Προς το περιεχόμενο

Ultra Street Fighter IV / Super Street Fighter IV: Arcade Edition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 585
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν παίζω ryu ουτε άλλους shotos γενικά και δεν κρατάω fraps, δεν με νοιάζει το e-peen. Αν παίζεις sf4 λιγότερο από χρόνο τα πράματα θα είναι πολύ δύσκολα μην βλέπεις το παιχνίδι επιφανειακά, άσε που θα πάρεις πίσω όλα αυτά που λες για το kb (stick > kb αλλά kb >>>>> gamepad) :D

Μαράκι δεν έχεις δίκιο αν χάσω απο κάποιον δεν θα είναι γιατί χρησιμοποιεί kb / stick η gamepad αλλά γιατί απλά είναι καλύτερος. Ισα ίσα αν παίζει με gamepad θεωρώ οτι είναι σε μειονεκτική θέση. Προσωπικά θα ήταν καλύτερα να είχα αρχίσει με stick αλλά ποτέ δεν περίμενα οτι θα ασχοληθώ τόσο πολύ με το game. Για να φτάσω με stick το επίπεδο που είμαι τώρα με kb Θέλω 1 χρόνο +. Τώρα αναγκαστικά θα δώσω 150 - 250 για να φτιάξω custom hitbox με δικό μου template τα 50 δεν είναι τίποτα.

Γτ ειναι σε μειονεκτικη θεση αν παιζει με gamepad?Στην Γαλλια παικτες οπως Allioune(θεωρειτε ο 2ος καλυτερος Cammy Player και ο καλυτερος παικτης απο ευρωπη[αδικως imo])παιζει με 360 controller,Luffy(Πολυ καλοςRose Player] παιζει με ps3 pad και αλλοι 2ο ακομα που μου διαφευγη το ονομα τους παιζουν με PS3 η 360 controllers.Στοις Η.Π.Α υπαρχει "εκεινος ο μαυρος" που λεγεται Wolfkrone και παιζει Viper(που ΑΠΑΙΤΕΙ να εχεις excecution για να παιξεις high level) που παιζει με PS3 pad οπως και ο Inthull που παιζει fei long με PS3.

Στο stick εν συγκριση με το pad φαινετε πιο ευκολο το Plinking επειδη εχεις ολα τα κουμπια διαθεσημα μπροστα σου,ομως και στο pad γινεται αν κανεις practise(κτ που χρειαζεται οποιαδηποτε επιλογη χειρισμου).

Ειναι οπως το λεει ο Didakos δλδ οπως βολευει τον καθεναν.

Δημοσ.

Κάπου χάθηκα εγώ, όταν λες custom hitbox με δικό σου template; :)

Παρήγγειλα τα κουμπιά (sanwa) και το pcb έκανα την διάταξη που θέλω ακριβώς στα κουμπιά. Εκτυπώνω την διάταξη πάω σε ξυλουργό φτιάχνω το κουτί και έχω το δικό μου custom hitbox :)

Γτ ειναι σε μειονεκτικη θεση

Γιατι προσωπικά ακόμα και αν άρχιζα sf από την αρχή πάλι θα προτιμούσα kb έναντι gamepdad (όχι έναντι stick φυσικά). Παίζω πολύ blanca / honda και δεν μπορώ να φανταστώ Piano με gamepad. Plinking ειναι doable αν και πολύ πιο δύσκολο.

Όσον αφορά τα controller .. ο παίχτης είναι το θέμα όχι το controller εδώ ό αλλος παίζει με την γλώσσα με 4 κουμπιά και κάνει τις κινήσεις με option selects τι να λέμε τώρα.

http://www.youtube.com/watch?v=83nSodg-HTU

Δημοσ.

Παρήγγειλα τα κουμπιά (sanwa) το pcb έκανα την διάταξη που θέλω ακριβώς στα κουμπιά. Εκτυπώνω την διάταξη πάω σε ξυλουργό φτιάχνω το κουτί και έχω το δικό μου custom hitbox :)

Γιατι προσωπικά ακόμα και αν άρχιζα sf από την αρχή πάλι θα προτιμούσα kb. Παίζω πολύ blanca honda και δεν μπορώ να φανταστώ Piano με gamepad.

http://www.youtube.c...h?v=83nSodg-HTU

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ! Όταν έχεις περισσότερες λεπτομέριες please post!!!

• Moderators
Δημοσ.

Παρήγγειλα τα κουμπιά (sanwa) και το pcb έκανα την διάταξη που θέλω ακριβώς στα κουμπιά. Εκτυπώνω την διάταξη πάω σε ξυλουργό φτιάχνω το κουτί και έχω το δικό μου custom hitbox :)

Α, εννοείς coin-op κατάσταση ε;

Δεν ήξερα ότι τα λένε hitbox (μπερδεύομαι με τα κλασσικά hitboxes από beat 'em ups, FPSs που "βλέπει" το game που γίνεται η επαφή).

Δημοσ.

Ghostrider είσαι σωστός απλά έτσι έχει επικρατήσει να λέγονται τα all button controllers λόγω της επιτυχίας του hitbox controller

Με ενδιαφέρει πάρα πολύ! Όταν έχεις περισσότερες λεπτομέριες please post!!!

1. Τα κουμπιά πανε μεταξύ 2 - 3 euro το ένα απο Γερμανία (μιλάμε για sanwa κουμπιά ακριβώς οτι έχει στα jap arcades top quality). Το pcb πάει κάνα 30ρι. Ενώνεις τα κουμπιά με το pcb (solderless χωρίς κολλήσεις). Σύνολο με μεταφορικά κάνα 70ρι ευρο. (θες 12 buttons dirrections + hits και start select). Τα Pcb συνήθως παίζουν σε pc και ps3 μέσω usb. Πρόσεξε στο μέγεθος κουπιών που θα πάρεις, συνηθίζεται στα sticks να έχει 30ρια αλλά το hitbox πχ είναι φτιαγμένο με 24ρια. To σκεύτεσαι και αποφασίζεις.

2. Πρέπει να φτάχεις το layout που θες. Αυτό σημαίνει τι ακριβώς διάταξη θες να έχουν τα κουμπιά (ιδια με του hitbox , wasd η κάτι αλλο για κίνηση και japanese layout american layout, vewlix ktl για Hits). Layout μπορείς φυσικά να βρείς εύκολα για stick και για hitbox από το net αλλά για wasd διάταξη δεν θα βρεις τίποτα. Εγώ έκανα κάτι δίκό μου με WASD διάταξη αλλά το up button πλατύτερο από τα άλλα. Το ασφαλέστερο είναι το hibox layout ειδικά αν ασχολείσαι με 720 chars το 720 γίνεται δύσκολα με wasd (τα 360 γίνονται εύκολα και με kb)

3.Το πιο μανίκι είναι ο ξυλουργός. Αν δεν σε πετάξει έξω με τις κλωτσιές για τις καφρίλες που του ζητάς να κάνει δεν ξέρω τι θα σου πάρει ένα μικρό κουτί με τρύπες θα φτιάξει. Υπολογίζω 20 -50 euro όποιος ξέρει απο ξυλουργούς ας μας πεί. Για top το τέλειο θα ήταν να βάλεις plexi η κάτι ανάλογο αλλά και all wood είναι οκ. Φυσικά αν πιάνουν τα χέρια σου η ξές κάποιον που ποιάνουν τα χέρια του , ένα ξυλινο κουτί με τρύπες για κουμπιά είναι όχι κάνα αγαλμα.. doable.

Εγώ παρήγγειλα τα κουμπιά κ το pcb ( http://www.arcadeshop.de/ ) και περιμένω να έρθουν. To layout το έκανα αλλά μπορεί να το αλλάξω λίγο αφού δω τα κουμπιά πήρα πολλά κουμπιά να δοκιμάσω layouts και να φτιάξω ότι μου την βαρέσει.

αν έχεις άλλες απορίες ρώτα

• Moderators
Δημοσ.

Ghostrider είσαι σωστός απλά έτσι έχει επικρατήσει να λέγονται τα all button controllers λόγω της επιτυχίας του hitbox controller

Μια φάση όπως τα 4x4 τα λέμε "jeep" ανεξαρτήτως εταιρείας ε;

Got it. ;)

Δημοσ.

1. Τα κουμπιά πανε μεταξύ 2 - 3 euro το ένα απο Γερμανία (μιλάμε για sanwa κουμπιά ακριβώς οτι έχει στα jap arcades top quality). Το pcb πάει κάνα 30ρι. Ενώνεις τα κουμπιά με το pcb (solderless χωρίς κολλήσεις). Σύνολο με μεταφορικά κάνα 70ρι ευρο. (θες 12 buttons dirrections + hits και start select). Τα Pcb συνήθως παίζουν σε pc και ps3 μέσω usb. Πρόσεξε στο μέγεθος κουπιών που θα πάρεις, συνηθίζεται στα sticks να έχει 30ρια αλλά το hitbox πχ είναι φτιαγμένο με 24ρια. To σκεύτεσαι και αποφασίζεις.

2. Πρέπει να φτάχεις το layout που θες. Αυτό σημαίνει τι ακριβώς διάταξη θες να έχουν τα κουμπιά (ιδια με του hitbox , wasd η κάτι αλλο για κίνηση και japanese layout american layout, vewlix ktl για Hits). Layout μπορείς φυσικά να βρείς εύκολα για stick και για hitbox από το net αλλά για wasd διάταξη δεν θα βρεις τίποτα. Εγώ έκανα κάτι δίκό μου με WASD διάταξη αλλά το up button πλατύτερο από τα άλλα. Το ασφαλέστερο είναι το hibox layout ειδικά αν ασχολείσαι με 720 chars το 720 γίνεται δύσκολα με wasd (τα 360 γίνονται εύκολα και με kb)

3.Το πιο μανίκι είναι ο ξυλουργός. Αν δεν σε πετάξει έξω με τις κλωτσιές για τις καφρίλες που του ζητάς να κάνει δεν ξέρω τι θα σου πάρει ένα μικρό κουτί με τρύπες θα φτιάξει. Υπολογίζω 20 -50 euro όποιος ξέρει απο ξυλουργούς ας μας πεί. Για top το τέλειο θα ήταν να βάλεις plexi η κάτι ανάλογο αλλά και all wood είναι οκ. Φυσικά αν πιάνουν τα χέρια σου η ξές κάποιον που ποιάνουν τα χέρια του , ένα ξυλινο κουτί με τρύπες για κουμπιά είναι όχι κάνα αγαλμα.. doable.

Εγώ παρήγγειλα τα κουμπιά κ το pcb ( http://www.arcadeshop.de/ ) και περιμένω να έρθουν. To layout το έκανα αλλά μπορεί να το αλλάξω λίγο αφού δω τα κουμπιά πήρα πολλά κουμπιά να δοκιμάσω layouts και να φτιάξω ότι μου την βαρέσει.

αν έχεις άλλες απορίες ρώτα

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σου! Εγώ προσανατολίζομαι περισσότερο για arcade stick και όχι hitbox αλλά όλα όσα είπες ισχύουν κι εδώ...

Εγώ εχω βρεί αυτό εδώ το site για τα sanwa. http://www.lizardlick.com/

Δές και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=APg5x2Ef4So

Δημοσ.

Για stick είναι πολύ εύκολο τα templates υπάρχουν όλα στο net.

Αν ψάχνεις για πιο φτηνή φάση μην κοιτάς τα custom θα βγεί πιο ακριβό. Καλύτερα να πάρεις ένα madkatz (κατα προτίμηση TE) και καθαρίζεις με 150. Το madkatz te εχει τα πάντα sanwa stick και buttons

btw αύριο βγαίνει :D

Δημοσ.

Μικρά δεν είναι τα 24άρια; Θα σε βολέψουν; Εγώ τα έχω για start και select.

Για όσους ενδιαφέρονται για arcade stick,

Γενικά μπορείς να φτιάξεις πιο φτηνό costum stick αν το κατέχεις το πράμα, κατά τα αλλά ό,τι είπε ο alex το madcatz TE είναι μια χαρά για τα λεφτά του. Μόνο που τα κουμπιά, είναι μεν sanwa, είναι καλά, αλλά είναι mass produced για το TE και δεν είναι τα ίδια με τα top της sanwa. Παρόλα αυτά μπορείς να τα αλλάξεις πολύ εύκολα. To Stick είναι το ίδιο με αυτά των arcade (JLF-TP).

Δημοσ.

Μικρά δεν είναι τα 24άρια; Θα σε βολέψουν; Εγώ τα έχω για start και select.

Πήρα και 24 και 30 ότι βολέψει θα βάλω

Δημοσ.
¨οχι ρε Μαράκι άδικο έχεις γιατί δεν θέλουν όλοι οι παίχτες κύκλους . Ο Ruy παίζεται με Kb μια χαρά και ο Didakos μπορεί να είναι προ player με Ruy με Kb.

Μα αυτό ακριβώς λέω. Βάζω ένα ψαρά στο δωμάτιο μου, του δίνω ένα Gamepad και του λέω κάτω-δεξιά + Punch της αρεσκείας σου για Hadouken - Παλεύει ένα τεταρτάκι (ανάλογα το πόσο ανάπηρος είναι με το Gaming) και μετά το κάνει grasp.

Βάζω τον ίδιο ψαρά στο Πληκτρολόγιο, και του λέω κάτω-δεξιά + Punch της αρεσκείας σου για Hadouken - Τσαφ, το κάνει αμέσως.

- Με πληκτρολόγιο θέλω να παίζω..

Me faps him with a large peanut

- Όχι, θα μάθεις να παίζεις όπως παίζουν όλοι γιατί είτε είναι άδικο το Game προς τους άλλους, είτε είναι UNPLAYABLE και είναι κρίμα με το Input Method σου να μην μπορείς να παίζεις τόσους ήρωες της φαρέτρας του παιχνιδιού.

Πόσο κατανοητό έγινε τώρα με maximum το 10;

δεν παίζω ryu ουτε άλλους shotos γενικά και δεν κρατάω fraps, δεν με νοιάζει το e-peen. Αν παίζεις sf4 λιγότερο από χρόνο τα πράματα θα είναι πολύ δύσκολα μην βλέπεις το παιχνίδι επιφανειακά, άσε που θα πάρεις πίσω όλα αυτά που λες για το kb (stick > kb αλλά kb >>>>> gamepad) :D

Μάγκας. Ναι, ένα χρονάκι θα το παίζω. Δεν παίζει όμως ρόλο ο καιρός, όσο ο αντίπαλος. Οι αντίπαλοι μου είναι 15-20 άτομα του κύκλου που είναι και καλά Gamers, αλλά δεν τραβάνε πολύ. Μόλις ένιωσα στο 89% του το Charge, και ξεκινάω το Move ακόμη και στο Options Menu, σε αέρα, ενώ είμαι ξάπλα και τα συναφή τα οποία θα ξέρετε.. τότε ξέφυγε εντελώς η φάση.

Μόλις το πάρω θα κολλήσουμε να ξεσπάω, και να πάω off-limits πάνω σου άλεξ100.. Αν και νομίζω μια χαρά chances θα έχω και από το πρώτο κιόλας match, διότι κοντράρεσαι και σου αξίζει μαστίγωμα.

Δημοσ.

Μα αυτό ακριβώς λέω. Βάζω ένα ψαρά στο δωμάτιο μου, του δίνω ένα Gamepad και του λέω κάτω-δεξιά + Punch της αρεσκείας σου για Hadouken - Παλεύει ένα τεταρτάκι (ανάλογα το πόσο ανάπηρος είναι με το Gaming) και μετά το κάνει grasp.

Βάζω τον ίδιο ψαρά στο Πληκτρολόγιο, και του λέω κάτω-δεξιά + Punch της αρεσκείας σου για Hadouken - Τσαφ, το κάνει αμέσως.

- Όχι, θα μάθεις να παίζεις όπως παίζουν όλοι γιατί είτε είναι άδικο το Game προς τους άλλους, είτε είναι UNPLAYABLE και είναι κρίμα με το Input Method σου να μην μπορείς να παίζεις τόσους ήρωες της φαρέτρας του παιχνιδιού.

Μάγκας. Ναι, ένα χρονάκι θα το παίζω. Δεν παίζει όμως ρόλο ο καιρός, όσο ο αντίπαλος. Οι αντίπαλοι μου είναι 15-20 άτομα του κύκλου που είναι και καλά Gamers, αλλά δεν τραβάνε πολύ. Μόλις ένιωσα στο 89% του το Charge, και ξεκινάω το Move ακόμη και στο Options Menu, σε αέρα, ενώ είμαι ξάπλα και τα συναφή τα οποία θα ξέρετε.. τότε ξέφυγε εντελώς η φάση.

Μόλις το πάρω θα κολλήσουμε να ξεσπάω, και να πάω off-limits πάνω σου άλεξ100.. Αν και νομίζω μια χαρά chances θα έχω και από το πρώτο κιόλας match, διότι κοντράρεσαι και σου αξίζει μαστίγωμα.

ωχ ωχ ωχ! η Μαρια αγριεψε! :fear: :shock: :cry: τεσπα πιστευω πως ειναι οπως εχει συνηθίσει και τον βολεύει ο καθενας! εγω με gamepad βγαζω μια χαρα και το ultra combo του ryu ενω καποιος αλλος (καλη ωρα ο ψαρας :devil: ) μπορει με το gamepad να μην μπορει ουτε ενα simple combo να κανει! οποτε μην τσακωνεστε τωρα για το πως βολευεται ο καθενας διοτι θα σας φερω ενα flight sim controller και θα σας αναγκάσω να παίξετε! :devil: :devil: :devil:

Δεν παίζει όμως ρόλο ο καιρός, όσο ο αντίπαλος. Οι αντίπαλοι μου είναι 15-20 άτομα του κύκλου που είναι και καλά Gamers, αλλά δεν τραβάνε πολύ.

τους βρηκες αδύναμους και τους εκμεταλλεύεσαι; για παιξε μαζι μου να σε εκμεταλλευτώ και εγω! :devil: :mrgreen: :whistle:

Δημοσ.

@Koritsi_Gia_PC

το sig σου νομιζω πως τελικά τα λέει όλα

"It doesn't matter what people say, as long as they talk about me."

απίστευτο το πως έπεσα στην παγίδα, GJ Μαράκι. :-(

Δημοσ.

To ''άδικο'' προς τους άλλους και το unplayable είναι ακατανόητα δυστυχώς. Δίκαιο είναι να παίζει καθένας όπως τον βολεύει και όχι όπως βολεύει το 90% (αυτά είναι statistics) (πάει αυτό, ξεμπερδέψαμε). Unplayable για 10 ήρωες (λέμε τώρα) στους 50 δεν το λες. Και στην τελική εγώ δεν παίζω Zagnief πχ. Τώρα αν εννοείς ''θα το παιζεις όπως και εγώ αλλιώς καλύτερα να το παρατήσεις το άθλημα ψηλέ'' , ε ναι, αυτό μάλιστα, στέκει και μάλλον αυτό καταλαβαίνω εγώ από τα λόγια σου. Να του βάλω ένα 5/10 να είμαι κομπλέ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...