολος το support

Ποτε δεν ηταν κ ουτε προκειται να γινει

Αλλα το παιχνιδι πλεον δεν κινειται γυρω απο το laning , δεν υπαρχουν star roles 

Δημοσ.

Ρε παιδια, δεν ειπε κανεις οτι το support κανει carry και οτι ειναι best role evorz.

Σε ερωτηση του μανιταριου που ειπωθηκε οτι οποιος mainαρει support εχει θεματα εγινε η ολη συζητηση.

Ολα τα roles ειναι εξισου σημαντικα, δεν υπαρχει καλυτερο ή χειροτερο, θεμα γουστου ειναι.

Δημοσ.

@ Σωκρατης Δεν κερδιζει το AD lane μονο του με καμια παναγια . Αν παιξει support main vs fill support , η διαφορα ειναι χαοτικη . Το καταλαβαινεις απο τις κινησεις του αλλου αν παιζει bot lane . Το ιδιο πραγμα φαινεται καθαρα κ στο AD . Το bot lane κουβαλαει πιο πολυ οταν snowballαρει απο ενα mid . 2 ατομα μπροστα / 2 ατομα πισω + warding + roam + global gold απο dragons/objectives 

Οσο για το παιδι που εψαχνε τι να παιξει εκτος απο support , ψηφιζω κ εγω jungle . Νομιζω βγαινει αρκετα φυσικα οταν καποιος ειναι main support  για τους λογους που ειπε το sistah

Οπως ειπες ,το lane μπορει οχι ,το game ναι.Δες μεγαλους streamερς να δειςπως failαρουν τα supports,και επειδη απλα ειναι πολυ καλοι παικτες γαζωνουν στο mid late game.Να δω ενα καλο support τι θα κανει με ενα σαπιο adc και μια σαπια ομαδα.

Τεσπα εγω τα ειπα αυτα γιατι μου κανατε το support lane το πιο usefull pick στο λολ και ειναι το χειροτερο .

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την συμμετοχή και την επιβεβαίωση των ιδεών μου. Πάνω κάτω τα ίδια επιχειρήματα πάντα παραθέτω και εγώ απλά εδώ πέρα δηλώθηκαν πολύ πιο εξακριβωμένα. 

Βtw επειδη το εχεις ξαναπει, το plat δεν ειναι high elo.

Το θεωρώ υποκειμένικα high ως σιλβεράς. Μπορεί για τους diamond να μην είναι. Αλλά εφόσον η μάζα είναι γύρω στο bronze silver  δεν μπορώ να το θεωρήσω μέτριο. Γιατί πολύ απλά θεωρώ το diamond top και challenger professional επίπεδο. Άσχετα τώρα με το εάν υπάρχουν σάπιοι και σε τέτοια επίπεδα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...