Προς το περιεχόμενο

nvidia, PhysX και The Way it's Meant to be Played

Dante80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από το bench των 190.15 που είχα κάνει:

Crysis: 1600x1200 + Extreme Quality Mod (πιο βαρύ από τα default VH κοινώς) + 16xQSAA + 16xAF + FXMOD = 46.29.

Minimum in-game framerate ήταν κάπου στα 30 νομίζω.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Από το bench των 190.15 που είχα κάνει:

Crysis: 1600x1200 + Extreme Quality Mod (πιο βαρύ από τα default VH κοινώς) + 16xQSAA + 16xAF + FXMOD = 46.29.

Minimum in-game framerate ήταν κάπου στα 30 νομίζω.

Ποοοοοοοοοοο......Απλα gg :P

Δημοσ.
Ποοοοοοοοοοο......Απλα gg :P

ε ρε warhead gtx 295 ειναι λες να μην ειναι gg. :P

αμα δεν επαιζε και αυτη η καρτα το crysis τοτε χεσε μεσα πολυχρονη

Δημοσ.
ε ρε warhead gtx 295 ειναι λες να μην ειναι gg. :P

αμα δεν επαιζε και αυτη η καρτα το crysis τοτε χεσε μεσα πολυχρονη

Η 4870χ2 δεν το παιζει.....Η 295 σε μερικα σημεια ειναι 100% faster απο την χ2....Ελεος ΚαραNvidia game ομως.....

Δημοσ.

ειναι αυτο που λεγαμε. μερικα παιγνια εχουν φτιαχτει απο νβιντια και αλλα απο ατι. δειτε το H.a.w.x τι διαφορα εχει, huge!

Δημοσ.
ειναι αυτο που λεγαμε. μερικα παιγνια εχουν φτιαχτει απο νβιντια και αλλα απο ατι. δειτε το H.a.w.x τι διαφορα εχει, huge!

Ναι μη συζητας παιχνιδι ......

Δημοσ.
Προσωπικά τα απόλαυσα τα physx effects και με τίποτα δεν θα τα απενεργοποιούσα. Γενικά απεχθάνομαι τα physx όταν είναι απλά gimmick (βλέπε Darkest Of Days) αλλά το Batman το απόλαυσα στο έπακρο. Ο δε λόγος που έχουν χρησιμοποιήσει τόσο πολύ τους shaders είναι για να κρύψουν τα low-res textures. Είναι η κλασική τακτική πολλών devs και συμφωνώ, ας χαλαρώσουν πια με το συγκεκριμένο θέμα!

Agreed με τα υπόλοιπα που λες. Περιμένω προσωπικά πως και πως να δω τόσο το tesselation στην πράξη (τα πρώτα δείγματα σε Call Of Pripyat και Aliens vs Predator δεν με τρέλαναν αλλά έχουμε καιρό), όπως επίσης και τις επιδόσεις του GT300 σε PhysX τίτλους (και κυρίως το minimum framerate του). Επίσης θέλω να δω τι ψάρια θα πιάσει το GT300 σε απαιτητικές games engines αλα ArmA2, Risen, Crysis και Cryostasis. 2009 will be a great year (and 2010 will be even better :-D)

PS: Ξέχασα να αναφέρω και τα Viper Racing, Carmageddon που είχαν σπουδαία physics και damaging model για την εποχή τους.

PS2: Offtopic... αλλά πριν καιρό αρκετοί gamers καυτηρίασαν τα 2D φύλα του GRAW2. Δεν βλέπω όμως κανέναν να ενοχλούν τα αντίστοιχα 2D φύλα των θάμνων του Batman:AA εν έτη 2009 ή τα αντίστοιχα 2D του Gears Of War 2. Κωλοτούμπες τρελές ρε γμτ (έπρεπε να το πω, δεν κρατιόμουν :P)

Kάνε το GT300 ----> GF100 γιατί είναι καιρός να συνηθίζουμε τους πραγματικούς κωδικούς.

Δεν ξέρω ειλικρινά ακόμα τίποτα για τις επιδόσεις του GF100 στο τρισδιάστατο πάντως στο πεδίο GPGPU (που ανήκουν άλλωστε και τα physics ---> CUDA) έχει τρομακτικές αλλαγές. Γενικά μόνο οι αριθμοί (ναι άντε 512SPs ναι και; ) θυμίζει την σημερινή γενιά. Οι περισσότερες εσωτερικές λεπτομέρειες έχουν έρθει τούμπα και έχουν πράγματι κάνει μεγάλες αλλαγές. Αν και δεν ενδιαφέρει το θέμα εδώ το DP το καλύτερο που θα βρεις στον ανταγωνισμό SP:DP είναι 5:1. Κάνε το 5-->2 και θα καταλάβεις τι εννοώ.

• Super Moderators
Δημοσ.

καταρχάς δεν πρόκειται να υπάρχουν GTS/GTX στις εμπορικές ονομασίες των καρτών της επόμενης γενιάς της Nvidia...

πάντως ο πίνακας με εξαίρεση τις τελευταίες κάρτες είναι αρκετά χρήσιμος...

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλές συζητήσεις ότι η Microsoft θα ενσωματώσει physics στο DirectX. Ίσως λέγεται DirectX physics, ίσως Direct Physics, ίσως Direct Compute.

Ακόμα επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, αλλά είναι θέμα χρόνου. Όταν ανακοινωθεί θα λυθούν όλα τα προβλήματα με physics.

Δημοσ.

Τι σας έχω εδώ ;)

http://www.ngohq.com/graphic-cards/16223-nvidia-disables-physx-when-ati-card-is-present-28.html#post82812

As you may or may not know, Windows 7 allows two display drivers to be used at once - like in Windows XP. Therefore, it is possible to use an Nvidia card for PhysX and ATI card for graphics rendering. Sadly, since the release of 186 graphics drivers, Nvidia has decided to block this feature anytime a Non-Nvidia GPU is present in the system. In addition, for some incomprehensible reasons, the latest version of PhysX System Software also prevents PPU cards from working if a Non-Nvidia GPU is present. The following is Nvidia's explanation behind their this actions:

Physx is an open software standard any company can freely develop hardware or software that supports it. Nvidia supports GPU accelerated Physx on NVIDIA GPUs while using NVIDIA GPUs for graphics. NVIDIA performs extensive Engineering, Development, and QA work that makes Physx a great experience for customers. For a variety of reasons - some development expense some quality assurance and some business reasons NVIDIA will not support GPU accelerated Physx with NVIDIA GPUs while GPU rendering is happening on non- NVIDIA GPUs. I'm sorry for any inconvenience caused but I hope you can understand.

As expected, this move by Nvidia generated a lot of criticism from both consumers and even Nvidia's competitors. Luckily, a forum member by the name of GenL has released an experimental beta patch which intercepts disable-PhysX-if-Radeon-is-present-code. So far, according to user comments the patch delivers successful results. At this stage, the patch only works for PhysX GPU rendering and not PPU rendering. However, the developer claims that work is still in progress.

Δημοσ.

Ιδιαιτερα ευχαριστα νεα. Παντως ειναι βλακες εκει στην Nvidia, μπορουν καλιστα να χρησιμοποιησουν "μικρες" καρτες για χρηση ως PsysX και μονο και να λειτουργουν κανονικα με οποιαδηποτε (και Radeon) GPU. Εγω δηλαδη που εχω Radeon και για καποιο λογο θελω να εχω και psys-X να μην μου βαλει μαχαιρι στο λαιμο να παω να αγορασω 2 καρτες της Nvidia γιατι το πιθανοτερο ειναι να ψαξω για αλλες οδους η απλα να πω "δε βαριεσαι, καλα ειμαι και ετσι".

Τελος παντων, στο κοσμο των corporate ηλιθιων ολα μπορεις να τα περιμενεις. Να ναι καλα οι hackers που δινουν τα "σωστα" παραδειγματα.

Δημοσ.
Ιδιαιτερα ευχαριστα νεα. Παντως ειναι βλακες εκει στην Nvidia, μπορουν καλιστα να χρησιμοποιησουν "μικρες" καρτες για χρηση ως PsysX και μονο και να λειτουργουν κανονικα με οποιαδηποτε (και Radeon) GPU. Εγω δηλαδη που εχω Radeon και για καποιο λογο θελω να εχω και psys-X να μην μου βαλει μαχαιρι στο λαιμο να παω να αγορασω 2 καρτες της Nvidia γιατι το πιθανοτερο ειναι να ψαξω για αλλες οδους η απλα να πω "δε βαριεσαι, καλα ειμαι και ετσι".

Τελος παντων, στο κοσμο των corporate ηλιθιων ολα μπορεις να τα περιμενεις. Να ναι καλα οι hackers που δινουν τα "σωστα" παραδειγματα.

επειδη ειναι εξυπνη το κανανε αυτο!!!

γιατη να παρεις την καρτα της ΑΤΙ με τα 200Ε και να παρεις τα physx της nvidia με μολις 50Ε??

ενω τωρα διαλεγεις η 200Ε στην nvidia η τιποτα :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...