Προς το περιεχόμενο

νεκρος seagate!πιθανο προβλημα με data??

spirosslayer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω ένα εσωτερικό seagate τον οποιο ειχα τοποθετησει σε ενα κουτακι της thermaltake!Απο την μια μερα στην αλλη, επιχειρησα να τον ενεργοποιήσω και το λειτουργικο μου εβγαζε αγνωστη συσκευη!μετα απο προσπαθειες θεωρησα οτι ή η usb απο το κουτάκι τα έπαιξε, ή το κουτακι!τον εβαλα λοιπόν πανώ στην μητρική αλλα τον bios δν τον βλέπει το σκληρο!αλλαξα και τα jumberακια τίποτα!Το παίρνω απόφαση οτι τα επαιξε αλλα έχω μια απορια: με το που τροφοδοτω τον δισκο με ρευμα, ακουγεται να δουλευει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, δεν κανει κανενα κλασσικο θορυβο απο χτυπημενο δισκο!οταν τον κλεινω ακουγεται η κεφαλη να σβουριζει κανονικα!

Μπορει να έχει καταστραφεί η sata data του σκληρου που ειναι στην πλακέτα και απλά δν βλέπει τα δεδομένα??

Υστερογραφο (ΚΡΑΤΑ ΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ DVD!!! LOL))

Δημοσ.

οχι αυτο το εχω κανω ήδη και πάνω σαυτο προσπαθω!ενταξει μαλλον τα'χει παιξει και δουλεια να γινεται τωρα, απλα μου ερχεται περιεργο οτι ακουγεται να δουλευει κανονικα, γτ την εχω πατησει με wd και θυμαμαι πως ειναι να κολλαει!

Δημοσ.

Μπορει να έχει καταστραφεί η sata data του σκληρου που ειναι στην πλακέτα και απλά δν βλέπει τα δεδομένα??

...there's nο such thing as "sata data οf an HDD's bοard".

...Έτσι όπως τα λες, ενδέχεται απλά να συμβαίνουν τα εξής :

Τα Windows (υποθέτω) είτε είχαν ζόρι με το κουτί - είτε λόγω διαφορετικού controller ο δίσκος δεν εμφανιζόταν, θεωρούμενος ως "dynamic volume" (δεν ξέρω βέβαια αν το τελευταίο δικαιολογεί το "άγνωστη συσκευή", μιας και κουτί ποτέ δεν είχα για να το δω στην πράξη, πάντως πηγαίνοντας SATA από controller σε controller, συγκεκριμένα από VIA σε άλλον, μου το έχει κάνει το σκηνικό).

...Στο BIOS όμως, αν ΠΡΙΝ αναγνωριζόταν κανονικά, και αν από τότε που ήταν μόνιμα εσωτερικός, έχει αλλάξει κάτι, ενδέχεται να είναι ο λόγος που πλέον "δεν φαίνεται".

Το έχεις τσεκάρει;

Διότι αν παίρνει ρεύμα και ακούγεται, κομμάτι δύσκολο να μην τον διαβάζει (τί γίνεται στα Windows βέβαια δε μας είπες, με τον δίσκο εσωτερικό)

Σιγουρέψου επίσης, ότι αλλάζοντας τζαμπεράκια "όλη την ώρα", δεν έχεις αφήσει κάτι κάπου λάθος.

Δημοσ.

Τα windows απο την στιγμή που τον έβαλα σε sata στην μητρικη δεν βλεπουν και αυτα τιποτα!Τον δοκίμασα και μόνο του πάνω χωρίς τον δισκου του λογισμικού πάλι τιποτα!Μπορεί να έκανε και κάνενα "βραχυκύκλωμα" να το πω(?) το κουτι της thermaltake και τα έπαιξε!δν τον έχω ούτε ένα χρόνο ελπίζω να βγάλω ακρη με το eshop, χάσαμε που χάσαμε τα αρχεία να κρατήσουμε τον δισκο τουλάχιστον.thanx παντως!

Δημοσ.

..αν είσαι "αποφασισμένος" για τ' αρχεία, και τη βλέπεις για e-shop, οκ.

Κάτι είπα όμως περί BIOS, και αν θες σιγουρέψου πρώτα...

Δημοσ.

ναι το προσεξα αλλα δεν το κατεχω και πολυ το bios να σου πω την αληθεια!ανοιξα το βιβλιαρακι της gigabyte και διαβασα κατι για raid εκει στα αγγλικα και πνιγηκα!αυτο το raid δεν το εχω ψαξει καθολου και δν ξερω αν παιζει ρολο!αλλα, με επαναφορα ρυθμισεων του bios και με auto detect δεν θα τον εβλεπε λογικα??

Δημοσ.

Το RAID πάντως δεν έχει σχέση .

Δεν γνωρίζω καν ποιό BIOS έχεις, για να ξέρω για τις default ρυθμίσεις του - θα σε συμβούλευα πάντως να ρωτήσεις ΚΑΙ στο thread με τις μητρικές (σαν πιο σχετικό thread - και λογικά όλο και κάποιος θα βοηθήσει) πριν δώσεις πίσω τον δίσκο - ΑΝ θέλεις να κάνεις μία ακόμα προσπάθεια για τα αρχεία σου.

Αν όλ' αυτά είναι φασαρία (που ίσως να μην έχει κι αποτέλεσμα), πάνε τον δίσκο e-shop, κι ίσως στον αλλάξουν και γρήγορα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...