deus Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 έχω ένα macbook pro 2.5 χρόνια ήδη και δεν βλέπω να αλλάζω για τουλάχιστον άλλα 1-2 χρόνια σίγουρα. Είναι το ίδιο αξιόπιστο όπως της πρώτη ημέρα που το άνοιξα(ίσως καλύτερα τώρα με leopard και μετα snow leopard.) έφαρμογές που χρησιμοποιώ photoshop, illustrator, aperture, final cut pro, after effects κλπ κλπ. με τα pc κάθε 1.5 χρόνο ήθελα αλλαγή και κάθε 6 μήνες format.
touloumelek Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 εγω παλι μιας και η χρηση που το κανω ειναι απλη δεν βλεπω να το αλλαζω μεχρι να τελειωσει απο μονο του το μηχανημα.και το πηρα και μεταχειρισμενο πριν απο 2 χρονια.τα mac απλα ειναι "σκυλια" και να σκεφτειτε οτι πριν το δοκιμασω , το εβριζα απιστευτα..
ixthy Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Το Starcraft 2 λογικά θα βγει και για Mac (το πρώτο είχε βγει). Σε κάθε περίπτωση, δε χρειάζεσαι PC για να κάνεις οτιδήποτε. Μπορείς να έχεις Windows. Ναι το ξέρω. Άλλωστε τα έχω εγκατεστημένα! Με την GPU όμως δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Δε νομίζω να φτάνει η 8600Μ GT 512MB.
vag3d Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 έχω ένα macbook pro 2.5 χρόνια ήδη και δεν βλέπω να αλλάζω για τουλάχιστον άλλα 1-2 χρόνια σίγουρα. Είναι το ίδιο αξιόπιστο όπως της πρώτη ημέρα που το άνοιξα(ίσως καλύτερα τώρα με leopard και μετα snow leopard.) έφαρμογές που χρησιμοποιώ photoshop, illustrator, aperture, final cut pro, after effects κλπ κλπ.με τα pc κάθε 1.5 χρόνο ήθελα αλλαγή και κάθε 6 μήνες format. Πολύ ενδιαφέρον κατάθεση εμπειρίας. Ποιό είναι ακριβώς το MBP σου? Ποιά τα χαρακτηριστικά του? (Οθόνη? 13,15,17? CPU?, VGA + VGA RAM (Shared ή Dedicated)? RAM? HDD?)
ntb118 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Εχω iMac απο το Πασχα του 08 full χρηση download photoshop και ακομα ουτε φορματ ουτε ανασυγκροτηση(εχω ξεχασει ηδη τι θα πει defragment) και παει σφαιρα ! επεισης εχω macbook αλουμινιο και το εχω για δικτυακες δουλειες εδω και μισο χρονο περιπου και παει και αυτο σφαιρα ! Δεν τα εχω κανει τιποτα απολυτως και για χρηση στο full. Δεν παθανε τιποτα και σε προτρεπω να παρεις οτι apple προοιον θες γιατι περασαν απο τα χερια μου 4 iPhone 2 mac mini οποτε νομιζω πως ξερω !
mentoras99 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Kαι μια συναφης ερωτηση: τι το κανετε το παλιο σας mac, οταν αγοραζετε καινουριο?
Palp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 με τα pc κάθε 1.5 χρόνο ήθελα αλλαγή και κάθε 6 μήνες format. Γιατί ήθελες αλλαγή στο pc κάθε 1.5 χρόνια; έλιωναν οι μνήμες ή έπεφτε ο χρονισμός του επεξεργαστή στο μισό κάθε 3 μήνες; Αν χρησιμοποιείς 2-3 συγκεκριμένα προγράμματα που τρέχουν στο σημερινό υπολογιστή σου, θα μπορείς να τα τρέχεις το ίδιο και μετά από 25 χρόνια στον ίδιο υπολογιστή. Η αναβάθμιση γίνεται ώστε να εκμεταλλευτείς την πρόοδο της τεχνολογίας (να τρέχεις πιο γρήγορα το πρόγραμμα σου πχ video editing/encoding), ή γιατί βγήκε νέο πρόγραμμα που δεν υποστηρίζει το hardware σου ή δεν τρέχει σε ικανοποιητικό επίπεδο (πχ παιχνίδια). Αυτό ισχύει και στα Mac και στα Windows - νομίζετε ότι όταν βγει το νέο Starcraft θα τρέχει μια χαρά στο Mac του 2006; Δεν διαφωνώ κάποιος να υποστηρίζει κάποιο λειτουργικό ή εταιρία. Πολλοί θεωρούν το MacOS πιο εύχρηστο από τα Windows, και τα MacPro/MBP/iMac κτλ πιο όμορφη κατασκευή. Αλλά μην κάνουμε γενικεύσεις του τύπου "κάθε 18 μέρες κάνω format στα windows" γιατί κατά 99% το πρόβλημα το δημιουργεί ο χρήστης κάνοντας περίεργες παρεμβάσεις και ενέργειες και όχι τα windows. Τέλος, όσον αφορά το θέμα τον extra προγραμμάτων που έρχονται δωρεάν με το MacOS, ας δούμε την τελευταία απόφαση της ΕΕ που σχεδόν απαγόρεψε να έχει MSIE τα Windows - φαντάσου να ήθελαν να βάλουν μαζί και έκδοση AV ή office.
vag3d Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Γιατί ήθελες αλλαγή στο pc κάθε 1.5 χρόνια; έλιωναν οι μνήμες ή έπεφτε ο χρονισμός του επεξεργαστή στο μισό κάθε 3 μήνες; Αν χρησιμοποιείς 2-3 συγκεκριμένα προγράμματα που τρέχουν στο σημερινό υπολογιστή σου, θα μπορείς να τα τρέχεις το ίδιο και μετά από 25 χρόνια στον ίδιο υπολογιστή. Η αναβάθμιση γίνεται ώστε να εκμεταλλευτείς την πρόοδο της τεχνολογίας (να τρέχεις πιο γρήγορα το πρόγραμμα σου πχ video editing/encoding), ή γιατί βγήκε νέο πρόγραμμα που δεν υποστηρίζει το hardware σου ή δεν τρέχει σε ικανοποιητικό επίπεδο (πχ παιχνίδια). Αυτό ισχύει και στα Mac και στα Windows - νομίζετε ότι όταν βγει το νέο Starcraft θα τρέχει μια χαρά στο Mac του 2006; Δεν διαφωνώ κάποιος να υποστηρίζει κάποιο λειτουργικό ή εταιρία. Πολλοί θεωρούν το MacOS πιο εύχρηστο από τα Windows, και τα MacPro/MBP/iMac κτλ πιο όμορφη κατασκευή. Αλλά μην κάνουμε γενικεύσεις του τύπου "κάθε 18 μέρες κάνω format στα windows" γιατί κατά 99% το πρόβλημα το δημιουργεί ο χρήστης κάνοντας περίεργες παρεμβάσεις και ενέργειες και όχι τα windows. Τέλος, όσον αφορά το θέμα τον extra προγραμμάτων που έρχονται δωρεάν με το MacOS, ας δούμε την τελευταία απόφαση της ΕΕ που σχεδόν απαγόρεψε να έχει MSIE τα Windows - φαντάσου να ήθελαν να βάλουν μαζί και έκδοση AV ή office. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω όσον αφορά το θέμα των Windows...!!! Είμαι 30 ετών και χρήστης Computer απο πολύ παλιά (εποχή Dos και με Computer εποχής 8086 και 8088 - με συχνότητες επεξεργαστή στα 4Mhz με πχ. 640kb RAM...., με κάρτες γραφικών όπως η "Hercules" και η CGA, και με ειδικά προγράμματα για HeadParking των HDD's που τότε ήταν της τάξεως των 1-20 MB περίπου) (μιλάμε για εποχές κοντά στο 1986 δηλαδή). Φαντάσου λοιπόν οτι έχω εμπειρία απο "τότε" εως "τώρα" σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα - αν εξαιρέσεις τα Windows Vista ("Windows Σβήστα" που τα λένε και αρκετοί) που απλώς έτυχε να τα δω σε κάνα-δυο Laptop φίλων και συνεργατών μου....!!! Πλέον μετά απο πραγματικά αμέτρητα Format και επανεγκαταστάσεις στο δικό μου Computer αλλά και σε Computer συμφοιτητών, φίλων, συγγενών, κλπ,...και με το πέρασμα των "αιώνων" η "εμπειρία μου" μου, μου λέει οτι τα Windows είναι σκέτη απελπισία σε πολλά πράγματα...!!! Θέλω να πιστεύω οτι με τα Windows 7 η κατάσταση θα ψιλο-βελτιωθεί, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι τα "κουσούρια των Windows" θα εξαλειφθούν...!!!! Θυμάμαι όμως σε εποχή 286 ή 486 SX (αν θυμάμαι καλά) ένας φίλος μου είχε πάρει IBM μηχάνημα με windows (της εποχής και πανάκριβο τότε, αλλά δεν θυμάμαι ποιό Version Windows φορούσε) και ήταν πολύ πιό Stable απο τα δικά μας μηχανήματα (απο όσο το είχα δοκιμάσει)...!!! Ήταν απο τα ποιό Stable μηχανήματα με Windows που είχα δει ποτέ στην ζωή μου...!!! Από εκεί και πέρα, αντιμετώπιζε και εκείνος τα κλασσικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Windows users...!!! Δεν είναι δηλαδή όλα "μαυρα"...αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που είναι σπαστικά και που μακροπρόθεσμα οδηγούν έναν έμπειρο χρήστη PC να αναζητήσει νέες λύσεις...!!!! Παράδειγμα στο PC μου με Windows XP, και χωρίς κανένα παιχνίδι εγκατεστημένο μέσα και με μόνο όσες εφαρμογές χρειάζομαι (δεν βάζω-βγάζω εφαρμογές και δεν πειραματίζομαι πλέον), εμένα έκανε 3 μήνες χρήσης χωρίς να μου παρουσιάσει το πρώτο πρόβλημα....!!! Απο εκεί και πέρα μέσα σε 3 μήνες χρήσης (απο το τελευταίο Format), έφτασε να κάνει 5 λεπτά και 30 Second για να boot-άρει και μετά το Defrag που του έκανα έπεσε στα 3 λεπτά και 30 Seconds...!!! Κάποια αγορασμένη εφαρμογή "Σκάει" (έτσι ξαφνικά χωρίς λόγο)...και γενικά...το σύστημα έχει αρχίσει σιγά σιγά να "Φθίνει"...!!! Κάποια στιγμή στο Μέλλον, το Format είναι αναπόφευκτο...!!! Και όταν θα συμβεί αυτό....θα πρέπει να κάτσω να τα περάσω όλα ένα-ενα απο την αρχή...και να τα ξανα-ρυθμίσω....ΠΑΛΙ...!!!! (αυτό το "ΠΑΛΙ" πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει...!!! Εχω κουραστεί πλέον....έχω κουραστεί πολύ...) Για να καταλάβεις, θα με εξέφραζαν τα μπλουζάκια για Nerds που κυκλοφορούσαν κάποια στιγμή στο Internet---> "No, I will NOT fix your Computer".....looollll......!!!! Το σκεφτόμουν να αγοράσω ή να φτιάξω ένα...!!! Αλλά πλέον λέω να αγοράσω ένα μπλουζάκι σαν το παρακάτω για να ησυχάσω... Αυτά με λίγα λόγια.... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:48 ---------- Βέβαια, εάν ακόμα και οι Mac δεν με ικανοποιήσουν....αναγκαστικά θα επιστρέψω στα παλιά γνώριμα και ζεστά t-shirts που αρέσουν σε όλους.... Τώρα είμαι σίγουρος οτι όλοι προσπαθείτε να διαβάσετε τι λέει το μπλουζάκι...!!! Σωστά? ε? Ε? ε? ε? χιχιχι ....
Palp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Ο βασικός λόγος που τα windows φαίνονται τόσο ασταθή είναι γιατί βασίζουν την σταθερότητά τους στα προγράμματα και οδηγούς τρίτων. Οπότε κάποιος παίρνει ένα νέο pc με κάρτα ήχουν creative και με φρέσκια εγκατάσταση αρχίζουν τα προβλήματα. Η apple έκανε το έξυπνο να ελέγχει το hardware βγάζοντας συνολικά 10 μοντέλα (με τα μισά να είναι απλά λίγο μεγαλύτερο επεξεργαστής ή μνήμη) και τα περισσότερα πιο κοινά προγράμματα και οι οδηγοί να είναι δικοί της. Είναι λίγο η λογική του "είναι πιο ασφαλή τα mac επειδή έχουν λιγότερα κενά ασφαλείας ή επειδή κανείς δεν ασχολείται μαζί τους;". Είναι πιο σταθερά τα mac επειδή ο πυρήνας είναι πιο σταθερός ή επειδή έχουν "κλειστή" λογική, και σε ένα αντίστοιχο επίπεδο πως θα ήταν τα windows. Δεν μιλάμε για εποχές 3.1 και win95 αλλά για για σήμερα και για winxp+. Σίγουρα τον χρήστη δεν τον νοιάζει γιατί υπάρχει πρόβλημα αλλά ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά από την εμπειρία μου τα τελευταία 14 χρόνια να φτιάχνω υπολογιστές άλλων, το 95% τον προβλημάτων (μην πω και παραπάνω) είναι πρόβλημα που δημιούργησαν οι χρήστες στο λειτουργικό. Αλλά για να μην εκτροχιάζουμε τη συζήτηση, και τα mac και τα window pc έχουν την ίδια λογική όσον αφορά την αναβάθμιση. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το λειτουργικό με τα default προγράμματά του, internet και office τότε δεν χρειάζεται να το αλλάξεις ποτέ. Άμα φέρεις να εκμετεταλευτείς τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας τότε εξαρτάται από το πορτοφόλι σου. Άμα θέλεις να παίζεις crysis στα 2560χ με 100fps και ότι νέο παιχνίδι βγαίνει στη 42" tv τότε χρειάζεται πιο συχνή αναβάθμιση ή αγορά νέου υπολογιστή. Δεν έχει κάποιο μηχάνημα ελάχιστη ή μέγιστη ζωή αλλά εξαρτάται από τη χρήση.
haHa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Ρε παιδια, τι το παλευουμε και τι συζηταμε.. Εστω οτι δεχθουμε οτι καποιοι κανουν χωρις ιδιαιτερο λογο format (ή αναγκαζονται απο δικη τους υπαιτιότητα) . Απο πουθενα ομως δεν προκυπτει οτι χρειαζεται αλλαγη το pc καθε 1.5 χρονο και αλλα τετοια φαιδρα που ακουγονται.. Eκτος αν θεωρει κανενας πως αυτο το συστημα(2 χρονια πισω φτιαγμενο οπως βλεπουμε απο το ποστ , με κοστος μονο 700€) με 4gb ram, quad cpu, θελει αλλαγη!! Αν αυτο το τετραπυρηνο συστημα 2 ετων θελει αλλαγη, τοτε τι χρειαζεται ο αργοτερος ολοκαινουριος iMac ? Και απο αυτο το συστημα 2 ετων , αλλα πχ και απο το συστημα 5 ετων του vag3d(που απλα εχει κανει μια αναβαθμιση της ταξης των 300€) φαινεται ξεκαθαρα οτι τα pc εχουν μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο. Δεν ειναι λιγο πραγμα να εχεις δωσει μολις 700€ πριν 2 χρονια και να εχεις ακομα ενα εξαιρετικο συστημα..
jtsc21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Ρε παιδια, τι το παλευουμε και τι συζηταμε..Εστω οτι δεχθουμε οτι καποιοι κανουν χωρις ιδιαιτερο λογο format (ή αναγκαζονται απο δικη τους υπαιτιότητα) . Απο πουθενα ομως δεν προκυπτει οτι χρειαζεται αλλαγη το pc καθε 1.5 χρονο και αλλα τετοια φαιδρα που ακουγονται.. Eκτος αν θεωρει κανενας πως αυτο το συστημα(2 χρονια πισω φτιαγμενο οπως βλεπουμε απο το ποστ , με κοστος μονο 700€) με 4gb ram, quad cpu, θελει αλλαγη!! Αν αυτο το τετραπυρηνο συστημα 2 ετων θελει αλλαγη, τοτε τι χρειαζεται ο αργοτερος ολοκαινουριος iMac? Και απο αυτο το συστημα 2 ετων , αλλα πχ και απο το συστημα 5 ετων του vag3d(που απλα εχει κανει μια αναβαθμιση της ταξης των 300€) φαινεται ξεκαθαρα οτι τα pc εχουν μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο. Δεν ειναι λιγο πραγμα να εχεις δωσει μολις 700€ πριν 2 χρονια και να εχεις ακομα ενα εξαιρετικο συστημα.. καταρχας το 99,9999% των κατοχων quad core δεν χρησιμοποιουν ολη την υπολογιστικη δυναμη... το ιδιο συμβαινει και με τη ram πχ βλεπεις τωρα συστηματα με 4,6 κλπ GB.. η σταθεροτητα και η αλλαγη εχει σχεση με πολλα πραγματα.οπως σωστα αναφερεται ενας σοβαρος τομεας ειναι η δημιουργια drivers που πολλες φορες ειναι "οτι ναναι".. οποτε δεν υπαρχει λογος να αλλαζεις τετοιο μηχανημα και ας ειναι 2+χρονων
vag3d Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2009 Βασικά για να αντιληφθούμε το "κάθε πότε" πρέπει να αλλάζουμε υπολογιστές γενικώς και θεωρώντας οτι το Hardware των Mac με το Hardware των PC είναι εφάμιλλο όσον αφορά τις αντιστοιχίες της ταχύτητας στα επιμέρους στοιχεία που τα απαρτίζουν (CPU, CPU Socket νέων αρχιτεκτονικών CPU, RAM, GPU, USB, SATA, PCIE, HDD Interface and Speed, Monitors, PSU) Άρα, ανα διαστήματα έχουμε διαφοροποιήσεις για παράδειγμα στα εξής: CPU / Cores / Socket Motherboard Chipset USB (1, 2, 3?..κλπ) Sata 1, 2, 3?...κλπ) HDD's (5.400rpm, 7.200rpm, 10.000rpm, SSD) HDD's Μεγαλύτερες χωρητικότητες RAM (DDR1, DDR2, DDR3, DDR4...κλπ) RAM Διαθέσιμα Slots για RAM PSU (200W, 300, 400, 1000, 1500W...κλπ) GPU (6600...GTX285, 295..κλπ) GPU Πρόσθετες τεχνολογίες σε Hardware επίπεδο όπως CUDA η παλιότερα Mpeg Encoders/Decoders Ενσωματωμένους στο Hardware. Ethernet Controllers WIFI Bluetooth κλπ...!!!! Και απο Software έχουμε για παράδειγμα: Νέα Video Codecs (απαιτούν μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ) Νέα πρότυπα ανάλυσης Video Νέα (περισσότερα) Mbps της ποιότητας του Video Νέα Flash Νέους Internet Browsers (συνήθως πιο μεγάλου "βάρους" απο τους προηγούμενους) Μετάβαση απο 32 σε 64bit που σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση μνήμης RAM απο τα προγράμματα OpenCL/Cuda Απαίτηση για μεγαλύτερες διαμεταγωγές δεδομένων στο σύστημα (πχ. φαντάζεστε να είχαμε δίσκους ταχύτητας διαμεταγωγής δεδομένων της τάξεως των HDD των 256MB του παρελθόντος αλλά με 2 TB χωρητικότητα και να είχαμε μία σύνδεση στο ίντερνετ "εώς 24ΜBPS???? Και μόνο Format να κάναμε στον δίσκο θα έπαιρνε ίσως μέρες....που να κάτσουμε να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα που θα κατέβαιναν απο το ίντερνετ "σαν τρελά".....???? Συνεπώς ανά χρονική περίοδο υπάρχουν στιγμές που ενώ το σύστημά μας, "την κάνει την δουλειά του", ....πάραυτα "δεν πάει άλλο"....!!!! Και έτσι αγοράζουμε ένα νέο σύστημα...!!!! Για τα PC, χωρίς αναβάθμιση "ο μέσος χρόνος ζωής" κρίνω οτι είναι 2-3 χρόνια το πολύ, προκειμένου να είσαι "αρκετά γρήγορος" για την εποχή. (παράδειγμα "όταν βγήκε το Flash Video", είχαμε μηχανήματα που έκαναν την δουλειά τους, αλλά "έπρεπε" να αναβαθμιστούμε για να έχουμε την "δύναμη" να τα δούμε χωρίς να σπάει το βίντεο ή να περιμένουμε 10 ώρες να κατέβει λόγω ίντερνετ κλπ)... Ναι στους Mac είναι και το Software που βοηθάει(που το φτιάχνει η ίδια η apple), αλλά ποιός σταματάει την τεχνολογία? Πάλι θα βγεί κάτι καινούριο που κάποια στιγμή αναγκαστικά θα το χρησιμοποιήσει κάποιος...!!! Πχ. το USB...!!! Ή το CD Rom ή το DVD....!!! Οκ, ο άλλος μπορεί να έχει τον Hyperthreating CPU στο computer του και να γράφει κείμενα μόνο,...αλλά κάποια στιγμή όταν θα έχουν (λέμε τώρα) όλοι Blueray και θα πάει σε ένα πάρτυ (λέμε τώρα) και θα τραβήξει ο φίλος του με την HD Camcorder του το Video....και θα του το αντιγράψει στον σκληρό δίσκο (γιατί τα Blueray δισκάκια είναι ακόμη πανάκριβα) και θα πάει να το δει στο Computer του (ναι αυτό που του κάνει την δουλειά του και καλά)...πολύ απλά δεν θα μπορεί...!!! Θα πάει εξαιρετικά "σπαστά" και θα αναγκαστεί να πάρει μία κάρτα γραφικών με υποστήριξη σε Hardware επίπεδο (τουλάχιστον) Decoding H.264 για να το δει ή/και καινούριο CPU (Και πολύ πιθανώς και Motherboard, κλπ ..κλπ)......!!!!! Αρα? Τι θα γίνει δηλαδή? Δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξει? Οκ θα μπορούσε και να μείνει με το ίδιο μηχάνημα...αλλά κάποια στιγμή θα πει "δεν πάει άλλο"....και θα πάρει νέο...!!!! Κάθε πότε όμως? Πρακτικά. Οχι θεωρητικά...!!! Αυτό είναι το θέμα μας....!!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Ρε παιδια, τι το παλευουμε και τι συζηταμε..Εστω οτι δεχθουμε οτι καποιοι κανουν χωρις ιδιαιτερο λογο format (ή αναγκαζονται απο δικη τους υπαιτιότητα) . Οι άνθρωποι πιστεύουν αυτό που βλέπουν γύρω τους. Όταν βλέπεις ανθρώπους με PC 2 χρόνων να έχουν προβλήματα (γιατί δεν ξέρουν ότι το πρόβλημα τους είναι ότι δεν έχουν κάνει φορμάτ ή δεν έχουν την τεχνογνωσία, την όρεξη και τον χρόνο να κάνουν φορμάτ) και ανθρώπους με Mac 4 χρόνων να συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά, τότε το παλεύεις και το συζητάς. Γιατί ο άλλος αυτό θέλει να αποφύγει. Το φορμάτ. Δεν τον ενδιαφέρει αν σε 2 χρόνια θα έχει καλύτερες επιδόσεις με ένα φορμάτ. Δε θα το κάνει. Δεν ασχολείται με τον Η/Υ του όσο εγώ, εσύ ή κάποιοι τρίτοι ενδεχομένως. Λες και ζεις σε άλλο κόσμο κάνεις ώρες ώρες.
darklordvader77 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Αν χρησιμοποιείς 2-3 συγκεκριμένα προγράμματα που τρέχουν στο σημερινό υπολογιστή σου, θα μπορείς να τα τρέχεις το ίδιο και μετά από 25 χρόνια στον ίδιο υπολογιστή. Ναι, ποιος θα κατσει με ενα προγραμμα που χρησιμοποιει, π.χ. Firefox στην εκδοση 1,5 για 25 χρονια?? Όταν τον ειχα πρωτοβαλει ειχα 512ΜΒ Ram, τωρα με ειμαι με 2GB.. ΟΛΑ τα προγραμματα γινονται πιο απαιτητικα σε μνημη/χαρακτηριστικα καθως εξελισσονται αυτα, κ οι τεχνολογιες που παρεχουν/αξιοποιουν. ειναι ευνοητο πιστευω το παραδειγμα μου, κ αληθινο, διοτι οποτε κατεβαινω Αθηνα κ δεν εχω παρει το Laptop κ κατσω στον Pentium 4 του αδερφου μου, ε θα μου σπασουν τα νευρα! μεχρι να ανοιξει αυτο,μεχρι να ανοιξει εκεινο,Startup Items, Antivirus, α περιμενε πρεπει λεει τωρα να καθαρισει την Registry,mesenger περιμενε να κανει Log In να βγαλει κ καμια διαφημιση, εβαλε χωρις να με ρωτησει κ το Office 2007 κ φτιαχνω 3 φραπεδες μεχρι να ανοιξει ενα εγγραφο κ.ο.κ. Με αλλα λογια, θελει ή Format (προσωρινη κ επωδυνη λυση) ή αναβαθμιση/καινουργιο. Το ιδιο συμβαίνει κ στα Mac μου, αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο: π.χ. εκανα προσφατα Dual boot Tiger/OS 9.2.2 για να μπαινω καμια φορα στο Internet κ να διαβαζω σαν ανθρωπος, κ οχι με τον Internet Explorer 5 ή καποιον αλλο Legacy Browser που μπορει να μου παρεχει το λειτουργικο. Απο Ram βεβαια, ειχαν απ τη μαμα τους μπολικη! (2GB o PowerMac G4, κ 640ΜΒ o eMac, παραπανω απο αρκετες κ οι 2 για να τρεχουν σωστα κ γρηγορα τα λειτουργικα τους συστηματα)
haHa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Οι άνθρωποι πιστεύουν αυτό που βλέπουν γύρω τους. Όταν βλέπεις ανθρώπους με PC 2 χρόνων να έχουν προβλήματα (γιατί δεν ξέρουν ότι το πρόβλημα τους είναι ότι δεν έχουν κάνει φορμάτ ή δεν έχουν την τεχνογνωσία, την όρεξη και τον χρόνο να κάνουν φορμάτ) και ανθρώπους με Mac 4 χρόνων να συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά, τότε το παλεύεις και το συζητάς. Γιατί ο άλλος αυτό θέλει να αποφύγει. Το φορμάτ. Δεν τον ενδιαφέρει αν σε 2 χρόνια θα έχει καλύτερες επιδόσεις με ένα φορμάτ. Δε θα το κάνει. Δεν ασχολείται με τον Η/Υ του όσο εγώ, εσύ ή κάποιοι τρίτοι ενδεχομένως. Λες και ζεις σε άλλο κόσμο κάνεις ώρες ώρες. Τι δεν καταλαβες απο αυτα που ειπα? Εγραψα χαρακτηριστικα πως για χαρην της συζητησης ας δεχθουμε οτι ειναι απαραιτητο το φορματ και το κανει.. Με αυτο σαν δεδομενο(οτι καποιος κανει φορματ) , ποια ειναι η αντοχη στο χρονο ενος pc μηχανηματος και ποια ενος mac? Την απαντηση μας την δινει το 5 ετων συστημα του vag3d που ειναι τετραπυρηνο(χαρη σε μια αναβαθμιση κοστους μολις 300€) και αυτο το 2 ετων συστημα με quad cpu και 4GB ram που κοστισε τοτε μονο 700€. Και ολα αυτα επειδη ακουσαμε διαφορα φαιδρα οτι χρειαζεται φορματ καθε 6 μηνες και φυσικα και αλλαγη καθε 1.5 χρονο. Αν λοιπον για χαρην της συζητησης δεχθουμε οτι γινεται φορματ, τοτε δεν προκυπτει απο πουθενα οτι χρειαζεται αλλαγη καθε 1.5 ή 2 χρονια. Η αντοχη στο χρονο των pc ειναι μεγαλυτερη , οπως ειδαμε χαρακτηριστικα με τα 2 αυτα πραγματικα παραδειγματα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:54 ---------- Βασικά για να αντιληφθούμε το "κάθε πότε" πρέπει να αλλάζουμε υπολογιστές γενικώς και θεωρώντας οτι το Hardware των Mac με το Hardware των PC είναι εφάμιλλο όσον αφορά τις αντιστοιχίες της ταχύτητας στα επιμέρους στοιχεία που τα απαρτίζουν (CPU, CPU Socket νέων αρχιτεκτονικών CPU, RAM, GPU, USB, SATA, PCIE, HDD Interface and Speed, Monitors, PSU) Δεν ειναι ακριβως εφαμιλλο το hardware,παρα μονο στους φορητους.. Γιατι στα desktop ειναι αρκετα διαφορετικα τα πραγματα. Επισης δεν πρεπει να ξεχναμε και τον παραγοντα κοστος οπως και την ευκολια αναβαθμισης.. Σκεψου οτι με 700 ευρω επαιρνες πριν 2 χρονια quad core συστημα με 4gb ram. Αυτο ουτε τωρα δεν μπορεις να το βρεις σε mac. Ή σκεψου οτι εσυ εχεις ενα συστημα 5 ετων που ειναι τετραπυρηνο εχοντας δωσει μολις 300€ για αναβαθμιση. Αυτο δεν θα γινοταν με mac. Αν ειχες δωσει πριν 5 χρονια τα ιδια λεφτα που εδωσες για το pc σου(+ το κοστος της αναβαθμισης) και ειχες παρει mac, τωρα θα ειχες ξεμεινει με κανα μονοπυρηνο powerpc g5, μπορει και g4 αντι για τον ταχυτατο quad core 2 duo που εχεις. Για να κανεις τις εργασιες που κανεις τωρα (photoshop,video editing, 3d modeling) θα ηθελες τον τετραπλασιο χρονο και μπορει καν να μην ανταπεξερχοταν. Ουτε καν ενα hd 1080p video δεν θα μπορουσες να δεις. Φαινεται ξεκαθαρα πως το pc που διαλεξες υπερεχει σε αντοχη στο χρονο,επιδοσεις σε σχεση με εναν mac. Σε αντιθεση περιπτωση θα επρεπε εδω και καιρο να ειχες διαθεση αρκετα χρηματα για αγορα καινουριου mac που και παλι δεν θα εφθανε τις επιδοσεις του pc των 5 ετων(με την μικρη αναβαθμιση) που εχεις. Αρα? Τι θα γίνει δηλαδή? Δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξει? Οκ θα μπορούσε και να μείνει με το ίδιο μηχάνημα...αλλά κάποια στιγμή θα πει "δεν πάει άλλο"....και θα πάρει νέο...!!!! Κάθε πότε όμως? Πρακτικά. Οχι θεωρητικά...!!! Αυτό είναι το θέμα μας....!!!! Σωστα τα λες! Σκεψου λοιπον πρακτικα (στην πραξη με απτα παραδειγματα και οχι θεωρητικα) εχοντας στο νου σου το 5 ετων quad core συστημα σου σε σχεση με ενα 5 ετων μονοπυρηνο powerpc mac και αυτο το 2 ετων συστημα των 700€ με quad core και 4gb ram και ενα αντιστοιχου κοστους mac εκεινης της εποχης . (που ουτε τα τωρινα δεν το φθανουν σε αντοχη στο χρονο και επιδοσεις).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.