Προς το περιεχόμενο

iphone & sms characters

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηθελα να ρωτησω στους ποσους

χαρακτηρες χρεωνεσαι 2ο sms..

χρησιμοποιω iphone

και εχω συνδεση vodafone

btw εχω βρει 1 προγραμματακι που λεγεται

wordcounter και κανοντας copy paste το sms εκει σε

λεει ποσους χαρακτηρες εχει γραψει

:)

Δημοσ.

εαν δεν κανω λαθος.... δεν νομιζω οτι παιζουν τετοια στο Iphone... γιατι και εγω iphone εχω και στους λογαριασμους της vodafone δεν εχω δει ποτε διπλη χρεωση σε μνμ... (στελνω μεγααααλα μυνηματα... :lol: )

Δημοσ.

Σίγουρα μέσα στο forum έχω διαβάσει ότι μετά τους 80 χαρακτήρες χρεώνεται διπλό sms. ΙΣΩΣ κατι τέτοιο να μην ισχύει στη έκδοση 3.0 και 3.1 που οι ελληνικοί χαρακτήρες υποστηρίζονται και official! Πάντως όταν έστελνα sms με ελληνικά (έχω 150 free) είχα παρατηρήσει οτι ο αριθμός των υπόλοιπων sms μου μειωνόταν πιο γρήγορα. Βέβαια απόλυτα σίγουρος δεν είμαι γιατί ποτέ δεν έχω περάσει τα 150 sms, άρα ποτέ μου δεν έχω δει αν έχω διπλή χρέωση.

• Moderators
Δημοσ.

Και στην 3.0 και στην 3.1 τα ιδια ισχυουν:160 χαρακτηρες/sms με λατινικο πληκτρολογιο και 80/sms με ελληνικους καθως δεν υπαρχει ακομα υποστηριξη unicode απο την apple(και δεν νομιζω πως θα υπαρξει στο εγγυς μελλον)

Δημοσ.

Άρα καλά τα έλεγα!! Τότε ο φίλος Ikastritis πώς λέει ότι στέλνει μεγάααααααααλα sms χωρίς να έχει διπλή χρέωση? (ρητορική είναι η ερώτηση και εννοείτε χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας απέναντι στον φίλο Ikastritis)

Δημοσ.

Πλέον υπάρχει και Δωρεάν εφαρμογή (μέσω Cydia) που σου δείχνει την ώρα που πληκτρολογείς πόσους χαρακτήρες δεσμεύει.

Το προβάλει στο μπλέ κουμπί που λέει Αποστολή. Λέγεται Sms helper

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, νομίζω πως βρήκα λύση στο πρόβλημα με τους χαρακτήρες στα sms, τουλάχιστον όσον αφορά στο iPhone 3GS.

Για να γράψουμε μονό sms με 160 Ελληνικούς χαρακτήρες θα πρέπει να είναι όλα τα γράμματα ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Είναι κουραστικό όμως να πατάς συνέχεια το "SHIFT" (βελάκι) του iPhone. Πάμε λοιπόν Ρυθμίσεις--->Γενικά--->Πληκτρολόγιο---> και ενεργοποιούμε "Αυτόματα Κεφαλαία" και "Κλείδωμα κεφαλαίων".

Το μόνο που μένει τώρα είναι κάθε φορά που θέλουμε να στείλουμε sms να πατάμε 2 φορές (γρήγορα) το "SHIFT" έτσι ώστε να γίνει μπλε χρωμα και να ενεργοποιηθεί το "CAPS LOCK".

Έστειλα sms 150 χαρακτήρων με αυτό το "κόλπο" και το χρέωσε μονό.

• Moderators
Δημοσ.
Καλησπέρα, νομίζω πως βρήκα λύση στο πρόβλημα με τους χαρακτήρες στα sms, τουλάχιστον όσον αφορά στο iPhone 3GS.

Για να γράψουμε μονό sms με 160 Ελληνικούς χαρακτήρες θα πρέπει να είναι όλα τα γράμματα ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Είναι κουραστικό όμως να πατάς συνέχεια το "SHIFT" (βελάκι) του iPhone. Πάμε λοιπόν Ρυθμίσεις--->Γενικά--->Πληκτρολόγιο---> και ενεργοποιούμε "Αυτόματα Κεφαλαία" και "Κλείδωμα κεφαλαίων".

Το μόνο που μένει τώρα είναι κάθε φορά που θέλουμε να στείλουμε sms να πατάμε 2 φορές (γρήγορα) το "SHIFT" έτσι ώστε να γίνει μπλε χρωμα και να ενεργοποιηθεί το "CAPS LOCK".

Έστειλα sms 150 χαρακτήρων με αυτό το "κόλπο" και το χρέωσε μονό.

Δεν χρειαζεται να κανεις τοσο κοπο.Αν εχεις κανει jailbreak,μπορεις να προσθεσεις το repo

ftp4u.gr/iphone/apt3/
στο cydia και να κανεις απο εκει εγκατασταση το ελληνικο πληκτρολογιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...