gf030 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Τι σου φταίει ο καημένος ο πολίτης που θα ανοίξει τον φάκελο? Ούτε υπάλληλος κάποιου κόμματος είναι ούτε πολιτικός. "Αγαπητη μου φιλη - φιλε πολιτη, δικηγορε, το παρακατω κειμενο δεν αφορα εσενα" #$^&%((*^$&%+!#!$#@#$@$^$#^+, &^*%&^$^##@#@. +_*%#$%#^$%&^%&*&*( ^&*(^&%$$&*$ κλπ.
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Έπρεπε να υπάρχει κόμμα με όνομα "Αποχή".
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 τι νόημα έχει να το γράψεις αυτό από την στιγμή που δεν θα το διαβάσει αυτός για τον οποίο προορίζεται? πόσο FAIL?
gf030 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Κανενα fail... απλα βγαζεις τ' απωθημενα σου.
Critter Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 τσιγκλίσου. Έλα ρε συ, απ'οτι θυμαμαι σπουδάζεις σε πανεπιστήμιο και μάλιστα κατι σχετικο με θετικές επιστήμες. Σίγουρα μπορεις να το καταλαβεις εστω και με το προηγουμενο παραδειγμα. Μη με βαζεις τώρα να κάνω αναλυσεις Ο κατέλης δεν βάζει δυστυχώς. Ψήφισε Βεργή...δεν μπορεί να μην βάζει.
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Ψήφισε Βεργή...δεν μπορεί να μην βάζει. ε ρε η προεδράρα να μην κατεβάσει τον κατέλη.χάνει ψήφους.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Κανενα fail... απλα βγαζεις τ' απωθημενα σου. Αν έβλεπα κάποιον που τον χώρισε η γυναίκα του να βγάζει τα απωθημένα του σε ένα σκύλο, εγώ θα το χαρακτήριζα fail πάντως. Και μάλιστα από τη στιγμή που έχει το δικαίωμα να βγάλει το απωθημένο του πηγαίνοντας με μια άλλη γυναίκα (που θα ήταν και πολύ πιο αποτελεσματικό από το να τα βάζεις με το σκύλο).
gf030 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Αν έβλεπα κάποιον που τον χώρισε η γυναίκα του να βγάζει τα απωθημένα του σε ένα σκύλο, εγώ θα το χαρακτήριζα fail πάντως. Και μάλιστα από τη στιγμή που έχει το δικαίωμα να βγάλει το απωθημένο του πηγαίνοντας με μια άλλη γυναίκα (που θα ήταν και πολύ πιο αποτελεσματικό από το να τα βάζεις με το σκύλο). Ενταξει, αν το παρουμε τοσο σοβαρα.... Η προτροπη μου απευθυνοταν σε καποιον που τελεσιδικα εχει αποφασισει να γραψει δυο λογια αγαπης σε ενα ψηφοδελτιο... Για να μη θιξει αμεσα αυτον που θα το διαβασει.
Critter Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 btw παραθέτω ένα πίνακα που είχα φτιάξει πριν κανα χρόνο σχετικά με τις βουλευτικες εκλογες του 2007 που αποτυπώνει το πραγματικό ποσοστο που ψηφίσανε το κάθε κόμμα με βάση το σύνολο του εκλογικού σώματος καθώς επισης και το πόσο μετράει η ψήφος του καθενος μας με το "δημοκρατικο" συστημα της ενισχυμένης αναλογικής όπου η ψήφος του κώστα μπορει να μετράει περισσότερο απο του μήτσου. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως το πραγματικό ποσοστό παραποιείται 2 φορές μέχρι να μεταφραστει σε έδρες στη βουλή και βεβαια τη δύναμη που έχουν οι ακυροι-λευκοί-απέχοντες, που το σύνολο τους ξεπερνάει τους ψηφοφόρους του δέυτερου κόμματος. Αυτο σημαίνει οτι αν ψηφίζανε έστω και κουλά κομματα αντι να κάνουν χειροτεχνίες και παιδιαρίσματα, θα είχαν πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα. Όποιος δεν καταλαβαίνει κάτι, μου λέει.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δηλαδή έχουμε τόσο κόσμο που γκρινιάζει καθημερινά, το κυβερνών κόμμα δεν το ψηφίζουν ούτε ένας στους τρεις, και αυτοί που γκρινιάζουν αντί να αλλάξουν την κατάσταση με την ψήφο τους, απέχουν. Συνυπεύθυνοι για μένα και λυπάμαι αν δεν αρέσει, αλλά πραγματικά αυτή είναι η γνώμη μου.
random Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Το πόσοι ειναι οι απέχοντες ειναι δύσκολο να το ξέρεις, αφου το σύνολο των εγγεγραμμένων περιλαμβάνει πολλούς νεκρούς, μετανάστες, και άτομα με μόνιμη προβλήματα υγείας. με αυτο στο μυαλό, προσωπικα θεωρώ τα ποσοστά συμμετοχής των Ελλήνων, τεράστια, σε συγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, το υποχρεωτικό της ψήφου το θεωρώ και αντίθετο με τα ατομικά δικαιώματα, και βλαβερό για το σύνολο. (Αυτό , ασχετα αν το υποχρεωτικό δεν επιβάλεται στην πράξη με κυρώσεις. Ο Νομος υπάρχει, και σαφώς έχει το μερίδιο του σε αυτη την τεράστια συμμετοχή.) Αντιθετο με τα δικαιωματά μου γιατι πολύ απλά, θέλω να έχω δικαίωμα είτε μονίμως, ειτε προσωρινά για μια εκλογική αναμέτρηση να μην ασχολούμε. Δε γουστάρω ρε φίλε! έχω άλλες προταιρεότητες. Οπως κανείς δεν μπορει να με υποχρεώνει να ασχολούμε με τη θρησκεία , το ποδόσφαιρο, ή την εξοσχολική μόρφωση, απαιτώ να έχω την ελευθερία να μην ασχολούμε με την πολιτική, αν θέλω. Βλαβερό για το σύνολο, γιατι οταν υποχρεώνεις κόσμο που δεν ενδιαφέρεται για τη διαδικασία, να συμμετάσχει σε αυτήν, αλλοιώνεις εξασθενείς την συμμετοχή των πραγματικά πολιτικοποιημένων που θεωρούν οτι με την συμμετοχή τους, πραγματικά θα αλλάξουν κάτι. Την δε προτροπή "αν δεν σ' αρέσει κανένας, ρίξε το στον Χ "Κατέλη", για τι η αποχή/ακυρο ειναι χειρότερο", την βρίσκω προσβλητική. Ειναι σαν να σε καλούν σε ένα γάμο, ανοιγεις το φάκελο και βλέπεις οτι πρόκειται για το γάμο της "πρώην σου", και μαλιστα με τον τύπο με τον οποίο σε κεράτωνε. Εχεις μερικές επιλογές: Να πας και να φερεις δώρο, να πας χωρίς δώρο, Να μην πάς, ή να πάς στην εκκλησία μεθυσμένος και να κανεις τον καραγκιόζη προσπαθώντας να χαλάσεις τη γιορτή. Αυτή η τελευταία επιλογή αντιστοιχή στην ψήφο στον "Που 'σε ρε Παπαδόπουλε". ------------------------------------------------------------------------- 2. οι λόγοι της αποχής ειναι πολλοί και διάφοροι, οποτε το να προβλέπεις οτι αν ψηφιζαν "θα πήγαιναν στο Βέργη, τους Κυνηγούς, ή τον Λεβέντη, και κάτι θα άλλαζε", ειναι πολυ απλουστευμένο. πχ. (δεν συμφωνώ απαραίτητα με ολα τα παρακάτω, αλλα δεν μπορεις να αμφισβητίσεις οτι μερικοί έτσι σκέφτονται) : α. ειμαι οπαδός του κομματος που προηγήται (συμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις), με ασφαλές ποσοστό, οποτε θα κερδίσουν ετσι κι αλλιώς. β. ειμαι οπαδός του κομματος που προβλέπεται για 2ο, οποτε θα χασουν ετσι κι αλλιώς, ακομα κι αν ψηφίσω, το να παρει 30 ή 31% δε λεει τίποτα, ουτε 1ο βγαινει ουτε 3ο, και ... ισως αν κάνει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ, να επισπευστεί η αλλαγή αρχηγού. γ. Δεν συμφωνώ ιδεολογικά με κανένα απο τα μικρά/μεσαία κόμματα, τα απορρίπτω δογματικά, συμφωνώ μεν με ενα απο τα 2 μεγάλα, αλλα δεν πιστευω στη σημερινή ηγετική τους ομάδα. Θεωρώ τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ειτε ψευτες, ειτε απατεώνες, ειτε απλά ανίκανους. Αν αλλαξουν επιτελεία, εδώ ειμαστε να το ξανασκεφτούμε. δ. Δεν ψηφιζω γιατι απλα δεν εχω γνώμη. Δεν ξέρω ουτε τον ένα, ούτε τον άλλα (πόσο μάλλον τα μικρά κόμματα). παω για κανα Wow party. ε. ολοι ειναι ψεύτες. μικροί, μεγάλοι. period. (εχω δει το "Υπάρχει και φιλοτιμο" ισαμε 100 φορές) στ. Ειμαι αντίθετος με το καθεστώς, και με την ψήφο μου απλά δηλώνω τη συμμετοχή μου στο Σύστημα. Απέχω για να μην ειμαι συνεργός. Περιμένω την Επανάσταση, το Κίνημα, την εξέγερση, τη διάβρωση εκ των έσω, την επέμβαση απο το εξωτερικό, ή απλά μια τεράστια φυσική καταστροφή, που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Το κακό είναι ότι κάθε τετραετία ξεχνάμε την προηγούμενη και ψηφίζουμε αρνητικά και όχι με βάση το πρόγραμμα του κάθε κόμματος. Φυσικά υπάρχουν και οι πελατειακές σχέσεις βλέπε thread για τα stage. Θα σε ψηφίσω αν με βάλεις σε stage! ουουουου! κελεπούρι!
pournaras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Το πόσοι ειναι οι απέχοντες ειναι δύσκολο να το ξέρεις, αφου το σύνολο των εγγεγραμμένων περιλαμβάνει πολλούς νεκρούς, μετανάστες, και άτομα με μόνιμη προβλήματα υγείας.με αυτο στο μυαλό, προσωπικα θεωρώ τα ποσοστά συμμετοχής των Ελλήνων, τεράστια, σε συγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, το υποχρεωτικό της ψήφου το θεωρώ και αντίθετο με τα ατομικά δικαιώματα, και βλαβερό για το σύνολο. (Αυτό , ασχετα αν το υποχρεωτικό δεν επιβάλεται στην πράξη με κυρώσεις. Ο Νομος υπάρχει, και σαφώς έχει το μερίδιο του σε αυτη την τεράστια συμμετοχή.) Αντιθετο με τα δικαιωματά μου γιατι πολύ απλά, θέλω να έχω δικαίωμα είτε μονίμως, ειτε προσωρινά για μια εκλογική αναμέτρηση να μην ασχολούμε. Δε γουστάρω ρε φίλε! έχω άλλες προταιρεότητες. Οπως κανείς δεν μπορει να με υποχρεώνει να ασχολούμε με τη θρησκεία , το ποδόσφαιρο, ή την εξοσχολική μόρφωση, απαιτώ να έχω την ελευθερία να μην ασχολούμε με την πολιτική, αν θέλω. Βλαβερό για το σύνολο, γιατι οταν υποχρεώνεις κόσμο που δεν ενδιαφέρεται για τη διαδικασία, να συμμετάσχει σε αυτήν, αλλοιώνεις εξασθενείς την συμμετοχή των πραγματικά πολιτικοποιημένων που θεωρούν οτι με την συμμετοχή τους, πραγματικά θα αλλάξουν κάτι. Την δε προτροπή "αν δεν σ' αρέσει κανένας, ρίξε το στον Χ "Κατέλη", για τι η αποχή/ακυρο ειναι χειρότερο", την βρίσκω προσβλητική. Ειναι σαν να σε καλούν σε ένα γάμο, ανοιγεις το φάκελο και βλέπεις οτι πρόκειται για το γάμο της "πρώην σου", και μαλιστα με τον τύπο με τον οποίο σε κεράτωνε. Εχεις μερικές επιλογές: Να πας και να φερεις δώρο, να πας χωρίς δώρο, Να μην πάς, ή να πάς στην εκκλησία μεθυσμένος και να κανεις τον καραγκιόζη προσπαθώντας να χαλάσεις τη γιορτή. Αυτή η τελευταία επιλογή αντιστοιχή στην ψήφο στον "Που 'σε ρε Παπαδόπουλε". ------------------------------------------------------------------------- 2. οι λόγοι της αποχής ειναι πολλοί και διάφοροι, οποτε το να προβλέπεις οτι αν ψηφιζαν "θα πήγαιναν στο Βέργη, τους Κυνηγούς, ή τον Λεβέντη, και κάτι θα άλλαζε", ειναι πολυ απλουστευμένο. πχ. (δεν συμφωνώ απαραίτητα με ολα τα παρακάτω, αλλα δεν μπορεις να αμφισβητίσεις οτι μερικοί έτσι σκέφτονται) : α. ειμαι οπαδός του κομματος που προηγήται (συμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις), με ασφαλές ποσοστό, οποτε θα κερδίσουν ετσι κι αλλιώς. β. ειμαι οπαδός του κομματος που προβλέπεται για 2ο, οποτε θα χασουν ετσι κι αλλιώς, ακομα κι αν ψηφίσω, το να παρει 30 ή 31% δε λεει τίποτα, ουτε 1ο βγαινει ουτε 3ο, και ... ισως αν κάνει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ, να επισπευστεί η αλλαγή αρχηγού. γ. Δεν συμφωνώ ιδεολογικά με κανένα απο τα μικρά/μεσαία κόμματα, τα απορρίπτω δογματικά, συμφωνώ μεν με ενα απο τα 2 μεγάλα, αλλα δεν πιστευω στη σημερινή ηγετική τους ομάδα. Θεωρώ τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ειτε ψευτες, ειτε απατεώνες, ειτε απλά ανίκανους. Αν αλλαξουν επιτελεία, εδώ ειμαστε να το ξανασκεφτούμε. δ. Δεν ψηφιζω γιατι απλα δεν εχω γνώμη. Δεν ξέρω ουτε τον ένα, ούτε τον άλλα (πόσο μάλλον τα μικρά κόμματα). παω για κανα Wow party. ε. ολοι ειναι ψεύτες. μικροί, μεγάλοι. period. (εχω δει το "Υπάρχει και φιλοτιμο" ισαμε 100 φορές) στ. Ειμαι αντίθετος με το καθεστώς, και με την ψήφο μου απλά δηλώνω τη συμμετοχή μου στο Σύστημα. Απέχω για να μην ειμαι συνεργός. Περιμένω την Επανάσταση, το Κίνημα, την εξέγερση, τη διάβρωση εκ των έσω, την επέμβαση απο το εξωτερικό, ή απλά μια τεράστια φυσική καταστροφή, που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Δεκτα ολα αυτα, και σωστα, αλλα το προβλημα ειναι οτι αυτοι που μας κυβενρνανε σου λενε "δε θες να ψηφισεις; Με γεια σου με χαρα σου, φτιαχνω κι εγω ενα νομο που θα σε εχει χε@##νο αφου δεν ψηφισες, δεν θα μετρας σε τιποτε, εγω θα παιξω μονο με τους φιλους μου που με ψηφισαν" Μπορει να ακουγεται απλουστευμενο το να ριξεις οπου ναναι αρκει να μην ειναι ακυρη, αλλα αν γινοταν αυτο εστω και θεωρητικα, και αναγκαστικα με τον υπαρχοντα νομο (και με τον επομενο), δεν εβγαινε αυτοδυναμη κυβερνηση ουτε με τη συνεργασια ενος μεγαλου κι ενος μικρου κομματος, δε θα ηταν ενα πρωτο βημα να δειξεις οτι εχεις κι εσυ δυναμη;
Critter Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Το πόσοι ειναι οι απέχοντες ειναι δύσκολο να το ξέρεις, αφου το σύνολο των εγγεγραμμένων περιλαμβάνει πολλούς νεκρούς, μετανάστες, και άτομα με μόνιμη προβλήματα υγείας.με αυτο στο μυαλό, προσωπικα θεωρώ τα ποσοστά συμμετοχής των Ελλήνων, τεράστια, σε συγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. Σχετικά με το ποσοστο αποχής, σίγουρα υπάρχουν πολλοί που είναι ανίκανοι (με την καλή εννοια) να ψηφίσουνε. Το επισης σίγουρο όμως ειναι οτι τουλαχιστον 1 μυριο απο αυτους τους 2,5 μυρια που δεν ψηφίζουν σίγουρα δεν έχουν καμμία ανικανότητα και θα μπορουσαν να διαμορφώσουν αποτέλεσμα. Την δε προτροπή "αν δεν σ' αρέσει κανένας, ρίξε το στον Χ "Κατέλη", για τι η αποχή/ακυρο ειναι χειρότερο", την βρίσκω προσβλητική.Ειναι σαν να σε καλούν σε ένα γάμο, ανοιγεις το φάκελο και βλέπεις οτι πρόκειται για το γάμο της "πρώην σου", και μαλιστα με τον τύπο με τον οποίο σε κεράτωνε. Εχεις μερικές επιλογές: Να πας και να φερεις δώρο, να πας χωρίς δώρο, Να μην πάς, ή να πάς στην εκκλησία μεθυσμένος και να κανεις τον καραγκιόζη προσπαθώντας να χαλάσεις τη γιορτή. Αυτή η τελευταία επιλογή αντιστοιχή στην ψήφο στον "Που 'σε ρε Παπαδόπουλε". Δεν είναι καθόλου προσβλητικη. Πρώτον το οτι η αποχή και το ακυρο ευννοεί το πρώτο κόμμα είναι μαθηματική απόδειξη και όχι πεποίθηση. Επίσης, τις αποφάσεις τις παίρνει το πρώτο κόμμα και αυτομάτως η δυσαρέσκεια αυτού που δεν πάει να ψηφίσει έχει να κανει ΚΥΡΙΩΣ με το πρωτο κόμμα γιατι στην τελική οι άλλοι παρόλο που κάνουν λάθος αντιπολίτευση (και ουτε αυτους τους γουσταρει) δεν αποφασίζουν γιάυτον. Αρα δεν νομιζεις ότι είναι οξύμωρο κάποιος δυσαρεστημένος να μην πάει να ψηφίζει ευννοώντας ουσιαστικά το κόμμα που του προκαλέι ως επι το πλείστον τη δυσαρέσκεια του;. Και αν νομίζει οτι κανενα απο τα ‘σοβαρά‘ μικρά κόμματα δεν τον αντιπροσωπεύει έστω και λίγο για να το ψηφισει έστω σαν ενδειξη δυσαρέσκειας, ας το ρίξει στον Κατελη...Τι να κάνουμε; Εγω προσωπικα ψηφίζω μικρο κόμμα που μπαίνει στη βουλή συμφωνόντας μόνο κατα ενα 30% με τις θέσεις του γιατι : α)Θέλω να αποδικιμάσω τα 2 μεγάλα κόμματα β)Η ψήφος μου μετράει περίσσοτερο απότι στον Κατέλη (βλεπε πίνακα) γ)Το κόμματα αυτα δεν πρόκειται να κυβερνήσουν οπότε δεν θα έχω στη συνείδυση μου οτι αυτους τους μλκες ψήφισα. δ)Με το να μην ψηφίσω ειναι μαθηματικα αποδεδειγμένο οτι συνηγορώ υπερ του πρώτου. ε)Και τέλος, δίνοντας ενα παραδειγμα σαν το δικό σου, όταν μου πηδανε τη γυναικα και εμενα τον ίδιο ενώ αν ακολουθουσα μια άλλη στρατηγικη θα μπορουσα να εξασφαλισω οτι θα πηδανε μονο τον ένα απο τους 2, θα προτιμούσα το δευτερο και κατ επέκταση να καραργηθει και το δευτερο. Δεν θα ελεγα "Ε!τι να κάνουμε;Έτσι είναι τα πράγματα, ας τα αποδεχτω". Το να απέχεις σημαίνει οτι αποδέχεσαι τη μοίρα σου και συνεπώς θεωρεις οτι όλα ειναι φυσιολογικα και με ηττοπάθεια τους αφήνεις να κάνουν ότι θέλουν. Εϊσαι δηλαδη ένας απο αυτούς. Και ενταξει, η πλακα ειναι οτι αρκετοι απο αυτούς έχουν συμφερον απο το κόμμα που υποστηρίζουν και ψηφίζοντας χαντακώνουν και σένα που ουτε έχεις απωφεληθεί σε κατι απο το κόμμα ουτε έχεις καμμία σχέση. Και όμως εσυ τους λες "εγω τα ανέχομαι όλα αυτα... keep going". Δεν μιλαω για σένα προσωπικα. Αναφέρομαι στον καθένα που το διαβάζει. Με λιγα λόγια απο τα πολλα σκατα και τα λιγα σκατα, επιλεγω τα λίγα σκατα γιατι αν δεν επιλέξω τα λίγα τότε θα καταλήξω με τα πολλά. 2. οι λόγοι της αποχής ειναι πολλοί και διάφοροι, οποτε το να προβλέπεις οτι αν ψηφιζαν "θα πήγαιναν στο Βέργη, τους Κυνηγούς, ή τον Λεβέντη, και κάτι θα άλλαζε", ειναι πολυ απλουστευμένο. πχ. (δεν συμφωνώ απαραίτητα με ολα τα παρακάτω, αλλα δεν μπορεις να αμφισβητίσεις οτι μερικοί έτσι σκέφτονται) : α. ειμαι οπαδός του κομματος που προηγήται (συμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις), με ασφαλές ποσοστό, οποτε θα κερδίσουν ετσι κι αλλιώς. β. ειμαι οπαδός του κομματος που προβλέπεται για 2ο, οποτε θα χασουν ετσι κι αλλιώς, ακομα κι αν ψηφίσω, το να παρει 30 ή 31% δε λεει τίποτα, ουτε 1ο βγαινει ουτε 3ο, και ... ισως αν κάνει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ, να επισπευστεί η αλλαγή αρχηγού. γ. Δεν συμφωνώ ιδεολογικά με κανένα απο τα μικρά/μεσαία κόμματα, τα απορρίπτω δογματικά, συμφωνώ μεν με ενα απο τα 2 μεγάλα, αλλα δεν πιστευω στη σημερινή ηγετική τους ομάδα. Θεωρώ τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ειτε ψευτες, ειτε απατεώνες, ειτε απλά ανίκανους. Αν αλλαξουν επιτελεία, εδώ ειμαστε να το ξανασκεφτούμε. δ. Δεν ψηφιζω γιατι απλα δεν εχω γνώμη. Δεν ξέρω ουτε τον ένα, ούτε τον άλλα (πόσο μάλλον τα μικρά κόμματα). παω για κανα Wow party. ε. ολοι ειναι ψεύτες. μικροί, μεγάλοι. period. (εχω δει το "Υπάρχει και φιλοτιμο" ισαμε 100 φορές) στ. Ειμαι αντίθετος με το καθεστώς, και με την ψήφο μου απλά δηλώνω τη συμμετοχή μου στο Σύστημα. Απέχω για να μην ειμαι συνεργός. Περιμένω την Επανάσταση, το Κίνημα, την εξέγερση, τη διάβρωση εκ των έσω, την επέμβαση απο το εξωτερικό, ή απλά μια τεράστια φυσική καταστροφή, που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Μα το οτι υπάρχουν αυτοι οι λόγοι και άλλοι πολλοί δεν το αμφισβητω. Τη συζήτηση την κάνουμε για να πεισθουνε οι περισσότεροι απο αυτους οτι αυτη η λογική ειναι λάθος. Για παραδειγμα αυτός που δεν έχει καμμία επαφή πρεπει να αρχίσει να προβληματίζεται και να ασχοληθει με τα πολιτικα τεκτενόμενα (οχι με το κομματικα) γιατι όπως και να έχει τον εππηρεάζουν. Σχεδόν οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή του έχει και ενα κομμάτι απο τις αποφάσεις των πολιτικών. Οι αντικαθεστωτικοί μπορουν ακομα και αυτοι να ψηφισουν. Και κομμουνιστικα κόμματα υπάρχουν στις εκλογές και φασιστικα υπάρχουν και απ’όλα. Τα μικρά κόμματα έχουν επίσης μεγάλο φάσμα ιδεολογίας και έτσι δεν μπορει καποιος που δεν ειναι αδαης να μην συμφωνει έστω και σε ενα ποσοστο του 30% όπως εγω ώστε να πάει και να ριξει μια ψήφο καθαρα για αποδικιμασία γνωρίζοντας οτι αυτος που ψήφισε στην τελική δεν θα πάρει αποφάσεις για το λαό. Όσον αφορα αυτους που υποστηρίζουν τα μεγαλα κόμματα και έχουν αποδεχτεί το αποτέλεσμα, δεν νομίζω οτι με νοιάζουν τόσο αλλα απο την άλλη θε πρεπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουνε λίγο ποιο ειναι το κοινωνικο συμφέρον και όχι μόνο η πάρτη τους.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Επειδή ακούγεται συχνά η φράση "με την ψήφο μου δεν αλλάζω τίποτα", θα πω απλά το εξής: η ψήφος μου αφορά εμένα. Τη ρίχνω με σεβασμό και την επιλέγω για να τα έχω εγώ καλά με τον εαυτό μου. Δεν το κάνω γιατί θα αλλάξω κάτι. Το κάνω γιατί, όπως λέει και ο τραγουδοποιός, συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε. Το να μην ενδιαφέρει κάποιον η πολιτική, τη στιγμή που επηρεάζει τις ζωές τόσων ανθρώπων γύρω του, το βρίσκω τουλάχιστον εγωιστικό και ανεύθυνο. Το να λέει κάποιος πως "εγώ δεν ψηφίζω γιατί δεν πιστεύω στο σύστημα και δε θέλω να συμμετάσχω" είναι πρακτικά ανέφικτο. Είσαι στο σύστημα θέλεις, δε θέλεις. Είσαι μέρος της κοινωνίας, έχεις δωρεάν παιδεία, νοσοκομεία κτλ, όλοι μαζί αποφασίζουμε πως θα λειτουργήσει και όλοι μαζί έχουμε επιλέξει το σύστημα. Εκτός άμα μιλάμε για περίπτωση ανθρώπου που σου λέει "εγώ θα πάω να ζήσω με τα λιοντάρια στη ζούγκλα και δε με ενδιαφέρει τι κάνετε εσείς εδώ στις πόλεις". Ή αν μιλάμε για άνθρωπο που δεν έχει κανένα απολύτως παράπονο από το σύστημα. Αλλά αν γκρινιάζει κανείς όλη την ώρα και ταυτόχρονα απέχει από την όποια διαδικασία υπάρχει, πολύ απλά δίνει το δικαίωμα στους άλλους να αποφασίζουν για αυτόν και δεν μπορεί να πει και τίποτα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:41 ---------- Εγω προσωπικα ψηφίζω μικρο κόμμα που μπαίνει στη βουλή συμφωνόντας μόνο κατα ενα 30% με τις θέσεις του Και μένα αυτή ακριβώς είναι η λογική μου, για τους ίδιους λόγους σχεδόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.