Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Εχω ενα οικιακο δικτυο με 5 pc με πληρη προσβαση ο ενας στον αλλον και φυσικα και σε internet μεσω κλαωδιου ή wifi. Θελω να δωσω τον κωδικο του wifi σε ενα γειτονα να μαπινει internet αλλα ως εκει....Καμμια προσβαση σε αρχεια των υπολοιπων υπολογιστων. Πως μπορω να το κανω ??? Ευχαριστω.
DDoS Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 ε δε γινετε να ταχεις ολα, αμα ξερει 2-3 πραματα και εχεις κοινοχρηστους φακελλους, θα στα δει. Μπορεις να αλλαξεις ονομασια στο δικτυο σου βεβαια, αλλα και παλι θα τον δυσκολεψεις λιιιιγο, αν ειναι καλος ........ απο σενα εξαρταται, γιατι ποτε δε θα εισαι σιγουρος φιλε μου. Μπορεις ακομη να δωσεις δικαιωματα σε ολους τους κοινοχρηστους φακελλους μονο στα pc's του δικτυου σου και ολοι οι αλλοι να ειναι denied, αλλα και με αυτο δεν αλλαζει πολλα πραγματα. Ας πουμε ενα παραδειγμα μονο και μη ρωτησεις πως και που και γιατι, αλλα αν σου κανει netbios attack..... την εχασες τη μπαλλα. Μπορω να σου πω και αλλους τροπους αλλα δε γινονται αυτα σε δημοσια forums. Εν ολιγοις προσπαθω να σε αποτρεψω, διοτι σα φυλακας, εχω και τη γνωση και χωρις να θελω να φανω αλλαζονικος ή κατι αλλο. Εξαρταται απο τις γνωσεις του πρωτον και κατα δευτερον ποσο πολυ θα θελει να το κανει. Και αν θελησει, θα μαθει ψαχνοντας και θα το κανει, νασαι σιγουρος. Αν νομιζεις οτι δε θα συμβει οτιδηποτε απο αυτα που σου αναφερω, απλα δωστου το pass σου και τελειωνει το θεμα εδω.
parsifal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Άλλο πράγμα το authentication για σύνδεση στον router μέσω WiFi και άλλο πράγμα το authentication για πρόσβαση στα δικτυακά file shares του LAN. Αν προστατεύσεις και τη δεύτερη υπηρεσία με κωδικό και τη ρυθμίσεις κατάλληλα, ο γείτονας δε θα έχει πρόσβαση στα αρχεία σου. Δες στο microsoft.com τα παρακάτω: Τρόπος ρύθμισης παραμέτρων της κοινής χρήσης αρχείων στα Windows XP Βασικά θέματα κοινής χρήσης αρχείων σε Vista
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 ε δε γινετε να ταχεις ολα, αμα ξερει 2-3 πραματα και εχεις κοινοχρηστους φακελλους, θα στα δει. Μπορεις να αλλαξεις ονομασια στο δικτυο σου βεβαια, αλλα και παλι θα τον δυσκολεψεις λιιιιγο, αν ειναι καλος ........ απο σενα εξαρταται, γιατι ποτε δε θα εισαι σιγουρος φιλε μου.Μπορεις ακομη να δωσεις δικαιωματα σε ολους τους κοινοχρηστους φακελλους μονο στα pc's του δικτυου σου και ολοι οι αλλοι να ειναι denied, αλλα και με αυτο δεν αλλαζει πολλα πραγματα. Ας πουμε ενα παραδειγμα μονο και μη ρωτησεις πως και που και γιατι, αλλα αν σου κανει netbios attack..... την εχασες τη μπαλλα. Μπορω να σου πω και αλλους τροπους αλλα δε γινονται αυτα σε δημοσια forums. Εν ολιγοις προσπαθω να σε αποτρεψω, διοτι σα φυλακας, εχω και τη γνωση και χωρις να θελω να φανω αλλαζονικος ή κατι αλλο. Εξαρταται απο τις γνωσεις του πρωτον και κατα δευτερον ποσο πολυ θα θελει να το κανει. Και αν θελησει, θα μαθει ψαχνοντας και θα το κανει, νασαι σιγουρος. Αν νομιζεις οτι δε θα συμβει οτιδηποτε απο αυτα που σου αναφερω, απλα δωστου το pass σου και τελειωνει το θεμα εδω. Ευχαριστω. Άλλο πράγμα το authentication για σύνδεση στον router μέσω WiFi και άλλο πράγμα το authentication για πρόσβαση στα δικτυακά file shares του LAN. Αν προστατεύσεις και τη δεύτερη υπηρεσία με κωδικό και τη ρυθμίσεις κατάλληλα, ο γείτονας δε θα έχει πρόσβαση στα αρχεία σου. Δες στο microsoft.com τα παρακάτω: Τρόπος ρύθμισης παραμέτρων της κοινής χρήσης αρχείων στα Windows XP Βασικά θέματα κοινής χρήσης αρχείων σε Vista Ευχαριστω. Ο ...γειτονας θα ειναι ενα 12χρονο αγορι και η μεγαλυτερη αδερφη του που για πρωτη φορα θα αγγιξουν pc με το μαθητικο netobook που θα παρει ο μικρος μεθαυριο.
DDoS Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 δωσε δικαιωματα απλως και εισαι οκ τοτε... και οταν παει 16 ο μικρος, τα ξαναλεμε τοτε
parsifal Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Ο ...γειτονας θα ειναι ενα 12χρονο αγορι και η μεγαλυτερη αδερφη του που για πρωτη φορα θα αγγιξουν pc με το μαθητικο netobook που θα παρει ο μικρος μεθαυριο. Μπράβο Γιάννη, πολύ καλή κίνηση να μοιράσεις internet σε μαθητούδια. Μόνο, με την πρώτη ευκαιρία, να κάνεις μία κουβεντούλα και με τους γονείς των παιδιών σε περίπτωση που δεν είναι ενήμεροι και/ή δεν έχουν τις γνώσεις τις δικές σου, σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί το Διαδίκτυο. Εσύ τα έχεις και φρέσκα νομίζω, από τα δικά σου παιδιά!
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μπράβο Γιάννη, πολύ καλή κίνηση να μοιράσεις internet σε μαθητούδια. Μόνο, με την πρώτη ευκαιρία, να κάνεις μία κουβεντούλα και με τους γονείς των παιδιών σε περίπτωση που δεν είναι ενήμεροι και/ή δεν έχουν τις γνώσεις τις δικές σου, σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί το Διαδίκτυο. Εσύ τα έχεις και φρέσκα νομίζω, από τα δικά σου παιδιά! Τα παιδια αυτα ειναι παιδια οικονομικων μεταναστων (μην αρχισουμε τα ρατσιστικα τωρα...) και θα τους ειναι κατι πρωτογνωρο μιας ουτε τηλεφωνικη γραμμη δεν εχουν. Το να συζητησω με τους γονεις τους ομως ειναι κομματι δυσκολο να καταλαβουν...
Alxnks Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 και ξαναμπραβο λοιπον για την κινηση σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.