Προς το περιεχόμενο

Κάθε πόσο παίρνετε νέο Mac?

vag3d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
To Macbook των 3 και κάτι χρόνων μου πάει σφαίρα και τρέχει τα πάντα. Νομίζω έχει χαλαρά δύο χρόνια ακόμα που δε θα υστερεί ιδιαίτερα σε σχέση με νέα μηχανήματα.

+1000:devil:

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν το θες για brute cpu και gpu force πήγαινε σε mac pro αν θες Apple. Τότε όμως καλύτερα συμφέρει ένα custom pc με την προϋπόθεση ότι αυτός που θα στο συναρμολογήσει θα κάνει καλή δουλειά και δε θα εμφανίζονται ασυμβατότητες και screens of death λόγω hardware. Βάλε linux ή windows ανάλογα με το τι πρόγραμμα θες να τρέξεις και κάνε τη δουλειά σου. Αλλά ένα τέτοιο μηχάνημα είναι καλό μόνο για κάποιον επαγγελματία μηχανικό ή γραφίστα ας πούμε που χρειάζεται ένα rendering να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί τον περιμένει και η επόμενη δουλειά, και με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιεί το μηχάνημά του αποκλειστικά κι μόνο για αυτό το σκοπό, δηλαδή τρέχει μόνο τα προγραμματάκια που κάνουν τη δουλειά του και δεν αρχίζει τα πειράματα! Εκεί θες brute force για μια συγκεκριμένη δουλειά. Αν λοιπόν θες κάτι τέτοιο τα pc που ΔΕ φτιάχνει η Apple υπερτερούν. Το κακό με ένα mac pro ας πούμε είναι ότι αν σε 6 μήνες θες να φορέσεις τη νέα cpu που βγάζει 20% παραπάνω horse power, στο mac pro δε θα μπορέσεις να αλλάξεις απλώς τη cpu σου με την καινούργια! Σε custom pc θα μπορείς.

Αν όμως θες μεγάλη ευελιξία και υπολογιστική ισχύ και κάνεις καθημερινή χρήση σε ό,τι σου κατέβει, ενώ ταυτόχρονα κάνεις και ένα rendering στο background που δε σε νοιάζει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, εγώ θα πήγαινα σε Apple Mac pro γιατί απλά δεν μπορώ πια να δουλέψω με τα άλλα λειτουργικά. Μου σπάνε τα νεύρα ας πούμε οι υπολογιστές του πανεπιστημίου με xp και linux. Όμως πάντα θα έχεις το μειονέκτημα ότι σε hardware επίπεδο δε θα έχεις ποτέ την ευελιξία που έχει μια ανοιχτή πλατφόρμα! Ελπίζω να βοήθησα!

Δημοσ.
Το κακό με ένα mac pro ας πούμε είναι ότι αν σε 6 μήνες θες να φορέσεις τη νέα cpu που βγάζει 20% παραπάνω horse power, στο mac pro δε θα μπορέσεις να αλλάξεις απλώς τη cpu σου με την καινούργια! Σε custom pc θα μπορείς.

Υπάρχουν άτομα που έχουν βάλει και σε '09 quad mac pro 3.33GHz Xeon

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=780300

Και σε custom pc σχετικό είναι αυτό που λές, μπορεί να βάλει νέα CPU εφόσον την υποστηρίζει η motherboard και το socket.

Δημοσ.

Μια άλλη ιδέα είναι να έχεις ένα φθηνό Mac για να δουλεύεις στο περιβάλλον του και μετά να μεταφέρεις τα αρχεία σε ένα τέρας pc για να σου βγάλει τη χαμαλοδουλειά!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:46 ----------

Και σε custom pc σχετικό είναι αυτό που λές, μπορεί να βάλει νέα CPU εφόσον την υποστηρίζει η motherboard και το socket.

Έχεις δίκιο, αλλά όπως και να το κάνουμε η Apple είναι λίγο κουλή σε θέματα hardware! Πάντως ειλικρινά δεν το ήξερα αυτό που λες για το Mac pro. Motherboard όμως μπορείς να του αλλάξεις; Διότι στα υπόλοιπα pc γίνεται.

Δημοσ.
Μια άλλη ιδέα είναι να έχεις ένα φθηνό Mac για να δουλεύεις στο περιβάλλον του και μετά να μεταφέρεις τα αρχεία σε ένα τέρας pc για να σου βγάλει τη χαμαλοδουλειά!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:46 ----------

Έχεις δίκιο, αλλά όπως και να το κάνουμε η Apple είναι λίγο κουλή σε θέματα hardware! Πάντως ειλικρινά δεν το ήξερα αυτό που λες για το Mac pro. Motherboard όμως μπορείς να του αλλάξεις; Διότι στα υπόλοιπα pc γίνεται.

Χλωμό το κόβω να γίνεται. Ο κάθε Mac Pro θεωρείται ένα "Fixed μηχάνημα".

Πιο λογικό βρίσκω να μπορεί κάποιος να "αναβαθμιστεί" με νέο επεξεργαστή "επίσημα" από την Apple, παρά να αλλάξει Motherboard.

Είναι και μέσα στις σκέψεις μου η αγορά πχ. ενός MBP για κάθε μέρα και η χρήση ενός PC για Horse Power, αλλά έχω συλλέξει και κάποιες απόψεις που λένε οτι δεν έχουν έτσι τα πράγματα (πρακτικά). Οτι δηλαδή PC με πχ. 6GB Ram και δυνατότερη κάρτα γραφικών έτρωγε τρελή ήτα απο Mac με 2 GB Ram και λιγότερο ισχυρή VGA σε επεξεργασία Video και αυτό λόγω "καλού δεσίματος" των επιμέρους Hardware στην apple έτσι ώστε να μην "μπουκώνει το σύστημα"(με λίγα λόγια) - αλλά φαντάζομαι και του Software της apple.

Αν όμως πάρω ένα MBP θα έχω ξοδέψει ήδη αρκετά λεφτά για την αγορά του, και έτσι θα αναγκαστώ καθυστερήσω αρκετά την αγορά ενός Mac Pro (ενώ με λίγα λεφτά παραπάνω, τουλάχιστον παίρνω τον Mac Pro απευθίας), αλλά αγοράζοντας και κατευθίαν Mac Pro ξοδεύω στο σύνολο και λιγότερα λεφτά...!!!

Εγώ εξακολουθώ να είμαι μπερδεμένος, αν και σιγά-σιγά αρχίζει να φαίνεται "φώς στο τούνελ" απο οτι καταλαβαίνω...!!! :-)

Πάντως και μόνο που υπάρχει μεταπωλητική αξία στους Mac, δίνει ένα αβαντάζ ισοστάθμισης στο υψηλό κόστος απόκτησής τους.

Μπορεί δηλαδή να συμφέρει πιό πολύ να κάνεις κάθε 2 χρόνια νέα αγορά - πουλώντας το παλιό παρά να το κρατάς για χρόνια...(πρέπει να το ψάξω και να το υπολογίσω αυτό για να μπορώ να μιλήσω με σιγουριά).

Δημοσ.

Το μονο κακο ειναι οτι χανεται η εγγυηση σε apple μηχανημα σε αντιθεση με το pc.

Δημοσ.

Πάντως και μόνο που υπάρχει μεταπωλητική αξία στους Mac, δίνει ένα αβαντάζ ισοστάθμισης στο υψηλό κόστος απόκτησής τους.

Κατ' αρχην, ειναι μεγα λαθος -κατα την αποψη μου, εστω!-

να μπαινεις σε τετοιες "λογικες", με το καλημερα μαλιστα :eek:

Κατα 2ον, η ιδια η πραξη ειναι εντελως διαφορετικη απο τη <θεωρια>:

Μηχανηματα του 2006-2007 (π.χ. Imac) σημερα ξεκινανε @ 450 ευρω...

Η ενας G5 dual των 2.500 ευρω @ 2004, μολις 2 χρονια μετα δινοταν

@ 1000 ευρω. Υπολογιζε δηλαδη τιμη μεταπωλησης κατω του 50 % :shifty:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:58 ----------

Δηλαδή ένας Mac Pro δυο ετών, αρχικής αξίας 2.500 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ), πόσο μπορεί να πιάνει ως μεταχειρισμένος?

Εχω ηδη απαντησει: μη περιμενεις καλυτερο απο (maximum) 50% :fear:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:00 ----------

Και φαντάζομαι μόνο μέσω ebay θα μπορούσαμε να το πουλήσουμε εύκολα, σωστά?

Λογω βαρους + ογκου, ειναι πρακτικα πολυ δυσκολο να σταλθει

εκτος Ελλαδας - και ασυμφορο, τελικα, για τον αγοραστη του :cry:

---------------------------

Χρειαζεται αραγε σχολιασμο, το γεγονος οτι ακομη και σε μηχανημα...

των 2.654.62 Euros + 19% φπα, ητοι μολις 3.158.99 Euros

http://store.rainbow.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/3/wo/TWK74PCnCN4Un2t4jtEUdM/0.0.7.10.13.0.36?36,78

βαζουν ως καρτα γραφικων (sic!) την NVIDIA GeForce GT120

Απλα ΕΛΕΟΣ ρε Apple... Ε-Λ-Ε-Ο-Σ...

Δημοσ.

Μεγαλυτερη τσιπια @ +3.000 euros (!) εχετε δει? :shock:

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1016502/nvidia-sticks-names-old-cards

the Geforce GT 120 is a die-shrunk Geforce 9500 GT

:cry:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:33 ----------

Επειδη φανταζομαι ΔΕ θα θελεις να μεινεις,

με τη φο-βε-ρη [ :lol: ] rebranded 9500 GT:

http://web.me.com/jacobcroft/4870Flash/4870Flash.html

Δημοσ.

Vag3d αυτό που λες ότι ένα mac με υποδεέστερο hardware ξεπερνούσε αντίστοιχο pc δε νομίζω ότι ισχύει. Εντάξει τα Apple είναι καλά μηχανήματα, αλλά δεν είναι και μαγικά! Πάντως εγώ πιστεύω ότι τα windows είναι καλύτερα στα games. Από κει και μετά δεν ξέρω για rendering κτλ, αλλά πιστεύω ότι και τα windows μια χαρά τα πάνε στα multimedia και μέχρι τώρα μάλλον καλύτερα. Άλλος είναι ο λόγος που αγοράζει κάποιος mac και αυτός είναι η αίσθηση που σου δίνει όταν δουλεύεις μαζί του! Ένα pc μια χαρά τέρας μπορεί να γίνει και πολύ φθηνότερα από ένα mac pro! Βέβαια προσωπικά προτιμώ το mac pro, αλλά αυτό είναι απλώς προσωπική προτίμηση που δε βασίζεται σε κάποια λογική, αν και υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα που μου αρέσουν σε ένα pro και γι'αυτό θα το αγόραζα.

Δημοσ.
Vag3d αυτό που λες ότι ένα mac με υποδεέστερο hardware ξεπερνούσε αντίστοιχο pc δε νομίζω ότι ισχύει. Εντάξει τα Apple είναι καλά μηχανήματα, αλλά δεν είναι και μαγικά! Πάντως εγώ πιστεύω ότι τα windows είναι καλύτερα στα games. Από κει και μετά δεν ξέρω για rendering κτλ, αλλά πιστεύω ότι και τα windows μια χαρά τα πάνε στα multimedia και μέχρι τώρα μάλλον καλύτερα. Άλλος είναι ο λόγος που αγοράζει κάποιος mac και αυτός είναι η αίσθηση που σου δίνει όταν δουλεύεις μαζί του! Ένα pc μια χαρά τέρας μπορεί να γίνει και πολύ φθηνότερα από ένα mac pro! Βέβαια προσωπικά προτιμώ το mac pro, αλλά αυτό είναι απλώς προσωπική προτίμηση που δε βασίζεται σε κάποια λογική, αν και υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα που μου αρέσουν σε ένα pro και γι'αυτό θα το αγόραζα.

Πίστεψέ με, δεν πιστεύω σε "μαγικά"...!!! Σε καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.

Περιμένω από το παιδί που το ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δες το παρακάτω Thread για να καταλάβεις...

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=334913

Υποθέτω οτι η σύγκριση ήταν για πχ. Premiere/Windows με Final Cut Pro/Mac or something....αλλά περιμένω λεπτομέρειες απο το παιδί που το ανέφερε... (αμα διαβάσεις το Thread θα καταλάβεις τι ήθελα να πω).

Δημοσ.

Το μονο κερδος που θα μπορουσα να δω, αναφερεται στο κομματι της "σταθεροτητας",

αλλα παντα σε συνδιασμο με παλιοτερα μηχανηματα => pc προ του 2006 (μονοπυρηνα)

Μικρο παραδειγμα: εχει στηθει ολοκληρο τευχος περιοδικου σε eMac 700MHz G4,

στο κλεισιμο του => μετατροπη σε μεγαλα (dvd γεμιζαμε) αρχεια <αγκομαχουσε>

αλλα δεν κολλησε. Αντικειμενικα πολυ δυνατοτερο PC, δυστυχως <μπουκωνε>.. :fear:

Με την ελευση 2πυρηνων (ξεκινωντας απο Amd > socket 939),

η "κατασταση σταθεροτητας", αποκατασταθηκε και για τα pc.

Δημοσ.

Χμμμ πολύ ωραίο thread! Πάντως τώρα πρέπει να με νοιώθεις και συ. Πρώτον διαφωνώ που λες ότι τα mac είναι πιο ακριβά. Είναι, αλλά λίγο! Και αυτό στην Ελλάδα λόγω της πιασοκώλας rainbow! Για πάνε USA! Για έλα UK που είμαι εγώ τώρα! Ειδικά USA αλλάζουν τα mac σαν τα πουκάμισα επειδή έτσι γουστάρουν! Αλλά ακόμα κι έτσι, αν την ψάξεις καλά θα καταλάβεις ότι σε βάθος χρόνου τα mac τελικά είναι πιο φθηνά από τα pc! Ίσως τώρα προκαλώ θύελα αντιδράσεων, αλλά δεν έχω ούτε όρεξη, ούτε χρόνο να αντιπαρατεθώ με κανέναν. Το μόνο που θα πω είναι ότι αγόρασα Snow Leopard full (κι ας έχω το παλιό Leopard), με iLife09 και iWork09 με 122 λίρες αγγλίας σε ένα πακέτο. Πόσο έχει αυτό σε ευρώ; Σου φαίνεται ακριβό;

Είδες τι έκανε τελικά ο φίλος στο thread με το maya? Έκανε ό,τι του πα, δηλαδή έβαλε ένα Leopard σε εξωτερικό έβαλε το maya εκεί και τέλος! Φυσικά και δε χρειαζόταν να κάνει κανενός είδους downgrade ή format και να χάσει μέρες ολόκληρες από τη δουλειά του! ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΕΛΙΞΙΑ; Για κάνε το ίδιο και στα windows να δούμε θα μπορέσεις; Κι αν τα καταφέρεις τελικά ξέρεις πόσες ώρες ή και μέρες θα έχεις χαλάσει;

Τα εργαλεία που σου παρέχει το ίδιο το mac είναι φοβερά. Κάνε ας πούμε partition ΣΕ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΛΗΡΟ με το disk utility του mac os και θα δεις ότι ΔΕ ΣΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Σίγουρα δεν είναι partition magic, αλλά το disk utility κάνει και πλήρες bootable αντίγραφο του σκληρού σου (δε μιλάμε για image... το κάνει απ'ευθείας!!!!) φτιάχνει και images, κάνει και συντήρηση.... Δηλαδή είναι και scandisk και partioner και φτιάχνει images και κάνει και πλήρεις λειτουργικούς κλώνους και δεν ξέρω και τι άλλο! Πόσα προγράμματα πρέπει να έχεις σε pc για να κάνεις όλα αυτά που στο mac σου παρέχονται δωρεάν με ένα πρόγραμμα;

Time machine που αλλού θα βρεις; Επίσης δωρεάν!

Είναι και άλλα! Ξέρεις τι είναι το folder actions ας πούμε;

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να τρέξεις και windows νομιμότατα! Ποιος το πληρώνει όμως αυτό το υπερτιμημένο λειτουργικό!

Δε θέλω να πω άλλα, νομίζω κατάλαβες. Το μόνο κακό που έχουν τα mac είναι ότι άμα τα συνηθίσεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ GUI ΤΟΥΣ. Άντε λίγο στα windows άμα βρεις κάνα custom spaces και expose και κάνα custom dock που μιμούνται, αλλά όχι και πλήρως το mac να πεις ότι την παλεύεις. Απλώς αυτά στο mac ήδη υπάρχουν στο λειτουργικό σου και είναι καλύτερα από οποιαδήποτε απομίμιση. Αλλά είναι ΚΑΙ ΑΛΛΑ που είναι δύσκολο να εξηγήσω γράφοντας, ή ακόμη και ν τα θυμάμαι! Έχω και λίγο χρόνο, πρέπει να λύσω και κάτι ασκήσεις!!! Οπότε sorry, περισσότερα την επόμενη φορά.

Όμως θέλω να καταλάβεις... μη βάζεις ψευτοδιλλήματα! Έχω ένα macbook pro εδώ και ενάμιση χρόνο! Το έχω σκίσει και δεν καταλαβαίνει! Σπίτι είχα 2 desktop pc και ούτε που τα άγγιζα!!! Τι να λέμε τώρα! Αυτό το laptop θα το κρατήσω μέχρι να φύγουν όλα του τα κουμπιά και να μην έχει κουμπιά να πατήσω και δε με νοιάζει τι βγαίνει! Ίσως πάρω κάτι καινούργιο, ίσως και pc μόνο και μόνο για να παίξω το νεό starcraft 2 όποτε βγει! Αλλά το mbp θα παραμείνει ο βασικός μου υπολογιστής δουλειάς και μελέτης για πάαααρα πολλά χρόνια!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:24 ----------

Κάτι τελευταίο! 1,5 χρόνο που είμαι mac user βλέπω ακόμα πράγματα που με αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και αισθάνομαι τυχερός που ακόμα ανακαλύπτω πράγματα!

Δημοσ.

Το Starcraft 2 λογικά θα βγει και για Mac (το πρώτο είχε βγει). Σε κάθε περίπτωση, δε χρειάζεσαι PC για να κάνεις οτιδήποτε. Μπορείς να έχεις Windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...