Προς το περιεχόμενο

nvidia, PhysX και The Way it's Meant to be Played

Dante80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι την κυκλοφορία των νέων οδηγών της σειράς 186.** για τις κάρτες γραφικών της Nvidia, η συνεργασία μεταξύ μιας Ati και μιας Nvidia κάρτας στο ρόλο της αναπαραγωγής των PhysX κάτω απο τα Windows 7 ήταν εφικτή με μερικά μικρο προβλήματα τα οποία οι χρήστες ξεπέρασαν και θεωρούσαν την λύση αυτή ιδανική για αυτούς που ήθελαν να έχουν PhysX στον υπολογιστή τους.

Ωστόσο όταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες με τον παραπάνω συνδυασμό άρχισαν να πληθαίνουν, έστειλαν email στην Nvidia για παιρετέρω εξηγήσεις σχετικά με τα προβλήματα αυτά.

Η απάντηση της Nvidia σε κάποιον χρήστη ήταν η παρακάτω:

«Αγαπητέ JC,

Θα σου εξηγήσω γιατί αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.

Το PhysX είναι ένα ανοιχτό λογισμικό πάνω στο οποίο οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να αναπτύξει ελεύθερα hardware ή και software που να το υποστηρίζει. Η Nvidia υποστηρίζει επιτάχυνση γραφικών PhysX στις κάρτες γραφικών της, ενώ ταυτόχρονα αυτές παράγουν και τα γραφικά του παιχνιδιού. Η nVIDIA πραγματοποιεί έρευνες και αναπτύσσει συνεχώς το PhysX, για να το κάνει μια φοβερή εμπειρία για τους πελάτες της.

Για μια ποικιλία λόγων, όπως τα παραπάνω έξοδα για τη διασφάλιση της συμβατότητας και κάποιοι επιχειρηματικοί λόγοι, οι οποίοι δεν μας επιτρέπουν να υποστηρίξουμε την επιτάχυνση γραφικών PhysX σε κάρτα της Nvidia, όταν παράλληλα μια άλλη κάρτα ειναι υπεύθυνη για την απεικόνιση των γραφικών στην οθόνη.

Με συγχωρείς για την όποια αναστάτωση μπορεί να επέφερε το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά ελπίζω ότι καταλαβαίνεις.

Troy,

Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της nVIDIA»

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=68740

Το παρακάτω είναι επίσης ενδιαφέρον, καθώς προέρχεται από την ίδια την AMD...

Ian McNaughton goes out against The Way it's Meant to be Played

AMD prides itself on supporting open standards and our goal is to advance PC gaming regardless whether people purchase our products.

Unfortunately, not everyone shares our philosophy. Nvidia has recently sampled some newly released The Way it is Meant to be Played titles, including Batman: Arkham Asylum, to press in hopes that they would use these titles to benchmark against the HD Radeon 5870 and 5850. There are some known issues with these proprietary TWIMTBP titles.

Batman: Arkham Asylum

In this game, Nvidia has an in-game option for AA, whereas, gamers using ATI Graphics Cards are required to force AA on in the Catalyst Control Center.

The advantage of in-game AA is that the engine can run AA selectively on scenes whereas Forced AA in CCC is required to use brute force to apply AA on every scene and object, requiring much more work.

Additionally, the in-game AA option was removed when ATI cards are detected. We were able to confirm this by changing the ids of ATI graphics cards in the Batman demo. By tricking the application, we were able to get in-game AA option where our performance was significantly enhanced. This option is not available for the retail game as there is a secure rom.

To fairly benchmark this application, please turn off all AA to assess the performance of the respective graphics cards. Also, we should point out that even at 2560×1600 with 4x AA and 8x AF we are still in the highly playable territory …

Need for Speed: Shift

In another TWIMTBP title, we submitted a list of issues that we discovered during the games’ development. These issues include inefficiencies in how the game engine worked with our hardware in addition to real bugs, etc.. We have sent this list to the developer for review. .

Unfortunately you will be unable to get a fair playing experience with our hardware until the developer releases a patch to address and fix our reported issues.

Resident Evil 5

AMD was unable to receive builds of this game early enough to get a chance to test and address any open issues. We will work with the developer to test and adjust any compatibility or performance issues that we encounter.

http://blogs.amd.com/play/2009/09/11/ati-catalyst-99-driver-everything-you-want-to-know-and-why-you-should-care/

Τι γίνεται ρε παιδιά?...Τ_Τ

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα σου πω τι γίνεται και γω αν είχα ανεπαρκή υποστήριξη δημιουργούν θα προσπαθούσα να δικαιολογήσω την οιαδήποτε ανεπάρκειά μου με διάφορα σενάρια συνομωσίας.

΄Οσων αφορά το θέμα του PhysX δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Δηλαδή πως θα έπρεπε να είναι άλλος μαμάει άλλος πληρώνει;

Θες να πάμε ένα στοίχημα; Βάλε τους 3 μεγάλους IHV αύριο να κάτσουν σε ένα τραπέζι να βρουν μια άκρη για ένα και μοναδικό open source physics API που να πληρώνουν αυτοί οι 3 τα έξοδα R&D και υποστήριξης. Μάντεψε ποιός θα σηκωθεί πρώτος να τσιρίξει "εγώ δεν πληρώνω %#%^^^%@!".

Δημοσ.

Μα τι λές man?

΄Οσων αφορά το θέμα του PhysX δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Δηλαδή πως θα έπρεπε να είναι άλλος μαμάει άλλος πληρώνει;

Τι άλλος πληρώνει? Η εταιρία απενεργοποιεί cuda apllication σε δικιά μου κάρτα (που εγώ πλήρωσα) επειδή έτσι γουστάρει. Αυτή η αλλαγή επηρεάζει μόνο nvidia users...υπαρκτούς και πιθανούς.

Θα σου πω τι γίνεται και γω αν είχα ανεπαρκή υποστήριξη δημιουργούν θα προσπαθούσα να δικαιολογήσω την οιαδήποτε ανεπάρκειά μου με διάφορα σενάρια συνομωσίας.

Και στο BAA, αν πράγματι απενεργοποιείται το AA θα γίνει της πόρνης (όπως πρέπει εξάλλου). Θες να μου πεις πως ο developer ήταν τόσο άχρηστος που δεν μπορούσε να κάνει validation για AMD hw?...σε παιχνίδι TWIMTBP που προωθεί η nvidia στους reviewers για υποχρεωτικό benchmark αν θέλουν να πάρουν δείγμα στο μέλλον?

Τι σκατά γίνεται εδώ πέρα?

Δημοσ.

καλός ο ανταγωνισμός και χρήσιμος αλλα όταν κάνει δύσκολη

τη ζωή του καταναλωτή...τότε βράσε όριζα.

και έχεις δίκιο, πήρα nvidia και θέλω physx και άμα λάχει

να μου παίζει μαζί με ATI, INTEL και ότι άλλο γουστάρω. αλλα να μου παίζει. είναι σαν η NVIDIA να έβαλε "ρουφιάνο"

στους drivers και αν δει άλλη κάρτα στο σύστημα να σου λέει "sorry, έκανες ζαβολιά. δεν σου επιτρέπω physx, cuda, κλπ" ζαβολιά είναι αυτό?

e ρε lucid hydra 200 που τους χρειάζεται!

βλέπω και εσύ καμμένος με τα anime

• Super Moderators
Δημοσ.

πράγματι είναι κάπως ενοχλητικό να μην υπάρχει επιλογή για AA ingame επειδή η κάρτα είναι ΑΤΙ...

Δημοσ.

Το έγραψα πρόσφατα σε θέμα παιγνίου.

Η nV αυτή τη στιγμή παίζει πολύ βρόμικα.

Το AA σε ΑΤΙ στο Batman τελικά νομίζω υποστιρίχθικε με patch.

Τα physics στο batman ΔΕΝ κάνουν fail-over σε CPU. Σε άλλες υλοποιήσεις υπιρχε η δυνατότιτα αυτή.

Έκοψαν και την υποστήριξη PhysX on secondary board. Δλδ να έχεις main-gpu ATI και δεύτερη nV για physics – κομμένο. Θυμάστε κάποτε που βλέπαμε και αντίστοιχα τεστ? Τώρα πάνε αυτά.

Αισχρή η δικαιολογία τους που μπλέκει τα physics με τον gpu driver! Τα physics είναι agnostic or rendering backend. (εάν δεν είναι τότε μη τα λέμε Physiscs).

Θα επανέλθω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:05 ----------

Να θυμίσω το παλιότερο θέμα εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=268676&highlight=tales+from+the+cryps

Να θυμίσω και το

The way it’s meant to be Paid!

Το Batman δε θα το αγοράσω. (υπόψη ότι διαθέτω ισάξιων επιδόσεων ati & nV). Ο anand στο συγκριτικό παρουσίαση της 5870 σημειώνει δυστυχώς:

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3643&p=24

NVIDIA has put a lot of marketing muscle into the game as part of their The Way It’s Meant to Be Played program, and as a result it ships with PhysX support and 3D Vision support. Unfortunately NVIDIA’s influence has extended to its anti-aliasing abilities too, as its in-game selective AA abilities only work on NVIDIA’s cards. AMD’s cards can perform AA on the game, but only via traditional full screen anti-aliasing, which isn’t nearly as efficient. Because of this, this is the only game where we will not be using AA, as doing so produces meaningless results given the different AA modes used.

Είχα αγοράσει και ακόμα παίζω sacred II … δείτε εδώ : http://techreport.com/articles.x/17618/13

Δηλαδή εγώ τους έχω πληρώσει όλους καθώς είμαι πελάτης όλων… αλλά … η nV παίζει τα παιχνίδια της.

Δε μπορώ να φανταστώ ποιος gamer ή καταναλωτής ή επιστήμον θα επικροτούσε τα παραπάνω.

Δημοσ.
Μα τι λές man?

Τι άλλος πληρώνει? Η εταιρία απενεργοποιεί cuda apllication σε δικιά μου κάρτα (που εγώ πλήρωσα) επειδή έτσι γουστάρει. Αυτή η αλλαγή επηρεάζει μόνο nvidia users...υπαρκτούς και πιθανούς.

Μάλλον ο Ail αναφέρεται στις επιπλέον βελτιώσεις που χρειάζεται για support παράλληλα με ΑΛΛΗ κάρτα που αναλαμβάνει τα γραφικά (και αυτό λογικά είναι θέμα Νν driver/Physx ) όπου θέλει υποθετικά μια έξτρα μελέτη από μέρους τους όπως ισχυρίζονται (εξού και το "εμείς το δουλεύουμε για να είναι γραφικά και Physx ενσωματωμένα") που μεταφράζεται σε χρόνο χρήμα.

Όχι ότι δεν χάνουν και αυτοί έτσι πελάτες βέβαια...αλλά από ότι φαίνεται το ρισκάρουν για τα πολλά!

Διαφορετική λογική από τον ανεξάρτητο "φυσικό επιταχυντή" όπως τον υλοποίησε κάποτε η Ageia δηλαδή ;)

Δημοσ.
Μάλλον ο Ail αναφέρεται στις επιπλέον βελτιώσεις που χρειάζεται για support παράλληλα με ΑΛΛΗ κάρτα που αναλαμβάνει τα γραφικά (και αυτό λογικά είναι θέμα Νν driver/Physx ) όπου θέλει υποθετικά μια έξτρα μελέτη από μέρους τους όπως ισχυρίζονται (εξού και το "εμείς το δουλεύουμε για να είναι γραφικά και Physx ενσωματωμένα") που μεταφράζεται σε χρόνο χρήμα.

Όχι ότι δεν χάνουν και αυτοί έτσι πελάτες βέβαια...αλλά από ότι φαίνεται το ρισκάρουν για τα πολλά!

Διαφορετική λογική από τον ανεξάρτητο "φυσικό επιταχυντή" όπως τον υλοποίησε κάποτε η Ageia δηλαδή ;)

Απαντώ και παραπάνω ότι είναι ποταπή δικαιολογία.

Άλλο physics και άλλο το render-backend.

Ας αφήσουν τις τούμπες του Μάρκετινγκ.

Σε μια εταιρία τεχνολογίας αυτό που πρέπει να μετρά είναι οι μηχανικοί τους και οι επιστήμονες τους. Τα υπόλοιπα είναι για τα χρηματιστήρια και τα fanboys.

Δημοσ.
Μα τι λές man?

Σου το απενεργοποιεί από την στιγμή που έχεις άλλη κάρτα γραφικών στο σύστημα για τρισδιάστατο. Δηλαδή αν εσύ τρέχεις για 3D μια Radeon και πας και μου βάλεις μια ταπεινή GF των 50 ευρώ για physics λογικά θα έπρεπε να λειτουργεί το δεύτερο. Neeeeeiiiiiiiiiiiiin λέει ο φασίστας της NV και όχι δεν περιμένω να μην το έκανε οποιαδήποτε άλλη εταιρία.

Και στο BAA, αν πράγματι απενεργοποιείται το AA θα γίνει της πόρνης (όπως πρέπει εξάλλου). Θες να μου πεις πως ο developer ήταν τόσο άχρηστος που δεν μπορούσε να κάνει validation για AMD hw?...σε παιχνίδι TWIMTBP που προωθεί η nvidia στους reviewers για υποχρεωτικό benchmark αν θέλουν να πάρουν δείγμα στο μέλλον?

Τι σκατά γίνεται εδώ πέρα?

΄Εχουμε καμιά ένδειξη ότι έγινε επίτηδες; Γιατί ξέρεις κανείς δημιουργός σε όποιο πρόγραμμα και να ανήκει δεν θα έκανε κάτι τέτοιο εύκολα εσκεμμένα. Παίζεται το όνομα ενός ISV σε μια τέτοια περίπτωση και ναι ανεξάρτητα για ποιόν πρόκειται γιατί γενικά είμαι λίγο αλλεργικός στις μυθοπλασίες συνομωσίας ή αν το θέλεις κι αλλιώς απελπιστικά αφελής.

Δημοσ.

Δλδ μήπως θα έπρεπε να χαίρομαι σαν κάτοχος nvidia που μου κλειδώνει η μαμά την κάρτα μην βάλω ανταγωνιστή πάνω?

Όσο για το δεύτερο, είτε είναι πανηλίθιος ο δημιουργός (σχετικά δύσκολο να το πιστέψει κάποιος anyway λόγω του τρόπου απενεργοποίησης του AA), ή κάτι παίχτηκε πράγματι.

Είναι δυνατόν να μην καταδικάζει ένας καταναλωτής τα παραπάνω?

Δημοσ.
Απαντώ και παραπάνω ότι είναι ποταπή δικαιολογία.

Γιατί μήπως πληρώσανε μαζί με την AMD τα έξοδα R&D και υποστήριξης και μου διαφεύγει;

Άλλο physics και άλλο το render-backend.

Δυστυχώς ή ευτυχώς στην απαυγή του GPGPU κατέληξαν τα physics στις GPU. Kαι που διαφωνούσα και διαφωνώ δεν αλλάζει τίποτα.

Ας αφήσουν τις τούμπες του Μάρκετινγκ.

Mάλιστα να τις αφήσουν. Αλλά να σταματήσει και η αντίπαλη όχθη να τα θέλει όλα έτοιμα στο πιάτο χωρίς να πληρώσει φράγκο.

Σε μια εταιρία τεχνολογίας αυτό που πρέπει να μετρά είναι οι μηχανικοί τους και οι επιστήμονες τους. Τα υπόλοιπα είναι για τα χρηματιστήρια και τα fanboys.

Λίγο ακόμα και θα μου πεις να κάνουν και φιλανθρωπικό έργο και να μοιράζουν κάρτες γραφικών δωρεάν στους άστεγους. Μόνο τι θα τις κάνουν δεν ξέρω ακόμα. Αμφότερες εταιρίες έχουν σαν απόλυτο στόχο την μεγιστοποίηση των εσόδων τους και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό πως θα το πετύχουν χωρίς ούτε μια εξαίρεση. Αν πιστεύεις το αντίθετο και θέλεις να θεωρείς ότι η AMD είναι η αθώα περιστερά γενικά δεν ξέρεις πόσο έξω πέφτεις. Θύμησε μου κάποια στιγμή σε προσωπική συζήτηση να σου πω μερικές ιστορίες για τα πτώματα στο υπόγειο της AMD και σε διαβεβαιώ ότι θα είναι πανεύκολο με λίγο ψάξιμο να τις επιβεβαιώσεις.

Δημοσ.
Γιατί μήπως πληρώσανε μαζί με την AMD τα έξοδα R&D και υποστήριξης και μου διαφεύγει;

Δυστυχώς ή ευτυχώς στην απαυγή του GPGPU κατέληξαν τα physics στις GPU. Kαι που διαφωνούσα και διαφωνώ δεν αλλάζει τίποτα.

Mάλιστα να τις αφήσουν. Αλλά να σταματήσει και η αντίπαλη όχθη να τα θέλει όλα έτοιμα στο πιάτο χωρίς να πληρώσει φράγκο.

Λίγο ακόμα και θα μου πεις να κάνουν και φιλανθρωπικό έργο και να μοιράζουν κάρτες γραφικών δωρεάν στους άστεγους. Μόνο τι θα τις κάνουν δεν ξέρω ακόμα. Αμφότερες εταιρίες έχουν σαν απόλυτο στόχο την μεγιστοποίηση των εσόδων τους και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό πως θα το πετύχουν χωρίς ούτε μια εξαίρεση. Αν πιστεύεις το αντίθετο και θέλεις να θεωρείς ότι η AMD είναι η αθώα περιστερά γενικά δεν ξέρεις πόσο έξω πέφτεις. Θύμησε μου κάποια στιγμή σε προσωπική συζήτηση να σου πω μερικές ιστορίες για τα πτώματα στο υπόγειο της AMD και σε διαβεβαιώ ότι θα είναι πανεύκολο με λίγο ψάξιμο να τις επιβεβαιώσεις.

Φιλανθρωπικό δεν τους είπα ούτε είναι.

Στην ουσία βλέπω να συμφωνείς διαφωνώντας.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:47 ----------

Ας το πάρουμε και διαφορετικά.

Από εδώ και πέρα θα προτείνουμε κάρτες γραφικών ανάλογα με τις αποδόσεις τους σε Benchmarks και παίγνια?

‘η ανάλογα με το εάν υποστηρίζουν PhysX?

Είδη μια σειρά από παίγνια παίζει καλύτερα στη μια αρχιτεκτονική ή στην άλλη.

Όταν αυτό είναι κατευθυνόμενο είναι κατακριτέο όπως και να το κάνουμε.

Και ποιος μου λέει εμένα ότι ένα TWIMTBP παίγνιο στην τελική είναι optimized και όχι sabotaged. Εάν κρίναμε μόνο από το ποιος πληρώνει, τότε θα ήμασταν πάντα υπέρ των χορηγών.

Με τις τελευταίες κινήσεις της nV θωρώ ότι είναι εμφανές ότι δεν είναι τεχνολογικό το κώλυμα άλλα marketing.

Τέλος πάντων, ελπίζω να μην τιμωρήσει και ήλους η nV που αγόρασαν το παίγνιο που γουστάρουν. Εγώ είπαμε την πάτησα με το sacred. Άλλοι με το batman. Η συνέχεια θα είναι χειρότερη εάν δεν αντιδρούν καταναλωτές επιστήμονες gamers κ.ο.κ.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές κ επειδή δουλεύω σε πολυεθνική συμφωνώ με τον ailouro.Απο τις 2 εταιρίες η μια πλήρωσε για να εκμεταλευτεί το physyx κ πληρώνει για το it's meant to be played στην έναρξη του 80% των games που παίζουμε.Λογικό είναι να θέλει το physyx για πάρτη της κ το 80% των games να τρέχει καλύτερα στην αρχή τουλάχιστον με τις κάρτες της.

Αυτή τη στιγμή πολλοί περιμένουν τις νέες nvidia κ για το physyx.Περιμένετε από μια πολυεθνική να χαρίσει αυτό το πλεονέκτημα στον ανταγωνιστή της που την πρόλαβε στη στροφή με τις 58χχ;

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι είναι τραγικό η Nvidia να απενεργοποιεί τα PhysX effects στον συνδυασμό "AMD/ATI GPU + Nvidia GPU". Οι λόγοι είναι προφανέστατοι, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει τα PR περί προβλημάτων.

Είμαι σίγουρος δε, ότι αν δεν υποστηριζόταν εξαρχής αυτός ο συνδυασμός, τα παράπονα δεν θα ήταν τόσα πολλά.

Από την άλλη μεριά όμως... κι η AMD/ATI καθυστερεί μερικά παιχνίδια για να χώσει DX11, την στιγμή που είναι η μόνη που το υποστηρίζει (so far at least). Μην τα βλέπουμε μονόπλευρα λοιπόν ;)

PS: Όσο για το TWITMTBP... μην ξεχνάμε το αποτυχημένο αντίστοιχο πρόγραμμα της ATI. Αν είναι ανίκανη η εταιρεία να στηρίξει τους devs, γιατί δεν επιτίθεστε σε εκείνη για την καθυστέρηση/ανικανότητα της; Τουλάχιστον με την 58x0 φαίνεται να πλησιάζουν (έστω και καθυστερημένα) μερικές εταιρείες όπως Codemasters, Rebelion και Crytek

Δημοσ.

ένα λεπτάκι γιατι κάπου χαθήκαμε στο δρομο... είπε κανεις οτι θέλουμε να έχουμε ΑΤΙ καρτα και γιατι δεν εχουμε PHYSx? σε ΝVIDIA καρτα το θελουμε

να λειτουργει. τωρα αν κανω ταρζανια, γουστο μου και καπέλο μου. εξαλλου παλι NVIDIA δεν αγοραζω για το PHYSx?

τωρα θα μου πεις γουστο της και καπέλο της NVIDIA να κανει τις δικες τις ταρζανιες, σωστο και αυτο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...