dermitzos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν... Οι γυναίκες αν δεν έχουν έστω ένα δίπλωμα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ PCs!!! Ας αρχίσει το πρόβλημα... Κάποια στιγμή κόλλησε το pc μου και η αδελφή μου πήγε σαν έξυπνη και κράτησε πατημένο το κουμπί για να κλείσει, αντί να με φωνάξει... Μετά από αυτό, ο υπολογιστής δεν ξανάνοιξε... Δηλαδή ανοίγει, φαίνεται το λογότυπο της μητρικής, το λογότυπο των windows (XP Pro), και μετά ή δεν βγάζει τίποτα ή βγάζει μπλε οθόνη με κάτι ακαταλαβίστικα (Για δέκατα δευτερολέπτου, δεν προλαβαίνω να διαβάσω τι λέει..) και κάνει επανεκκίνηση. Δεν μπαίνει με ασφαλή λειτουργία, ούτε με την κανονική, ούτε με δικτύου, ούτε με γραμμή εντολών... Αν βγάλουμε την επιλογή του format, τι μπορώ να κάνω;
Nitrous18 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 ψαξε να βρεις απο πουθενα το ERD COMMANDER κανε βοοτ και κανε ενα check disk στο σκληρο
iant Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δοκίμασες κανένα repair; Λοιπόν... Οι γυναίκες αν δεν έχουν έστω ένα δίπλωμα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ PCs!!!Ας αρχίσει το πρόβλημα... Κάποια στιγμή κόλλησε το pc μου και η αδελφή μου πήγε σαν έξυπνη και κράτησε πατημένο το κουμπί για να κλείσει, αντί να με φωνάξει... Μετά από αυτό, ο υπολογιστής δεν ξανάνοιξε... ... Με τα bold δεν συμφωνώ! Άμα σε κάθε κόλλημα φώναζαν τον ιδικό φαντάζεσαι τι θα γινόταν!
Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Με τα bold δεν συμφωνώ! Άμα σε κάθε κόλλημα φώναζαν τον ιδικό φαντάζεσαι τι θα γινόταν! Aν το pc στο οποιο καθεται ειναι το δικο μου pc κ οχι το δικο της,ναι καλα θα κανει να με φωναξει
ChangeAllNow Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Εκκίνηση με το CD των Xp. 1η οθόνη ENTER. 2η οθόνη F8. 3η οθόνη R. = Repair της εγκατάστασης των Xp, χωρίς να αλλάξει κάτι άλλο.
Bspus Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Για την μπλε οθονη που δεν προλαβαινεις να διαβασεις, οταν τελικα ξαναμπεις στα windows, πηγαινε στο system-advanced-startup and recovery και Uncheck το automatically restart Πρωτα απ'ολα αν φταιει ο δισκος, θα πρεπει να μπεις με καποιο Live CD οπως ειπαν να δεις αν επισκευαζεται. Μου εχει τυχει περιπτωση που φτανει μεχρι το logo των xp και βγαζει μπλε οθονη και απο live cd δεν εβρισκε τιποτα και ελεγε οτι ο δισκος ειναι αφορμαριστος Σε αλλη περιπτωση με τα ιδια συμπτωματα εβαλα αλλη καρτα γραφικων και ανοιξε κανονικα. Μετα εβαζα τους σωστους drivers και ξανα χαλαγε. Δεν καταφερα να γλυτωσω το φορματ Κανε το Repair οπως το λεει ο απο πανω. Δεν θα σου πειραξει τα αρχεια ουτε τα προγραμματα. Θα χρειαστει ομως το cd key, ξανα ενεργοποιηση και ξανα windows update η service packs που δεν υπηρχαν απο το cd.
dermitzos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Με το repair δεν γίνεται τίποτα... ψαξε να βρεις απο πουθενα το ERD COMMANDERκανε βοοτ και κανε ενα check disk στο σκληρο Live cd είναι; Που θα το βρω; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:29 ---------- [...]Κανε το Repair οπως το λεει ο απο πανω. Δεν θα σου πειραξει τα αρχεια ουτε τα προγραμματα. Θα χρειαστει ομως το cd key, ξανα ενεργοποιηση και ξανα windows update η service packs που δεν υπηρχαν απο το cd. Όταν πάω να κάνω repair μου βγάζει command line. Βάζω fixboot αλλά δεν γίνεται τίποτα. Μου είπαν να δοκιμάσω και το fixMBR αλλά φοβάμαι να το κάνω γιατί λέει πως ίσως μετά δεν βρίσκει το partition που θα γίνει και ίσως χάσω τα αρχεία μου. Τι παίζει;
pournaras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Εχει 2 repair, σε αυτο δεν πατας R αλλα ενα απλο Enter. Μετα σε παει στη σελιδα με το Eula οπου πατας F8, και στην επομενη σελιδα ειναι που θα σε ρωτησει αν θα κανεις καθαρη εγκατασταση η επισκευη της ηδη υπαρχουσας. (φυσικα η εκδοση των windows πρεπει να ειναι ιδια με αυτη που εχει βαλει στο μηχανημα, αλλιως δεν θα σου βγαλει επιλογη επισκευης παρα μονο νεας εγκαταστασης).
pournaras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Αν είναι σε άλλη γλώσσα; Δυστυχως απο οτι θυμαμαι δεν θα δουλεψει, πρεπει η κοπια να ειναι ιδια ακριβως version με την αρχικη. Βεβαια μια δοκιμη θα σε πεισει, αλλα τα βλεπω σκουρα τα πραγματα...
dermitzos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Σχετικά με το ERD COMMANDER που λέει ο Nitrous18;
pournaras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Το ERD εγω το χρησιμοποιω αν ειναι να σωσω αρχεια πριν κανω format, το αν μεσα απο το ERD μπορεις να επαναφερεις τα windows, δυστυχως δεν το ξερω, αν εχει καποιος καποια γνωση επι του θεματος, ας κανει τον κοπο να την γραψει.
iant Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Εχει 2 repair, σε αυτο δεν πατας R αλλα ενα απλο Enter. Μετα σε παει στη σελιδα με το Eula οπου πατας F8, και στην επομενη σελιδα ειναι που θα σε ρωτησει αν θα κανεις καθαρη εγκατασταση η επισκευη της ηδη υπαρχουσας. (φυσικα η εκδοση των windows πρεπει να ειναι ιδια με αυτη που εχει βαλει στο μηχανημα, αλλιως δεν θα σου βγαλει επιλογη επισκευης παρα μονο νεας εγκαταστασης). +1 Και άμα θέλεις να πάρεις τα αρχεία σου πριν το φορμάτ : Live cd είναι; Που θα το βρω; Π.χ. το K u b u n t u είναι ένα από τα πολλά ! 1. Κατεβάζεις ένα .iso π.χ. αυτό 2. Κανεις ενα bootable CD, π.χ. με το Nero 3. Απο το BIOS ορίζεις first boot από το CD/DVD 4. Restart με το LiveCD - ότι επιλογή σου βγάζει πάτα ENTER! 5. Μπαίνεις σε ένα όμορφο γραφικό περιβάλλον που μοιάζει με τα Windows 6. Με το K3b(σαν το Nero είναι) γράφεις τα αρχεία σου σε CD/DVD ! 7. Μας λες τις εντυπώσεις σου για το νέο λειτουργικό που μόλις είδες!!! P.S. Λίγο Google θα σε βοηθήσει και άλλο!!!
dermitzos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Ξέρω το ubuntu!! Αυτό έλειπε! Απλώς ψάχνω λύση χωρίς format... Την 2η επισκευή δεν την βγάζει καν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.