Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για εμπορικό πακέτο προστασίας ΑΠΛΟ σαν το Norton 360

nurse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να μου πείτε από την εμπειρία σας εάν υπάρχει άλλο εφάμηλο ή και καλύτερο πακέτο προστασίας παρόμοιο με το Norton 360.

Σκοπός μου είναι να μην τρέμει το φυλλοκάρδι μου όταν χειρίζεται τον υπολογιστή η σύζυγος και ο ανιψιός μου και να γίνονται τα πάντα γρήγορα και απλά χωρίς πολύπλοκες ερωτοαπαντήσεις του προγράμματος.

Έχω δοκιμάσει το 360, που απλό και γρήγορο είναι, αλλά βλέπω πολλούς στο φόρουμ να μου προτείνουν να μην εμπιστεύομαι το Norton 100% ως προς την ανίχνευση και καταστολή προβλημάτων.

Σήμερα μάλιστα εντόπισα ότι το Norton δεν στάθηκε στο ύψος του με αποτέλεσμα τα διάφορα παιχνίδια στη χρήση της RAM και δωρεάν προγραμματάκια να μου ανιχνεύουν spywares.

Δημοσ.
Ριξε μια ματια στην δημοσκοπηση για να παρεις μια ιδεα

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=322381

Ναι την είδα και μάλιστα έχω συμμετάσχει ψηφίζοντας το Antivir (εάν θυμάμαι καλά).

Απλά πλέων χρειάζομαι κάτι πολύ πολύ απλό, αυτοματοποιημένο και αποτελεσματικό ταυτόχρονα.

Που να εξηγώ και να προβληματίζω μερικές μερικούς :-) ότι εάν το comodo βγάλει αυτό κάνε αυτό ή μην πατάς "αποδοχή" συνέχεια με την επιλογή "remember this choice" κλπ κλπ

Έβαλα δοκιμαστικά το Norton 360 και για μερικές εβδομάδες είχα το κεφάλι μου ήσυχο.

Δημοσ.

Το norton είναι αυτό που ζητάς, το 360 δεν χρειάζεται, αν θες antivirus, αλλιώς αν πιστεύεις οτι χρειάζεσαι και firewall πηγαινε σε nortin internet security. Μηπως χρειαζεσαι καποια συγκεκριμένη λειτουργία απο το 360;

Δημοσ.
Το norton είναι αυτό που ζητάς, το 360 δεν χρειάζεται, αν θες antivirus, αλλιώς αν πιστεύεις οτι χρειάζεσαι και firewall πηγαινε σε nortin internet security. Μηπως χρειαζεσαι καποια συγκεκριμένη λειτουργία απο το 360;

To 360 κάνει αυτόματα καθαρισμό της registry και κάποια υποτυπώδη συντήρηση του δίσκου. Δεν μπορώ να πω ότι είναι και κάτι που με καίει κιόλας.

Ειδικά εάν το norton internet security είναι εξίσου απλό και αυτοματοποιημένο... με βλέπω και πάλι πελάτη της semantec.

Δημοσ.

Δοκιμασε το, εγώ επειδή είμαι speed freak και επειδή δεν έχω και πολύ καινούριο υπολογιστή, διαλέγω απλό antivirus.

Τώρα οι πιθανότητες να μολυνθείς απο ιό, είναι ανάλογες με την χρήση του Internet στον υπολογιστή οτι προγραμμα και να ειχες. Θελει κοινή λογική, και λίγο σκέψη πριν κατεβάσεις το οτιδήποτε και κανεις κλικ οπουδήποτε.

Δημοσ.

Μερικές τρύπες μπορούν να κλείσουν από το ίδιο το Λ/Σ: Έχεις φτιάξει για τους άλλους χρήστες του PC limited user accounts ή το χειρίζονται ως Administrators;

Δημοσ.

Βασικά πρόκειται για τρεις υπολογιστές που ο κάθε ένας τον χειρίζεται ξεχωριστά. Ο κάθε χρήστης είναι ο Administrator του κάθε υπολογιστή..

Το θέμα είναι ότι όταν κάτι δεν πάει καλά καλούμαι να κάνω μια σειρά από ενέργειες. Antivir έλεγχο, anti- spyware, registry clean, έλεγχο δίσκου, ανασυγκρότηση. κλπ. Αυτό εάν όχι σε τρεις υπολογιστές τουλάχιστον σε δύο γίνεται.. Φανταστείτε πόσο χρόνο χάνω..

Όταν έβαλα στο παλιό μου υπολογιστή το Νοrton 360 για κανένα μήνα ο υπολογιστής αυτός δεν μου δημιούργησε πρόβλημα και δεν ασχολήθηκα μαζί του. Το ίδιο και η χρήστης του που δεν έχει ασχοληθεί με πόρτες, ερμηνείες επισημάνσεων, είτε του firewall είτε του αντιικού. Γι' αύτο σκέφτομαι να στραφώ στην εμπορική λύση.

Προτείνεις να βάλω είσοδο χρήστη στους δύο υπολογιστές που δεν χειρίζομαι εγώ και να μπαίνουν οι χρήστες του μέσω αυτών των λογαριασμών;

Δημοσ.
Ο κάθε χρήστης είναι ο Administrator του κάθε υπολογιστή..

Η απαρχή όλων των κακών κατά τη γνώμη μου. Τουλάχιστον όσον αφορά θέματα ασφαλείας, προβλημάτων με τη registry κλπ. Κάποια πράγματα δεν έχουν σχέση με το επίπεδο πρόσβασης και δεν τα γλυτώνεις, όπως π.χ. το defrag. Αλλά ακόμη κι αυτά μπορούν να αυτοματοποιηθούν με διάφορους τρόπους, όπως τον Task Scheduler των Windows, για να μην αναγκάζεσαι να τα κάνεις χειροκίνητα εσύ.

Why you should not run your computer as an administrator @ microsoft.com

Προτείνεις να βάλω είσοδο χρήστη στους δύο υπολογιστές που δεν χειρίζομαι εγώ και να μπαίνουν οι χρήστες του μέσω αυτών των λογαριασμών;

Προτείνω:

1. Την προστασία του Administrator account με password που θα γνωρίζεις εσύ και τη δημιουργία normal user accounts για τους χρήστες. Όποτε χρειάζεται διαχειριστική πράξη στο σύστημα (εγκατάσταση/απεγκατάσταση εφαρμογών, αναβαθμίσεις browser, OS updates κλπ) θα την κάνεις εσύ από το Administrator account. Ή, σε περίπτωση που θεωρείς ότι δεν είναι αποδεκτή αυτή η λύση επειδή οι χρήστες έχουν αυξημένες ανάγκες όπως συχνή εγκατάσταση και δοκιμές προγράμματων (που θα σήμαινε ότι θα σε ενοχλούν διαρκώς), τότε

2. Γνωστοποιείς στους χρήστες το Administrator password, τους συμβουλεύεις να δουλεύουν κανονικά με το normal user account τους και να κάνουν login ως Administrators μόνο όταν θέλουν να κάνουν αλλαγές στο σύστημα. Εναλλακτικα, με δεξί κλικ > Run As... > Administrator

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου για τον μη-Administration λογαριασμό.

Θα πρέπει να γίνει σύσκεψη για το θέμα αυτό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...