Προς το περιεχόμενο

HDMI, αξίζει?

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η HDMI θύρα είναι υποτίθεται ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης κάρτας γραφικών με οθόνη?

Θα υπάρχει διαφορά ως προς την ποιότητα αν γίνει η σύνδεση με άλλον τρόπο ? Βλέπω ότι οι οθόνες επιπλέον έχουν D-Sub 15 pin και DVI. Πιο είναι το καλύτερο?

Επειδή η οθόνη που θα πάρω θα έχει σίγουρα HDMI θύρα, αλλά προβληματίζομαι για την κάρτα γραφικών, να δώσω προτεραιότητα στο να έχει και αυτή HDMI θύρα ή όχι?

Δημοσ.

Βασικά όλες σχεδόν οι νέες κάρτες υποστηρίζουν και HDMI είτε onboard είτε μέσω αντάπτορα. Στην ουσία το DVI και το HDMI δεν έχουν διαφορά στην εικόνα είναι και τα 2 ψηφιακά σήματα. Η μόνη τους διαφορά είναι ότι από το HDMI περνάει και ήχος. Τώρα για οθόνη pc δεν νομίζω ότι έχει να σου προσφέρει κάτι παραπάνω το HDMI σε σχέση με το DVI. Για τηλεόραση όμως αλλάζουν τα πράγματα κι αυτό γιατί το HDMI είναι κάτι αντίστοιχο με το παλιό scart μόνο που το scart ήταν αναλογικό σήμα που πέρναγε και το ήχο ενώ το HDMI είναι ψηφιακό και φυσικά περνάει κι αυτό τον ήχο με αποτέλεσμα να μην μπλέκεις με πολλά καλώδια και ρυθμίσεις για να συνδέσεις το pc με μια τηλεόραση.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.

Πραγματικα δεν ξερω τι να πω...Απο οσους εχω ακουσει και πολυ απο εσας λενε ακριβως το ιδιο πραγμα..Οχι δεν εχει διαφορα αφου και τα δυο ειναι ψηφιακη συνδεση απλα απο τη μια παιρνεις και ηχο..

Δεν ξερω πως αλλα σε εμενα με dvi ειχε μουντα χρωματα και μολις εβαλα ενα hdmi καλωδιο της πλακας 8ευρω απλα για δοκιμη τα χρωματα γιναν απλα τελεια...Μπορω να πω 2πλασια+ ζωντανια..:rolleyes:Τωρα τι να πω μπορει να μην ισχυει σε ολες της τηλεορασης αλλα στην δικια μου ειχε εμφανη διαφορα και δεν εχω εξηγηση καθως δεν ξερω τεχνικα πως γινεται αυτο απλα το ειδα...Πως εξηγειται αυτο ρε παιδια?

Δημοσ.
Πραγματικα δεν ξερω τι να πω...Απο οσους εχω ακουσει και πολυ απο εσας λενε ακριβως το ιδιο πραγμα..Οχι δεν εχει διαφορα αφου και τα δυο ειναι ψηφιακη συνδεση απλα απο τη μια παιρνεις και ηχο..

Δεν ξερω πως αλλα σε εμενα με dvi ειχε μουντα χρωματα και μολις εβαλα ενα hdmi καλωδιο της πλακας 8ευρω απλα για δοκιμη τα χρωματα γιναν απλα τελεια...Μπορω να πω 2πλασια+ ζωντανια..:rolleyes:Τωρα τι να πω μπορει να μην ισχυει σε ολες της τηλεορασης αλλα στην δικια μου ειχε εμφανη διαφορα και δεν εχω εξηγηση καθως δεν ξερω τεχνικα πως γινεται αυτο απλα το ειδα...Πως εξηγειται αυτο ρε παιδια?

σοστος...ρε παιδια για να μην ανοιγω αλλο 8εμα μπορειτε να μου πειτε αν υπαρχή καμία "πατεντα" για να ακογεται ο ηχος απο το πσ και οχι απο την τηλεόραση?(ειχα βαλει hdmi στο πσ μου και ο ηχος εβγενε απο την τηλεοραση...);) Και οσο για ποιοτητα ειναι για μενα καλυτερη με ΗDMI αλλα γμτ δεν ακουγετε απο το πσ ο ηχος:-(

Δημοσ.
σοστος...ρε παιδια για να μην ανοιγω αλλο 8εμα μπορειτε να μου πειτε αν υπαρχή καμία "πατεντα" για να ακογεται ο ηχος απο το πσ και οχι απο την τηλεόραση?(ειχα βαλει hdmi στο πσ μου και ο ηχος εβγενε απο την τηλεοραση...);) Και οσο για ποιοτητα ειναι για μενα καλυτερη με ΗDMI αλλα γμτ δεν ακουγετε απο το πσ ο ηχος:-(

Tι εννοεις να βλεπεις τηλεοραση και να ακουγεται απο τα ηχεια του υπολογιστη?

Δημοσ.
Tι εννοεις να βλεπεις τηλεοραση και να ακουγεται απο τα ηχεια του υπολιστη?

το hdmi οπως ξερουμε ολοι μεταφερει και ηχο...και ηχος ακουγετε απο την τηλεοραση δλδ δεν ειναι σαν το vga που ο ηχος ακουγεται απο πισω στο πσ...για να καταλαβεις εχω ενομενα τα ηχεια του πσ μου πισω στον πυργο και οταν ενωσω το πσ με hdmi δεν βγενει ηχος απο τα ηχεια του πσ αλλα απο τα ηχεια της τηλεορασης...:fear: ναι γινεται?

Δημοσ.

Ανοιξε τον υπολογιστη και βγαλε ενα καλωδιο που εχει πανω στην καρτα γραφικων το spdif(ειναι ενα καλωδιο που συνδεει την καρτα γραφικων σου με την καρτα ηχου σου ή την μητρικη σου)Φυσικα αμα δεν εχεις ενισχυτη στην τηλεοραση και home cinema δεν αξιζει να βαλεις να ακουγεται απο την τηλεοραση καθως ειναι χειροτερα τα ηχεια απο το ηχοσυστημα που εχεις στον υπολογιστη εσυ το ξερεις αυτο αναλογα με τα ηχεια σου);)Εγω παντως ειτε το ειχα ειτε οχι παιζαν τα ηχεια...

Ειναι αυτο:

http://www.albatron.com.tw/public/Images/Knowledge/2008032501/HDMI_SPDIF06.jpg

Δημοσ.
Ανοιξε τον υπολογιστη και βγαλε ενα καλωδιο που εχει πανω στην καρτα γραφικων το spdif(ειναι ενα καλωδιο που συνδεει την καρτα γραφικων σου με την καρτα ηχου σου ή την μητρικη σου)Φυσικα αμα δεν εχεις ενισχυτη στην τηλεοραση και home cinema δεν αξιζει να βαλεις να ακουγεται απο την τηλεοραση καθως ειναι χειροτερα τα ηχεια απο το ηχοσυστημα που εχεις στον υπολογιστη εσυ το ξερεις αυτο αναλογα με τα ηχεια σου);)Εγω παντως ειτε το ειχα ειτε οχι παιζαν τα ηχεια...

Ειναι αυτο:

http://www.albatron.com.tw/public/Images/Knowledge/2008032501/HDMI_SPDIF06.jpg

ενα μικρο προλημα δεν εχω ετσι καλωδιο:-(

Δημοσ.

Αλλαζει απλα το μερος που μπαινει παντως αυτο ειναι δηλαδη εσενα θα μπαινει απο πανω λογικα στην καρτα γραφικων.Στην ουσια ειναι ενα λεπτο καλωδιακη αυτο μεταφερει ηχο μεσω καρτας ηχου.Οχι τα χοντρα του ρευματος...Τωρα τι να πω δεν ξερω..:-(

Δημοσ.
Αλλαζει απλα το μερος που μπαινει παντως αυτο ειναι δηλαδη εσενα θα μπαινει απο πανω λογικα στην καρτα γραφικων.Στην ουσια ειναι ενα λεπτο καλωδιακη αυτο μεταφερει ηχο μεσω καρτας ηχου.Οχι τα χοντρα του ρευματος...Τωρα τι να πω δεν ξερω..:-(

δεν εχει καποιο αλλο τροπο ?

να σε καλα

Δημοσ.
Νομιζω αν πας στις ρυθμισεις ηχου στο control panel μπορεις να επιλεξεις ποια συσκευη θα παιζει ηχο

8a το δοκιμασω ....να σε καλα

Δημοσ.

Μια άλλη διαφορά είναι το μήκος του καλωδίου. To hdmi υποστηρίζει μεγαλύτερο μήκος από το DVI. Οπότε αν η απόσταση που έχουμε είναι μεγάλη καλύτερα hdmi.

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι θέμα μουφοοθόνης :P

οι 2 θύρες δεν έχουν διαφορά πάντως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...