Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για τις εκλογές

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

3. Μ'αυτά και μ' αυτά, βλέπω Δικαστικούς Αντιπροσώπους να στέλνουν στο αυτόφωρο όσα μέλη εφορευτικής επιτροπής δεν εμφανιστούν και αφήσουν τον άμοιρο να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά.

εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως το κρατος εχει απαιτηση απο εμενα να αφησω τη δουλεια μου και να παω να μετραω σταυρους χωρις να με αποζημιωνει και απο πανω αν δεν παω να μου λεει πας αυτοφωρο

με ρωτησε εμενα κανενας αν εχω το περιθωριο να χασω το μεροκαμματο της κυριακης των εκλογων και πιθανον και της δευτερας επειδη θα ειμαι πτωμα απο την κουραση?

και μιλαμε για την περιπτωση του ελευθερου επαγγελματια

εγω προσωπικα και να με ξανακαλεσουν δεν παω εκτος αν μου δωσουν τα λεφτα που θα χασω επειδη θα εχω κλειστο το μαγαζι μου και μαλιστα προκαταβολικα ;)

αλλα ακομα και αν με παρουν οι αστυνομικοι με το ζορι δεν προκειται να κανω απολυτως τιποτα. θα καθομαι και θα τους κοιταω. ή μηπως υπαρχει και νομος που σε εξαναγκαζει να βοηθησεις? το εχω δει να γινεται αυτο....

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τα εχουμε πει αυτα, δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να συμφωνησει τοσο μεγαλος πληθυσμος με μια, και να κανουν ολοι μαζι το ιδιο.Καλως η κακως ειναι ουτοπικο, και οσο εμεις ζουμε με τα ουτοπικα μας ονειρα, αλλοι περνανε ζωη χαρισαμενη δουλευοντας μας :-).

Για αυτο καλυτερα να βρουμε κατι πιο αργο μεν, αλλα πιο πρακτικο.

Και ποιο είναι το πιο πρακτικό? να συντηρούμε την κατάσταση, γιατί δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική βελτιώση των πραγμάτων όσο τα πράγματα είναι όπως είναι. Απλά θα κοροιδευόμαστε και θα νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε.

Νομίζω πως τελικά το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με αυτούς που κυνηγάνε την εξουσία αλλά με τους πολίτες. Όταν κριτήριο ψήφου για τον καθένα είναι το τομάρι του αναζητώντας μια θεσούλα η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Αυτό όμως δεν θα αλλάξει ποτέ.

Καλύτερα να παραμείνει κανείς αξιοπρεπής παρά να συμμετάσχει σε αυτόν τον παραλογισμό χωρίς διέξοδο.

Γιατί δε θα βγει κανένας και θα έρθουν τα τανκς.

:-):-):-)

Η χώρα διήρχετο μιαν κρίσην αναζητούσα διέξοδο εξ ενός πολιτικού αδιεξόδου εις το οποίον είχε εισέλθει. Από μακρού χρόνου η αδυναμία της συνενοήσεως μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων της χώρας, παρά πάσαν επίκλησην του ανωτάτου άρχοντος της χώρας ειχε περιαγάγει την χώραν εις αδιέξοδον.

Ουδείς εκ των πολιτικών αρχηγων ανελάμβανε να βοηθήσει τον ανώτατο άρχοντα ωστις αναζήτει λύσην εντός των συνταγματικών πλαισίων της ανευθυνότητός του δια να βγάλειν την χώραν από το αδιέξοδον.

Η κατάστασις αυτή προστιθεμένη εις μίαν αναρχικήν αντίληψην η οποία είχε επιβληθεί σχεδόν εις όλα τα άτομα της κοινωνίας είχε δημιουργήσει τον έσχατον κίνδυνον να αλωθείν η χώραν από τον κομμουνισμόν.

Οι Έλληνες και κατά ιστορικήν παράδοσην αλλά και κατά την βασικήν κοινωνικήν αντίληψη και αγωγήν δεν είναι ποτέ ευεπίφοροι εις τον κομμουνισμόν. Διότι ο κομμουνισμός δεν δύναται να έχει ουδέν σημείον κοινόν με τον ελληνοχριστιανισμόν που αποτελεί την βάσην της διαπαιδαγωγήσεως των ελλήνων κατά τον δρόμον της ιστορίας των.

Προ αυτής της καταστάσεως, ο εθνικός στρατός, αι ένοπλοι δυνάμεις της χώρας, η μόνη ουδετέρα εις τον χώρον του πολιτικού κατασπαραγμού δύναμις η οποία υπήρχε, έκρινεν ότι όφειλε να παρέμβει δια να αποτρέψει τον δρόμον προς τον κριμνόν.

Δημοσ.

Η χώρα διήρχετο μιαν κρίσην αναζητούσα διέξοδο εξ ενός πολιτικού αδιεξόδου εις το οποίον είχε εισέλθει. Από μακρού χρόνου η αδυναμία της συνενοήσεως μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων της χώρας, παρά πάσαν επίκλησην του ανωτάτου άρχοντος της χώρας ειχε περιαγάγει την χώραν εις αδιέξοδον.

Ουδείς εκ των πολιτικών αρχηγων ανελάμβανε να βοηθήσει τον ανώτατο άρχοντα ωστις αναζήτει λύσην εντός των συνταγματικών πλαισίων της ανευθυνότητός του δια να βγάλειν την χώραν από το αδιέξοδον.

Η κατάστασις αυτή προστιθεμένη εις μίαν αναρχικήν αντίληψην η οποία είχε επιβληθεί σχεδόν εις όλα τα άτομα της κοινωνίας είχε δημιουργήσει τον έσχατον κίνδυνον να αλωθείν η χώραν από τον κομμουνισμόν.

Οι Έλληνες και κατά ιστορικήν παράδοσην αλλά και κατά την βασικήν κοινωνικήν αντίληψη και αγωγήν δεν είναι ποτέ ευεπίφοροι εις τον κομμουνισμόν. Διότι ο κομμουνισμός δεν δύναται να έχει ουδέν σημείον κοινόν με τον ελληνοχριστιανισμόν που αποτελεί την βάσην της διαπαιδαγωγήσεως των ελλήνων κατά τον δρόμον της ιστορίας των.

Προ αυτής της καταστάσεως, ο εθνικός στρατός, αι ένοπλοι δυνάμεις της χώρας, η μόνη ουδετέρα εις τον χώρον του πολιτικού κατασπαραγμού δύναμις η οποία υπήρχε, έκρινεν ότι όφειλε να παρέμβει δια να αποτρέψει τον δρόμον προς τον κριμνόν.

Πατήστε play σε αυτό:

Και αμέσως μετά σε αυτό εδώ:

Χαμηλώστε λίγο τον Παπαδό και αυξήστε την ένταση του κομματιού αν χρειαστεί.

Απολαύστε.

Δημοσ.

Να το θέσω αλλιώς:

Όταν κράζουμε το σημερινό χάλι του πολιτεύματος όσο και το παλαιότερο μπορεί να πάμε μπροστά.

και μη μου πεις ότι το κράζουμε

Δημοσ.

Τα μικρότερα κόμματα που μάλλον θα παραμείνουν αντιπολίτευση για πολύ καιρό ακόμα γιατί δεν παρουσιάζουν μια διαφορετική προσέγγιση?

Κοίτα, αν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ, όλα τα άλλα κόμματα ποτε δεν ειναι σίγουρο οτι έστω δεν θα συν-κυβερνήσουν. Οπότε δεν ξέρω κατα πόσο μπορουν να παρουσιάσουν άκρως διαφορετικές προσεγγίσεις. Μεχρι τώρα έχουμε δει απλα καποιες σημαντικες ή μη διαφοροποιήσεις και μη κυβερνητικα προγράμματα κατι το οποίο ειναι σαφέστατα αρνητικο. Εξου και αυτο που λέω οτι κανενας δεν με εκφραζει.

Κατα τα άλλα δεν έισαι ο μονος νοήμονας ανθρωπος (σπανίζει γενικα η κατηγορία αυτη) που ψάχνεις έναν να σου μιλήσει τεκμηριωμένα για να κατανοησεις το τι θα κάνουν. Απο αερολογίες άλλο τπτ. Και το θέμα ειναι οτι πραγματικα μιλάμε οτι ο λόγος τους ειναι για να κοροιδεψουν παιδάκια της παιδικής χαράς (ιδιαίτερα οι μεγάλοι) και με αυτο το λόγο καταφέρνουν και πείθουν κόσμο.

Το μονο που μπορω να σου απαντησω πάντως ειναι αυτο που έχω ξαναπει : Δεν θεωρω ότι έχουμε σωστά μικρά κόμματα απλα σίγουρα ακομα και σκέψεις να μας απολύσουν όλους απο τις δουλειές μας να έχουν, δεν μπορουν να κανουν τπτ γιατι δεν κυβερνάνε. Απο εκει και πέρα κινδυνευοντας να χαρακτηριστω αντιεξουσιαστής θα πω οτι θεωρω οτι η δυσαρεσκεια πρεπει να απευθυνεται εν τελέι προς τους εξουσιάζοντες, οι οποίοι προφανως έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι ευθυνης, και αυτο μπορει να γίνει πλήττoντας τους εκλογικα, αφαιρώντας τους δηλαδη ποσοστο. Κάτι τέτοιο δεν μπορει να γίνει απέχοντας και ρίχνοντας άκυρο-λευκό. Και ειδικα για αυτους που ριχνουν κάτι χαρτια τουαλετας κτλ, το μονο που καταφερνουν ειναι να ακούσουν καντήλια απο την εφορευτική.

Οποιος δεν πάει πάντως να ψηφισει δεν νομίζω οτι χρειάζεται πολύ σκέψη για να αντιληφθει οτι ειναι λες και τους δίνει λευκή επιταγή να κάνουν ότι θέλουν.

Δημοσ.
Και ποιο είναι το πιο πρακτικό? να συντηρούμε την κατάσταση, γιατί δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική βελτιώση των πραγμάτων όσο τα πράγματα είναι όπως είναι. Απλά θα κοροιδευόμαστε και θα νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε.

Νομίζω πως τελικά το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με αυτούς που κυνηγάνε την εξουσία αλλά με τους πολίτες. Όταν κριτήριο ψήφου για τον καθένα είναι το τομάρι του αναζητώντας μια θεσούλα η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Αυτό όμως δεν θα αλλάξει ποτέ.

Καλύτερα να παραμείνει κανείς αξιοπρεπής παρά να συμμετάσχει σε αυτόν τον παραλογισμό χωρίς διέξοδο.

Απαντας μονη σου στη δευτερη παραγραφο. Οταν παψει το κριτηριο της ψηφου να ειναι ολα αυτα που λες, τοτε παμε στο πρακτικο μερος του να ψηφισουμε για το πραγματικο καλο μας, και οχι για το βολεμα μας.

Βεβαια οπως κουβεντιαζουν και οι υπολοιποι, τι διαλο να ψηφισεις απο τα μικρα κομματα που δεν εχουν θεσεις, δεν εχουν προγραμμα, οτι λενε ειναι εκ του ασφαλους οτι δε θα κυβερνησουν ποτε, δινουν απλοχερα μισθους μεγαλυτερους απο της Σουηδιας κλπ. Δυστυχως εχουν κι αυτοι το δικιο τους (οι συμφορουμιτες), γιατι πλεον και ο πιο μικρος πολιτικος, δεν παυει να ειναι πολιτικος με τη σημερινη εννοια που τον κανει επαγγελματια πολιτικο, και μεσα ακομη και απο αυτη τη μικρη θεση του απολαμβανει οφελη, οπως το να ειναι μεσα σε ευρωπαικα προγραμματα, σε λαμογιες και σε μασες. Δεν πιστευω να νομιζει κανεις οτι αυτα ειναι προτερηματα μονο των πολιτικων εξουσιας.

Προσωπικα πιστευω οτι καθε πολιτικος, ειτε στην εξουσια ειτε απλα μεσα στη βουλη, κρινεται για αυτα τα τεσσερα χρονια, απο το ποσο "δουλευει" για τον τοπο του, ποσο τρεχει για ενα κοινο καλο, ποσο γενικα δραστηριος ειναι, ή αντιθετα ποσο εξαφανισμενος ειναι επι τεσσερα χρονια κι εμφανιζεται σαν τα σαλιγγαρια μετα τη βροχη μονο για να μαζεψει ψηφους.

Πολιτικους καλους μπορουμε να βρουμε, απλα δεν ψαχνουμε, οπως η πλειοψηφια των πολιτικων κοιταει το προσωπικο της συμφερον, ετσι κι εμεις, οποτε ειτε κραζουμε ειτε οχι, αφου παλι με γνωμονα τον ποιον απο το σοι μας, η και εμας θα καταφερει να βαλει στο δημοδιο ο ταδε...δεν εχει νοημα να ψαχνουμε τι φταιει. Ξερουμε πολυ καλα.

Καλα μυαλα λοιπον αυριο μπας και αλλαξει κατι (τι ονειρευομαι κι εγω 5μισι το πρωι...) :X.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...