Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για τις εκλογές

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλα γιατί δεν γίνεται ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων?

Τόσο δύσκολο είναι?

Με βαση την εκλογικη δυναμη (καθως και το αλλο ακυρο την απογραφη,)και ολοι ως εκ θαυματος θυμουνται το χωριο τους και αποφασιζουν για ενα πχ δημαρχο που θα τον ξαναδουν μετα απο 4 χρονια, γινονται απο τις νομαρχιες οι διαχωρισμοι για επιδοτησεις, ευρωπαικα προγραμματα, σχεδιασμους δρομων κλπ, με αποτελεσμα καθε δημος και καθε κοινοτητα να εμφανιζουν μεσα απο αυτες τις λιστες πολυ περισσοτερο κοσμο απο οτι πραγματικα υπαρχει. Για αυτο και "ξεχνανε" να ξεκαθαρισουν τις λιστες απο πεθαμενους, διπλους τριπλους κλπ.

Και βεβαια ενας αλλος σημαντικος λογος ειναι και αυτος που ειπε ο deathlord.

Ρε παιδιά για να το σιγουρέψουμε γιατί διάφοροι μου λένε άλλα.

Ισχύει το ακυρο = λευκό = αποχή ????

Μήπως το λευκό προσμετράται στα έγκυρα?

Παρεδωσε τι λες?

Αυτοι που σου ειπαν για το λευκο = εγκυρο, ρωτησε τους ποιος θα το επωφεληθει και πως; (αφου θα ειναι εγκυρο, καποιος ναμιμα θα το επωφεληθει) :-)

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Άκυρο = Λευκό = Αποχή = Αφήνω άλλους να αποφασίζουν για μένα και είμαι συνένοχος στις αποφάσεις που παίρνουν.

Αυτό βασικά. Αδυνατώ να πιστέψω ότι "όλοι το ίδιο είναι" απ' τη στιγμή που κάποιος ενδέχεται να μην έχει ψαχτεί με τα 23 κόμματα που κατεβαίνουν στις βουλευτικές. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως κάποια από αυτά τα 23 ρημαδοκόμματα δεν προβάλλονται στην τηλεόραση και συνεπώς δεν τα ξέρουν μερικοί. Ας μη ξεχνάμε τι δύναμη έχουν τα μέσα ενημέρωσης.

Δημοσ.
Το λευκό δεν προσμετράται στα έγκυρα,

Άρα, δε διαμορφώνει ποσοστό και από αυτήν την άποψη, είναι ισοδύναμο με άκυρο/αποχή.

οπως επισης το να ψηφισεις ενα μικρο κομμα που τελικα δεν μπαινει στην βουλη αν δεν κανω λαθος συμφωνα με τον τελευταιο εκλογικο νομο

Αδυνατώ να πιστέψω ότι "όλοι το ίδιο είναι" απ' τη στιγμή που κάποιος ενδέχεται να μην έχει ψαχτεί με τα 23 κόμματα που κατεβαίνουν στις βουλευτικές. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως κάποια από αυτά τα 23 ρημαδοκόμματα δεν προβάλλονται στην τηλεόραση και συνεπώς δεν τα ξέρουν μερικοί. Ας μη ξεχνάμε τι δύναμη έχουν τα μέσα ενημέρωσης.

Αν συνυπολογίσεις τα 2 πρώτα quotes, τότε το 3ο είναι pointless για κάποιον πολίτη γιατί βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο μοναδικός τρόπος να δείξεις την δυσαρέσκεια σου και να ακουστείς σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας, είναι ψηφίζοντας ένα από τα υπόλοιπα 3 μικρά κόμματα που καταφέρνουν να μπουν στη Βουλή, έστω κι αν διαφωνείς πλήρως με τις ιδέες τους. Ωραία πράγματα.

Δημοσ.

Σίγουρα τη μεγαλύτερη ζημιά στους μεγάλους την κάνεις αν ψηφίσεις ένα από τα κόμματα που μπαίνουν στη βουλή, γιατί τους κάνεις "πρακτική" ζημιά.

Από εκεί και έπειτα, όμως, η δυσαρέσκειά σου φαίνεται και αν ψηφίσεις κόμμα που δεν μπαίνει στη βουλή.

Πρακτικά φαίνεται και αν δεν ψηφίσεις καθόλου ή ψηφίσεις λευκό/άκυρο. Μήπως δεν ξέρουν ότι το έκανες από δυσαρέσκεια; Νομίζουν ότι ήταν από αδιαφορία ή επειδή δε σε νοιάζει ότι και να γίνει; Το θέμα είναι ότι δε ενδιαφέρεται κανένας από τους μεγάλους για το αν είσαι ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος. Άμα τους αφήνεις ήσυχους, ΟΚ είναι και αυτοί, κάνουν τη δουλειά τους. Το δίπολο να συνεχίζεται και όλα καλά.

Δημοσ.
Άκυρο = Λευκό = Αποχή = Αφήνω άλλους να αποφασίζουν για μένα και είμαι συνένοχος στις αποφάσεις που παίρνουν.

Εκτός αν θεωρείς πως έτσι κι αλλιώς άλλοι αποφασίζουν για σένα (και δεν αναφέρομαι στους υπόλοιπους ψηφοφόρους) και πως αυτό το πράμα δεν είναι δημοκρατία αλλά κοροϊδία και πως σε προσβάλλει σαν άνθρωπο να συμμετάσχεις στην παρωδία και πως τελικά συνένοχος γίνεσαι με το να συμμετέχεις σε αυτό το παιχνίδι στο οποίο υποτίθεται πως αποφασίζεις αλλά στην ουσία είναι μια καλοστημένη απάτη.

Τότε η αποχή είναι το μόνο που σε εκφράζει.

Όλα αυτά υποθετικά πάντα, δεν εκφρέρω καμία πολιτική αποψη, είναι φιλοσοφική η σκέψη.

Δημοσ.
Εκτός αν θεωρείς πως έτσι κι αλλιώς άλλοι αποφασίζουν για σένα (και δεν αναφέρομαι στους υπόλοιπους ψηφοφόρους) και πως αυτό το πράμα δεν είναι δημοκρατία αλλά κοροϊδία και πως σε προσβάλλει σαν άνθρωπο να συμμετάσχεις στην παρωδία και πως τελικά συνένοχος γίνεσαι με το να συμμετέχεις σε αυτό το παιχνίδι στο οποίο υποτίθεται πως αποφασίζεις αλλά στην ουσία είναι μια καλοστημένη απάτη.

Τότε η αποχή είναι το μόνο που σε εκφράζει.

Όλα αυτά υποθετικά πάντα, δεν εκφρέρω καμία πολιτική αποψη, είναι φιλοσοφική η σκέψη.

Ξερεις ομως που βρισκεται το προβλημα; Οτι σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση μη αποδοχης του τι συμβαινει γυρω μας και ποιοι αποφασιζουν για το τι συμβαινει (πχ δε σου αρεσει το πως λειτουργει καποιος της καφετερια του), απλα λες δε συμφωνω, και σηκωνεσαι και φευγεις. Εδω ομως δεν εχεις επιλογη να πεις οτι "η κοροϊδια αυτη με προσβαλλει σαν ανθρωπο, οποτε δε συμμετασχω" διοτι και να μη συμμετασχεις στην αποφαση της συνεχισης ή μη της κοροϊδιας, αναγκαστικα θα συμμετασχεις στα αποτελεσματα της κοροϊδιας. Εκτος και την κανουμε για αλλο πλανητη.

Ειναι δηλαδη λογο ατοπο να λεμε οτι αφου θα απεχουμε, δεν θα συμμετεχουμε στο συστημα της κοινωνιας που οι αλλοι εφτιαξαν.

Δημοσ.

εγω θα συνεχισω να γινομαι γραφικος και θα πω οτι ολη αυτη η σαπιλα,κοροιδια οπως θελετε πειτε την που βιωνουμε ολοι ειναι αποτελεσμα του πως φερομαστε και κινουμαστε γενικως ολοι στην κοινωνια μας

το να τα ριχνουμε στους πολιτικους ειναι υποκρισια

οταν κοιταμε μονο το τομαρακι μας,οταν τα εχουμε ολα γραμμενα στα @@ μας,οταν σιωπουμε στην απατεωνια και την αδικια τετοια κοινωνια θα εχουμε

Δημοσ.
Αν συνυπολογίσεις τα 2 πρώτα quotes, τότε το 3ο είναι pointless για κάποιον πολίτη γιατί βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο μοναδικός τρόπος να δείξεις την δυσαρέσκεια σου και να ακουστείς σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας, είναι ψηφίζοντας ένα από τα υπόλοιπα 3 μικρά κόμματα που καταφέρνουν να μπουν στη Βουλή, έστω κι αν διαφωνείς πλήρως με τις ιδέες τους. Ωραία πράγματα.

Ναι, είναι αλήθεια ότι με τον τελευταίο νόμο και τα ποσοστά, ψηφίζοντας μικρά κόμματα ουσιαστικά κάνεις μια τρύπα στο νερό. Αυτό γίνεται όμως μόνο επειδή αυτά τα κόμματα τα ψηφίζουν οι σταθεροί ψηφοφόροι. Οι άλλοι, οι δυσαρεστημένοι δεν τολμούν να το ψηφίσουν λόγω του νόμου, οπότε επιστρέφουν στα γνωστά. Αν μεθαύριο ψήφιζαν πολλοί ένα μικρό κόμμα ίσως κάτι να άλλαζε.

Το ζήτημα τέλος πάντων δεν είναι τι θα ψηφίσεις αλλά να ψηφίσεις συνειδητά.

Δημοσ.
Ξερεις ομως που βρισκεται το προβλημα; Οτι σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση μη αποδοχης του τι συμβαινει γυρω μας και ποιοι αποφασιζουν για το τι συμβαινει (πχ δε σου αρεσει το πως λειτουργει καποιος της καφετερια του), απλα λες δε συμφωνω, και σηκωνεσαι και φευγεις. Εδω ομως δεν εχεις επιλογη να πεις οτι "η κοροϊδια αυτη με προσβαλλει σαν ανθρωπο, οποτε δε συμμετασχω" διοτι και να μη συμμετασχεις στην αποφαση της συνεχισης ή μη της κοροϊδιας, αναγκαστικα θα συμμετασχεις στα αποτελεσματα της κοροϊδιας. Εκτος και την κανουμε για αλλο πλανητη.

Ειναι δηλαδη λογο ατοπο να λεμε οτι αφου θα απεχουμε, δεν θα συμμετεχουμε στο συστημα της κοινωνιας που οι αλλοι εφτιαξαν.

Αν κάνουν όλοι αποχή θα καταρρεύσει η κοροιδία. Απλά άλλοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Επειδή η πλειοψηφία είναι βόδια δεν σημαίνει πως πρέπει να μπεις στο κοπάδι. Βγαίνεις έξω και περιμένεις να ξυπνήσουν και τα άλλα δίποδα.

Δημοσ.
Αν κάνουν όλοι αποχή θα καταρρεύσει η κοροιδία. Απλά άλλοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Επειδή η πλειοψηφία είναι βόδια δεν σημαίνει πως πρέπει να μπεις στο κοπάδι. Βγαίνεις έξω και περιμένεις να ξυπνήσουν και τα άλλα δίποδα.

Τα εχουμε πει αυτα, δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να συμφωνησει τοσο μεγαλος πληθυσμος με μια, και να κανουν ολοι μαζι το ιδιο.Καλως η κακως ειναι ουτοπικο, και οσο εμεις ζουμε με τα ουτοπικα μας ονειρα, αλλοι περνανε ζωη χαρισαμενη δουλευοντας μας :-).

Για αυτο καλυτερα να βρουμε κατι πιο αργο μεν, αλλα πιο πρακτικο.

Δημοσ.
βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο μοναδικός τρόπος να δείξεις την δυσαρέσκεια σου και να ακουστείς σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας, είναι ψηφίζοντας ένα από τα υπόλοιπα 3 μικρά κόμματα που καταφέρνουν να μπουν στη Βουλή, έστω κι αν διαφωνείς πλήρως με τις ιδέες τους. Ωραία πράγματα.

Βασικα το οξύμωρο της υπόθεσης ειναι οτι όποια ιδεολογία και να έχουν τα μικρά αυτα κόμματα (που για να μην κρυβομαστε, υπαρχει μικρο κόμμα κοντά στο ΠΑΣΟΚ, υπαρχει κοντα στη ΝΔ και υπάρχουν και οι Οικολογοι που έχουν δηλώσει οτι δεν έχουν πρόβλημα με κανεναν απο τους 2), στην τελική δεν αποφασίζουν για το λαο. Η δυσαρεσκεια του λαού δημιουργείται πρώτα απ'όλα απο τις αποφάσεις των κυβερνησεων και δευτερευόντως απο τη μη σωστή αντιπολίτευση. Επομένως, αν κάποιος θέλει να αποδοκιμάσει συμμετέχοντας ενεργά στην εκλογικά διαδικάσια ΚΙ'ΟΜΩΣ η μόνη λύση είναι να ψηφισει ενα απο τα 4 μικρα τα οποια όπως ειπα δεν έχουν όλα τοοοοοοοοσο μεγαλο χασμα απο τα πρώτα κόμματα (δλδ το 10% δεν υφίσταται). Και εν τέλει, ο δυσαρεστημένος απο ολους που θα πάει τελικά να ψηφισει εναν απο τους 6, το θεωρω προσωπικά ανωμαλία η ψήφος του να παει σε εναν απο τους 2 πρώτους που όπως ειπα δημιουργουν εκ των πραγμαματων τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια αφου αυτοι αποφασίζουν.

Κατα τα άλλα όποιος ειναι ικανοποιήμενος απο την απόδοση των 2 μεγάλων κομμάτων απο τις πράξεις του παρελθόντος που ειναι το ΜΟΝΟ κριτήριο (μιας και γνωριζουμε οτι τα ΘΑ παραμένουν ΘΑ στις περισσότερες των περιπτώσεων) ψηφιζει τους 2 μεγάλους και ξεμπερδευει.

Υ.Γ: Πάντως τελευταια έχω συναντήσει ανθρώπους που θα ψηφίσουν ΚΚΕ χωρίς να έχουν ουδεμια σχέση με τον Κομμουνισμο και βεβαια τελέυταια βλεπω και αρκετους αριστεροκεντρώους να σκέφτονται προς Τσιπρα μεριά ιδιαίτερα μετα την εμφανιση του στο debate που μαζι με τον Χρυσόγελο όντως ξεχώρισε (προσωπική αποψη).

Προσωπικα χεσμενους τους έχω όλους αλλα νιώθω μια οργη όταν μου δείχνουν οτι με θεωρουν ηλιθιο (γενικοτερα στη ζωη μου) και επομένως ειναι μονοδρομος η ψήφος σε ενα απο τα 2-3 μικρά που επαναλαμβανω οτι δεν αποφασιζουν για το λαο και θα έχω και το κεφαλάκι μου ησυχο οτι δεν προσυπέγραψα την καταδικη μου. Άσε που έτσι θα μου δίνεται και το δικαιωμα όταν ακουω καποιον να κλαίγεται να του λεω "Αγορι μου τι ψήφισες?Εναν απο τους 2? Ε!φαε τα @@@ μου τώρα". Δεν μπορει π.χ οι αγροτικοί νομοι να ειναι μπλε και πράσινοι και να μου βγαινουν κλαίγοντας, να χύνουν γαλατα στους δρόμους και να πετάνε ραδίκια στη βουλη. Καλα να πάθουνε.

Δημοσ.
Αν κάνουν όλοι αποχή θα καταρρεύσει η κοροιδία.

Γιατί; :rolleyes:

Δημοσ.
ΚΙ'ΟΜΩΣ η μόνη λύση είναι να ψηφισει ενα απο τα 4 μικρα τα οποια όπως ειπα δεν έχουν όλα τοοοοοοοοσο μεγαλο χασμα απο τα πρώτα κόμματα (δλδ το 10% δεν υφίσταται).

Το κύριο πρόβλημα όμως που αδυνατώ να καταλάβω τη λογική του είναι η άνεση και η ανευθυνότητα που διακρίνει τα μικρότερα κόμματα όταν μιλάνε. Εξηγούμαι. Έστω ότι αυτά που έχουν πολύ σοβαρή πιθανότητα διακυβέρνησης αυτού του κράτους καλά κάνουν και αερολογούν και παρλαπιπίζουν καθώς αυτός που θα πει την μεγαλύτερη αρλούμπα ενδεχομένως να βγει και πρώτος ανάλογα με το πόσοι από την αγέλη θα τον ψηφίσουν.

Τα μικρότερα κόμματα που μάλλον θα παραμείνουν αντιπολίτευση για πολύ καιρό ακόμα γιατί δεν παρουσιάζουν μια διαφορετική προσέγγιση? Δηλαδή να μείνουν σε ρεαλιστικά πλαίσια να πουν ότι ναι μεν θα παραμείνω αντιπολίτευση αλλά τουλάχιστον η άνεση που μου προσφέρει αυτή η θέση μου δίνει την ευχέρεια να πω ορισμένα πράγματα που θα ξυπνήσουν λίγο τους πολίτες. Αντιθέτως εκμεταλλευόμενοι την θέση αυτή (αντιπολίτευση) κάνουν ακριβώς το αντίθετο και λένε ακόμα μεγαλύτερες μεγαλοστομίες, ΘΑ και αδιέξοδες προτάσεις λες και υπάρχει πιθανότητα να αποσπάσουν έτσι ψήφους από τα μεγάλα κόμματα. Οπότε ακόμα και τις ψήφους που θα κέρδιζαν από κάποιους "ρεαλιστές" τις χάνουν και αυτές ή αυτές οι ψήφοι διασκορπίζονται δεξιά κι αριστερά (κυριολεκτικά).

Ειλικρινά ψάχνω να βρω ένα, έστω ΕΝΑ κόμμα που να μιλήσει σοβαρά με αριθμούς και στοιχεία τουλάχιστον στα οικονομικά που μπορώ να παρακολουθήσω και να προτείνει λύσεις. Όλα ξεκινάνε με την υπόθεση ότι η Ελλάδα έχει την οικονομική άνεση των ΗΠΑ και κάααααπου θα βρούμε τα λεφτά. Αν το πιάσω και για κοινωνικές παροχές που είναι λίγο πιο αόριστο το αντικείμενο εκεί είναι που γίνεται το σώσε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα πρότεινα να το αφήσουμε το θέμα, ήδη έχουν ειπωθεί πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα για πάρα πολύ συγκεκριμένα κόμματα.

Αντίλογος για το πόσο "καταστροφικά" είναι τα δύο μεγάλα κόμματα υπάρχει, όπως υπάρχει αντίλογος και για το πόσο "αερολόγοι" είναι οι μικροί. Θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτση, αλλά φλερτάρουμε (βλ. έχουμε ξενυχιάσει τον κάλο) με τον ορισμό περί πολιτικής συζήτησης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...