Προς το περιεχόμενο

καλωδιο συνδεσης router

maik356

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρα,

εχω το adsl modem/router της ΟΝ και ψαχνoντας για ethernet καλωδιο συνδεσης με τα τρια μηχανηματα που εχω στο σπιτι βρηκα οτι υπαρχουν 5e , 6e, utp , ftp , patchable και τετοια.Επειδη με δικτυα δεν ειμαι και πολυ γνωστης ποιο ειναι το καλυτερο καλωδιο και τι τυπου?

Δημοσ.

Το καλώδιο που χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση των Η/Υ με τον Router είναι UTP patch.

Αν πάς να αγοράσεις και πείς γιατί το θές θα σου δώσουν το σωστό το οποίο υπάρχει σε πολλά μήκη.

Τώρα αν θες λεπτομέρεις το UTP σημαίνει Unshielded Twisted Pait δηλαδή χωρίς προστατευτικό περίβλημα συνεστραμμένων ζευγών. Patch σημαίνει ότι είναι καθρέπτης δηλαδή οι απολήξεις των ζευγών είναι ίδιες στα δύο άκρα και cat 5e είναι η κατηγορία του καλωδίου και έχει να κάνει με το έυρος που σου προσφέρει συναρτήσει τις απόστασης. Δηλαδή τι ταχύτητες υποστηρίζει και σε τι απόσταση.

Αυτά με απλά λόγια.

Αν θες λεπτομέρεις πες.

Δημοσ.

πολυ κατατοπιστικος ευχαριστω...

μια ερωτηση μονο ...

βλεπω καλωδια cat5e , cat5e f και cat6ehf στο eshop.

ποιο ειναι καλυτερο η δεν υπαρχει διαφορα ..?

Δημοσ.

cat5e ειναι σχεδον μεχρι 90 μετρα.cat6 τα βαζουν συνηθως για 1000 δικτυο.cat5ef αν ενοεις το ftp απλα εχει περιβλημα για προστασια οταν το περνας κοντα απο ρευματα η σαν stp shielded.το http://www.wikipedia.com θα βρεις αναλυτικα μεχρι τι μηκος παζει το καθενα και που προτεινεται.συνηθως παντου παιζουν με cat5e εκτος αν καποιος θελει κατι πιο συγκεκρικεμενο οπως gigabit η να περασει τα καλωδια μεσα μεσα απο καναλια με ρευμα η εξωτερικους χωρους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...