Hlapatsas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρες. Διανομή Linux Mint 7 x64 Όλα παίζουν κομπλέ εκτός του ήχου.Εχω usb ακουστικά και με το πρόγραμμα <<αναπαραγωγή μουσικής>>(έτσι το λέει) τα τραγούδια ακούγονται. Με gnome player και Mplayer φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Με mozilla επίσης δεν έχω ήχο. Τι κουλό είναι πάλι εδαύτο;Με alsa το έχω βάλει.Το pulse audio το ξερίζωσα. Αυτά. ΥΓ. Παρόλο που παντού έχω επιλέξει alsa usb και όταν πατάω δοκιμή ακούω τον λευκό θόρυβο που πρέπει, όταν δίνω από κονσόλα # alsamixer που βγάζει επιλεγμένη την κάρτα ήχου της μητρικής και όχι τα usb.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δώσε την εντολή cat /proc/asound/modules. Θα σου επιστρέψει κάτι σαν το παρακάτω. > 0 snd_intel8x0 1 snd_au8830 Λογικά σαν 0 (default κάρτα) δεν θα είναι τα usb ακουστικά. Τότε στο αρχείο modprobe.conf θα βάλεις κάτι σαν το παρακάτω. >options snd_au8830 index=0 Όπου snd_au8830 το αντίστοιχο της κάρτας που θέλεις να γίνει default. Reboot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hlapatsas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Χμμ, πάνω στην ώρα πόσταρες. > 0 snd_hda_intel 1 snd_usb_audio kotsos-desktop ~ # options snd_usb_audio index=0 -su: options: command not found Οκ, δεν είδα καλα το ποστ..Κόλησε το μυαλό το ριμάδι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Όχι... Θα εντοπίσεις το αρχείο modprobe.conf (συνήθως στο /etc/ ή στο /etc/modprobe.d/) θα το ανοίξεις με έναν editor (nano, vi κ.τ.λ.) και βάζεις μέσα το options snd_usb_audio index=0. Αν περιέχει και άλλα πράγματα μην τα πειράξεις. Π.χ. kotsos-desktop ~ # nano /etc/modprobe.d/modprobe.conf Γράφεις options snd_usb_audio index=0 σώζεις το αρχείο και κάνεις επανεκκίνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hlapatsas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι, το είδα μετά.. Δεν υφίσταται το αρχείο.Ούτε η αναζήτηση το βρίσκει. Υπάρχει περίπώση να είναι το noALSA.modprobe.conf? Είναι στο /lib64/linux-sound-base >blacklist snd-vxp440 blacklist snd-vxpocket blacklist snd-wavefront blacklist snd-ymfpci . . . . Αυτά έχει μέσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δες στον φάκελο /etc/modprobe.d/ αν υπάρχει αρχείο sound.conf ή alsa-base και βάλε το εκεί. Αν όχι ο φάκελος /etc/modprobe.d τι περιέχει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hlapatsas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 ># Load saa7134-alsa instead of saa7134 (which gets dragged in by it anyway) install saa7134 /sbin/modprobe --ignore-install saa7134 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist saa7134-alsa ; : ; } # Prevent abnormal drivers from grabbing index 0 options bt87x index=-2 options cx88_alsa index=-2 options saa7134-alsa index=-2 options snd-atiixp-modem index=-2 options snd-intel8x0m index=-2 options snd-via82xx-modem index=2 options snd-usb-audio index=-2 options snd-usb-us122l index=-2 options snd-usb-usx2y index=-2 options snd-usb-caiaq index=-2 # Ubuntu #62691, enable MPU for snd-cmipci options snd-cmipci mpu_port=0x330 fm_port=0x388 # Keep snd-pcsp from beeing loaded as first soundcard options snd-pcsp index=-2 alsa-base.conf Αν αλλάξω το usb audio σε index = 0 τότε μετά το reboot δεν βλέπει καν το usb headset Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Βάλε μέσα στο alsa-base.conf το options snd_hda_intel index=-2 και αφαίρεσε το options snd-usb-audio index=-2. Ή αρχικά δοκίμασε να αφαιρέσεις μόνο το δεύτερο. Μάλλον θα είσαι εντάξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hlapatsas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Έπαιξε. Στην αρχή έβαζα options snd_usb_audio index=0 ενω θέλει options snd-usb-audio index=0 Η διαφορά είναι στα underscore. Απλά πρόσθεσα την γραμμή όπως είχες πει στην αρχή, τίποτα άλλο. Ευχαριστώ firewalker;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Χαίρομαι που δούλεψε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hlapatsas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μετά το 2ο reboot βλεπει default την καρτα ήχου πάλι και όχι τα usb, αν δεν βάλεις και την κάρτα ήχου με index=-2 μέσα στο config.Ενημερωτικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hlapatsas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Επαναφέρω το θέμα. Προέκυψε πρόβλημα.Αν συνδέσω και την usb web καμερα που έχω, δίνει το σύστημα προτεραιοτητα σε εκείνη και όχι στα usb ακουστικά, με αποτέλεσμα..να μην έχω ήχο. Ξέρει κανείς πως να το αντιμετωπίσει;Στο διαδίκτυον έχω βρει πολλά νίματα αλλά κανένα με λύση. Τρέχω (k)ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.