Προς το περιεχόμενο

τι εχει πατηθει και δεν αποθηκευει τις εντολες στο Command Prompt ?

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι εχει πατηθει και μετα το restart δεν αποθηκευει τις εντολες που εχω δωσει στο Command Prompt ? σε win vista (αν και δεν νομιζω οτι εχει σημασια)

Δημοσ.

Τίποτα. Αυτή είναι η normal συμπεριφορά. Δεν υπάρχει persistent αποθήκευση κάπου του ιστορικού εντολών που δίνονται στο Command Prompt, όπως σε shells άλλων Λ/Σ. Δεν παίζει μάλιστα ρόλο το restart, αρκεί να τερματίσεις τη συγκεκριμένη διεργασία cmd.exe και να ανοίξεις νέα: Θα δεις ότι έχει χαθεί το ιστορικό.

Θυμάσαι να ισχύει κάτι διαφορετικό; Ή μήπως χρησιμοποιείς και κάποιο άλλο Λ/Σ, π.χ. Linux όπου θυμάσαι να ισχύει και το πήρες ως δεδομένο και για το cmd των Windows... ;

Δημοσ.

έτσι όπως ρωτάει, εγώ καταλαβαίνω οτι δεν έχει ιστορικό στα πλαίσια ενός command prompt session.

δεξι κλικ στο command window -> properties -> options tab

αν έχεις Buffer size = 1, αυτό φταίει. ουσιαστικα εχει απενεργοποιηθεί το ιστορικό. βάλε 50-999 να γιάνει.

αν όχι... το ξαναβλέπουμε.

Δημοσ.
έτσι όπως ρωτάει, εγώ καταλαβαίνω οτι δεν έχει ιστορικό στα πλαίσια ενός command prompt session.

εννοω οτι εαν ανοιξω το command prompt και στο παρελθον εχω γραψει cmd για παραδειγμα, τοτε αυτο θα το εχει κρατησει σε καποιο μνημη.

και οχι μονο αυτο αλλα ειναι και καποια φορουμ τα οποια ενω μπαινω καθε μερα μολις κανω ενα restart δεν θυματε τους κωδικους (οχι σε ολα τα φορουμ)

ενω πριν απο 1-2 εβδομαδες δεν ξεχναγε "τιποτα"

Δημοσ.

σημ: το Start / Run ... των Windows ("Έναρξη / Εκτέλεση ..." στα win.gr), δεν λέγεται Command Prompt *

για αυτο το θέμα δες

option "Store and display a list of recently opened programs" enabled in Start menu properties

4971d1235309927t-run-commands-remembered-capture.png

* Command Prompt ειναι η γραμμή εντολών που ανοίγει αν δώσεις cmd στο Start / Run ...

Δημοσ.

σορρυ για το λαθος σε σχεση με το Command Prompt

σε σχεση με το "Store and display a list of recently opened programs" ειναι κανονικα επιλεγμενω.

δεν χερω τι παιζει ξαφνικα....???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...