Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως τους κριτικούς τέχνης (γευσιγνώστες κ.τ.λ.) δεν του υπολογίζω καθόλου. Θα πάω να δω. Αν μου αρέσει ή όχι αυτό που είδα δεν αλλάζει ούτε επηρεάζεται από αυτούς.

Περισσότερη βάση δίνω σε ότι διαβάζω εδώ για παράδειγμα. Έχω βρει και μερικούς χρήστες που πάνω κάτω τα γούστα μας ταιριάζουν...

Για την συγκεκριμένη ταινία πιστεύω ότι θα βοηθούσε και η "καλή" γνώση των τότε καταστάσεων.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Εγώ πάντως τους κριτικούς τέχνης (γευσιγνώστες κ.τ.λ.) δεν του υπολογίζω καθόλου. Θα πάω να δω. Αν μου αρέσει ή όχι αυτό που είδα δεν αλλάζει ούτε επηρεάζεται από αυτούς.

Περισσότερη βάση δίνω σε ότι διαβάζω εδώ για παράδειγμα. Έχω βρει και μερικούς χρήστες που πάνω κάτω τα γούστα μας ταιριάζουν...

Για την συγκεκριμένη ταινία πιστεύω ότι θα βοηθούσε και η "καλή" γνώση των τότε καταστάσεων.

μωρε και εγω πηγα να δω τον Αντιχριστο που εθαψε ο Δανικας, ο οποιος σεβεται πολυ και το λεει στην κριτκη του τον Τριερ ως δημιουργο και τον εξυμνει για τη σκηνοθετικη του ικανοτητα. Στο τελος της ταινιας καταλαβα ακριβως το νοημα της κριτικης του. Η γνωμη ομως ενος κριτικου ειναι κατι αλλο απο την αποψη του απλου χρηστη τυπου "καλα ειναι ταινιαρα δεστο"

Εννοειται πως πρεπει να εχεις και τη δικη σου αποψη ουτε προκειται ομως να τα δεις ολα...

Γι αυτο αλλωστε βλεπεις κατι τετοιες βαθμολογιες στο imdb για παραδειγμα.

Αφηνω το off-topic

Δημοσ.

Γενικότερα είμαι με φάηαγουώκα εδώ. Οι κριτικοί (οποιασδήποτε μορφής) τέχνης κατ' εμε είναι στον πάτο του λάκου της ανθρώπινης προσφοράς. Ειδικά το μίασμα ο Δανίκας.

Δημοσ.

Η ταινία δεν περιέχει ιδιαίτερα πολιτικά μηνύματα υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, πέρα από μία συνεχή ατμόσφαιρα που συνοψίζεται στη φράση του Θανάση Βέγγου "Έλληνες να πολεμάνε Έλληνες;", που είναι και το μήνυμα το οποίο φαίνεται πως θέλει να περάσει ο σκηνοθέτης.

Οι σκηνές μάχης δεν είναι "κινηματογραφικές", αλλά "απλές", ωμές και χωρίς να ωραιοποιούν αυτό που δείχνουν. Θα έλεγα πως είναι όπως πρέπει.

Οι ερμηνείες σχεδόν όλων μου φάνηκαν ανυπόφορες. Μπορεί να είναι ιδέα μου.

Κλισέ, αλλά θα το πω. Η ταινία δεν είναι για τον εμφύλιο. Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τον εμφύλιο, αλλά το θέμα της είναι το πώς είναι να έχεις απέναντί σου κάποιον που γνωρίζεις (αδερφό, φίλο, κλπ), το αν, όταν βρεθείς σε αυτή την κατάσταση, θα βάλεις πάνω απ' όλα τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου ή αυτό για το οποίο πολεμάς και πολεμάει.

Δημοσ.

Είναι η ιδέα μου ή υπάρχει πάντα προκατάληψη πριν μπούμε στην αίθουσα να δούμε μια ελληνική παραγωγή? Και δεν μιλάω φυσικά για παπαριές τους στυλ ''Πέντε Λεπτά Ακόμα'' και τέτοια, αλλά για τέτοιες σοβαρές προσπάθειες.

Εδιτ: Μόνο εγώ βλέπω το θέμα με εικονίδιο κλειδωμένου?

Δημοσ.
Είναι η ιδέα μου ή υπάρχει πάντα προκατάληψη πριν μπούμε στην αίθουσα να δούμε μια ελληνική παραγωγή? Και δεν μιλάω φυσικά για παπαριές τους στυλ ''Πέντε Λεπτά Ακόμα'' και τέτοια, αλλά για τέτοιες σοβαρές προσπάθειες.

Εδιτ: Μόνο εγώ βλέπω το θέμα με εικονίδιο κλειδωμένου?

εχεις και εσυ τις προκαταληψεις σου βλεπω :P

Δημοσ.

Στα θετικά της ταινίας οι σκηνές μάχής οι οποίες μου φανήκαν εξαιρετικά ρεαλιστικές και οχι η κλασσική αμερικάνικη μάχη που με μια σφαίρα δημιουργείται μανιτάρι αλα χιροσίμα.

Μεγάλο αρνητικό της ταινίας είναι η προσέγγιση των αμερικάνων -οι κακοί- και η παράλληλη ηρωοποίηση των ελλήνων ανεξαρτήτως σταρτοπέδου, χωρίς καμία κριτική απο τον βούργαρη. Ουσιαστικά ήταν απλά μια δραματική ταινία

-καθώς ξεδιπλώνεται γύρω απο της ιστορία των αδερφιών που είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα-

και οχι πολιτική ή ιστορική :rolleyes:

Δημοσ.

Σε μία συζήτηση ανάμεσα σε μάνα και γιαγιά για τον εμφύλιο, η μητέρα μου μου αποκάλυψε το τέλος της ταινίαςακγθακξηγα. Ότι δηλαδή:

πεθαίνει ο μικρός από τα δυο αδέρφια.

Αξίζει να πάω να τη δω, είναι κάτι που διαφαίνεται από την αρχή, ή έστω από τη μέση, ή έχει κάποιο σημαντικό νόημα στη ροή της ταινίας/δίνει βάση ο Βούλγαρης και γενικότερα ξενέρωμα μεγάλο;

Δημοσ.

Μ αρέσει που έκανα και πρόλογο για το περιεχόμενο του σπόιλερ. Καλά να πάθεις. Θες να δούμε μαζί την ταινία; =ρ

Δημοσ.
Γιατι ειδα το Spoiler ρε φουστη μου?

Δεν την εχω δει την ταινια. :cry::cry:

Μ αρέσει που έκανα και πρόλογο για το περιεχόμενο του σπόιλερ. Καλά να πάθεις.

Και εγώ την πάτησα γμτ... :(

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλή ταινία, σε κάποια φάση προς τη μέση με έχασε κάπως (σωστά αναφέρθηκε παραπάνω ότι πλατειάζει χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος) αλλά στο τέλος -αναπόφευκτα- ξαναμπήκαμε στη ροή.

Η μόνη απογοήτευση μου ήταν ότι περίμενα η ταινία να είναι πιο ντοκυμαντεροειδής. Όσοι έχετε παρόμοιες ελπίδες καταλάβετε ότι δεν πρόκειται για απόπειρα ιστορικής καταγραφής αλλά οι ζωές δύο αδερφών στον πόλεμο.

Επίσης μην χαίρεστε πολύ με την παρουσία του Βέγγου στο trailer - πρόκειται για μια τιμητική ολιγόλεπτη συμμετοχή.

Μουσική απο Αγγελάκα, καλή - όχι τίποτα το ιδιαίτερο.

Δημοσ.
Καλή ταινία, σε κάποια φάση προς τη μέση με έχασε κάπως (σωστά αναφέρθηκε παραπάνω ότι πλατειάζει χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος) αλλά στο τέλος -αναπόφευκτα- ξαναμπήκαμε στη ροή.

Η μόνη απογοήτευση μου ήταν ότι περίμενα η ταινία να είναι πιο ντοκυμαντεροειδής. Όσοι έχετε παρόμοιες ελπίδες καταλάβετε ότι δεν πρόκειται για απόπειρα ιστορικής καταγραφής αλλά οι ζωές δύο αδερφών στον πόλεμο.

Επίσης μην χαίρεστε πολύ με την παρουσία του Βέγγου στο trailer - πρόκειται για μια τιμητική ολιγόλεπτη συμμετοχή.

Μουσική απο Αγγελάκα, καλή - όχι τίποτα το ιδιαίτερο.

Μ'αρέσεις γιατί είσαι ψυχρός... :P

Και επειδή έχεις το dark side για avatar.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...