haHa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Ναι η λογική λέει οτι για τις ανάγκες μου, πιθανώς θα άλλαζα Mac Pro κάθε 3 χρόνια (θα ήταν πολύ ακριβό το να παίρνω κάθε 2 χρόνια μηχάνημα 4.000 ευρώ* για να κάνω το hobby μου). (4.000 ευρώ = Mac Pro 8 Core (2x4 δηλαδή) +16GB Ram + GTX285. = ~3.200+~500+~500 = ~4.200,00 Euro). Καλα, το mac pro ετσι κι αλλιως ξεφευγει σε κοστος και ειναι κ πιο δυνατο ετσι οπως το εφτιαξες απο ενα απλο pc .. Ελεγα για κατι πιο γηινο, πχ συγκρινομενο με το κοστος αγορας του 5 ετων pc σου ή συγκρινομενο με το τετραπυρηνο 2 ετων pc των 700 ευρω. Ο iMac ειναι πιο κοντα σε κοστος με τετοια pc μηχανηματα. (αν κ πιο απεχει περισσοτερο σε επιδοσεις και αντοχη στο χρονο)
vag3d Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Καλα, το mac pro ετσι κι αλλιως ξεφευγει σε κοστος και ειναι κ πιο δυνατο ετσι οπως το εφτιαξες απο ενα απλο pc .. Ελεγα για κατι πιο γηινο, πχ συγκρινομενο με το κοστος αγορας του 5 ετων pc σου ή συγκρινομενο με το τετραπυρηνο 2 ετων pc των 700 ευρω. Ο iMac ειναι πιο κοντα σε κοστος με τετοια pc μηχανηματα. (αν κ πιο απεχει περισσοτερο σε επιδοσεις και αντοχη στο χρονο) Βασικά για να σου πω την αλήθεια, αν θα πάρω Mac Pro, οκ θα είναι Mac Pro. Αλλά αν θα πάρω PC Desktop, θα είναι αναγκαστικά κατηγορίας Server η Motherboard...για να φοράει 2 X Επεξεργαστές...!!! Θυμήσου οτι τα 64 Bit ήρθαν για να φέρουν μπόλικη Ram...!!! Εγώ γιατί να περιοριστώ απο τα διαθέσιμα Slot της Ram στην Motherboard με ένα CPU και να την ακριβοπληρώσω? Τι σημασία έχει να κόψω 200 Ευρώ απο την Motherboard όταν θα δώσω τα υπερδιπλάσια σε κόστος Ram (αν κόψω απο την Motherboard). Απο την άλλη ίσως είναι καλύτερα η λογική της συχνής ανανέωσης με φθηνές Motherboard. Το έχω σκεφτεί αυτό και στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν το δοκίμασα πρακτικά για να δω αν θα αντέξει η Motherboard την χρήση που θα της κάνω...!!! Άλλωστε πιθανόν το Socket 1366 των επεξεργαστών τύπου i7, θα κρατήσει αρκετό καιρό. Έρχεται η εποχή που θα προστίθενται πυρήνες στον επεξεργαστή. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να αλλάξει το Socket αυτό πιστεύω...!!! (αν και η εμπορικότητα δεν θα το αφήσει και για πολύ καιρό - όπως έδειξε και η ιστορία γενικότερα...αλλά τελοσπάντων) Οπότε και στον 3 ετών Mac Pro, θα μπορεί κάποιος λογικά με Hacked Bios ή χωρίς να κάνει τίποτα στο BIOS, να περάσει μέσα νέους επεξεργαστές μόνος του (κυρίως για την αρχιτεκτονική των νέων επεξεργαστών και για τους ενδεχόμενους περισσότερους πυρήνες και όχι τοσο για τα Ghz).
ixthy Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Τα pc έχουν καλύτερο hardware, σε χαμηλότερες τιμές, αλλά και με μεγαλύτερη ευελιξία επιλογής. Το θέμα όμως είναι τι software τρέχουν και πόσο αυτό το software εκμεταλλεύεται τα hardware καλούδια. Τι να το κάνω όταν σε υπολογιστή που τώρα πια τρέχει μόνο ένα skype (για να μιλώ με τους γονείς μου Ελλάδα) το σύστημα (windows xp) κολλάει πάντα για κάποιο ανεξήγητο λόγο στο shutdown, αλλά καμιά φορά και στο startup. Μετά εγώ κάνω μισή ώρα να εξηγώ στους γονείς μου τι θα μπορούσαν να κάνουν για να τελειώσει ένα shutdown. Φυσικά υπάρχει και η λύση του διακόπτη από πίσω, αλλά δεν το ρισκάρω! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:39 ---------- Από την άλλη που να ξέρατε τι ταλαιπωρία έχει φάει το mbp μου. Κι όμως κανένα πρόβλημα!
Hetfield Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Τα mac ειναι αληθεια οτι φημιζονται για την ομορφια, τη σταθεροτητα και τη λειτουργικοτητα τους. Οπως επισης και για το κοστος αλλα και τα απιστευτα κλειστα προτυπα της Apple. Τα χω δουλεψει αρκετα και τα 3 λειτουργικα (Windows Xp/Vista, Mac και τωρα Arch Linux) και θελω να σου θεσω το εξης ερωτημα: Εισαι σιγουρος οτι θες να αγορασεις Mac; Το οτι εχουν αντοχη στο χρονο το δεχομαι, οχι ομως μεγαλυτερη και απο PC (αναλογα με το λειτουργικο). Μπορει τωρα να λες ετσι ευκολα να δωσεις καποιες χιλιαδες € για ενα mac, ομως μεχρι ποτε θα εισαι διατεθημενος να το κανεις αυτο; Προσωπικα, εχω ενα HP dv5 που εχει μολις κλεισει χρονο με εγκατεστημενο Arch Linux και ειναι μια χαρα σταθεροτατο, ομορφο και λειτουργικοτατο. Η αληθεια ειναι πως ηταν δυσκολη η μεταβαση μου στο Linux. Μερικοι λογοι ηταν τα δυσλειτουργικα MSN messenger clients, το οτι περνουσα μαρτυριο για να συγχρονισω mp3 player με mtp πρωτοκολλο και το κινητο μου, η ασχετοσυνη μου με τη κονσολα (η οποια ναι μεν ειναι προαιρετικη, αλλα αν τη κατανοησεις εχεις μεγαλο πελονεκτημα στο να χειριζεσαι το λειτουργικο σου) και διαφορα αλλα. Μπορει να μην υποστηριζει π.χ. photoshop, μπορεις ομως να δουλεψεις με το GIMP που ειναι επισης μια χαρα λειτουργικοτατη εφαρμογη. Θα παιδευτεις ομως για να αλλαξεις τη συνηθεια σου στο Photoshop. Οπως παιδευτηκα κι εγω με το mp3 μου που δουλευε μονο με mtp και απο κει και επειτα δεν ξαναγορασα mp3 με mtp για να μη μου περιοριζει κανεις τις επιλογες μου. Ομως, οταν παιδευεις κατι το αγαπας. Οταν αγαπησεις το Linux, τοτε θα το μαθεις καλα και θα το συνηθισεις. Και οταν το μαθεις και το συνηθισεις τοτε δυσκολα θα το παρατησεις. Προσωπικα, στο laptop μου κανω τα παντα εκτος του να παιζω παιχνιδια (εχω το PS3 για αυτη τη δουλεια αλλωστε ). Κυριως δουλευω σε προγραμματισμο (λογω σχολης), βλεπω ταινιες παντα σε υψηλη αναλυση (να ναι καλα το VDPAU της Nvidia, σε mac δεν θα βρεις αυτο το σωτηριο χαρακτηριστικο), browsing, μουσικη και γενικοτερα ψυχαγωγια. Δεν βλεπω το λογο να αλλαξω να αλλαξω υπολογιστη για τα επομενα 2 (τουλαχιστον) χρονια, αφου και η πιο απαιτικη δουλεια που κανει το λαπτοπ (ταινιες σε υψηλη αναλυση), τα καταφερνει μια χαρα και θα τα καταφερνει για πολυ καιρο ακομα χαρη στο VDPAU. Αν ομως αποφασισεις να παρεις mac, τοτε θα ηθελα να σου επιστησω τη προσοχη σου σε αυτη τη μικρη λεπτομερεια: να χρησιμοποιεις παντα ανοιχτα προτυπα και ανοιχτο λογισμικο οσο μπορεις. Δεν θα θες μια ζωη να χρησιμοποιεις mac, πρεπει να δωσεις τη δυνατοτητα στον εαυτο σου να επιλεξει. Αυτο στο λεω γιατι ειμαι σιγουρος πως καποια στιγμη θα πεις "φτανει πια, δε ξαναδινω τοσα λεφτα για mac" οπως ειπες (αν θυμαμαι/διαβασα καλα) με τα Windows. Οτι επιλογη παντως και να κανεις, να σου βγει σε καλο
atsddd Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Αφου διαβασα με ενδιαφερον μπορω να πω ολο το post, νομιζω πως οι αποριες σου δεν εχουν να κανουν τοσο με την ερωτηση pc η mac, αλλα με home pc η workstation. Οπως σου ειχα πει και στο αλλο post, επειδη το μηχανημα προς το παρον δεν θα το χρησιμοποιησεις για δουλεια (οποτε δεν μιλαμε για αποσβεση), εγω θα σου προτεινα να κινηθεις προς ενα πολυ καλο custom pc. Οπως πολυ σωστα εχουν πει οι περισσοτεροι εδω μεσα, με τα ιδια λεφτα που θα δωσεις για τον mac pro, περνεις ενα ΤΕΡΑΣ στην κυριολεξια, το οποιο θα μπορει να ειναι και αμεσα αναβαθμισημο, αλλα και σε βαθος χρονου, επειδη δεν νομιζω σε 3 χρονια να θελεις να ξαναδιαθεσεις 3000+ ευρα για να παρεις ισως τον καινουριο mac pro που θα βγει τοτε, θα σου αποδωσει καλυτερα και θα ειναι "καινουριο" και μεσα στα πραγματα για περισσοτερο. Απο κει και περα τα καλα και τα κακα ενος workstation τα ξερεις ηδη (περιορισμενη αναβαθμιση, πιο χαμηλες επιδοσεις σε σχεση με τα high end pc (αν κρινεις καθε συσκευη που τα απαρτιζει ανεξαρτητα) και στον αντιποδα πολυ καλη τεχνικη υποστηριξη, ελαχιστες βλαβες, αψογη επικοινωνια και συμβατοτητα των συσκευων του και καποια μερη του οπως η motherboard που διαθετουν πολυ περισσοτερα καλουδια και υποδοχες για μνημες, επεξεργαστες κτλ). Αν αποφασισεις να καταθεσεις τα λεφτα σου πανω σε ενα workstation συστημα, καλο θα ειναι περα απ τον mac pro να κοιταξεις και αλλες προτασεις. Εκτος αν εχεις ερωτευτει τοσο τρελα το macox;) πχ δες κι αυτο http://www.slashgear.com/hp-z600-workstation-review-3058536/ η τιμη του συγκεκριμενου της δοκιμης βεβαια ειναι καπου αναμεσα στα χερουβιμ και τον θεο..... αλλα μπορεις να παραμετροποιησεις την παραγγελια σου. Αν και ειναι λιγο παλιο, απλα σου δινω ενα παραδειγμα. Βεβαια οπως εχω ξαναναφερει, οσον αφορα την macos "εμπειρια" , μπορεις να τη βρεις σε κανα macbook-macbook pro. Πολλα ωραια και χρησιμα gadjetακια και το καλυτερο trackpad που υπαρχει. Ο mac pro ειναι απλα το προγραμμα που τρεχει καθε στιγμη.
Palp Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Αλλα κ παλι, ας παρω την δικια σου οπτικη, δεν θα του βγαλει καποια στιγμη δηλ. π.χ. ο messenger βρηκε μια καινουργια εκδοση, το SP2 του Office, κ.ο.κ. (υπαρχουν κ αρκετα προγραμματα που το χουν προκαθορισμενο να ενημερωνωνται αυτοματα) ΔΕΝ θα πατησει ναι?? θα διαβασει οτι προσφερει βελτωμενη εμπειρια, λιγοτερες ασυμβατοτητες (marketing κοινως -->οι ευνοητοι λογοι που ελεγα.. πως θα εξελισσοταν το Software αν μεναμε ολοι στις παλιες εκδοσεις?? δεν θα χε κανενα απολυτως λογο ο developer απο ενα σημειο κ επειτα να ασχοληθει) θα παρει τηλεφωνο και ενα φιλο που ξερει, κ θα του πει οχι?? Αν ο υπολογιστής μου έχει office 2000 και windows XP (όπως πχ της εργασίας μου) τότε ότι αυτόματη αναβάθμιση κάνει πάλι office 2000 και windows XP θα έχει. Οι απαιτήσεις θα είναι οι ίδιες ακόμα και μετά μετά τα auto-updates και δεν νομίζω το WinXPSP2/SP3 έκαναν πιο βαρύ το λειτουργικό ώστε να χρειάζεσαι αναβάθμιση. Όπως έγραψα παραπάνω για απλή χρήση ένας μέτριος σημερινός υπολογιστής δεν θα έχει ποτέ πρόβλημα. Δεν θα είναι τρομερά γρήγορος όπως ένα high-end μηχάνημα αλλά θα κάνει την δουλειά του και θα την κάνει καλά. Μην παίρνουμε τα ακραία παραδείγματα όπου κάποιος έχει ανοίξει 60+ tabs και 20 προγράμματα ταυτόχρονα γιατί ο μέσος χρήστης δεν θα το κάνει ποτέ αυτό μια και θα χρησιμοποιεί συνολικά 4 προγράμματα (MSIE, WMP, Word, Excel). Ακόμα και ένας χρηστης που παίζει παιχνίδια μπορεί να περάσει 5 χρόνια αν αγοράσει ένα μηχάνημα 800-1000 ευρώ (και φυσικά δεν έχει την απαίτηση να παίζει τα παιχνίδια όλα full details με 8χ ΑΑ στη TV του). Και θα του αντέξει παραπάνω από το iMac/MBP των ίδιων χρημάτων αφού το hardware θα είναι καλύτερο.
darklordvader77 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Αν ο υπολογιστής μου έχει office 2000 και windows XP (όπως πχ της εργασίας μου) τότε ότι αυτόματη αναβάθμιση κάνει πάλι office 2000 και windows XP θα έχει. Οι απαιτήσεις θα είναι οι ίδιες ακόμα και μετά μετά τα auto-updates και δεν νομίζω το WinXPSP2/SP3 έκαναν πιο βαρύ το λειτουργικό ώστε να χρειάζεσαι αναβάθμιση. εκει θα χει την μεγιστη πιθανοτητα να μη βγαλει προβληματα, αλλά hey, για τα XP μιλαμε! (Ειδικα τα XP, ειναι λειτουργικο που βαραινει με το καιρο κ απαιτει restarts κ πιο πολλα Format σε σχεση με τα 7 π.χ. SP2-->SP3= patches,hotfixes,ανανεωση Registry,περισσοτερες γραμμες κωδικα! αρα με το καιρο βαραινει κ παει οπως καθε αλλο λογισμικο εκει εξω, απλα βαραινει αρκετα, μειονωντας ετσι την σταθεροτητα του, κ αυξανοντας τα νευρα μας!) αλλα μαλλον δεν καταλαβες τα παραδειγματα μου.. ας σου δωσω κ αλλα 2 Real-Life: 1) Στο νοσοκομειο της Άρτας λοιπον, γιατι σχεδον ολοι οι γιατροι μου παραπονιουνται για κοληματα στα XP μηχανηματα τους?? που κανουν χρηση Office-internet Explorer-πασιεντζα? Γιατι κανουμε συντηρηση καθε μηνα (defragment κ εκκαθαριση δισκου, κ μερικα extra προγραμματακια συντηρησης portable) κ καταληγουμε πάντα στο βαρετο format?? 2) Στην βιβλιοθηκη της σχολης μου (όταν σπουδαζα) ειχαμε pc dell (P4 3.2GHz HT,1GB Ram κτλ-αρκετα δυνατα μηχανηματα για αυτη τη δουλεια!) κ κανανε 15 χρονια μεχρι να βρουν το ενσυρματο δικτυο, άλλα θελαν 2-3 απανωτα restarts ή ενα κολπο με το τροφοδοτικο τους για να ανοιξουν.. κ ηταν φορτωμενα μονο με Firefox-Office 2000-Adobe Reader! Όλη την ωρα ερχονταν ο τεχνικος να τα φτιαχνει, ειχε σιχαθει τη ζωη του.. κατεληγα δηλ. αμα ειχα 1 ωρα κενο κ ηθελα να παω, να καθομουν 25 λεπτα.. Στον αντίποδα, στο αλλο τμημα της βιβλιοθηκης, στους μουσικους, η βιβλιοθηκη τους ειχε eMacs/Powermacs G4 συχνοτητας 700MHz-1,45GHz. άλλα με Panther, άλλα με Tiger. Άμα σου πω οτι δεν παρουσιαζαν κανενα προβλημα των Dell, κ δεν υπηρχε καν τεχνικος για αυτα, θα με πιστεψεις? Αν ημουν π.χ. προισταμενος στο νοσοκομειο που σου πα (παραδειγμα 1) θα χα παρει καινουργια κ φθηνα μηχανηματα που θα σηκωναν τα 7 κ θα χα απο κει κ περα ήσυχο το κεφαλι μου!
Nimrod7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Σε σχέση με το ψάξιμο για την [*]3D Modeling [*]High Definition Video Editing Μια και ασχολούμαστε με τα ίδια, το MacPro μου είναι μοντέλο 2006, 2x Dual Xeon 2,5Ghz, και το MacBook Pro είναι μοντέλο 2007. Για την ώρα δεν νιωθω ανάγκη να τα αντικαταστήσω, αποδίδουν πολύ καλά ακόμη και σε μεγάλες δουλείες (απο μνήμη βέβαια είναι τιγκαρισμένα) και δουλεύω σε αυτά Maya, 3Dstudio Max (boot camp), Nuke, Massive, Fusion, Final Cut, Color και After Effects. Έχω 3-4 PC για render nodes αλλά το MacPro σκοπεύω να το αντικαταστήσω το 2010 και το Macbook pro μάλλον 2011. Αρα για μένα μάλλον 4 χρόνια.
vag3d Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Μια και ασχολούμαστε με τα ίδια, το MacPro μου είναι μοντέλο 2006, 2x Dual Xeon 2,5Ghz, και το MacBook Pro είναι μοντέλο 2007. Για την ώρα δεν νιωθω ανάγκη να τα αντικαταστήσω, αποδίδουν πολύ καλά ακόμη και σε μεγάλες δουλείες (απο μνήμη βέβαια είναι τιγκαρισμένα) και δουλεύω σε αυτά Maya, 3Dstudio Max (boot camp), Nuke, Massive, Fusion, Final Cut, Color και After Effects. Έχω 3-4 PC για render nodes αλλά το MacPro σκοπεύω να το αντικαταστήσω το 2010 και το Macbook pro μάλλον 2011. Αρα για μένα μάλλον 4 χρόνια. Όταν λες τιγκαρισμένο εννοείς οτι έχεις βάλει μέσα 32GB Ram? :shock: Και σχετικά με το Final Cut μια ερώτηση. Με πόση μνήμη θα είμαι καλυμμένος για να επεξεργαστώ HD Video στο Final Cut? Αν πάρω MacBook Pro 13'' 2.53GHz θα με καλύψει για το Final Cut? Αν όχι για το 13αρι αν πάρω το MacBook Pro 15'' 2.66GHz ???
haHa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Αν πάρω MacBook Pro 13'' 2.53GHz θα με καλύψει για το Final Cut? Αν όχι για το 13αρι αν πάρω το MacBook Pro 15'' 2.66GHz ??? Ρε συ vag3d, αφου εισαι γνωστης του hardware, νομιζεις οτι μπορει να κανει αισθητη διαφορα ενας επεξεργαστης 2.66 σε σχεση με εναν 2.53 (που ζητημα να ειναι 5% πιο αργος)?? Αποκλειεται να σε καλυπτει ο 2.66 και να μην σε καλυπτει ο 2.53. Ή θα σε καλυπτουν και οι 2 ή κανενας απο τους 2, μιας και εχουν πολυ κοντινες επιδοσεις.
vag3d Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Ρε συ vag3d, αφου εισαι γνωστης του hardware, νομιζεις οτι μπορει να κανει αισθητη διαφορα ενας επεξεργαστης 2.66 σε σχεση με εναν 2.53 (που ζητημα να ειναι 5% πιο αργος)??Αποκλειεται να σε καλυπτει ο 2.66 και να μην σε καλυπτει ο 2.53. Ή θα σε καλυπτουν και οι 2 ή κανενας απο τους 2, μιας και εχουν πολυ κοντινες επιδοσεις. Δεν με απασχολεί τόσο η διαφορά στην ταχύτητα του επεξεργαστή. Όλα τα άλλα σκεφτόμουν εκτός απο τον επεξεργαστή. Δηλαδή τα δυο mbp που ανέφερα, φοράνε για παράδειγμα την ίδια Motherboard? Πωπω...!!! Πολύ με μπερδεύουν οι Mac...!!! Μοιάζουν με "μαύρα κουτιά" που δεν γνωρίζω καμία λεπτομέρεια για αυτά, εκτός απο το CPU και την κάρτα γραφικών...!!! Μετά είναι και η διαφορετικότητα σε επιδόσεις του Final Cut Pro σε σχέση με άλλα προγράμματα (*που ακούω δηλαδή διάφορα θετικά κατά καιρούς)...!!! Anyway....
ixthy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Τι σημασία έχει αν φοράνε την ίδια m/b;;; Δηλαδή άμα μάθεις τι θα αλλάξει πρακτικά; Εκτός αν δε θες τον Η/Υ για δουλειά, αλλά για να λες έχω ένα μηχάνημα που έχει 16απύρηνο cpu, 64 GB ram, 15 κάρτες nvidia....κτλ και στο τέλος... Αααα έχω και το τάδε mobo. Tο θέμα είναι ότι φοράνε αυτό που πρέπει και έχουν (νομίζω) τις ίδιες δυνατότητες για σύνδεση με εξωτερικές συσκευές. Συμπαθώ και γω το linux, αλλά ρε παίδες είναι και λίγο η μέρα με τη νύχτα με το leopard, χιονισμένο ή μη. Πήρα σήμερα το laptop μου στο πανεπιστήμιο και ευχαριστήθηκα δουλειά. Έκανα τα ίδια πράγματα 2 φορές γρηγορότερα. Vaged το θέμα είναι αν θες να δουλέψεις με τη φιλοσοφία του mac. Το ισχυρό όπλο της Apple είναι περισσότερο το software, παρά το hardware άλλο αν μερικές φορές.....
Delirium Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Το ισχυρό όπλο της Apple είναι περισσότερο το software Επομενως, αν χρειαζεσαι το software, βαλε το software να τελειωνει θετικα το πανηγυρι! Δε χρειαζεται να δωσεις 3.000-4.000 ευρω γι' αυτο Εκτος πια και σου περισσευουνε....
haHa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δεν με απασχολεί τόσο η διαφορά στην ταχύτητα του επεξεργαστή. Όλα τα άλλα σκεφτόμουν εκτός απο τον επεξεργαστή.Δηλαδή τα δυο mbp που ανέφερα, φοράνε για παράδειγμα την ίδια Motherboard? Φυσικα και δεν φορανε την ιδια mobo..(αλλα τι σχεση εχει?) Το mbp 13" φοραει μικροτερη για εξοικονομηση χωρου. Επισης το mbp15 εχει στη mobo και χωρο για την δευτερη καρτα γραφικων, την 9600.
mourlos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 συγνωμμη αλλα συγκρινεται custom pc (desktop)με MAcbook Pro (λαπτοπ);;; σας φαινεται λογικο;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.