nikos21aek Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Πρόσφατα έβαλα τα 7 για κύριο λειτουργικό στο pc μου και μόνιμο.Δούλευα στα vista το subtitle workshop και όλα ήταν μια χαρά αλλά στα 7 δεν μου κάνει preview στα mkv αρχεία και ο μόνος τρόπος να συγχρονίζεις είναι ο ήχος που ακούς που πολλές φορές χάνει(γιατί υπάρχει και μετάφραση σε επιγραφές κτλ κτλ). Ξέρει κανένας κανένα δοκιμασμένο πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά που να δουλεύει άψογα σε 7;
nikos21aek Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μπορεί αν είναι εύκολο να το μεταφέρει κάποιος στην ενότητα Video και Audio μπας και το δει κανένας που γνωρίζει και βρω μια λύση;
parsifal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δεν φταίνε τα 7 που δεν έχεις MKV preview στο SW. Αν εγκαταστήσεις τους απαραίτητους codecs, θα είσαι μια χαρά. Και στα 7 υπάρχει DirectShow, που μέσω αυτού ανοίγει και προβάλλει το SW τα αρχεία video. Τώρα, για να έχεις ήχο από τα MKV αυτό σημαίνει ότι υπάρχει MKV source filter και splitter filter. Αυτό που δεν έχεις είναι decoder filter για το video stream. Μάλλον θα πρόκειται για H.264 video κωδικοποιημένο με τον x264 encoder, οπότε αν εγκαταστήσεις τον ffdshow-tryouts codec θα έχεις και απ' αυτό...
nikos21aek Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Νόμιζα ότι έκανα συνδρομή στο θέμα αλλά λογικά ξεχάστηκα και δεν έκανα και γιαυτό άργησα να δω το μήνυμά σου.Περίμενα το δω στις συνδρομές.. Έχω κανονικά ότι codecs είχα και πριν στα βίστα..Έβαλα και τον codec που είπες αλλά πάλι τίποτα.Τους υπότιτλους τους βλέπω.ΤΟ βίντεο δεν φαίνεται..
parsifal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Κατέβασε το utility GraphStudio από εδώ, τρέξε το, πήγαινε File > Render Media File... και επέλεξε το συγκεκριμένο MKV αρχείο που προσπαθείς να ανοίξεις στο SW. Ανέβασε screenshot με το γράφημα που προκύπτει. Ενδεικτικά, στο δικό μου σύστημα παίρνω το παρακάτω (για MKV με H.264 video stream και AC3 audio stream): Και επειδή δεν φαίνεται από το screenshot ποιο είναι το source MKV filter (το κουτάκι που γράφει test.mkv), με δεξί κλικ επάνω του και Properties: Τα δικά σου αντίστοιχα... ;
parsifal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 1. Χρησιμοποίησε αυτό το εργαλείο για να δώσεις στο ffdshow Video Decoder filter προτεραιότητα έναντι του video decoder της Microsoft 2. Απεγκατέστησε το VobSub ή καλύτερα, απενεργοποίησε από τις ρυθμίσεις του DirectVobSub το autoloading, γιατί αλλιώς θα βλέπεις «διπλούς» υποτίτλους στο Subtitle Workshop
nikos21aek Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Και πάλι εικόνα γιόκ στο subtitle workshop
parsifal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Και πάλι εικόνα γιόκ στο subtitle workshop Στο GraphStudio άλλαξε κάτι... ;
parsifal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Με βάση το παραπάνω screenshot, θα έπρεπε να δουλεύει τώρα! Για δοκίμασε και αυτήν τη λύση που προτείνεται στο forum του Subtitle Workshop.
nikos21aek Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Να βάλω τους τελευταίους K-Lite ή αυτούς που λέει;Λίγο παλιό δεν είναι αυτό το πόστ;
parsifal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δεν χρειάζεται να βάλεις το K-Lite, απλά να κάνεις τις ρυθμίσεις που προτείνει στον ffdshow-tryouts που έχεις ήδη εγκατεστημένο.
nikos21aek Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Τώρα δείχνει το βίντεο αλλά στα μικρά 720p. Στα πιο μεγάλα ή στα 1080p το ίδιο και το αυτό.Τέλος πάντων ευχαριστώ για την βοήθεια.Ο λόγος που το χρειαζόμουν κυρίως ήταν κάποια μικρά 720p.Οπότε είμαι 90% καλυμμένος.Αλλά για ποιο λόγο γίνεται αυτό;Πολύ περίεργο μου φαίνεται..
parsifal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δε θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν η μοναδική διαφορά των αρχείων είναι η ανάλυσή τους και όχι επιπρόσθετα κάποιο άλλο τεχνικό χαρακτηριστικό, π.χ. τύπος video απλό MPEG-4 (XviD/DivX) αντί H.264/AVC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.