slipknot Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Έπρεπε να υπάρχει κόμμα με όνομα "Αποχή". Τουλάχιστον υπάρχει κόμμα Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Έχουμε σχεδόν 10.000.000 ψηφοφόρους; Περίεργο. Φίλος ορκίζεται ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές είδε το όνομα της από δεκαπενταετίας νεκρής γιαγιάς του στον κατάλογο, δυο ονόματα πάνω από το δικό του. Φυσικά, το τι ορκίζεται ένας φίλος δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιστημονική απόδειξη του ότι οι εκλογικοί κατάλογοι είναι απαρχαιωμένοι, αλλά προσωπικά με έβαλε σε σκέψεις.
Critter Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Έχουμε σχεδόν 10.000.000 ψηφοφόρους; Περίεργο. Φίλος ορκίζεται ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές είδε το όνομα της από δεκαπενταετίας νεκρής γιαγιάς του στον κατάλογο, δυο ονόματα πάνω από το δικό του. Φυσικά, το τι ορκίζεται ένας φίλος δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιστημονική απόδειξη του ότι οι εκλογικοί κατάλογοι είναι απαρχαιωμένοι, αλλά προσωπικά με έβαλε σε σκέψεις. Μιας και το εθεσες, θες να σου πω το κορυφαίο; Μπαίνω στις ευρωεκλογες στο ypes να δω που ψηφιζει η κοπέλα μου και την βρήκα καταχωρημένη 2 φορές. Μια καταχωρηση στο χωριό της και μία στην Αθήνα. Δηλαδη θα μπορουσε χαλαρα αν ας πουμε ηταν στο κόμμα (σε οποιοδηποτε) να παει και να ψηφισει και στα 2 (οι αποστασεις δεν ειναι μεγαλες)...Ποιος μου λέει εμενα οτι αυτο δεν γίνεται και θεμιτά σε άλλες περιπτώσεις; Τα ελεγχει κανεις αυτα; (για να γελάσουμε την εκανα την ερώτηση)...Πάντως για να πω και την τωρινη κατάσταση, μολις εψαξα να δω που ψηφιζει και αυτη τη φορα την βγάζει μονο μια φορά.
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Οι δεύτεροι αναπληρωματικοί στην εφορευτική επιτροπή πρέπει να παρουσιαστούν το πρωί;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μιας και το εθεσες, θες να σου πω το κορυφαίο;Μπαίνω στις ευρωεκλογες στο ypes να δω που ψηφιζει η κοπέλα μου και την βρήκα καταχωρημένη 2 φορές. Μια καταχωρηση στο χωριό της και μία στην Αθήνα. Δηλαδη θα μπορουσε χαλαρα αν ας πουμε ηταν στο κόμμα (σε οποιοδηποτε) να παει και να ψηφισει και στα 2 (οι αποστασεις δεν ειναι μεγαλες)...Ποιος μου λέει εμενα οτι αυτο δεν γίνεται και θεμιτά σε άλλες περιπτώσεις; Τα ελεγχει κανεις αυτα; (για να γελάσουμε την εκανα την ερώτηση)...Πάντως για να πω και την τωρινη κατάσταση, μολις εψαξα να δω που ψηφιζει και αυτη τη φορα την βγάζει μονο μια φορά. Είναι περασμένη στην Αθήνα και προφανώς στο χωριό έχει την ένδειξη Ε στον εκλογικό κατάλογο, ήτοι Ετεροδημότης. Εάν πάει στο χωριό, δεν θα την αφήσουν να ψηφίσει. Οι δεύτεροι αναπληρωματικοί στην εφορευτική επιτροπή πρέπει να παρουσιαστούν το πρωί; Ναι. Και λένε στον δικαστικό αντιπρόσωπο να κάνουν βάρδιες - αφού στην ουσία χρειάζονται μόνο 2 άτομα ανά πάσα στιγμή. Εάν λοιπόν παρουσιαστούν 6 άτομα, μπορούν να κάνουν τρεις 4ωρες βάρδιες.
katerina_a_86 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Καλα γιατί δεν γίνεται ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων? Τόσο δύσκολο είναι?
Manolis_24 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Με εχουν καλεσει για εφορευτικη επιτροπη η κατι τετοιο και φιλοι μου μου λενε οτι πρεπει να παρουσιαστω οπωσδηποτε και οτι ειναι υποχρεωτικο. αληθεια ειναι υποχρεωτικο και δνε μπορω να μην παω αμα θελω? πολυ περιεργο φαινεται αυτο αν ειναι αληθεια. και αληθεια πρεπει να παω απο τις 6 το πρωι εκει περα και να μεινω ολη μερα. δεν παμε καλα μου φαινεται.
De@th L0rd Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Καλα γιατί δεν γίνεται ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων? Τόσο δύσκολο είναι? Δε τους συμφέρει Κατερίνα!Πως αλλιώς θα είχαν διπλοψήφους κ τριπλοψήφους; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:21 ---------- Με εχουν καλεσει για εφορευτικη επιτροπη η κατι τετοιο και φιλοι μου μου λενε οτι πρεπει να παρουσιαστω οπωσδηποτε και οτι ειναι υποχρεωτικο. αληθεια ειναι υποχρεωτικο και δνε μπορω να μην παω αμα θελω? πολυ περιεργο φαινεται αυτο αν ειναι αληθεια. και αληθεια πρεπει να παω απο τις 6 το πρωι εκει περα και να μεινω ολη μερα. δεν παμε καλα μου φαινεται. Θα σου κλάσουν 2 μάντρες αν δε πάς.Φίλο μου τον έχουν καλέσει στην επαρχία 3 φορές κ δεν έχει πατήσει καμία.Σιγά μη φύγει από τη δουλειά κι αφήσει την οικογένεια να πεινάσει για να πάει να υπηρετήσει τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.
random Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Σήμερα, πριν λίγο, σχολιάζαν στο ΣΚΑΥ radio, ενα θέμα με τους σταυρούς. Οτι, επειδή δεν βρίσκονται εύκολα άτομα να βοηθήσουν στην καταμέτρηση, προσφέρονται και "βοηθάνε" σκληροπηρυνικά κομματόσκυλα απο γραφεία υποψηφίων, και μπορουν σε ψηφοδέλτια που έχουν λιγοτερους απο 4 ή και κανένα σταυρό, να σου συμπληρώσουν σταυρούς, μεχρι το μέγιστο, για να ευνοηθούν οι δικοί τους... αλλοι δε, αν δουν οτι εβαλες 4 αλλα οχι στον "δικό τους", σου βαζουν εναν 5ο σταυρό, και ακυρώνονται όλοι (αλλα όχι και η ψηφος προς το κόμμα). Η Δημοκρατία της Μπανανίας. © 20ος αιών, by the grandchildren of Pericles. Ε Μαστ Ρηντ! "Πάγο" βάζει ο υπουργός Εσωτερικών στους δικαστικούς αντιπροσώπους για το θέμα της καταμέτρησης των σταυρών ..επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα των σταυρών τη βραδιά των εκλογών
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Σήμερα, πριν λίγο, σχολιάζαν στο ΣΚΑΥ radio, ενα θέμα με τους σταυρούς.Οτι, επειδή δεν βρίσκονται εύκολα άτομα να βοηθήσουν στην καταμέτρηση, προσφέρονται και "βοηθάνε" σκληροπηρυνικά κομματόσκυλα απο γραφεία υποψηφίων, και μπορουν σε ψηφοδέλτια που έχουν λιγοτερους απο 4 ή και κανένα σταυρό, να σου συμπληρώσουν σταυρούς, μεχρι το μέγιστο, για να ευνοηθούν οι δικοί τους... αλλοι δε, αν δουν οτι εβαλες 4 αλλα οχι στον "δικό τους", σου βαζουν εναν 5ο σταυρό, και ακυρώνονται όλοι (αλλα όχι και η ψηφος προς το κόμμα). Η Δημοκρατία της Μπανανίας. © 20ος αιών, by the grandchildren of Pericles. Ε Μαστ Ρηντ! "Πάγο" βάζει ο υπουργός Εσωτερικών στους δικαστικούς αντιπροσώπους για το θέμα της καταμέτρησης των σταυρών ..επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα των σταυρών τη βραδιά των εκλογών 1. Διόρθωσε το πρώτο link σε αυτό: http://www.zonews.gr/Index.php?showbody=1&search=1&articleid=3451 2. Είναι θέμα του Δικαστικού Αντιπροσώπου πώς θα καταμετρήσει. Κάκιστα δίνει ψηφοδέλτια στους αντιπροσώπους των κομμάτωνα αλλά και από την άλλη, εάν δεν έχουν ούτε ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής, τι να κάνουν, να φέρουν την οικογένειά τους από το σπίτι; Κάκιστα δεν φροντίζει το Κράτος να αποζημιώσει (έστω και με ένα συμβολικό ποσό - πχ 50 ευρώ) τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής έτσι ώστε να μην παρουσιάζονται ελλείψεις. 3. Μ'αυτά και μ' αυτά, βλέπω Δικαστικούς Αντιπροσώπους να στέλνουν στο αυτόφωρο όσα μέλη εφορευτικής επιτροπής δεν εμφανιστούν και αφήσουν τον άμοιρο να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά.
piii Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Ερώτηση επίσης προς τον paredwse αφού είναι γνώστης του αντικειμένου. Εχουν καλέσει και μένα για τακτικό μέλος στην εφορευτική επιτροπή. Η γυναίκα μου διανύει τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης στο δεύτερο μου παιδί, κοινώς ανα πάσα στιγμή μπορεί να γεννήσει. Θα πάρω σήμερα μια βεβαίωση απο τον γυναικολόγο της ότι υσχύουν τα παραπάνω που ανέφερα για να μην παραστώ, για ευννόητους λόγους. Επειδή δεν ξέρω σε τι κουμάσι θα πέσω εαν πάω στο εκλογικό κέντρο λέω να κάτσω σπίτι μου, και αν τυχόν παρουσιαστούν αστυνομικοί για να με μαζέψουν θα τους δείξω το μαγικό χαρτάκι και ευελπίζομαι ότι θα με αφήσουν στην ησυχία μου. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι ότι αν όμοιο γένετο αποφασίσουν να το τραβήξουν στα άκρα(καλή ώρα δικαστήριο) θα έχω πρόβλημα να αθωωθώ με το χαρτί που θα δώσω;
katerina_a_86 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Ρε παιδιά για να το σιγουρέψουμε γιατί διάφοροι μου λένε άλλα. Ισχύει το ακυρο = λευκό = αποχή ???? Μήπως το λευκό προσμετράται στα έγκυρα? Παρεδωσε τι λες?
parsifal Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Το λευκό δεν προσμετράται στα έγκυρα, όπως μπορείς να δεις και στην ιστοσελίδα της Singular Logic με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του '07, στην οποία παραπέμπει το ekloges.ypes.gr: Άρα, δε διαμορφώνει ποσοστό και από αυτήν την άποψη, είναι ισοδύναμο με άκυρο/αποχή.
million_voices Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Με άκυρο/λευκό είναι σαν να μην ψηφίζεις. Τα ποσοστά των κομμάτων βγαίνουνε από το σύνολο των έγκυρων ψυφοδελτίων. Δηλαδή αν στα 100 ψηφοδέλτια τα 99 είναι λευκά/άκυρα και το ένα είναι πχ Οικολόγοι, τότε οι Οικολόγοι παίρνουν ποσοστό 100% και όχι 1% όπως είναι το λογικό. Με αυτό το σκεπτικό και κατά ένα παράδοξο τρόπο, όσο περισσότερα άκυρα/λευκά υπάρχουν τόσο πιο πολύ επωφελείται ο πρώτος, γιατί ανεβάζει το ποσοστό του περισσότερο από τους υπόλοιπους αναλογικά. Τα ποσοστά των εκλογικών αναμετρήσεων βγαίνουν από τα ΕΓΚΥΡΑ, ΜΗ-ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το άκυρο και το λευκό είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ με το να μην πάει κάποιος να ψηφίσει. Κι όμως, το αποτέλεσμα επηρεάζεται καθώς με την αποχή, το άκυρο και το λευκό ανεβαίνουν τα ποσοστά των κομμάτων και άρα του πρώτου. Θεωρείστε την περίπτωση ότι ένα εκλογικό σώμα έχει 100 άτομα. Από αυτούς κατεβαίνουν να ψηφίσουν οι 70 και από αυτούς τους 70 οι 20 ρίχνουν λευκό/άκυρο. Άρα τα προσμετρήσιμα ψηφοδέλτια είναι στο σύνολό τους 50. Αν από αυτούς τους 50 ψηφοφόρους οι 30 ψήφισαν το κόμμα "Σουβλάκι", τότε το "Σουβλάκι" θα έχει ποσοστό 30/50 = 60%. Υποθέστε, τώρα, ότι οι 50 που δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν λευκό/άκυρο, πάνε τελικά να ψηφίσουν και ψηφίζουν μικρά κόμματα, δηλαδή ρίχνουν προσμετρήσιμα ψηφοδέλτια. Τότε το "Σουβλάκι" αντί για 60% θα πάρει ποσοστό 30/100 = 30%. Εν τέλει αν θέλουμε να βλάψουμε τα μεγάλα κόμματα είναι προτιμότερο να ψηφίσουμε μικρά κόμματα, παρά να απέχουμε ή να ρίξουμε λευκό/άκυρο. εδω ειναι το catch Κατερινα οπως επισης το να ψηφισεις ενα μικρο κομμα που τελικα δεν μπαινει στην βουλη αν δεν κανω λαθος συμφωνα με τον τελευταιο εκλογικο νομο
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Άκυρο = Λευκό = Αποχή = Αφήνω άλλους να αποφασίζουν για μένα και είμαι συνένοχος στις αποφάσεις που παίρνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.