xriskrik Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπον το προβλημα μου: Το laptop μου (acer aspire 5620) πεταξε μπλε οθονη..με μηνυμα unmountable boot volume. Προσπαθησα επανελημενα να του κανω φορματ αλλα..τιποτα.Ενω γινεται η εγκατασταση των windows καπου κολλαει στην εκκινηση και πεταει παλι μπλε οθονη. Εκανα επιδιορθωση με το cd των windows και chkdsk /r μετα fixboot αλλα και fix mbr..και παλι τπτ.Να σημειωσω οτι στον ελεγχο δισκου βρισκει καποια bad sectors και λεει οτι δεν μπορει να εχει προσβαση στις συγκεκριμενες διευθυνσεις και στα καπακια μετα κανει τις διορθωσεις του, χωρις αποτελεσμα φυσικα.. Κατεβασα επειτα το hdd regenerator και το εκανα BOOT απο δισκετα και εκανε ελεγχο δισκο μεσω του προγραμματος αυτου σε γραμμη εντολων.H διαδικασια κρατησε κοντα μια μερα(ναι καλα διαβασατε) βρισκοντας τα bad sectors και διορθωνοντας τα αλλα....και παλι δεν κανει boot.Ξανα φορματ μπας και αλλαξε τπτ αλλα το μονο που αλλαξε ειναι το μηνυμα λαθους στην οθονη...κατι κινεζικα.Ελεος. Τωρα σκεφτομαι να ζητησω τα recovery disk απο την acer μπας και γινει τπτ απο εκει. Πιστευετε οτι θα εχει αποτελεσμα η τσαμπα κοπος? Γνωριζετε ποσο τα χρεωνουν? Ενας εσωτερικος δισκος ποσο παει περιπου εκει στα 120 ή 160GB ? Ο δισκος μου ειναι χωρισμενος σε δυο partition 40 το λειτουργικο και 80 τα δεδομενα που θελω να τραβηξω.. Hitachi λεει οτι ειναι στο bios Για πειτε γνωμες γιατι ειμαι σε απογνωση Ευχαριστω εκ των προτερων και σορρυ για το μεγαλο ποστ Χρηστος
washcloud Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπον το προβλημα μου:Το laptop μου (acer aspire 5620) πεταξε μπλε οθονη..με μηνυμα unmountable boot volume. ..."πολύ ωραία", ως εδώ Προσπαθησα επανελημενα να του κανω φορματ αλλα..τιποτα.Ενω γινεται η εγκατασταση των windows καπου κολλαει στην εκκινηση και πεταει παλι μπλε οθονη. Εκανα επιδιορθωση με το cd των windows και chkdsk /r μετα fixboot αλλα και fix mbr..και παλι τπτ.Να σημειωσω οτι στον ελεγχο δισκου βρισκει καποια bad sectors και λεει οτι δεν μπορει να εχει προσβαση στις συγκεκριμενες διευθυνσεις και στα καπακια μετα κανει τις διορθωσεις του, χωρις αποτελεσμα φυσικα.. ...ΠΟΙΟ το "λέει". Η Recovery Console; ( = το περιβάλλον γραμμής εντολών απ' το CD των Win ;!; ) ....Πρώτη φορά το "ακούω" αυτό - αλλά πάμε παρακάτω... Κατεβασα επειτα το hdd regenerator και το εκανα BOOT απο δισκετα και εκανε ελεγχο δισκο μεσω του προγραμματος αυτου σε γραμμη εντολων.H διαδικασια κρατησε κοντα μια μερα(ναι καλα διαβασατε) (...και "λίγο" κράτησε, θα έλεγα...) βρισκοντας τα bad sectors και διορθωνοντας τα (...μη πολυτρελλαίνεσαι με τους ισχυρισμούς του HDD R πάντως) αλλα....και παλι δεν κανει boot.Ξανα φορματ μπας και αλλαξε τπτ αλλα το μονο που αλλαξε ειναι το μηνυμα λαθους στην οθονη...κατι κινεζικα.Ελεος. Τωρα σκεφτομαι να ζητησω τα recovery disk απο την acer μπας και γινει τπτ απο εκει. Πιστευετε οτι θα εχει αποτελεσμα η τσαμπα κοπος? Γνωριζετε ποσο τα χρεωνουν? Ενας εσωτερικος δισκος ποσο παει περιπου εκει στα 120 ή 160GB ? Ναι, αυτές ήταν οι συνήθεις χωρητικότητες των τελευταίων χρόνων Ο δισκος μου ειναι χωρισμενος σε δυο partition 40 το λειτουργικο και 80 τα δεδομενα που θελω να τραβηξω.. ...ΩΠΠΠΠ!...Βρήκες! ...Δεδομένα;; Και τα φορμάτ που έλεγες πριν;...Δεν το ξεκίνησες καλά........... Για πειτε γνωμες γιατι ειμαι σε απογνωση (...προκαταβολικά, δε θα σε παραμυθιάσω -αλλά ΣΑΝ να χειροτέρεψες τα πράγματα, και να έχεις λόγους για ένταση της απόγνωσης...Απ' την άλλη, η απόγνωση δε φέρνει δεδομένα πίσω, οπότε χαλάρωσε και βλέπουμε) Ευχαριστω εκ των προτερων και σορρυ για το μεγαλο ποστ Χρηστος ...μωρέ το "μεγάλο ποστ" δεν είναι θέμα.... Απάντα όμως κατ' αρχάς στα εξής, Χρήστο : α) ...τα αρχεία που στη σκέψη τους έρχεται απόγνωση, είναι "αναντικατάστατα"; Δουλειά/σχολή/λεφτά φάση; β) έχεις πρόσβαση σε "σταθερό" υπολογιστή; ...και σταμάτα το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στον σκληρό του λάπτοπ. Για την ακρίβεια, μην το ξανανοίγεις μέχρι να πάμε παρακάτω
xriskrik Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 ...μωρέ το "μεγάλο ποστ" δεν είναι θέμα.... Απάντα όμως κατ' αρχάς στα εξής, Χρήστο : α) ...τα αρχεία που στη σκέψη τους έρχεται απόγνωση, είναι "αναντικατάστατα"; Δουλειά/σχολή/λεφτά φάση; β) έχεις πρόσβαση σε "σταθερό" υπολογιστή; ...και σταμάτα το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στον σκληρό του λάπτοπ. Για την ακρίβεια, μην το ξανανοίγεις μέχρι να πάμε παρακάτω Το μηνυμα για το οτι δεν εχει προσβαση σε συγκεκριμενες διευθυνσεις το λεει η οθονη του ελεγχου δισκου των windows Ενταξει δεν θα βουλιαξουν και τα καραβια μου αν δεν σωθουν αλλα αν υπαρχει τροπος θα το ηθελα Ναι εχω σταθερο υπολογιστη ΟΚ δεν τον ξανακουμπαω
washcloud Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 ...την 1η ερώτηση την έκανα διότι (...δυστυχώς) μοιάζει η μόνη περίπτωση να σώσεις κάτι από δίσκο που α) πιθανώς πεθαίνει β) του έχεις @!^%#$! τα δεδομένα με προσπάθεια εγκατάστασης, είναι ν' απευθυνθείς σ' ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ εταιρία ανάκτησης δεδομένων = μια χούφτα είναι εν Ελλάδι, και χρεώνουν μια χούφτα χρυσάφι = από καμμιά 200άρα μέχρι 500άρα -ανάλογα τη φάση- και μέχρι και μερικά χιλιάρικα (ναι καλά διάβασες). ...Αν πάλι θα ζήσεις χωρίς τα δεδομένα (αλλά δε θα ζησεις και τόσο καλά χρυσώνοντας εταιρίες όπως η http://www.tic-tac-.gr ή η http://www.anaktisis.gr), τότε με λίγη φαντασία και το κατάλληλο κατσαβίδι, άνοιξε τον κώλο του λάπτοπ (το πίσω μέρος ντε), βγάλε τον δίσκο με παρόμοια δόση φαντασίας, και ΑΦΟΥ έχεις προμηθευτεί έναν τέτοιον αντάπτορα, βάλε τον δίσκο εσωτερικό στο tower που είπες πως έχεις. ...Στη συνέχεια, προσπάθεια ανάκτησης (και σώσιμο των ζήσε-Μάη-μου-έτσι-που-τα-είπες πιθανώς ανακτημένων αρχείων σε άλλο δίσκο από τον του λάπτοπ) με προγράμματα όπως : Active File Recovery (AFR) <-- editor's choice File Scavenger ( - ) Get Data Back (GDP) Recover My Files (RMF) Recuva ( - ) Easy Recovery (ER) Test disk - μέσω του photorec_win.exe που εμπεριέχεται στο zip (φάκελος win) που θα βρεις με μισή γκουγκλιά ( - ) Pandora Recovery ( -) [τα 6 πρώτα είναι shareware, και το πολύ να σου πούνε το ΑΝ μπορούν να βρουν αρχεία - εφ' όσον ο δίσκος ΕΙΝΑΙ accessible κτλ - αλλά ΑΝ βρούνε, συνήθως σου υπενθυμίζουν να βάλεις το χέρι στην τσέπα ΓΙΑ να ΓΙΝΕΙ η ανάκτηση. (...ας είναι accessible ο δίσκος, και βρες εσύ αρχεία προς ανάκτηση, και...βλέπουμε μετά) Τα 2 τελέ, είναι φρη, αλλά ενδέχεται - ειδικά το Pandora, να μην είναι και τόσο ανοιχτομάτικο...] ...ΑΝ ο δίσκος δεν είναι από ψιλοψόφιος έως ψόφιος, το σκανάρισμα (και η πιθανή ανάκτηση) recovery προγραμμάτων, θα πάρει (ενδεχομένως) αρκετά. Από ωρίτσα, μέχρι μερούλα. Εξαρτάται από διάφορες συνθήκες. ...άλλο καλά; Τα παιδιά, στο σπίτι, όλοι καλά ;
xriskrik Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 ...την 1η ερώτηση την έκανα διότι (...δυστυχώς) μοιάζει η μόνη περίπτωση να σώσεις κάτι από δίσκο πουα) πιθανώς πεθαίνει β) του έχεις @!^%#$! τα δεδομένα με προσπάθεια εγκατάστασης, είναι ν' απευθυνθείς σ' ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ εταιρία ανάκτησης δεδομένων = μια χούφτα είναι εν Ελλάδι, και χρεώνουν μια χούφτα χρυσάφι = από καμμιά 200άρα μέχρι 500άρα -ανάλογα τη φάση- και μέχρι και μερικά χιλιάρικα (ναι καλά διάβασες). ...Αν πάλι θα ζήσεις χωρίς τα δεδομένα (αλλά δε θα ζησεις και τόσο καλά χρυσώνοντας εταιρίες όπως η http://www.tic-tac-.gr ή η http://www.anaktisis.gr), τότε με λίγη φαντασία και το κατάλληλο κατσαβίδι, άνοιξε τον κώλο του λάπτοπ (το πίσω μέρος ντε), βγάλε τον δίσκο με παρόμοια δόση φαντασίας, και ΑΦΟΥ έχεις προμηθευτεί έναν τέτοιον αντάπτορα, βάλε τον δίσκο εσωτερικό στο tower που είπες πως έχεις. ...Στη συνέχεια, προσπάθεια ανάκτησης (και σώσιμο των ζήσε-Μάη-μου-έτσι-που-τα-είπες πιθανώς ανακτημένων αρχείων σε άλλο δίσκο από τον του λάπτοπ) με προγράμματα όπως : Active File Recovery (AFR) <-- editor's choice File Scavenger ( - ) Get Data Back (GDP) Recover My Files (RMF) Recuva ( - ) Easy Recovery (ER) Test disk - μέσω του photorec_win.exe που εμπεριέχεται στο zip (φάκελος win) που θα βρεις με μισή γκουγκλιά ( - ) Pandora Recovery ( -) [τα 6 πρώτα είναι shareware, και το πολύ να σου πούνε το ΑΝ μπορούν να βρουν αρχεία - εφ' όσον ο δίσκος ΕΙΝΑΙ accessible κτλ - αλλά ΑΝ βρούνε, συνήθως σου υπενθυμίζουν να βάλεις το χέρι στην τσέπα ΓΙΑ να ΓΙΝΕΙ η ανάκτηση. (...ας είναι accessible ο δίσκος, και βρες εσύ αρχεία προς ανάκτηση, και...βλέπουμε μετά) Τα 2 τελέ, είναι φρη, αλλά ενδέχεται - ειδικά το Pandora, να μην είναι και τόσο ανοιχτομάτικο...] ...ΑΝ ο δίσκος δεν είναι από ψιλοψόφιος έως ψόφιος, το σκανάρισμα (και η πιθανή ανάκτηση) recovery προγραμμάτων, θα πάρει (ενδεχομένως) αρκετά. Από ωρίτσα, μέχρι μερούλα. Εξαρτάται από διάφορες συνθήκες. ...άλλο καλά; Τα παιδιά, στο σπίτι, όλοι καλά ; χεχε μεγαλε εγραψες.Τα εχω υποψιν αυτα που λες.Να σε καλα Ποσο παει ενας σκληρος αυτης της χωρητικοτητας ?(εννοω να αγορασω εναν καινουριο) Με τα recovery disk δεν θα καταφερω τπτ ε? Ευχαριστω παντως για τη βοηθεια σου
washcloud Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Να 'σαι καλά κατ' αρχάς - και για τιμές απλά τσέκαρε τί παίζει στo e-shop ως πιο φθηνό (από 50 μέχρι 100 φαντάζομαι -αν και έχω καιρό να δω τιμές- μιας και υπάρχουν και 320αρηδες πλέον που ίσως σ' ενδιαφέρουν). Βεβαιώσου να πάρεις αυτόν με τη μεγαλύτερη εγγύηση (κι ας αυτοί είναι συνήθως 5-10 € πιο πάνω) Πριν από αυτά όμως, κάνε ό,τι είπαμε περί recovery, κι αν τελειώσεις (γίνει δε γίνει το recovery), πάμε σε filling with zeroes, MΠΑΣ και ο δίσκος δεν είναι για πέταμα *...δε νομίζω να γίνει κάτι με τα rec disks που λες, όχι.
linuxovios Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 ...την 1η ερώτηση την έκανα διότι (...δυστυχώς) μοιάζει η μόνη περίπτωση να σώσεις κάτι από δίσκο πουα) πιθανώς πεθαίνει β) του έχεις @!^%#$! τα δεδομένα με προσπάθεια εγκατάστασης, είναι ν' απευθυνθείς σ' ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ εταιρία ανάκτησης δεδομένων = μια χούφτα είναι εν Ελλάδι, και χρεώνουν μια χούφτα χρυσάφι = από καμμιά 200άρα μέχρι 500άρα -ανάλογα τη φάση- και μέχρι και μερικά χιλιάρικα (ναι καλά διάβασες). ...Αν πάλι θα ζήσεις χωρίς τα δεδομένα (αλλά δε θα ζησεις και τόσο καλά χρυσώνοντας εταιρίες όπως η http://www.tic-tac-.gr ή η http://www.anaktisis.gr), τότε με λίγη φαντασία και το κατάλληλο κατσαβίδι, άνοιξε τον κώλο του λάπτοπ (το πίσω μέρος ντε), βγάλε τον δίσκο με παρόμοια δόση φαντασίας, και ΑΦΟΥ έχεις προμηθευτεί έναν τέτοιον αντάπτορα, βάλε τον δίσκο εσωτερικό στο tower που είπες πως έχεις. ...Στη συνέχεια, προσπάθεια ανάκτησης (και σώσιμο των ζήσε-Μάη-μου-έτσι-που-τα-είπες πιθανώς ανακτημένων αρχείων σε άλλο δίσκο από τον του λάπτοπ) με προγράμματα όπως : Active File Recovery (AFR) <-- editor's choice File Scavenger ( - ) Get Data Back (GDP) Recover My Files (RMF) Recuva ( - ) Easy Recovery (ER) Test disk - μέσω του photorec_win.exe που εμπεριέχεται στο zip (φάκελος win) που θα βρεις με μισή γκουγκλιά ( - ) Pandora Recovery ( -) [τα 6 πρώτα είναι shareware, και το πολύ να σου πούνε το ΑΝ μπορούν να βρουν αρχεία - εφ' όσον ο δίσκος ΕΙΝΑΙ accessible κτλ - αλλά ΑΝ βρούνε, συνήθως σου υπενθυμίζουν να βάλεις το χέρι στην τσέπα ΓΙΑ να ΓΙΝΕΙ η ανάκτηση. (...ας είναι accessible ο δίσκος, και βρες εσύ αρχεία προς ανάκτηση, και...βλέπουμε μετά) Τα 2 τελέ, είναι φρη, αλλά ενδέχεται - ειδικά το Pandora, να μην είναι και τόσο ανοιχτομάτικο...] ...ΑΝ ο δίσκος δεν είναι από ψιλοψόφιος έως ψόφιος, το σκανάρισμα (και η πιθανή ανάκτηση) recovery προγραμμάτων, θα πάρει (ενδεχομένως) αρκετά. Από ωρίτσα, μέχρι μερούλα. Εξαρτάται από διάφορες συνθήκες. ...άλλο καλά; Τα παιδιά, στο σπίτι, όλοι καλά ; Πριν τα κάνεις όλα αυτά, μπουτάρεις με ένα ubuntu live disc και πας στο partition όπου βρίσκονται τα δεδομένα σου να δεις τι παίζει. Υποψιάζομαι ότι οι απόπειρές σου για format θα αφορούσαν στο partition που υπήρχαν τα windows και όχι κάτι άλλο. Αν λοιπόν τα δεδομένα σου υπαρχουν, τα γράφεις σε εξωτερικό δίσκο ή DVD κτλ. και μετά προχωράς δε αλλαγή δίσκου (εφόσον έχεις καταλήξει ότι έχει πρόβλημα) Όσο για τις τιμές με ένα 50άρι (μέσα και τα μεταφορικά αν παραγγείλεις on-line) παίρνεις 250 GB
washcloud Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 ...το "ολ' αυτά", gets trimmed to "τρέξε ένα recovery app", το οποίο βρίσκεται/κατεβαίνει πολύ πιο γρήγορα (και δε χρειάζεται καν να γίνει full scan για να δει κανείς αν φαίνονται αρχεία), μιας και στα περίπτερα δε βρίσκεις (με τη μία, έστω) linux-based live CD (το οποίο χρειάζεται και να κάψεις όταν δεν το 'χεις - δεν το 'πα πριν) - εκτός κι αν είστε γείτονες και 'συ ανοιχτόκαρδος. Διαφωνείς; Το να τον βάλει εσωτερικό, θα το κάνει ΟΥΤΩΣ ή άλλως, ακόμα και αν έχει live cd κάτω απ' το μαξιλάρι, μιας και η λογική λέει να σκάσει το λιγότερο 4.5€ για αντάπτορα 2.5''->3.5'', να δοκιμάσει να κάνει ένα filling with zeroes, ΜΠΑΣ και γλυτώσει την αγορά νέου. Ή τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα. Καλά τα linux, αλλά δεν είναι η απάντηση στα πάντα. (αν είχε ήδη live CD, οι πιθανότητες να μας ρωτούσε για το θέμα, νομίζω θα ήταν γύρω στο 0.01%)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.