liopyr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Οχι, εχει τεραστια διαφορα. Η παστα ειναι για να καλυπτει τα κενα μεταξυ επεξεργαστη και ψυκτρας (συρμου και αποβαθρας ) Αν βαλει παραπανω κανει μονωση και δεν ψυχεται ο επεκεργαστης... Ε, χμ, γι'αυτό λέγεται θερμοαγώγιμη πάστα. Δεν δρα ως μονωτικό, το υλικό της είναι φτιαγμένο για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Και περισσότερη να βάλει μόλις "κάτσει" η ψύκτρα, η απαραίτητη ποσότητα θα μείνει πάλι, η υπόλοιπη το πολύ πολύ να πασαλείψει εξωτερικά το socket.
euklidis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Ε, χμ, γι'αυτό λέγεται θερμοαγώγιμη πάστα.Δεν δρα ως μονωτικό, το υλικό της είναι φτιαγμένο για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Και περισσότερη να βάλει μόλις "κάτσει" η ψύκτρα, η απαραίτητη ποσότητα θα μείνει πάλι, η υπόλοιπη το πολύ πολύ να πασαλείψει εξωτερικά το socket. Και παλι εξαρταται απο το πως θα κατσει ο επεξεργαστης πανω. Το λεει και στα manual της εκαστοτε παστας, οτι αν βαλουμε μεγαλη ποσοτητα εχουμε αντιθετα αποτελεσματα...
liopyr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Και παλι εξαρταται απο το πως θα κατσει ο επεξεργαστης πανω. Το λεει και στα manual της εκαστοτε παστας, οτι αν βαλουμε μεγαλη ποσοτητα εχουμε αντιθετα αποτελεσματα... Της τάξης των 2 βαθμών Κελσίου..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 συμφωνώ με liopyr, το θέμα είναι να πατάει καλά η ψύκτρα
kostasR1 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Thermaltake TR2 - 420 w Το TR2 είναι 420Watt Peak Power. 350w είναι κανονικά αν διαβάσεις στο ταμπελάκι του. Ατσίδες είναι οι Κινέζοι που τα βγάζουν...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 πράγματι το τροφοδοτικό είναι φόλα...
Greek_Tornado Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Θα συμφωνήσω με τα παιδιά άλλαξε τροφοδοτικό αρχικά οπωσδήποτε αλλά κάνε κάτι και για τις θερμοκρασίες... Γενικά με intel ψύκτρα έχω δει κι εγώ σε quads σημεία και τέρατα αλλά 82 βαθμοί είναι πολλοί. Προσωπικά θα την πέταγα και θα παιρνα μία καλή αερόψυκτρα με 40 ευρώ γιατί είναι και κρίμα τέτοιο cpu να κάθεται με τη default. Βέβαια εγώ είμαι εγώ
jean Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι. Αναμεσα στον επεξεργαστη και την ψυκτρα πρεπει να βαλεις μια σταγονα περιπου θερμαγωγιμη παστα αλλιως θα εχεις θερμοκρασιες. Δεν πρεπει να βαλεις πολυ γιατι εχεις το αντιθετο αποτελεσμα απο το επιθυμητο... Αφου μου το εφτιαξε το πλαισιο το PC δεν έβαλα πάστα μόνος μου, είναι το μόνο που δεν ξέρω να συναρμολογώ , αλλιως θα τα παράγγελνα μέσω internet και θα το εφτιαχνα μόνος μου και δεν θα έτρωγα την κίνηση της καλληθέας πάλι , γιατί μάλλον θα τον ξαναπάω πισω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:26 ---------- υπαρχει και το ενδεχόμενο οι θερμοκρασίες να ειναι κουκουρουκου...αν εισαι σιγουρος για την ψύκτρα και την παστα, τοτε δοκιμασε κανα τροφοδοτικο απο κανα φιλο... Οι φίλοι μου έχουν Pentium 2 ''που λέει ο λόγος'' και άντε να τους πείσω να μου δώσουν τροφοδοτικό , αφού είναι χέστες ! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:36 ---------- Το TR2 είναι 420Watt Peak Power. 350w είναι κανονικά αν διαβάσεις στο ταμπελάκι του. Ατσίδες είναι οι Κινέζοι που τα βγάζουν... Κάτσε εγώ πριν 3 χρόνια το είχα για καλό, δηλαδή ποια μάρκα να προτιμήσω ?? και πόσα watt; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:38 ---------- Θα συμφωνήσω με τα παιδιά άλλαξε τροφοδοτικό αρχικά οπωσδήποτε αλλά κάνε κάτι και για τις θερμοκρασίες... Γενικά με intel ψύκτρα έχω δει κι εγώ σε quads σημεία και τέρατα αλλά 82 βαθμοί είναι πολλοί. Προσωπικά θα την πέταγα και θα παιρνα μία καλή αερόψυκτρα με 40 ευρώ γιατί είναι και κρίμα τέτοιο cpu να κάθεται με τη default. Βέβαια εγώ είμαι εγώ ενδιαφέρον ακούγεται ποια προτείνεις ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 αναλόγως πόσα euro δίνεις πες αναλυτικά τα specs του PC σου
pcos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Αφου μου το εφτιαξε το πλαισιο το PC δεν έβαλα πάστα μόνος μου, είναι το μόνο που δεν ξέρω να συναρμολογώ , αλλιως θα τα παράγγελνα μέσω internet και θα το εφτιαχνα μόνος μου και δεν θα έτρωγα την κίνηση της καλληθέας πάλι , γιατί μάλλον θα τον ξαναπάω πισω. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:26 ---------- Οι φίλοι μου έχουν Pentium 2 ''που λέει ο λόγος'' και άντε να τους πείσω να μου δώσουν τροφοδοτικό , αφού είναι χέστες ! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:36 ---------- Κάτσε εγώ πριν 3 χρόνια το είχα για καλό, δηλαδή ποια μάρκα να προτιμήσω ?? και πόσα watt; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:38 ---------- ενδιαφέρον ακούγεται ποια προτείνεις ; καλλιθέα????? αμάν φιλε μου κουράγιο. όταν ήμουν Καλλιθέα πήγαινα και εγώ εκεί. θα ερχόμουν σπίτι σου να το δω αλλα δεν μένω Αθηνα πια, το έσκασα
jean Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 καλλιθέα????? αμάν φιλε μου κουράγιο. όταν ήμουν Καλλιθέα πήγαινα και εγώ εκεί. θα ερχόμουν σπίτι σου να το δω αλλα δεν μένω Αθηνα πια, το έσκασα βεβαια δεν μένω καλλιθεα αλλα ξέρω τι γίνεται εκεί , για που το έβαλες?
Greek_Tornado Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Είναι ένα θέμα όταν το αφήνεις να στο στήσουν. Δυστυχώς δεν ασχολούνται όσο πρέπει και στο 99% των υπολογιστών που χω δει έτοιμους από πλαίσιο υπάρχει θέμα είτε με το cable management (τι είναι αυτό) είτε με εφαρμογή ψυκτρών... Όσο για ψύκτρα δε βλέπω στο πλαίσιο να έχει καμία για 1156 socket αλλά πήγαινε εκεί και ρώτα για Thermalright ή Noctua ή καμιά Xigmatek πχ... Τροφοδοτικό πάρε ένα με 550+ watt, κάτι επώνυμο σε στυλ Enermax, Pc power & Cooling, Coolermaster, OCZ ή ακριβό Thermaltake γιατί όχι (έχω ένα toughpower 2 ζωές κρατάει). Κάτι σαν αυτό είναι καλή επιλογή και με τα ρέστα και λίγα ακόμη παίρνεις και ψύκτρα (δεν επείγει η ψύκτρα άλλωστε)
jean Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 αναλόγως πόσα euro δίνεις πες αναλυτικά τα specs του PC σου 100 e να δώσω και για τα 2 μαζί δεν αντέχω άλλο εχω χρυσωσει ε-σοπ και πλαισιο καθε χρόνο πέρνω καινουργια πράγματα ! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:16 ---------- Είναι ένα θέμα όταν το αφήνεις να στο στήσουν. Δυστυχώς δεν ασχολούνται όσο πρέπει και στο 99% των υπολογιστών που χω δει έτοιμους από πλαίσιο υπάρχει θέμα είτε με το cable management (τι είναι αυτό) είτε με εφαρμογή ψυκτρών... Όσο για ψύκτρα δε βλέπω στο πλαίσιο να έχει καμία για 1156 socket αλλά πήγαινε εκεί και ρώτα για Thermalright σ'αυτό δεν έχεις άδικο , δεν υπάρχει μια ψύχτρα για το socket του i7 - 860 ! Πάντος σήμερα που θα πάω πλαίσιο θα βάλω την γκομενά μου να τους μιλήσει μπας και κανουν καλύτερη δουλειά γιατι έχω ξεσκιστεί στα δρομολόγια!! Στεφτόμουν να πάρω το coolmaster των 600 w , με πρόλαβες πριν το κάνω post ! To καλό είναι ότι είναι αθόρυβο ! και έχω ένα πρόβλημα με τον θόρυβο γιατί τον αφήνω τα βράδια και κατεβάζω torrent .
pcos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 100 e να δώσω και για τα 2 μαζί δεν αντέχω άλλο εχω χρυσωσει ε-σοπ και πλαισιο καθε χρόνο πέρνω καινουργια πράγματα ! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:16 ---------- σ'αυτό δεν έχεις άδικο , δεν υπάρχει μια ψύχτρα για το socket του i7 - 860 ! Πάντος σήμερα που θα πάω πλαίσιο θα βάλω την γκομενά μου να τους μιλήσει μπας και κανουν καλύτερη δουλειά γιατι έχω ξεσκιστεί στα δρομολόγια!! .... e τότε είναι που δεν θα γίνει δουλειά πρόσεχε, επικίνδυνα πράματα αυτά.... δεν νομίζω να χρειάζεσαι ψήκτρα. έγινα Πατρινός
jean Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 e τότε είναι που δεν θα γίνει δουλειά πρόσεχε, επικίνδυνα πράματα αυτά.... δεν νομίζω να χρειάζεσαι ψήκτρα. έγινα Πατρινός Σωστός εγώ από Πατρινός έγινα αθηναίος !! Πως και την άραξες στην Πάτρα; Πάντος έκανες την καλύτερη δουλειά γιατί έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.