jim777 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Ξεκινησα και εγω να παιζω λιγο LoL στον οποιο ελευθερο χρονο εχω και θελω κανα 2 συμβουλες. Πρωτα απ'ολα να πω οτι για την ωρα παιζω random games και λογικα θα αργησω να παιζω premade και να ασχολουμαι με rankings w/l ratio κτλ και δε ξερω καν ΑΝ θα το κανω ποτε γιατι απλα το παιζω για να χαλαρωσω και οχι για να αναπτυξω 100% win tactics/team. Οπως ειναι λογικο στην αρχη πανω κατω στη τυχη διαλεξα κανα 2 χαρακτηρες ξεκινωντας με προτιμηση στους ranged χαρακτηρες που υποθετω ειναι πιο ευκολο να ξεκινησεις. Μετα απο κανα 2-3 games με Ashe μπορω να πω μου αρεσε το gameplay της αλλα για καποιο λογο δε μπορουσα να παρω τα kills/assist που ηθελα. Προφανως δεν επαιξα solo καποιο lane γιατι δε ξερω αν το κανει ο χαρακτηρας και δε ξερω αν μπορω να το κανω εγω. To αποτελεσμα να ειμαι λιγο πιο κατω σε lvl απο το μεσο lvl του παιχνιδιου και να νιωθω ψιλοαχρηστος. Ναι οκ εριξα 2-3 ωραιοτατα arrows για stun αλλα γενικα λιγα πραγματα. Σ'αυτα τα games που επαιξα με Ashe 2-3 χαρακτηρες που παιζαν αλλοι μπανισα που εσπερναν τον τρομο οποτε ειπα να τους δοκιμασω. Αυτοι που σταμπαρα ηταν η Annie o Garen και η Miss Fortune. Η Annie μου φανηκε ελαφρως πιο πολυπλοκη απο τους αλλους με το summon της οποτε δε τη δοκιμασα ακομη, ο Garen ηταν melee και αρκετα ευκολος αλλα το game που επαιξα ειχε leavers οποτε δε προλαβα να τον δω καλα και με την Miss Fortune εκανα 2-3 καλα/μεγαλα σε διαρκεια παιχνιδια. Παιδια δεν υπηρχε ο χαρακτηρας. Να τον επαιξα εγω τελεια δε παιζει, δεχομαι οτι ενδεχομενως επαιζα με αλλους noobαδες αλλα μου ετυχε game στο οποιο εγω με εναν Garen (αυτος δεν ειναι με το whirlwind?) πηραμε game 2vs5 σχεδον απο την αρχη. Οταν εφτασα στο lvl 18 ορμουσα vs 3 και απλα τους εριχνα. Τελειωσα το game με κατι σαν 24/3/8 και ηταν το 4ο game lol που επαιζα εver (και δεν εχω εμπειρια ουτε απο dota) Οποτε οι ερωτησεις μου τωρα: -Ειναι η Miss fortune καλος χαρακτηρας η ετυχε? -Υπαρχει καποιος αλλος χαρακτηρας αντιστοιχος με Miss Fortune για οταν θα κλειδωσει απο τους free champions (ετσι εχω καταλαβει οτι γινεται καθε βδομαδα) ? -Αξιζει να την αγορασω και να ασχοληθω μαζι της η ειναι απλα ενας ευκολος χαρακτηρας για να "χαιρεσαι" οταν παιζεις με noobs και οταν παιζεις με καποιους πιο νορμαλ σου γαμουν τα μπρεκια? -Με τη δυναμη που ειδα οτι ειχε σε mid-end game μηπως θα πρεπει να ζηταω να παιζω mid solo? Ε πανω κατω ζηταω καμια συμβουλη τοσο για το χαρακτηρα οσο και για το ποιους αλλους να δοκιμασω ετσι για αρχη (crowd control, healers, supporters chars δε μ ενδιαφερουν. Μονο damage dealers)
Zahariel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Καλως ηρθες στο κοσμο της Runeterra Ας τα παρουμε απο την αρχη. Γενικα: Η Miss Fortune και η Ashe ανηκουν στην ιδια κατηγορια. Ειναι AD Carries, κοινως attack damage ηρωες που ο ρολος τους ειναι να κανουν σταθερο dps στα teamfights (σε αντιθεση με τους casters = burst dps). Η κυρια προυποθεση για να το κανει αυτο ενα Ad Carry ειναι μεσω των αντικειμενων. Αυτο γιατι ειναι auto attackers, κοινως κανουν dmg χτυπωντας τους αντιπαλους με βασικες επθεσεις (βλεπε δεξι click). Eνω λοιπον οι μαγοι κυνηγανε τα solo lanes, τα ad carries θελουν ενα ησυχο και τιμιο bottom dual lane, κατα προτιμηση με support μαζι, για να κανουν ενα και μονο πραγμα. Last hit μεχρι να σταματησουν να βγαινουν creeps! H διαφορα τωρα της Ashe απο την MF ειναι η εξης: Η MF εχει περισσοτερο raw damage αλλα η Ashe προσφερει περισσοτερο utility στην ομαδα, δηλαδη ενα slow και ενα stun/initiation (το ulti). Aλλοι ηρωες στην ιδια κατηγορια ειναι η Caitlyn, η Vayne και ο Corki. Χμμ μολις προσεξα, πολλα κοριτσακια. Και οι πεντε τους ανηκουν στη κορυφη του ειδους τους, κοινως ειναι καλοι ηρωες. (honorable mention: Urgot, Ezreal) Βεβαια συνηθως θελουν αντιστοιχο team για να τους προστατεψει οσο κανουν dmg. Oσον αφορα για τη προταση στους ηρωες, ο Garen οπως ειπες ειναι απο τους πλεον ευκολους (Push E to win). Απο την αλλη μερια του Damage Dealing, κατηγορια μαγων: Oι πλεον ευκολοι ειναι υποθετω ο Malzahar και η Annie. PS. Τα roles στο LoL ειναι: Tank, Support, AP Carry (μαγουλης), AD Carry, Jungler (Δεν παει σε κανενα lane, σκοτωνει neutrals για να εχει η ομαδα 2 solo lanes) και Bruiser/Offtank/Tanky DPS/Πες το οπως θες. Αυτο το τελευταιο ειναι ενα υβριδιο dps χαρακτηρα (συνηθως melee) που εχει αρκετη αντοχη και πεθαινει δυσκολα (βλεπε Irelia, Jarvan, Lee Sin, Udyr) ενω ταυτοχρονα προκαλει σημαντικο dmg. Αν και μπορει να μη σε ενδιαφερουν οι 2 πρωτοι ρολοι σου προτεινω να δοκιμασεις ολους τους υπολοιπους. Πολλοι νεοι παικτες φοβουνται το jungle χωρις λογο. Για οτιδηποε αλλο, ξαναρωτα
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Το Bruiser δεν είναι attribute, είναι κατηγορία παίκτη. (όπως λέμε Kiter, initiator, burst κτλπ)
Zahariel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 To πιστο μου google δειχνει κατηγοριες: Assassin, Stealth, Melee, Pusher, Tank, Ranged, Mage, Carry, Jungler, Fighter(που αλλαξε απο Bruiser). Αυτα, παω για μπαλα
παπι Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Οι yi,noc,gp έχουν καλύτερο damage; Αμα τον δεις αρχίζει να σκάει κρίτικαλ με 40-50% πιθανότητα απ τα 5 lvl θα αλάξεις γνώμη. Δεν έχει Attack Speed; Μπας και παίζουμε διαφορέτικό παιχνίδι; Αφού το Phantom Dancer ειναι απ' τα πρώτα ιτεμς που βγάζει. Εγώ μια φορά ήμουν στο ίδιο λεϊν με Τρυντα και τον αντιμετόπησα με Jarvan και πραγματικά δεν μπορουσα να κάνω τίποτα, ενώ ξέρω να παιζω με Jarvan καλά. Όποτε πήγαινα να φαρμάρω μίνιονς, έκανε αυτή την πιρουέττα, W και με βαρούσε και αναγκαζόμουνα να κάνω combo και να φύγω με λίγη ζωή, γιατί και το slow του είναι πιό δυνατό απ το δικό μου. Άν πάλι έπαιζα αμυντικά δεν φάρμαρα αρκετά, μας σκότωνε το minion wave πολύ γρήγορα και έφτανε δίπλα στο turret και λίγο λίγο μας το έτρογε. Με Jarvan για παράδειγμα τι θα μπορόυσα να κάνω για να τον αντιμετωπίσω πιο αποτελεσματικά. Θα αρχίσω να παίρνω exhaust αντί για ghost που έπαιρνά μέχρι τώρα. Ναι 0.6 AS και με phantom 1,1 (αν θυμαμαι καλα, το εχω παρατησει εδω και μηνες) ΥΙ με ενα phantom + r παει 2,4 + 50 dmg απο το e (αν και προσωπικα στον yi δεν βγαζω as αλλα μονο ad) Ο trynd ειναι αυτο που ειναι μονο λογο της ulti. Σου ειπα και πριν, αν δεν εχει cc, τον κανετε focus (δε θελει πανω απο1,4 δευτερολεπτα για να πατησει ulti) μετα υπαρχουν δυο περιπτωσεις α) noob trynd: Παταει ulti για να σωθει (εκει τον αφηνεις αν υπαρχει αλλος στοχος) β)καλος trynd: Παταει ulti για να κοψει (εκει πας περα δωθε για να αποφυγεις οσο το δυνατον περισσοτερα hits, προσωπικα οταν το κανω αυτο, ο trynd με αφηνει και παει σε αλλο target) Αν εσυ καθεσαι και τον βαρας με ulti on.... τοτε τι να σου πω... Ποιος champ δεν μπορει να κοψει ενα ακινητο target σε 5 secs; Προς ολους που πιστευουν οτι ο trynd ειναι το imba το ιδιο: α) Ενας ειναι imba. Morder (οταν ξερεις να παιζεις με το illusion και φυσικα το illusion να ειναι CARRY και οχι κανα ryze) β) Πανε παιξε 10 games με trynd και ελα μες μου οτι ειναι imba
Zahariel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δε θα χαρακτηριζα τον Morde ιδιαιτερα imba. Τα OP αυτο το καιρο ειναι Orianna και Lee Sin.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 O morde ειναι απιστευτο op,Αρκει να τον ξερεις.Μπορεις να τοκ ανιες full tank και να σου κανει οσα κιλλς γουσταρεις με την θλτι του.
Zahariel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Moλις ελιωσα ενα Morde top. Mε Talon. Μετα το lv5 ερχοταν lane κ πεθαινε
SOCRATIS1000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Moλις ελιωσα ενα Morde top. Mε Talon. Μετα το lv5 ερχοταν lane κ πεθαινε Ειπα αρκει να ξερει να παιζει...
Alchemist` Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί όλοι με κράζουν που παίρνω tiamat? Οκ, το build στο οποίο έχω καταλήξει για gankplang... Αρχικά με τα 475 παίρνω faerie charm και rejuvenation bead. Κατόπιν αγοράζω tiamat σαν πρώτο Item. Στην συνέχεια παίρνω το bilgewater cutclass Σαν τρίτο item αγοράζω το B.F. sword Για τέταρτο παίρνω τις Ionian μπότες Για πέμπτο πάμε στο zeal/phantom dancer (αναλόγως τα "Adena") Κατόπιν αναβαθμίζω το BF σε Infinity edge, και μετά το bilgewater σε hexgen blade Τέλος, ανάλογα με το πως πάει το παιχνίδι, παίρνω frozen heart ή το black cleaver. Αν έχω να κάνω με tank Πάω σε last whisper. Τι προσφέρει το build: *Το tiamat (για το οποίο τρώω ΤΟ κράξιμο) πιστεύω είναι πολύ καλό σαν πρώτο item, καθώς δίνει 50 damage, regeneration τόσο για Mp όσο και για Hp, και φυσικά το area damage. Αυτό δίνει την δυνατότητα να φαρμάρει κανείς τα neutral monsters Πολύ νωρίς στο game, και είναι και φτηνό (2070g). Επίσης πολύ σημαντικό το εύκολο defence των turrets καθώς τα Mobs φεύγουν αέρα. *Χάνει σε attack speed, αλλά έχει τρελό damage, ειδικά όταν πιάνει critical, πράγμα καθόλου σπάνιο... (ειδικά κάτι mage τρώνε 800άρια) *Το hexgen δίνει +75 dmg στο ulti, αυτό που δεν ξέρω είναι αν το tiamat δίνει το effect του σε κάθε hit του Ulti. + φυσικά το life steal. Τί γνώμη έχετε για όλα αυτά? Ty
Zahariel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορει απλα να ξερω εγω καλυτερα ^^ Οσον αφορα το Gangplank: Το build σου: Αν θες ενα φτηνο, αξιοπρεπες αντικειμενο για regen στο early game, το philosopher stone ειναι μονοδρομος για το lane. Επισης το Latern εχει εκπληκτικα αποτελεσματα ειτε σε lane ειτε στο jungle. Το Tiamat ποτε δεν ηταν ιδιαιτερα καλο αντικειμενο γιατι υπηρχαν αλλα που εκαναν το ιδιο πραγμα καλυτερα. Απ οτι βλεπω, περνεις πολλα damage items και αυτο σημαινει οτι ο ηρωας γινεται πολυ ευθραυστος και μαλλον περιοριζεται στο να παταει q και ενα r στις μαχες. Το trinity ειναι ενα all around item και ο GP χρησιμοποιει ΟΛΑ τα stats που δινει. Δοκιμασε το Το build που χρησιμοποιειται τελευταια στα tours: Jungle, Smite - Flash, 21/0/9, Armor Seals, 12 Armor Penetration γενικα AS στα υπολοιπα. Latern -> Lucidity/Merc Treads, Trinity. Και μετα ειτε Infinity / P. Dancer ειτε Warmog's, Atma's.
klainmaingr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 ^what he said. Tiamat έπαιρνα μόνο για να τρολάρω με ashe κάποτε στο τέξας που τα στάκαρα x 3. Δεν θυμάμαι αν έχει αλλάξει τώρα αλλα τότε αν θυμάμαι καλά το splash dmg% στάκαρε και ήμουν afk farm 24/7 μέχρι να βγάλω IE και triple tiamat και να τους παίρνω 5δες Overall μπορείς να ξοδέψεις τα λεφτάκια σου σε κάτι πολύ καλύτερο απο ένα farming item. ΑΛΛΙΩΣ θα στακάρεις triple tiamat για να έχεις 100% dmg στο splash (αν και με μικρό radius) και θα τρολάρεις στα teamfights με το q σου και το on hit slow σου. Σε φυσιολογικό game δεν ενδείκνυται αλλα απο την άλλη πολλά troll builds έχουν καταλήξει viable κατα καιρούς οπότε ποτέ δεν ξέρεις. Αν αρκείσαι στο 35% του ενός tiamat όμως καλά κάνουν και σε κράζουν γιατί ουσιαστικα φτιαχνέις ενα item μόνο για να φαρμάρεις και τίποτα άλλο πράγμα το οποίο όπως καταλαβαίνεις είναι noobιά. Το build που έγραψε ο zahariel παραπάνω είναι μάλλον το ιδανικό αυτή τη στιγμή. υ.γ: Ακόμα και για farming για ένα game που επιβραβεύει το lane control και το last hit, καταλαβαίνεις οτι δεν είναι λογικό να πάρεις κάτι τέτοιο. Θα έχεις μόνιμα το lane σου overpushed και γενικά δεν το προτείνω. Για τρολάρισμα όμως και πειραματισμό τα πάντα είναι καλά και fun. υ.γ2: Συνηθίζεται γενικά οι νέοι παίκτες να βολεύονται με builds/champions και να μην αλλάζουν εύκολα γιατί έτυχε να τους κάτσουν μερικά games. Αν γίνεις λίγο πιο open minded στο τί και πώς παίζεις θα δείς οτι μπορείς να πετύχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα με διαφορετικά builds.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 To πιστο μου google δειχνει κατηγοριες: Assassin, Stealth, Melee, Pusher, Tank, Ranged, Mage, Carry, Jungler, Fighter(που αλλαξε απο Bruiser). Αυτα, παω για μπαλα Όπως θες τα λες, το θέμα είναι πως δεν άλλαξε τίποτα για να γίνει Bruiser (ίσως η περιβόητη λαϊκάτζα "Tanky DPS", η οποία επίσης δεν είναι κατηγορία/attribute). Υ.Γ: Έχω ένα fail κόμπλεξ να τα λέω όλα με το όνομά τους. Π.Χ μπαίνω στο κατάστημα Intersport Περιστερίου, ζητάω ένα ζευγάρι νάικις και μου λένε δεν έχουμε.
Zahariel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτο προυποθετει οτι ξερουν πως διαβαζεται το Nike! Το ειχα κι εγω αλλα αναγκαστηκα να συμβιβαστω για να μη τρελαθω. Οσον αφορα τις κατηγοριες ηρωων. Υπαρχει μια κατηγορια ηρωων που κανει damage ενω ταυτοχρονα αντεχει στο damage. Οι οποιοι περνουν αγκαλια τα αντιπαλα AD ωστε να αναγκαστουν να τρεχουν και να μη κανουν dmg. Ψαχνοντας τον ορισμο: "Bruiser normally refers to: A big husky man." Κοινως εχει το ιδιο νοημα με τους ορους Tanky DPS/Offtank. Δεν ξερω αν ειναι λαικαντζα, δεν ξερω αν πρεπει να το λες offtank η οτιδηποτε αλλο, αλλα αυτες οι 3 εκφρασεις περιγραφουν το ιδιο πραγμα. Τη κατηγορια που εγραψα απο πανω. Τωρα, εφοσον μπορεις να αποδωσεις ιδιοτητες οπως Kiter, initiator, burst κτλπ σε ενα Tanky DPS/Offtank/Bruiser/(Κατηγορια X αν σ ενοχλουν τα υπολοιπα) τοτε δεν περιγραφουν το ιδιο πραγμα. Ο WW ειναι initiator, o Garen ειναι burst κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις