Προς το περιεχόμενο

Ultra Street Fighter IV / Super Street Fighter IV: Arcade Edition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς το αν κάποιος θέλει να παίζει fighting games με keyboard-pad-wii controller ή οτιδήποτε άλλο είναι δικαίωμα του και γούστο του.

Το να λες ότι το keyboard δεν έχει disadvantages σε σχέση με το fight stick (που ουσιαστικά είναι φτιαγμένο για τα fighting games, ή μάλλον πιο σωστά, τα fighting παιχνίδια φτιάχτηκαν για να παίζονται με stick) είναι όμως άλλο. Όπως το mouse είναι καλύτερο για FPS λόγω της μεγαλύτερης ακρίβειας και γρηγοράδας σε σχέση με τον αναλογικό, όπως το τιμόνι είναι καλύτερο για racing σε σχέση με το keyboard έτσι και τα sticks είναι καλύτερα για τα fighting.

Και το λέω αυτό σαν κάποιος που πήγε από το d-pad σε fight pad μετά σε stick της πλάκας και τέλος έκανα μια επένδυση σε ένα καλό fight stick. Η διαφορά είναι μεγάλη.

Όσο για το hitbox το φτιάξαν κάτι τυπάκια και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το προωθήσουν και προορίζεται περισσότερο για αυτούς που παίζουν με pad. Τα seimitsu ή sanwa κουμπιά που έχουν δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτά των keyboard.

Δημοσ.

Καταρχάς το αν κάποιος θέλει να παίζει fighting games με keyboard-pad-wii controller ή οτιδήποτε άλλο είναι δικαίωμα του και γούστο του.

Το να λες ότι το keyboard δεν έχει disadvantages σε σχέση με το fight stick (που ουσιαστικά είναι φτιαγμένο για τα fighting games, ή μάλλον πιο σωστά, τα fighting παιχνίδια φτιάχτηκαν για να παίζονται με stick) είναι όμως άλλο. Όπως το mouse είναι καλύτερο για FPS λόγω της μεγαλύτερης ακρίβειας και γρηγοράδας σε σχέση με τον αναλογικό, όπως το τιμόνι είναι καλύτερο για racing σε σχέση με το keyboard έτσι και τα sticks είναι καλύτερα για τα fighting.

Και το λέω αυτό σαν κάποιος που πήγε από το d-pad σε fight pad μετά σε stick της πλάκας και τέλος έκανα μια επένδυση σε ένα καλό fight stick. Η διαφορά είναι μεγάλη.

Όσο για το hitbox το φτιάξαν κάτι τυπάκια και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το προωθήσουν και προορίζεται περισσότερο για αυτούς που παίζουν με pad. Τα seimitsu ή sanwa κουμπιά που έχουν δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτά των keyboard.

χαχα ενοείται οτι έχει μειονέκτημα αν δεν είχε θα είχαν keyboards πάνω τα arcades στην Ιαπωνία. Το θέμα ειναι ότι αυτός που σε αποκαλεί kb noob πρέπει να το αποδείξει κιολάς (κάπως δύσκολο). To θέμα με το hitbox πάει καλά ειναι μόλις 6 μήνες εξω και έχει παιδιά που έχουν αφησει το stick για αυτό. Προορίζεται για tournament play γενικά. Φυσικά είναι πολυ νωρίς για το όλο θέμα που να μπείς με καινούριο controller σε game που παίζεται 3 χρόνια..

Δημοσ.

http://www.joystiq.com/2010/12/07/the-hit-box-arcade-controller-ditches-the-stick-for-buttons/#continued

Eat my shorts. Άντε να έρθει στο steam να παίζω όσο το LOL είναι κάτω.

Εντωμεταξύ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν κατάλαβα γιατί ο μοχλός είναι αριστερά, είμαι δεξιόχειρας και οι κινήσεις του μοχλού μου φαίνονται δυσκολότερες από το πάτημα ακουμπιών.

Δημοσ.

Ηδη μπήκες στον κόπο να κάνεις 10 post για ένα game που δεν ασχολείσαι :D

Δεν πειράζει θα βρώ τις φωτογραφίες στο internet.

Οπως είπα http://www.hitboxarcade.com/ . Ξέχασαν να σε ρωτήσουν πρίν κάνουν την εταιρία. Τώρα τόσος κόσμος δεν παίζει sf4 σωστα !

Λατρεύω τη σειρά του SF. Τα λιώνω από μπέμπα. Απλά δεν είχα την τιμή να παίξω Online yet, και τώρα περιμένω το A.E γιατί ο κύκλος έχει εξαντλήσει experience..

Μια μικρή διευκρίνηση, αν διαβάσεις το πρώτο Post μου πάνω σε αυτό το θέμα γράφω:

"Fighting με stick ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με Gamepad + ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ sticks"

Λέγοντας "Stick" ήθελα να πω το Hitbox, είτε του Arcade, είτε τα Madcatz κτλπ κτλπ. Δεν έχουν όλοι όμως χώρο για Arcade machine, και δεν έχουν όλοι 150€ x 2 για τα Madcatz (κάποιος είπε έχει κινεζιά με 15€ και κάνει τη δουλειά του, αυτό με ενδιαφέρει).. έτσι η μοναδική λύση είναι ένα καλό Gamepad. Τα Sony μάνι μάνι έχουν το stick στο μ__νί μου (χαμηλά) γιατί έχουν μείνει πίσω, άρα 360.

1. Αν νομιζεις οτι εδω γράφουνε μονο οι κατ' επάγγελμα gamers τότε βρίσκεσαι σε λάθος forum.

2. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει κανεις να χειριστεί ενα video game για να επιτυχει το επιθυμητό αποτλελεσμα. Στην ιστορία πάντα μένει το αποτέλεσμα και όχι ο τροπος άλλωστε.

3. Το να παίζεις "σωστά" είναι τελείως υποκειμενικό και έχει διαφορετική υποσταση στο μυαλό του καθένα.

4. Όπως είπες κι εσύ "Δεν παίζει ρόλο το χόρτο (ο τρόπος χειρισμού προφανώς), αν δεν ξέρεις να το στρίψεις (να παιζεις) τύπε.

5. Λες οτι το kb είναι για noobαδες, επιδή ειναι ειναι ποιο εύκολο να βγάλεις ενα απο τα δυσκολότερα ultra στο sf4. Κι εγώ σου λεω οτι το βγάζω με την κιθάρα απο το Guitar Hero, με κάνει αυτο Pro gamer; (μπα αστο δεν με νοιαζει αυτο).

6. Λές οτι το καλυτερο gamepad είναι αυτό του xbox, προφανώς επειδη βολέυει εσένα περισσοτερο. Εγώ λεω οτι ειναι του PS2.

7. Στο τουρνουα που ΔΕΝ προκειται ποτέ να διοργανώσει η capcom στην ελλάδα θα πάω να θαυμάσω εσένα που προφανώς παιζεις "σωστα" μιάς κι εγώ χωρίς την κιθάρα του guitar hero ή έστω το πληκτρολόγιο SF δεν μπορώ να παιξω.

8. Ατυχές το παράδειγμα με το ποδόσφαιρο γιατι αυτό Δ Ε Ν παιζεται με τα χέρια, το SF όμως μπορει να παιχτει με ποικίλους τρόπους.

Κάνεις μια απίστευτη και αναίτια επίδειξη γαμιοσύνης, και δεν μου αρεσει καθόλου η οργή που βγάζεις και ο δηκτικός τόνος στο λόγο σου ο οποίος σε κάνει να φαινεσαι μαλακίστίρι που θέλω να πιστεύω οτι δεν είσαι.

Διαφωνώ στα πάντα κάθετα. Είμαι μαλακιστίρι, αλλά όχι στις συζητήσεις. Μιλάω μόνο όταν έχω ακλόνητη πίστη σε αυτά που λέω. Πραγματικά πιστεύω πως κάτι δε πάει καλά με εσάς που δεν καταλαβαίνετε τις σας λέω.

Μια τελευταία απόπειρα:

Δικαίωμα του οποιουδήποτε είναι να κάνει SEX στη μάνα του, εγώ κυνηγάω τον κανόνα και όχι τις υπέροχες εξαιρέσεις (ή και εσάς). Ο κανόνας φαίνεται εκεί που μπαίνεις στο Move-List του Game, και στην αναπαράσταση των Moves έχει ένα ΚΥΚΛΙΚΟ stick για αναπαράσταση του Move. Διαφορετικά θα είχε →⇈← κτλπ όπως το απαρχαιωμένο TEKK3N που παιζόταν με D-PAD.

Αν όχι εγώ λοιπόν.. ο Developer, ξέρει.

Υ.Γ: Τι φταίει που δεν θα έρθει ποτέ μια Capcom να κάνει διαγωνισμό στο Ελλαδιστάν; Εμείς που δεν είμαστε για τίποτα..

Δημοσ.

Φυσικά είναι πολυ νωρίς για το όλο θέμα που να μπείς με καινούριο controller σε game που παίζεται 3 χρόνια..

Πόσο μάλλον σε tournament players που το παίζουν κοντά 20 χρόνια :P

Εντωμεταξύ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν κατάλαβα γιατί ο μοχλός είναι αριστερά, είμαι δεξιόχειρας και οι κινήσεις του μοχλού μου φαίνονται δυσκολότερες από το πάτημα ακουμπιών.

Δοκίμασε να σταυρώσεις τα χερια. Old school πράματα :P

Δημοσ.

Λατρεύω τη σειρά του SF. Τα λιώνω από μπέμπα. Απλά δεν είχα την τιμή να παίξω Online yet, και τώρα περιμένω το A.E γιατί ο κύκλος έχει εξαντλήσει experience..

Αντε να σε δούμε online τοτε, single το game δεν λέει για vs βγήκε.

Για τα tournament στην Ελλάδα κτλ , το sf θέλει προπόνηση offline γα να παίξεις σε τουρνουα καθώς έστω και 50-100 ms ping είναι πολυ για κινήσεις που γίνονται με ακρίβεια ενός frame. Ο Ιάπωνας πάει στο arcade και εχει 40 μηχανήματα και ουρά μισή ωρα για να παίξεις (γιαυτό έχει και παίχτες θηρία να εξασκηθείς εναντίων). Αμερική παρόμοια κατάσταση τα fighting gmaes είναι παράδοση. Ελλάδα παίζουν όλοι και όλοι καμιά 30-60 ρια ατομα ημη σοβαρά και είναι σκορπισμένοι στις γωνίες της χώρας

Ξεχνα το

Δημοσ.

Διαφωνώ στα πάντα κάθετα. Είμαι μαλακιστίρι, αλλά όχι στις συζητήσεις. Μιλάω μόνο όταν έχω ακλόνητη πίστη σε αυτά που λέω. Πραγματικά πιστεύω πως κάτι δε πάει καλά με εσάς που δεν καταλαβαίνετε τις σας λέω.

Μια τελευταία απόπειρα:

Δικαίωμα του οποιουδήποτε είναι να κάνει SEX στη μάνα του, εγώ κυνηγάω τον κανόνα και όχι τις υπέροχες εξαιρέσεις (ή και εσάς). Ο κανόνας φαίνεται εκεί που μπαίνεις στο Move-List του Game, και στην αναπαράσταση των Moves έχει ένα ΚΥΚΛΙΚΟ stick για αναπαράσταση του Move. Διαφορετικά θα είχε →⇈← κτλπ όπως το απαρχαιωμένο TEKK3N που παιζόταν με D-PAD.

Αν όχι εγώ λοιπόν.. ο Developer, ξέρει.

Υ.Γ: Τι φταίει που δεν θα έρθει ποτέ μια Capcom να κάνει διαγωνισμό στο Ελλαδιστάν; Εμείς που δεν είμαστε για τίποτα..

-Τότε να σου υπενθυμισω οτι εδω συζηταμε.

-Καλά κανεις και κυνηγάς τον κανόνα, τιποτε όμως δεν πρόκοψε παντα πηγαίνοντας αυστηρά με κανόνες και αρχές. Όταν σου θέτουν τους κανόνες μάθε να τους αμφισβητείς και να τους αναπροσαρμώζεις στα μέτρα σου αντί να τους ακολουθάς τυφλά.

-Ο developer ξέρει να προτείνει τον κανόνα όπως ξέρει οτι υπάρχουνε και εξαιρεσεις γι αυτό αλλωστε ο developer έχει προνοήσει το προϊόν του να είναι συμβατό με ποικιλία συσκευών εισόδου.

-Πραγματικά κι εγώ πιστεύω πώς περιμένεις να σε καταλάβουμε εμείς την ώρα που δεν κάνεις κμιά προσπαθεια να το κανεις κι εσυ για εμάς.

Δημοσ.

εχουμε ξεφυγει λιγο.... sex με τη μανα του σε αντιδιαστολη με sf4 με πληκτρολογιο...

Δημοσ.
-Καλά κανεις και κυνηγάς τον κανόνα, τιποτε όμως δεν πρόκοψε παντα πηγαίνοντας αυστηρά με κανόνες και αρχές. Όταν σου θέτουν τους κανόνες μάθε να τους αμφισβητείς και να τους αναπροσαρμώζεις στα μέτρα σου αντί να τους ακολουθάς τυφλά.

Νταξ ρε φίλε.. Αν θεωρείς το να παίζεις το έκαστο Genre με το σωστό Input Method του "κανόνα", προβατοποίηση.. τότε τι να σου πω.. βρήκες τρόπο να ξεχωρίσεις πανάθεμα σε.

Αυτό που γράφω παραπάνω, είναι το ότι αν δεν το κάνεις επειδή έτσι σχεδιάστηκε για να παιχτεί (και όχι Unreal Tournament με Gamepad, Flight Simulator με keyboard/mouse κτλπ), αν δεν το κάνεις στην συγκεκριμένη περίπτωση διότι υπάρχουν Characters που δεν μπορούν ΚΑΝ να παιχτούν με Kb (βλ. Zangief, Seth, Τουρκόσπερμα κλπ), τότε καν' το για το Community.

Είτε είναι παίκτες-φίλοι στο σαλόνι σου, είτε είναι Tournament του Net σου, είτε διοργάνωση της Capcom.. θα υπάρχει ΕΝΑ Input Method που θα παίζουν όλοι μαζί. Εσύ θα είσαι άσχετος, και άχρηστος επειδή δεν θα έχεις δουλέψει το Gamepad.. ενώ επίσης θα ήταν μούφα (ψιλο-άδικο) να κάνεις κάτω-μπρος κάτω-μπρος για ένα Ultra το οποίο θέλει λίγη τεχνική με το Gamepad.

Τι συζητάμε τώρα, πραγματικά δεν με ενδιαφέρει.. ξέρω ότι ο Έλληνας δεν το παλεύει το Gaming, απλά θα με ευχαριστούσε λίγο αν καταλαβαίνατε τουλάχιστον το Point μου και να μου λέγατε: Ναι ρε Μαράκι, έχεις δίκιο.. απλά δεν ασχολούμε σοβαρά ή δεν έχω 50€ να διαθέσω για το 360 Gamepad ρε πούστη.

Μόλις το πάρω το A.E. με το καλό (το τρίμηνο του καλοκαιριού είναι η μόνη εποχή που δεν ασχολούμε με Gaming), θα σε βρω και θα σε παίξω "alex_000".. δεν θα δούνε άλλα FRAPS, πέρα από αυτό. Βάζω στοίχημα όμως ότι με Ryu-like πιόνι πληκτρολογίου έχω να κάνω.. ίσως βάλω και λίγο από το IG handicap όμως γιατί γουστάρω τις υπερβολές. ;)

Δημοσ.

Νταξ ρε φίλε.. Αν θεωρείς το να παίζεις το έκαστο Genre με το σωστό Input Method του "κανόνα", προβατοποίηση.. τότε τι να σου πω.. βρήκες τρόπο να ξεχωρίσεις πανάθεμα σε.

Αυτό που γράφω παραπάνω, είναι το ότι αν δεν το κάνεις επειδή έτσι σχεδιάστηκε για να παιχτεί (και όχι Unreal Tournament με Gamepad, Flight Simulator με keyboard/mouse κτλπ), αν δεν το κάνεις στην συγκεκριμένη περίπτωση διότι υπάρχουν Characters που δεν μπορούν ΚΑΝ να παιχτούν με Kb (βλ. Zangief, Seth, Τουρκόσπερμα κλπ), τότε καν' το για το Community.

Είτε είναι παίκτες-φίλοι στο σαλόνι σου, είτε είναι Tournament του Net σου, είτε διοργάνωση της Capcom.. θα υπάρχει ΕΝΑ Input Method που θα παίζουν όλοι μαζί. Εσύ θα είσαι άσχετος, και άχρηστος επειδή δεν θα έχεις δουλέψει το Gamepad.. ενώ επίσης θα ήταν μούφα (ψιλο-άδικο) να κάνεις κάτω-μπρος κάτω-μπρος για ένα Ultra το οποίο θέλει λίγη τεχνική με το Gamepad.

Τι συζητάμε τώρα, πραγματικά δεν με ενδιαφέρει.. ξέρω ότι ο Έλληνας δεν το παλεύει το Gaming, απλά θα με ευχαριστούσε λίγο αν καταλαβαίνατε τουλάχιστον το Point μου και να μου λέγατε: Ναι ρε Μαράκι, έχεις δίκιο.. απλά δεν ασχολούμε σοβαρά ή δεν έχω 50€ να διαθέσω για το 360 Gamepad ρε πούστη.

Μόλις το πάρω το A.E. με το καλό (το τρίμηνο του καλοκαιριού είναι η μόνη εποχή που δεν ασχολούμε με Gaming), θα σε βρω και θα σε παίξω "alex_000".. δεν θα δούνε άλλα FRAPS, πέρα από αυτό. Βάζω στοίχημα όμως ότι με Ryu-like πιόνι πληκτρολογίου έχω να κάνω.. ίσως βάλω και λίγο από το IG handicap όμως γιατί γουστάρω τις υπερβολές. ;)

Και για πες μου ρε φιλεναδα με ποιο τρόπο θα ωφελιθεί το community αν παιξω με arcade stick ή pad;

(Μου αρεσε πολυ το "τουρκόσπερμα" a0xa0x0a0x0a0xa)

Δημοσ.

¨οχι ρε Μαράκι άδικο έχεις γιατί δεν θέλουν όλοι οι παίχτες κύκλους . Ο Ruy παίζεται με Kb μια χαρά και ο Didakos μπορεί να είναι προ player με Ruy με Kb.

Επίσης ρε Μαράκι, στο τουρνουά φέρνεις το χειριστήριό σου (23:00) όλοι με τα sticks και ένας μαύρος με gamepad (PS3 παρακαλώ). Και σκάει και ο Didakos με το Kb.

http://www.youtube.com/watch?v=fUkd5ODhRQ0&feature=player_embedded#at=629

• Moderators
Δημοσ.

Πρέπει να ψήσω έναν φίλο μου που έχει fighting stick να μου το δανείσει να δω το φως μάλλον. :P

(hopefully χωρίς να το σπάσω ^_^)

Μου φάνηκε ή ειδα και μια γριούλα με ροζ ζακετα να παιζει ssf4ae???

Σε ποιο χρονικό σημείο;

Δημοσ.

δεν παίζω ryu ουτε άλλους shotos γενικά και δεν κρατάω fraps, δεν με νοιάζει το e-peen. Αν παίζεις sf4 λιγότερο από χρόνο τα πράματα θα είναι πολύ δύσκολα μην βλέπεις το παιχνίδι επιφανειακά, άσε που θα πάρεις πίσω όλα αυτά που λες για το kb (stick > kb αλλά kb >>>>> gamepad) :D

Μαράκι δεν έχεις δίκιο αν χάσω απο κάποιον δεν θα είναι γιατί χρησιμοποιεί kb / stick η gamepad αλλά γιατί απλά είναι καλύτερος. Ισα ίσα αν παίζει με gamepad θεωρώ οτι είναι σε μειονεκτική θέση. Προσωπικά θα ήταν καλύτερα να είχα αρχίσει με stick αλλά ποτέ δεν περίμενα οτι θα ασχοληθώ τόσο πολύ με το game. Για να φτάσω με stick το επίπεδο που είμαι τώρα με kb Θέλω 1 χρόνο +. Τώρα αναγκαστικά θα δώσω 150 - 250 για να φτιάξω custom hitbox με δικό μου template τα 50 δεν είναι τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...