Προς το περιεχόμενο

διακοπή ρεύματος, πάει το laptop

andreapaog328

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πριν απο λίγο είχαμε μια διακοπή ρεύματος στα καλά καθούμενα για 5-10 δευτερόλεπτα. Είχα το laptop ανοιχτό (ένα HP 3 ετών). Με το που γυρισε το ρεύμα πήγα να το ανοίξω και...ανάβουν ανεμιστηράκι και λαμπάκια, το λαμπάκι power αναβοσβήνει πολύ γρήγορα αλλά οθόνη γιόκ, δεν γράφει τίποτα, δεν γίνεται μαύρη, κλειστή εντελώς. Α, ο δίσκος δεν ακούγεται κοθόλου και το λαμπάκι του μπροστά είναι συνέχεια κλειστό. :cry:. Αν έφταιγε το τροφοδοτικό θα άναβε? Παίζει να κάηκε μόνο ο δίσκος?

!@#$%^&* δεη πάει το pc μου:cry::cry::cry:

edit: δοκίμασα να βγάλω μνήμες, σκληρό αλλά τίποτα.

Δημοσ.

Εμένα μου κάνει φοβερή εντύπωση (για αυτό και σε ρώτησα στο oot) που έπαθε ζημιά ο φορητός. Να χαλούσε ο φορτιστής, ντέφι να γίνει... αλλά το laptop; Δεν ήταν στην μπαταρία;

Δημοσ.

όχι η μπαταρία ήταν έξω...όπως είπα και στο οοτ ήταν σε πολύμπριζο με προστασία, αυτό.

διάβασα εδώ οτι αρκετοί έχουν τα ίδια "συμπτώματα" με διάφορα hp. Πολλοί αναφέρουν ότι η hp τους είπε ότι φταίει το motherboard.

Δημοσ.

Μάλλον σαν πρόβλημα στο κύκλωμα τροφοδοσίας πάνω στο mainboard μου ακούγεται. Συνήθως είναι επισκευάσιμο.

Δημοσ.

Και εγώ έτσι πιστεύω...εκτός αν έπαθες κάτι του στυλ , καμένη οθόνη και σκληρό...τι να σου πω αν δεν δεν έχεις εξτρα κομάτια για να κάνεις δοκιμές (μιας και η εγγύηση σου τελείωσε λογικα) πήγαινε σε επισκευή...

Δημοσ.

μαλλον το τροφοδτικο ειναι καμμενο η δινει μικροτερη ταση σε σχεση με οτι εδινε πριν ειναι λιγο δυσκολο να καει το laptop απο την διακοπη βρες ενα πολυμετρο και μετρα την ταση που βγαζει το τροφοδοτικο απο εκει και περα υπαρχει περιπτωση να σου δειξη κανονικη ταση αλλα οταν βλεπει φορτιο δηλαδη το laptop να πεφτει καπως η ταση δες πρωτα αυτα και μετα βλεπουμε ποιο hp ειναι ;

Δημοσ.
μαλλον το τροφοδτικο ειναι καμμενο η δινει μικροτερη ταση σε σχεση με οτι εδινε πριν ειναι λιγο δυσκολο να καει το laptop απο την διακοπη βρες ενα πολυμετρο και μετρα την ταση που βγαζει το τροφοδοτικο απο εκει και περα υπαρχει περιπτωση να σου δειξη κανονικη ταση αλλα οταν βλεπει φορτιο δηλαδη το laptop να πεφτει καπως η ταση δες πρωτα αυτα και μετα βλεπουμε ποιο hp ειναι ;

Βάλε και καμιά τελεία βρε παιδί μου,μια ώρα έκανα να καταλάβω τι θες να πεις..:-)

Δημοσ.

είναι ένα pavillion dv5156ea, σε καμιά βδομάδα κλείνει 3 χρόνια που το έχω. Πήρε σήμερα ο μάστορας που το είχα πάει...motherboard για πέταμα, 350€ για καινούριο απο την hp...Μπορεί να το πάω και σε δεύτερο μάστορα για δεύτερη γνώμη...

Αιωνία η μνήμη του, ίσως το πουλήσω για ανταλλακτικά.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που το είχες συνδέσει με πολύμπριζο επώνυμο με προστασία από υπερτάσεις και γενικώς από διακυμάνσεις τάσης και δεν έκανε τη δουλειά του , γιατί δεν απευθύνεσαι στην εταιρία μήπως και πάρεις αποζημίωση?

Ότι και να έγινε με το laptop σου είναι ευθύνη του πολύμπριζου.

Έχω κι εγώ βάλει επώνυμο πούμπριζο με προστασία ακριβώς γι αυτό το λόγο.Και μάλιστα λέει και μέχρι πόσες χιλιάδες ευρώ καλύπτει σε περίπτωση αποτυχίας σας τη δική σου....Εγώ θα το έψαχνα πολύ περισότερο.Laptop κάηκε όχι λάμπα....

Εκτός και εαν σου τρέχουν από τα μπατζάκια....

Θα έστελνα mail στην ίδια την MGE και θα της ανέλυα το γεγονός.

Εαν είναι σοβαρή εταιρία θα σε αποζημιώσει.Διάβασε πρώτα και το φυλλάδιο που συνοδεύει το πολύμπριζο (εαν δεν το έχεις πετάξει) για να δεις σε ποιες πειπτώσεις σε καλύπτει η εγγύηση και μέχρι ποιο ποσό

Δημοσ.

δεν είναι ότι μου τρέχουν απο τα μπατζάκια...:-Dαπλά το λαπτοπ ήτανε αρκετά παλιό...και λίγο πολύ ήταν στον "προυπολογισμό" να πάρω καινούριο...:-)Το περίεργο έιναι ότι πάνω σε εκείνο το πολύμπριζο την ώρα της διακοπής βρίσκονταν άλλο ένα pc, μια οθόνη, router και εκτυπωτής, όλα αναμμένα και κλασσικά δεν έπαθαν τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...