Προς το περιεχόμενο

λαθος θερμοκρασια μετα απο o/c σει I7 920

warewolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εδω και μερικες εβδομαδες εχω κανει oc σε εναν i7 920, στα 3.8 Ghz.

οταν ειχα τρεξει στις αρχες το OCCT v.3 ειχα δει τον τεταρτο πυρηνα να εμφανιζει μεγαλη αποκλιση σε full load απο τους αλλους τρεις. (δεν μπορω να θυμηθω πόσο)

σημερα, ξαναετρεξα το occt και διαπιστωνω μετα απο 10 λεπτα τεστ, οτι οι τρεις πυρηνες ειχαν θερμοκρασια 66-65-66 και ο τεταρτος πυρηνας καθ'ολη την διαρκεια του τεστ δεν μεταβληθηκε ουτε ενα βαθμο (οταν αρχισε το full load). εμεινε απο την αρχη μεχρι το τελος στους 28 βαθμους.

λογικα, σε full load με oc στα 3.8Ghz αυτο δεν γινεται.

σε idle κατασταση το occt αυτη τη στιγμη δειχνει 38-43-37 και ο τεταρτος πυρηνας 28 βαθμους, (παλι μικρο μου φαινεται)

Τι φταιει ? μηπως εχει χαλασει καποιος αισθητηρας θερμοκρασιας ?

να αδιαφορησω, ή να αρχισω να τρεχω στα service ?

το οτι ειναι μονιμα σε idle και full load στους 28 βαθμους σημαινει οτι κολλησε, καταστραφηκε ή τι αλλο ? μπορω να κανω κατι μονος μου για να διορθωσω το προβλημα ?

edit: αφου εκλεισα το pc για 20 λεπτα, το ανοιξα, ανοιξα και το occt (δεν το ετρεξα) και ο ενας πυρηνας (ο προβληματικος)δειχνει 16,5 βαθμους, οταν οι αλλοι τρεις ειναι στους 42-39-43. αυτο σημαινει οτι δεν ειναι κατι κολλημενο, αλλα ο ενας αισθητηρας δειχνει ΠΑΝΤΑ χαμηλη θερμοκρασια.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:33 ----------

μαλλον ακυρο.

εβαλα το realtemp και σε stress test βγαζει 62 βαθμους (3-4 πιο χαμηλα απο τους αλλους τρεις)

αρα το προβλημα μαλλον βρισκεται στο occt.

ποιος το φανταζοταν οτι θα χαιρομουν που βλεπω παραπανω θερμοκρασια στη cpu. !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...