Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά,

λοιπόν έχω αρκετές γνώσεις περί δικτύων και μερικές πιστοποίήσεις cisco. θέλοντας να αλλάξω λίγο και να εμπλουτίσω και διευρύνω τις γνώσεις μου σαν 'δικτυάς' σχέφτομαι να μάθω πως στ'ηνουμε διάφορους servers. Για αυτό το λόγο ψάχνω καλά βιβλία για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (μιας και δεν έχω ιδέα από το θέμα) που ίσως μπορούν να οδηγήσουν και σε κάποια πιστοποίηση που τυχόν να υπάρχει ωστέ να μπει και σε κανένα βιογραφικό.

Έχει κανείς καμμιά πρόταση;

Δημοσ.
Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.i-learn.gr/

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση. Από ότι φαίνεται αυτά που μου προτείνεις είναι επί πληρωμεί αλλά θα προτιμούσα να κάτσω να διαβάσω μόνος μου. Επίσης πήγα εκεί που έλεγε για Windows Server 2008 αλλά είχε πολλές επιλογές και δεν έχω ιδέα από που να ξεκινησω.

Δημοσ.

Σημασια δεν εχει τι πιστοποιησεις εχεις

Σημασια εχει τι πραγματικα ξερεις..

Κων/νος Κωστακιωτης

Αποφοιτος 27ου Δημοτικου Σχολειου Περιστεριου

Σχεδον Καλως Πεντε

Δημοσ.

Κων/νος Κωστακιωτης

Σχεδον Καλως Πεντε

δεν διαφωνώ αλλά που δεν καταλαβαίνω πως κολλάει στη συζήτηση...

Δημοσ.
Παιδιά,

λοιπόν έχω αρκετές γνώσεις περί δικτύων και μερικές πιστοποίήσεις cisco. θέλοντας να αλλάξω λίγο και να εμπλουτίσω και διευρύνω τις γνώσεις μου σαν 'δικτυάς' σχέφτομαι να μάθω πως στ'ηνουμε διάφορους servers. Για αυτό το λόγο ψάχνω καλά βιβλία για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (μιας και δεν έχω ιδέα από το θέμα) που ίσως μπορούν να οδηγήσουν και σε κάποια πιστοποίηση που τυχόν να υπάρχει ωστέ να μπει και σε κανένα βιογραφικό.

Έχει κανείς καμμιά πρόταση;

Δεν εισαι αρκετα συγκεκριμενος. Αν σε ενδιαφερει να στηνεις "σιδερικο", δηλαδη να συντηρεις και να στηνεις hardware που προοριζεται για servers μια σχετικη πιστοποιηση ειναι το server+ της CompTIA. Δεν ειναι ιδιαιτερα γνωστο βεβαια στην Ελλαδα. Επισης μην το θεωρεις ιδιαιτερα κοινοτυπο. Ειναι πιο δυσκολο απο το να στησεις το δικο σου PC.

Αν τωρα εννοεις να στησεις το λειτουργικο και τις αντιστοιχες server εφαρμογες, οπως dhcp, dns η ακομα και software firewalls, πρεπει καταρχην να επιλεξεις αν θα πας για microsoft πλατφορμα η κατι αλλο (unix-linux).

Η microsoft εχει τη δικια της γκαμα πιστοποιησεων που οδηγουν στην αποκτηση MCSA/MCSE (Microsoft Certified Systems Administrator/Engineer). Για database servers υπαρχει το MCDBA που ασχολειται με τον SQLServer

Για linux υπαρχει το RHCE της RedHat. Πιθανως να υπαρχουν και αλλα. Νομιζω και η canonical εχει κατι για το ubuntu server edition

Η Oracle για τις δικες της βασεις εχει το OCA (Oracle Certified Administrator)

Θα βρεις ψαχνοντας βιβλια για ολα τα παραπανω. Εγω παντως προτεινω video lessons, και συγκεκριμενα απο τη σειρα CBTNuggets στα οποια εχουν κανει αριστη δουλεια στον τομεα της Microsoft.

http://www.cbtnuggets.com/

Για linux, η σειρα linuxCBT ειναι αξεπεραστη

http://www.linuxcbt.com/

Δημοσ.
Δεν εισαι αρκετα συγκεκριμενος. Αν σε ενδιαφερει να στηνεις "σιδερικο", δηλαδη να συντηρεις και να στηνεις hardware που προοριζεται για servers μια σχετικη πιστοποιηση ειναι το server+ της CompTIA. Δεν ειναι ιδιαιτερα γνωστο βεβαια στην Ελλαδα. Επισης μην το θεωρεις ιδιαιτερα κοινοτυπο. Ειναι πιο δυσκολο απο το να στησεις το δικο σου PC.

Αν τωρα εννοεις να στησεις το λειτουργικο και τις αντιστοιχες server εφαρμογες, οπως dhcp, dns η ακομα και software firewalls, πρεπει καταρχην να επιλεξεις αν θα πας για microsoft πλατφορμα η κατι αλλο (unix-linux).

Η microsoft εχει τη δικια της γκαμα πιστοποιησεων που οδηγουν στην αποκτηση MCSA/MCSE (Microsoft Certified Systems Administrator/Engineer). Για database servers υπαρχει το MCDBA που ασχολειται με τον SQLServer

Για linux υπαρχει το RHCE της RedHat. Πιθανως να υπαρχουν και αλλα. Νομιζω και η canonical εχει κατι για το ubuntu server edition

Η Oracle για τις δικες της βασεις εχει το OCA (Oracle Certified Administrator)

Θα βρεις ψαχνοντας βιβλια για ολα τα παραπανω. Εγω παντως προτεινω video lessons, και συγκεκριμενα απο τη σειρα CBTNuggets στα οποια εχουν κανει αριστη δουλεια στον τομεα της Microsoft.

http://www.cbtnuggets.com/

Για linux, η σειρα linuxCBT ειναι αξεπεραστη

http://www.linuxcbt.com/

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε είσαι πολύ κατατοπιστικός. Κυρίως με ενδιαφέρει να στήνω πράγματα έτσι ώστε σε συνδυασμό με τις γνώσεις που έχω για τα δίκτυα να μπορώ να το υποστηρίξω όσο πιο καλά μπορώ. Μιας και καταλαβαίνω πως είσαι γνώστης του αντικειμένου, εσύ τι μου προτείνεις να επιλέξω? Επειδή δεν έχω γνώσεις λίνουξ έλεγα να ασχοληθώ με windows.

Δημοσ.

Κων/νος Κωστακιωτης

Σχεδον Καλως Πεντε

Αυτο που λεει ο φιλος ειναι και το πιο σωστο, αν δε κατσεις να ξενυχτησεις φιλε να στησεις servers, να κανεις δρομολογησεις, να μη σου πετυχαινει τιποτα και αντε παλι απο την αρχη, οτι πιστοποιησεις και να εχεις, σε οποια εταιρεια και να πας για δουλεια, απλα θα σε βαλουν να κουβαλας μονο, αυτο εννοει ο φιλος που σου εγραψε αυτη την ατακα

Δημοσ.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε είσαι πολύ κατατοπιστικός. Κυρίως με ενδιαφέρει να στήνω πράγματα έτσι ώστε σε συνδυασμό με τις γνώσεις που έχω για τα δίκτυα να μπορώ να το υποστηρίξω όσο πιο καλά μπορώ. Μιας και καταλαβαίνω πως είσαι γνώστης του αντικειμένου, εσύ τι μου προτείνεις να επιλέξω? Επειδή δεν έχω γνώσεις λίνουξ έλεγα να ασχοληθώ με windows.

Συμφωνω να ξεκινησεις με MS. Τουλαχιστον να τα διαβασεις/δεις. Το αν αξιζει να αποκτησεις την πιστοποιηση το αποφασιζεις αργοτερα, γιατι ειναι τσουχτερες οι τιμες τους. Για ενα ολοκληρωμενο MCSE δηλαδη δεν αποκλειεται να φτανει και το χιλιαρικο. Ισως θα συνεφερε να πεισεις καποιον εργοδοτη να σε σπονσοραρει.

Οριστε και η σελιδα που περιγραφει αναλυτικα τους τομεις που μπορεις να εξεταστεις

http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/mcse.aspx#tab2

Δες και αυτο

http://www.mcse.gr/new/

Φυσικα, να εχεις υποψη σου οτι οπως και της cisco, οι πιστοποιησεις αυτες εχουν ημερομηνια ληξης, αλλα μπορεις να αναβαθμιζεις στην επομενη εκδοση καθε φορα δινοντας ενα μεταβατικο exam.

Δημοσ.
Συμφωνω να ξεκινησεις με MS. Τουλαχιστον να τα διαβασεις/δεις. Το αν αξιζει να αποκτησεις την πιστοποιηση το αποφασιζεις αργοτερα, γιατι ειναι τσουχτερες οι τιμες τους. Για ενα ολοκληρωμενο MCSE δηλαδη δεν αποκλειεται να φτανει και το χιλιαρικο. Ισως θα συνεφερε να πεισεις καποιον εργοδοτη να σε σπονσοραρει.

Οριστε και η σελιδα που περιγραφει αναλυτικα τους τομεις που μπορεις να εξεταστεις

http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/mcse.aspx#tab2

Δες και αυτο

http://www.mcse.gr/new/

Φυσικα, να εχεις υποψη σου οτι οπως και της cisco, οι πιστοποιησεις αυτες εχουν ημερομηνια ληξης, αλλα μπορεις να αναβαθμιζεις στην επομενη εκδοση καθε φορα δινοντας ενα μεταβατικο exam.

Αυτό θα κάνω και σε ευχαριστώ. Θα αρχίσω μόνος μου και βλέπουμε για πιστοποίηση. Το παν όπως λένε και τα άλλα παιδιά είναι να μάθεις. Επειδή είμαι αρχάριοσ από ποιο βιβλίο πρέπει να ξεκινήσω;

Δημοσ.
Αυτό θα κάνω και σε ευχαριστώ. Θα αρχίσω μόνος μου και βλέπουμε για πιστοποίηση. Το παν όπως λένε και τα άλλα παιδιά είναι να μάθεις. Επειδή είμαι αρχάριοσ από ποιο βιβλίο πρέπει να ξεκινήσω;

Για να μαθεις πρεπει να το φτιαξεις και να το σκισεις πανω απ'ολα να πειρμαματιστεις, το βιβλιο ειναι απλα ενα πολυ μικρο βοηθημα, G.I.Y.F

Απ' οτι ξερω στα windoze δε χρειαζονται γνωσεις για να φτιαξεις ενα δικτυο εχει τοσα wizards που ακομα και ενας μαθητης Β΄ Δημοτικου (να μπορει να διαβαζει ωστε να παταει το κουμπι επομενο) το κανει ευκολα

Oταν λες στηνεις δικτυα - αλλα unix τιποτα - τι εννοεις? τους δινεις ραντεβου και δεν πας?

Δημοσ.
Για να μαθεις πρεπει να το φτιαξεις και να το σκισεις πανω απ'ολα να πειρμαματιστεις, το βιβλιο ειναι απλα ενα πολυ μικρο βοηθημα, G.I.Y.F

Απ' οτι ξερω στα windoze δε χρειαζονται γνωσεις για να φτιαξεις ενα δικτυο εχει τοσα wizards που ακομα και ενας μαθητης Β΄ Δημοτικου (να μπορει να διαβαζει ωστε να παταει το κουμπι επομενο) το κανει ευκολα

Oταν λες στηνεις δικτυα - αλλα unix τιποτα - τι εννοεις? τους δινεις ραντεβου και δεν πας?

είπα θέλω να μάθω να στήνω δίκτυα, όχι ότι ξέρω.ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Δημοσ.

Σε παρακαλω μην κανεις και συ το ιδιο λαθος που κανουν πολλοι. Το οτι εχει wizards και ολα μπορουν να γινουν απο GUI δεν παει να πει οτι μπορει να το κανει ο καθενας. Μην μπερδευεις το δικτυακι που φτιαχνεις στο σπιτι σου με τα εταιρικα δικτυα. Αν το μονο που ξερεις ειναι να ακολουθεις wizards θα τα βρεις μπαστουνια απο πολυ νωρις.

Οσο για βιβλια που ρωτησε ο el02154, οπως ειπα, προτιμω τα video lessons, απο τις εταιριες που προτεινα. Φυσικα ειναι πολυ ακριβα να τα αγορασεις, αλλα ειμαι σιγουρος οτι ενας cisco certified ξερει και αλλο μονοπατι... Δυστυχως πιο συγκεκριμενος απαγορευεται να γινω.

Επισης για συγκεκριμενα πραγματα, προτιμω να ψαχνω για κατα περιπτωση Tutorials στο Internet. Δεν το βρισκω ιδιαιτερα efficient να ασχολουμαι με βιβλια για το συγκεκριμενο θεμα. Προσωπικη αποψη βεβαια, οπως βολευει τον καθενα.

Δημοσ.

Για windoze μιλαμε αν καταλαβες.Και για εταιρικα δικτυα.

Δηλ. θες να μας πεις οτι ενας μαθητης Δημοτικου θα τα βρει μπαστουνια να στησει SBS?!

Eπαναλαμβανω για windoze μιλαμε..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...