gohteutikos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημέρα, Χρειάζομαι ένα netbook επειδή δεν μπορώ να κουβάλω 2.2kg και η 12" μου φαίνονται πολλές και ογκόδες. Το laptop θα τρέχει Firefox 3.5 και Outlook. Όμως θέλω Windows 7 καθαρά για αισθητητικούς λόγους. Τι Netbook πρέπει να αγοράσω έτσι ώστε να τρέχω Windows 7; O Atom Z520 τα αντέχει; Χρειάζομαι 2GB Ram ή αρκούν τα 1; (DDR2 παίρνουν τα laptop;). Επίσης πόσες επιλλογές για κάρτες γραφικών που υπάρχουν για Netbook αντέχουν Win7; Tέλος, η nvidia έχει παρουσιάσει μια πλατφόρμα Ion ή κάπως έτσι. Νομίζω για Netbook είναι αλλά δεν έχω καταλάβει τι προσφέρει.
angmar Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Στο wind μου έχω βάλει τα 7 για δοκιμή. Με κλειστό το aero δουλεύουν ας πούμε καλά. Στο boot αργεί περισσότερο από τα XP. Αφού ανοίξει η απόκριση θα έλεγα οτι είναι καλή. Έχω επάνω 2Gb ram και πιστεύω οτι την χρειάζονται, ευτυχώς το κόστος του extra 1GB είναι αστείο. Η ΙΟΝ αν δε κάνω λάθος θα έρχεται με dual core atom και geforceGO κάρτα γραφικών, οπότε μιλάμε για σημαντικές αυξήσεις στις επιδόσεις του netbook.
kirimis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημέρα, Χρειάζομαι ένα netbook επειδή δεν μπορώ να κουβάλω 2.2kg και η 12" μου φαίνονται πολλές και ογκόδες. Το laptop θα τρέχει Firefox 3.5 και Outlook. Όμως θέλω Windows 7 καθαρά για αισθητητικούς λόγους. Τι Netbook πρέπει να αγοράσω έτσι ώστε να τρέχω Windows 7; O Atom Z520 τα αντέχει; Χρειάζομαι 2GB Ram ή αρκούν τα 1; (DDR2 παίρνουν τα laptop;). Επίσης πόσες επιλλογές για κάρτες γραφικών που υπάρχουν για Netbook αντέχουν Win7; Tέλος, η nvidia έχει παρουσιάσει μια πλατφόρμα Ion ή κάπως έτσι. Νομίζω για Netbook είναι αλλά δεν έχω καταλάβει τι προσφέρει. Ωπα... μια στιγμη! Υπαρχουν 12αρια και 12αρια... Υπάρχουν 12αρια με μεγεθος/βαρος απο 13αρι laptop... της πλακας 12αρια δλδ, και υπαρχουν πραγματικα 12αρια με κατω απο 1,5 κιλο βάρος, πραγματικά λεπτα και μαζεμένα! Απο ότι κατάλαβα η εμπειρια σου εχει να κάνει με 12αρι μονο στην διαγώνιο της οθονης και οχι γενικως στο μεγεθος του φορητου! Η πρόταση μου θα ηταν: 1) http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Category&v1=Mini&series_name=mini311_series&jumpid=in_R329_prodexp/hhoslp/psg/notebooks/Mini/mini311_series στις 11,6 ιντσες με 1.4 κιλα. Φορά την πλατφόρμα ION, και είναι αρκετα ποιο μαζεμένο απο ντεμεκ 12αρια. 2) Αν το βρίσκεις πάλι μεγάλο το παραπάνω: http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Category&v1=Mini&series_name=mini110xp_series&jumpid=in_R329_prodexp/hhoslp/psg/notebooks/Mini/mini110xp_series αυτο στις 10 ιντσες, μπορείς να το πάρεις με καλης αναλυσης οθόνη και αποκωδικοποιητη για να βλεπεις 1080p ταινίες αμα θες Φυσικα σου προτείνω την υψηλής ανάλυσης οθόνη για να μπορέσεις να δουλέψεις σωστά. 3) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904150 ή αυτόν εφόσον δεν σε ενδιαφέρει κάτι πάνω απο 1024χ600 σαν ανάλυση... και αυτος με τον N280. το 311 ειδικα είναι φρέσκο... δεν ξέρω αμα έφτασε ακόμα εδώ! Και τα 3 σηκώνουν 7 απροβλημάτιστα. Προσωπικα στο MSI WIND μου έχω Win 7, με μόνη αναβάθμιση στην μνήμη για να στέκεται λίγο καλύτερα με λιγότερο file swap. Όλες οι κάρτες γραφικών δεν εχουν πρόβλημα με τα 7. Θα παίξουν AERO κανονικά.
gohteutikos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 @kirimis To laptop είναι 3 χρόνων, ένα Dell XPS. Είμαι ευχαριστημένος, ωστόσο πλέον μαζί αναγκάζομαι να κουβαλάω 1500 χαρτιά. Όποτε πλέον προτιμώ να θυσιάσω κάτι από τις επιδόσεις (π.χ. έχει πάνω 4GB στα 800mhz). Anyway, είμαι ευχαριστημένος και για την εποχή του ήταν αρκετά καλός ο όγκος του. Εξάλλου του έχω και 9cell μπαταρία. Όσο για την ανάλυση, αν μπορείς να μου βρεις και 2000χ2000 ανάλυση ευχαριστώ θα σου πω. Δουλεύω πολύ με διαγράμματα, σχεδιαγράμματα όποτε έχω ανάγκη την μεγάλη επιφάνεια εργασίας. Εξάλλου τα γράμματα του λειτουργικού τα μεγαλώνω. Το 311 μου άρεσε πολύ. Που το βρίσκω στην Ελλάδα; Υπάρχει περίπτωση να δούμε Culv σε netbook; @angmar, dual core atom; είσαι σίγουρος;
kostasfalcon Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν ειναι μεσα στα σχεδια dual core atom για netbooks. Η geforce-go πως σου ηρθε? Αυτο που παρατηρω ειναι οτι δεν διαβαζετε - ψαχνετε καθολου στο forum Εχει χιλιοειπωθει οτι ειμαστε εν αναμονη της ion πλατφορμας η οποια αρχικα υλοποιειται στο lenovo ideapad s12 με atom n270 και γραφικα 9400m.
basilis5 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν ειναι μεσα στα σχεδια dual core atom για netbooks. Η geforce-go πως σου ηρθε? Αυτο που παρατηρω ειναι οτι δεν διαβαζετε - ψαχνετε καθολου στο forum Εχει χιλιοειπωθει οτι ειμαστε εν αναμονη της ion πλατφορμας η οποια αρχικα υλοποιειται στο lenovo ideapad s12 με atom n270 και γραφικα 9400m. αν εχεις σκοπο να τρεχεις firefox λαβε υποψην οτι ο επεηεργσαστης δεν ειναι και οτι καλυτερο ,τουλαχιστον ο 270 που εχω δοκιμασει, γνωμη μου ειναι οτι παρεις να μπορει να παρει πανω εναν γρηγορο δισκο να ισορροπησει την κατασταση το θεωρω σαφως πιο σημαντικη αναβαθμιση απο ραμ (ειδικα στα χρ θα δεις πως δεν υπαρχει λογος για παραπανω ραμ αφου τρως ακυρα απο τον επεξεργαστη)
gohteutikos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Με το Ion, μόνο στα Video κερδίζω; Επίσης αξίζει να βάλω έναν 7200 rpm δίσκος ή έναν φτηνό SSD (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320650)?
kostasfalcon Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 αν εχεις σκοπο να τρεχεις firefox λαβε υποψην οτι ο επεηεργσαστης δεν ειναι και οτι καλυτερο ,τουλαχιστον ο 270 που εχω δοκιμασει,γνωμη μου ειναι οτι παρεις να μπορει να παρει πανω εναν γρηγορο δισκο να ισορροπησει την κατασταση το θεωρω σαφως πιο σημαντικη αναβαθμιση απο ραμ (ειδικα στα χρ θα δεις πως δεν υπαρχει λογος για παραπανω ραμ αφου τρως ακυρα απο τον επεξεργαστη) Εχοντας xp επάνω μια χαρά μου παει ο firefox, προτιμώ όμως και χρησιμοποιώ περισσότερο safari και chrome που έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις και είναι γρηγοροτεροι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.